- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Hastanede küvezde iken emme refleksi gelişsin diye emzikle egzersiz yaptırıyorlardı. Bir gün baktım bone lastiğiyle bağlamışlar ağzından çıkartmasın diye. Aynısını yapmayı düşünmüyor değilim.Bizimkiler tutuyo Allahtan
Kızımda da bunda da doğduktan sonra verdim baktım tutuyo
40ından sonra uyku geçişinde vermeye başladım
Şimdi yeni yeni arada bir veriyorum
Dün uykuya dalmakta zorlandı beşiğinde,
Kucak istedi almadım, emziği verdim iki bulandırdıysa da midesini
Sonra aldı baktım hemen uyumuş atmış emziği
Denemeye devam et bence canım sende
Sağol canım inşallahMaşallah annesi sağlıkla büyümeye devam etsin inşallah. Biz de bugün bir aylık olduk aşımızı da yaptırdık. Bizim de kilo ve boyumuza güzel dedi hemşiremiz.
Midesini bulandırmasın çok dikkat et öyle yapacaksanHastanede küvezde iken emme refleksi gelişsin diye emzikle egzersiz yaptırıyorlardı. Bir gün baktım bone lastiğiyle bağlamışlar ağzından çıkartmasın diye. Aynısını yapmayı düşünmüyor değilim.
Sen HAngi markayı kullanıyorsun.
Cok gecmis olsun. Hastanedeki emzirme hemsiresi bana demisti ki, yeme icmeyle sut olsaydi hepimizin bol bbol sutu olurdu. Sut memede degil, beyinde olur. Dusunsene milyarlarca insan yavrusunu sutuyle besleyip buyutmus. Bizim mi sutumuz olmayacak? Niye olmasin ki? Bu pompalar, mamalar, sut arttiricilar bilinc altimiza ya sutumuz yetmiyorsa korkusunu yerlestiriyor bence. Ben ilk gunden beri sutumun olacagini dusundum, bebegimi emzirdigim muddetce ona odaklanip sukretttim, sevdim, kokusunu icime cektim ve gercekten sut sikintisi cekmedim. Memlerin ve bebelerin bir bildigi vardir merak etmeyin. Ben de gecen gun mastit oldum. Sagarak, emzirerek gecti cok sukur. 3 gundur damla damla geliyordu. Bugun yine normale dondu. Siz ne kadar dinlenik, ne kadar huzurlu, mutlu olursaniz, sutunuz de o kadar bol ve yeterli olur, buna inanin.Kizlar benim bebegimin kalbinde ufurum duydu cocuk doktoru ve kalp doktoruna yonlendirdi 3 adet delik cikti ikisi daha onemli dedi. Kanli islem oncesi yani sunnet, ameliyat vs Allah korusun olursa antibiyotik verilip yapilacakmis. Ve usutmesin hasta olmasin hele grip ilaci tarzi ilaclari hic kullanamaz ilacsiz atlatacaksiniz hasta olursa dedi. Anne sutuyle gecirmeye calismaliymisim. Benim moralimi bozan bu Allah korusun hastalansa sut sikintisi cekiyorum bebegime nasil iyi gelecegim belki sagdikca cogalir diye umut ettim ve aldim bu aleti de.. Insallah en kisa surede sutumu cogaltabilirim ve hasta olmaz boyle seylere gerek kalmaz insallah atlatiriz...
Vallahi tek ihtiyacımız çevremizde söyle konuşan insanlar ama bizim etrafımızdakiler tam tersini söylüyorlar. Sütün yok mu, çok az var, sütün yaramıyor aç galiba, kilo almamış bu çocuk vs. Vs. Kulak tıkamayı öğreneceğiz hepsine inşallah.Cok gecmis olsun. Hastanedeki emzirme hemsiresi bana demisti ki, yeme icmeyle sut olsaydi hepimizin bol bbol sutu olurdu. Sut memede degil, beyinde olur. Dusunsene milyarlarca insan yavrusunu sutuyle besleyip buyutmus. Bizim mi sutumuz olmayacak? Niye olmasin ki? Bu pompalar, mamalar, sut arttiricilar bilinc altimiza ya sutumuz yetmiyorsa korkusunu yerlestiriyor bence. Ben ilk gunden beri sutumun olacagini dusundum, bebegimi emzirdigim muddetce ona odaklanip sukretttim, sevdim, kokusunu icime cektim ve gercekten sut sikintisi cekmedim. Memlerin ve bebelerin bir bildigi vardir merak etmeyin. Ben de gecen gun mastit oldum. Sagarak, emzirerek gecti cok sukur. 3 gundur damla damla geliyordu. Bugun yine normale dondu. Siz ne kadar dinlenik, ne kadar huzurlu, mutlu olursaniz, sutunuz de o kadar bol ve yeterli olur, buna inanin.
Erken gitmeliymisiz oyle dedi ebemiz. Bizim asi gunumuzde asi acmayacaklarmis. O nedenle asi gunumuzden sonra gidecegiz.Sağol canım
Yok kız bende hiç dikkat etmiyorum yiyorum herşeyden
Aş verir gibiyim
Hatta hiç vermedim sanıyordum ben
Üstüne kilo almasaydım bari diyordum
2. Ay aşısı ağır oluyo verem aşısı olduğundan
bi de erken gitmen gerekiyor sağlık ocağına
Karın canım böbrekler dalak fln bakılıyor. Çocuk doktorunun tercihiydi, herkes yaptırmıyor. Çok gazı vardı yalnız pankreasına bakamadılar.Tam batın ne ki ?
Ah bu Kaynanalar yokmu kızlar cumartesi doğum yaptım pazar akşamı evdeydim yemek yapmamıştı tabi çocuklar annemdeydi onları dedesi doyurmuş bende hastanede yemek yemiştim eşim indi annesine altlı üstlü oturuyoruz demiş yemek yapmadım yer gelirsiniz diye elimde demiş geçmeden gelmedik anne hastaneden geldik demiş oğluna bişeyler hazırlamış ertesi günde akşam üstü geldi bana diyor ne pişiriyim ne ne yapıyım akşama bende dedim ben yaparım bişeyler sen yorulma ne diyim yapacak insan zaten allah ne verdiyse pişirir getirir valla kızlar malesefki kaynana insanın kendi annesi gibi olmuyor annem ameliyatlı haliyle geldi yanımda kalıyor ama ben ona kıyamıyorum daha bir ay olmadı ağır bir ameliyat geçirdi 10 gün oldu doğum Yapalı ama hiç yatıp dinlenemedim hamilelikte şişmemişti ayaklarım doğum sonrası balon gibi şiştiler doktora gittim yatıp dinlenmem lazım dedi birde hibor kan sulandırıcı iğne verdi geçen iyice Yoruldum eşime sitem ettim dedim ben böylemi yapıyorum annen hasta olunca yemeğini yapıyorum işini yapıyorum bundan sonra bende el gibi gidip oturup kalkıcam dedim hiç bişey el vurmucam dedim sen duramazsın diyor oda biliyor ama insanın çok zoruna gidiyor el gibi davranmaları birde diyor Kaynanam çok yatma kalk dolaş işini yap lohusanın yatması iyi değilmiş dedim zaten yatmıyorum dalga mı geçiyon 4 çocukla nere yatıcaksamAnam kiyamam. Senin kaynana da zormus. Gormezden gel, yoksa insan hastalik sahibi oluyor. Kaynanani gormezden gel. Ilk dogumda ben gormezden gwlmeyi basaramadim. Ama bu 2. Dogumda cok guzel gormezden geliyorum. Tabi birkac sinir krizi biyutu yasadim o ayri. 1 hafta da erken dogurmama neden olsa da artik oyle biri yok gobi davraniyorum. Hic aramiyorum. O arayinca da kisa cevaplar verip kapatiyorum.
Kalca ultrasonunu 1.ve 2. Bebekte de 1 aylikken yaptirdi doktorlar. Ben devlet hastanesine goturuyorum. Kalca kemiklerinin açılarını olcuyorlar.Bize göz her zaman yapılabilir dediler 23 günlükken yaptırdık doktor bir daha 3. Ayda gelin dedi. Kalça ultrasonu için de doktor en az 6 haftalık olsun o zaman yaptırın dedi. Her doktor farklı bişey söylüyor sanırım
Maşallah yavruya güzel kilo almış. Benim kızçe de 1.800 gram almış ilk ay. Hemşire ölçerken ‘yok artık’ diyerek gözlerini belertti. Yalnız benim çocuklarda hızlı büyümek huzursuzluk yapıyor. Ama sadece memeden süt aldığı için ne kadar içti, fazla mı geldi bilemiyorum. Yeni emzik sipariş ettim bugün yarın ulaşır. İnşallah azıcık da olsa emme düzenimizi oturtabiliriz.
Canim ben bundan kullandim kizda da bu bebekte de hic almamazlik etmedi. Uc kismi vok minik tavsiye ederim.Hastanede küvezde iken emme refleksi gelişsin diye emzikle egzersiz yaptırıyorlardı. Bir gün baktım bone lastiğiyle bağlamışlar ağzından çıkartmasın diye. Aynısını yapmayı düşünmüyor değilim.
Sen HAngi markayı kullanıyorsun.
Hıı bildim ultrasonla organları inceliyorlar bizde yok o veya doktorumuz istemediKarın canım böbrekler dalak fln bakılıyor. Çocuk doktorunun tercihiydi, herkes yaptırmıyor. Çok gazı vardı yalnız pankreasına bakamadılar.
Cok gecmis olsun. Hastanedeki emzirme hemsiresi bana demisti ki, yeme icmeyle sut olsaydi hepimizin bol bbol sutu olurdu. Sut memede degil, beyinde olur. Dusunsene milyarlarca insan yavrusunu sutuyle besleyip buyutmus. Bizim mi sutumuz olmayacak? Niye olmasin ki? Bu pompalar, mamalar, sut arttiricilar bilinc altimiza ya sutumuz yetmiyorsa korkusunu yerlestiriyor bence. Ben ilk gunden beri sutumun olacagini dusundum, bebegimi emzirdigim muddetce ona odaklanip sukretttim, sevdim, kokusunu icime cektim ve gercekten sut sikintisi cekmedim. Memlerin ve bebelerin bir bildigi vardir merak etmeyin. Ben de gecen gun mastit oldum. Sagarak, emzirerek gecti cok sukur. 3 gundur damla damla geliyordu. Bugun yine normale dondu. Siz ne kadar dinlenik, ne kadar huzurlu, mutlu olursaniz, sutunuz de o kadar bol ve yeterli olur, buna inanin.
Biri de iyi olmaz mı yahuAh bu Kaynanalar yokmu kızlar cumartesi doğum yaptım pazar akşamı evdeydim yemek yapmamıştı tabi çocuklar annemdeydi onları dedesi doyurmuş bende hastanede yemek yemiştim eşim indi annesine altlı üstlü oturuyoruz demiş yemek yapmadım yer gelirsiniz diye elimde demiş geçmeden gelmedik anne hastaneden geldik demiş oğluna bişeyler hazırlamış ertesi günde akşam üstü geldi bana diyor ne pişiriyim ne ne yapıyım akşama bende dedim ben yaparım bişeyler sen yorulma ne diyim yapacak insan zaten allah ne verdiyse pişirir getirir valla kızlar malesefki kaynana insanın kendi annesi gibi olmuyor annem ameliyatlı haliyle geldi yanımda kalıyor ama ben ona kıyamıyorum daha bir ay olmadı ağır bir ameliyat geçirdi 10 gün oldu doğum Yapalı ama hiç yatıp dinlenemedim hamilelikte şişmemişti ayaklarım doğum sonrası balon gibi şiştiler doktora gittim yatıp dinlenmem lazım dedi birde hibor kan sulandırıcı iğne verdi geçen iyice Yoruldum eşime sitem ettim dedim ben böylemi yapıyorum annen hasta olunca yemeğini yapıyorum işini yapıyorum bundan sonra bende el gibi gidip oturup kalkıcam dedim hiç bişey el vurmucam dedim sen duramazsın diyor oda biliyor ama insanın çok zoruna gidiyor el gibi davranmaları birde diyor Kaynanam çok yatma kalk dolaş işini yap lohusanın yatması iyi değilmiş dedim zaten yatmıyorum dalga mı geçiyon 4 çocukla nere yatıcaksamsinirden gülüyom geçiyom artık ne yapıyım
Bizde gecelik giyilmez ama sizin orda giyenler varmıs zaten geliceklerde eşinin veya kv nin cevresi değil mi giy gitsin onlara fazla bileKızlar haftasonu mevlüdümüz var kırkım çıkmamış oluyor. Kayınvalidem şık lohusa pijamanı giy diyor, bana başta abes geldi, burda bir arkadaş giymişti, iki arkadaş elbise giydiler. Elbise siyah var bende sadece, iki günde gidip elbise de bulamam bebekle. Pantolon bluz olabilir. Ne yapsam sizce fotoğraf için aldığım ekru rengi dantelli pijamayı giyeyim mi?
2 hafta önce kayınvalide hızlı sallarken gece yarısı , anne dedim yavaş sersemleyecek çocuk daha beyni tam oturmadı bile dedim sonra yavaş salladı. İnternetten küçük bebekleri sallamanın zararlarını okudum gecenin körü , öyle bir titizlikE olacak o kadar bende hizi hizli salliyorum sinirden artiksonra uzuluyorum ama bittim gozlerim kan canagina dondu bi bebek gunde 2 saat uyurmu ya..18 saat uyuyo olmalari lazim
Ben eczaneden aldım öncesinde de hiç fiyat araştırmamıştım. Bilmiyorum ama vardır heralde bi farkı, özelliği. 100 lira fark yani 3-5 değil kiİnternette sonradan gördüm ben de uygun fiyata bi sitede ama bilemedim. Sen nerden aldın?
Canim dondurucuda sutun yokmuydu. Onu verselerdi.2 hafta önce kayınvalide hızlı sallarken gece yarısı , anne dedim yavaş sersemleyecek çocuk daha beyni tam oturmadı bile dedim sonra yavaş salladı. İnternetten küçük bebekleri sallamanın zararlarını okudum gecenin körü , öyle bir titizlikbugün bende perişan olunca birkaç günün yorgunluğu birikti başladım hızlı sallanmaya popoya pış pış diye diye uyuttum pişmanmıyım hayır çünkü küçük bebeğe sürekli tek bakmak çok zor
Eşim geldiği an başlıyor yardım etmeye ama benim yorgunluğum geçmiyor düzenli uyku olmadığı için
Birde ben biraz üşütmüşüm emerken kızım memeyi reddedip ağlıyordu , bende evde terleyip bir tişörtümü değiştireyim diyene kadar ağlamaktan katılıyor sinirlerim bozuldu
Her akşam eşim gelince duş alıyorum ama evde kalorifer yanıyor emzirilen bende terlemeye başladım ve sütümün tadı değişti resmen , kızımın ağzından süt kesini gibi geldi
Neyseki eşim öğle tatilinde kayınvalideyi de alıp geldi haftanın 3 günü bu şekilde gelip kızımı yıkayıp gidiyorlar , bende duşa girdim sinirlerim harap olmuştu eve tıkılma dediler
Neyse 2 gündür günde 1 kez verdiğim mamayı bırakmıştım yine mama verip yatırdılar , bende dinleneyim bende uyuyayım diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?