Hastanede küvezde iken emme refleksi gelişsin diye emzikle egzersiz yaptırıyorlardı. Bir gün baktım bone lastiğiyle bağlamışlar ağzından çıkartmasın diye. Aynısını yapmayı düşünmüyor değilim.
Sen HAngi markayı kullanıyorsun.

Maşallah annesi sağlıkla büyümeye devam etsin inşallah. Biz de bugün bir aylık olduk aşımızı da yaptırdık. Bizim de kilo ve boyumuza güzel dedi hemşiremiz.
Sağol canım inşallah
Oy maşallah
Büyüyorlar valla ya sanki uzun zamandır bizimle gibi Hamileyken de günler geçmek bilmezdi

Midesini bulandırmasın çok dikkat et öyle yapacaksan
Ben eczaneden almıştım wee baby

Cok gecmis olsun. Hastanedeki emzirme hemsiresi bana demisti ki, yeme icmeyle sut olsaydi hepimizin bol bbol sutu olurdu. Sut memede degil, beyinde olur. Dusunsene milyarlarca insan yavrusunu sutuyle besleyip buyutmus. Bizim mi sutumuz olmayacak? Niye olmasin ki? Bu pompalar, mamalar, sut arttiricilar bilinc altimiza ya sutumuz yetmiyorsa korkusunu yerlestiriyor bence. Ben ilk gunden beri sutumun olacagini dusundum, bebegimi emzirdigim muddetce ona odaklanip sukretttim, sevdim, kokusunu icime cektim ve gercekten sut sikintisi cekmedim. Memlerin ve bebelerin bir bildigi vardir merak etmeyin. Ben de gecen gun mastit oldum. Sagarak, emzirerek gecti cok sukur. 3 gundur damla damla geliyordu. Bugun yine normale dondu. Siz ne kadar dinlenik, ne kadar huzurlu, mutlu olursaniz, sutunuz de o kadar bol ve yeterli olur, buna inanin.

Vallahi tek ihtiyacımız çevremizde söyle konuşan insanlar ama bizim etrafımızdakiler tam tersini söylüyorlar. Sütün yok mu, çok az var, sütün yaramıyor aç galiba, kilo almamış bu çocuk vs. Vs. Kulak tıkamayı öğreneceğiz hepsine inşallah.

Erken gitmeliymisiz oyle dedi ebemiz. Bizim asi gunumuzde asi acmayacaklarmis. O nedenle asi gunumuzden sonra gidecegiz.

Ah bu Kaynanalar yokmu kızlar cumartesi doğum yaptım pazar akşamı evdeydim yemek yapmamıştı tabi çocuklar annemdeydi onları dedesi doyurmuş bende hastanede yemek yemiştim eşim indi annesine altlı üstlü oturuyoruz demiş yemek yapmadım yer gelirsiniz diye elimde demiş geçmeden gelmedik anne hastaneden geldik demiş oğluna bişeyler hazırlamış ertesi günde akşam üstü geldi bana diyor ne pişiriyim ne ne yapıyım akşama bende dedim ben yaparım bişeyler sen yorulma ne diyim yapacak insan zaten allah ne verdiyse pişirir getirir valla kızlar malesefki kaynana insanın kendi annesi gibi olmuyor annem ameliyatlı haliyle geldi yanımda kalıyor ama ben ona kıyamıyorum daha bir ay olmadı ağır bir ameliyat geçirdi 10 gün oldu doğum Yapalı ama hiç yatıp dinlenemedim hamilelikte şişmemişti ayaklarım doğum sonrası balon gibi şiştiler doktora gittim yatıp dinlenmem lazım dedi birde hibor kan sulandırıcı iğne verdi geçen iyice Yoruldum eşime sitem ettim dedim ben böylemi yapıyorum annen hasta olunca yemeğini yapıyorum işini yapıyorum bundan sonra bende el gibi gidip oturup kalkıcam dedim hiç bişey el vurmucam dedim sen duramazsın diyor oda biliyor ama insanın çok zoruna gidiyor el gibi davranmaları birde diyor Kaynanam çok yatma kalk dolaş işini yap lohusanın yatması iyi değilmiş dedim zaten yatmıyorum dalga mı geçiyon 4 çocukla nere yatıcaksam sinirden gülüyom geçiyom artık ne yapıyım

Kalca ultrasonunu 1.ve 2. Bebekte de 1 aylikken yaptirdi doktorlar. Ben devlet hastanesine goturuyorum. Kalca kemiklerinin açılarını olcuyorlar.

.masallah kuzuya, nasil emiyo kaç dakika ve ne kadarda bir emiyor? Her istediginfr veriyor musun?sadecr anne sütü mu aliyor?

Kızlar haftasonu mevlüdümüz var kırkım çıkmamış oluyor. Kayınvalidem şık lohusa pijamanı giy diyor, bana başta abes geldi, burda bir arkadaş giymişti, iki arkadaş elbise giydiler. Elbise siyah var bende sadece, iki günde gidip elbise de bulamam bebekle. Pantolon bluz olabilir. Ne yapsam sizce fotoğraf için aldığım ekru rengi dantelli pijamayı giyeyim mi?

Canim ben bundan kullandim kizda da bu bebekte de hic almamazlik etmedi. Uc kismi vok minik tavsiye ederim.

Eklentiler

• Screenshot_20191001-125629_Google.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 27

Insallah canim moral oldu cok tesekkur ederimm

Biri de iyi olmaz mı yahu
Bi söz vardır itin olmazsa sahibin hatrına diye hani sana senin icin yapmasın ama oglu ama torunlarının hatrıda mı yok vicdansız

Bizde gecelik giyilmez ama sizin orda giyenler varmıs zaten geliceklerde eşinin veya kv nin cevresi değil mi giy gitsin onlara fazla bile

E olacak o kadar bende hizi hizli salliyorum sinirden artik sonra uzuluyorum ama bittim gozlerim kan canagina dondu bi bebek gunde 2 saat uyurmu ya..18 saat uyuyo olmalari lazim
2 hafta önce kayınvalide hızlı sallarken gece yarısı , anne dedim yavaş sersemleyecek çocuk daha beyni tam oturmadı bile dedim sonra yavaş salladı. İnternetten küçük bebekleri sallamanın zararlarını okudum gecenin körü , öyle bir titizlik bugün bende perişan olunca birkaç günün yorgunluğu birikti başladım hızlı sallanmaya popoya pış pış diye diye uyuttum pişmanmıyım hayır çünkü küçük bebeğe sürekli tek bakmak çok zor
Eşim geldiği an başlıyor yardım etmeye ama benim yorgunluğum geçmiyor düzenli uyku olmadığı için
Birde ben biraz üşütmüşüm emerken kızım memeyi reddedip ağlıyordu , bende evde terleyip bir tişörtümü değiştireyim diyene kadar ağlamaktan katılıyor sinirlerim bozuldu
Her akşam eşim gelince duş alıyorum ama evde kalorifer yanıyor emzirilen bende terlemeye başladım ve sütümün tadı değişti resmen , kızımın ağzından süt kesini gibi geldi
Neyseki eşim öğle tatilinde kayınvalideyi de alıp geldi haftanın 3 günü bu şekilde gelip kızımı yıkayıp gidiyorlar , bende duşa girdim sinirlerim harap olmuştu eve tıkılma dediler
Neyse 2 gündür günde 1 kez verdiğim mamayı bırakmıştım yine mama verip yatırdılar , bende dinleneyim bende uyuyayım diye

Son düzenleme:
Eşimi bugün aradım öyle bir ağladım ki sinirden çocuğu düşürdüm fln sanmış çok korkmuş başedemezsen beni ara demişti ama ben son raddeye geldiğimde aradım , zaten bugün yıkanma günüydü gelecekti kayınvalideyle
Sırtım boynum başım ağrıyor ilaç bitmişti ilaçta istedim eşimden , 11.30a kadar kahvaltı yapamadım tam yapacağım yine uyandı 5 dk lık uyku mu olur ya
Kayınvalide de diyor ki salla uyusun aa hiç aklıma gelmemişti biraz da ağlasın sesi açılsın tamam kıyamıyorsun ama hepimiz öyle büyüdünüz fln diyor

İnternette sonradan gördüm ben de uygun fiyata bi sitede ama bilemedim. Sen nerden aldın?
Ben eczaneden aldım öncesinde de hiç fiyat araştırmamıştım. Bilmiyorum ama vardır heralde bi farkı, özelliği. 100 lira fark yani 3-5 değil ki

Canim dondurucuda sutun yokmuydu. Onu verselerdi.
Insan tek basina bebek bakmaya calisinca cidden bir yerde film kopuyor. Hic canini sıkma, sen iyi olacaksin ki bebege iyi bakabilesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…