Valla kuzum onlarında hatrı yok demekki ne diyelim bu saatten sonra değiştiremeyiz en iyisi takmamak her gün aynı saatte geliyor bir iki saat oturuyor sonrada gidiyim eve yemek yapıyım diyor gidiyor gitme burada ben yaparım beraber yeriz dememi bekliyor ama at terli artık yemiyor eskiden bırakmazdım burada pişti işte ne gerek var derdimBiri de iyi olmaz mı yahu
Bi söz vardır itin olmazsa sahibin hatrına diye hani sana senin icin yapmasın ama oglu ama torunlarının hatrıda mı yok vicdansız
Bende de bogaz agrisi var. Grip oldum olacam. Omzum ve bacaklarim cok agriyor. Eş kisisi dinlen diyor ama evdeki yaoilacaklari kendisi de yapmiyor. Yazik bu surecte buyuk cocukla ilgilenemedim ona cok moralim bozuluyor. Cocuk cok alingan oldu yazik yavruma. Bakalim bir duzen tutturacagiz ama minikler izin vermiyor ki.Eşimi bugün aradım öyle bir ağladım ki sinirdençocuğu düşürdüm fln sanmış çok korkmuş başedemezsen beni ara demişti ama ben son raddeye geldiğimde aradım , zaten bugün yıkanma günüydü gelecekti kayınvalideyle
Sırtım boynum başım ağrıyor ilaç bitmişti ilaçta istedim eşimden , 11.30a kadar kahvaltı yapamadım tam yapacağım yine uyandı 5 dk lık uyku mu olur ya
Kayınvalide de diyor ki salla uyusun aa hiç aklıma gelmemiştibiraz da ağlasın sesi açılsın tamam kıyamıyorsun ama hepimiz öyle büyüdünüz fln diyor
Atin terli olup yememesi cok hos bir sozmus. Benimki de ariyor nasilsin diye her yerim agriyor daha iyilesemedim diyorum. Boylece o bana yakinamiyor. Hic arayip sormuyorum. Ilk dogumumda hasta olup yatmisti ve 2 aylik bebekle kaynana bakmistim. Bebek emmeyi birakmisti.Simdi yine hastalandi ama bana ne canim.Valla kuzum onlarında hatrı yok demekki ne diyelim bu saatten sonra değiştiremeyiz en iyisi takmamak her gün aynı saatte geliyor bir iki saat oturuyor sonrada gidiyim eve yemek yapıyım diyor gidiyor gitme burada ben yaparım beraber yeriz dememi bekliyor ama at terli artık yemiyor eskiden bırakmazdım burada pişti işte ne gerek var derdim
Kıyamamada değilde katılıyorlar artık o korkutuyorEşimi bugün aradım öyle bir ağladım ki sinirdençocuğu düşürdüm fln sanmış çok korkmuş başedemezsen beni ara demişti ama ben son raddeye geldiğimde aradım , zaten bugün yıkanma günüydü gelecekti kayınvalideyle
Sırtım boynum başım ağrıyor ilaç bitmişti ilaçta istedim eşimden , 11.30a kadar kahvaltı yapamadım tam yapacağım yine uyandı 5 dk lık uyku mu olur ya
Kayınvalide de diyor ki salla uyusun aa hiç aklıma gelmemiştibiraz da ağlasın sesi açılsın tamam kıyamıyorsun ama hepimiz öyle büyüdünüz fln diyor
Yapayım ama kendime yapayım diyor size getirmiyor öyle miValla kuzum onlarında hatrı yok demekki ne diyelim bu saatten sonra değiştiremeyiz en iyisi takmamak her gün aynı saatte geliyor bir iki saat oturuyor sonrada gidiyim eve yemek yapıyım diyor gidiyor gitme burada ben yaparım beraber yeriz dememi bekliyor ama at terli artık yemiyor eskiden bırakmazdım burada pişti işte ne gerek var derdim
Ne guzel cok buyuk sans benim esimden baska destekcim yok ..1 aydir anlattigin haldeyim..esiminde isleri yogun toplantilari vs oluyo gece de ben kalkiyorum gunduzde ben bakiyorum cidden tukenmis haldeyim dun gece hic uyumadik..esimi uyuttum mecburen..geldiginde aliyo gece uykusunu o uyutuyodu dun onuda istemedi huy degistirdi r3smen..bakalim su videodakileri uygulicam her aksam banyo yaptirip kendi yataginda uyutmayi planliyorum bi muzikle..bizimki goguse kalp sesinde uyumaya alisti resmenn..pıspısta yapiyordum bu da yanlismis ki cok dogru yanindan ayrildigim an gozunu acmasi totosuna vurulmasina alistigindan..aksam saatlerinde uyutmamak lazimmis ben ne zaman uyursa uyutuyordum bi uygulayim insallah sonuc alirim..hayir emzirme sorunum bitmeden ustune uyku problemi eklendi..2 hafta önce kayınvalide hızlı sallarken gece yarısı , anne dedim yavaş sersemleyecek çocuk daha beyni tam oturmadı bile dedim sonra yavaş salladı. İnternetten küçük bebekleri sallamanın zararlarını okudum gecenin körü , öyle bir titizlikbugün bende perişan olunca birkaç günün yorgunluğu birikti başladım hızlı sallanmaya popoya pış pış diye diye uyuttum pişmanmıyım hayır çünkü küçük bebeğe sürekli tek bakmak çok zor
Eşim geldiği an başlıyor yardım etmeye ama benim yorgunluğum geçmiyor düzenli uyku olmadığı için
Birde ben biraz üşütmüşüm emerken kızım memeyi reddedip ağlıyordu , bende evde terleyip bir tişörtümü değiştireyim diyene kadar ağlamaktan katılıyor sinirlerim bozuldu
Her akşam eşim gelince duş alıyorum ama evde kalorifer yanıyor emzirilen bende terlemeye başladım ve sütümün tadı değişti resmen , kızımın ağzından süt kesini gibi geldi
Neyseki eşim öğle tatilinde kayınvalideyi de alıp geldi haftanın 3 günü bu şekilde gelip kızımı yıkayıp gidiyorlar , bende duşa girdim sinirlerim harap olmuştu eve tıkılma dediler
Neyse 2 gündür günde 1 kez verdiğim mamayı bırakmıştım yine mama verip yatırdılar , bende dinleneyim bende uyuyayım diye
Oh süper yapıyorsun sürekli bi dikiş agrın olsun kendini acındırmaya fırsatı olmasın cocugunda uyuyorsa bile uyumuyor yiyorsa bile yemiyor zorluyor vs diye yakın dur o konusamadanAtin terli olup yememesi cok hos bir sozmus. Benimki de ariyor nasilsin diye her yerim agriyor daha iyilesemedim diyorum. Boylece o bana yakinamiyor. Hic arayip sormuyorum. Ilk dogumumda hasta olup yatmisti ve 2 aylik bebekle kaynana bakmistim. Bebek emmeyi birakmisti.Simdi yine hastalandi ama bana ne canim.
Zaten bebek uyusa da uyusam diye bakiyorum. Ama cok kisa uykusu.
Senin buyuk cocuklar kac yaslarindalar. Benimki ilkokul 2ye gidiyor. Allahtan o okulda. Yoksa bunyem kaldirmayacak.
Bence çok anlamsız , bizim kayınvalide de çocukları cahillikle küçük yaşta büyüttük diyor ama çok tecrübeli geçiniyor , valla bir çok konuda saçmalıyorlar kendi bildiğin gibi yapKızlar haftasonu mevlüdümüz var kırkım çıkmamış oluyor. Kayınvalidem şık lohusa pijamanı giy diyor, bana başta abes geldi, burda bir arkadaş giymişti, iki arkadaş elbise giydiler. Elbise siyah var bende sadece, iki günde gidip elbise de bulamam bebekle. Pantolon bluz olabilir. Ne yapsam sizce fotoğraf için aldığım ekru rengi dantelli pijamayı giyeyim mi?
Benim elbise gibiydi geceliim tüllü falan ama yinede giymezdim..bence sade bi elbise ya da bluz pantolon neden olmasin..gecelik pijama sacma geliyo banaKızlar haftasonu mevlüdümüz var kırkım çıkmamış oluyor. Kayınvalidem şık lohusa pijamanı giy diyor, bana başta abes geldi, burda bir arkadaş giymişti, iki arkadaş elbise giydiler. Elbise siyah var bende sadece, iki günde gidip elbise de bulamam bebekle. Pantolon bluz olabilir. Ne yapsam sizce fotoğraf için aldığım ekru rengi dantelli pijamayı giyeyim mi?
Valla canım bizimkide ben belim ağrıyor diyince onunki daha çok ağrıyor bende dün dedim sende lohusasın yaşlandın ya artık dedimAtin terli olup yememesi cok hos bir sozmus. Benimki de ariyor nasilsin diye her yerim agriyor daha iyilesemedim diyorum. Boylece o bana yakinamiyor. Hic arayip sormuyorum. Ilk dogumumda hasta olup yatmisti ve 2 aylik bebekle kaynana bakmistim. Bebek emmeyi birakmisti.Simdi yine hastalandi ama bana ne canim.
Zaten bebek uyusa da uyusam diye bakiyorum. Ama cok kisa uykusu.
Senin buyuk cocuklar kac yaslarindalar. Benimki ilkokul 2ye gidiyor. Allahtan o okulda. Yoksa bunyem kaldirmayacak.
Aynen canım benim kaynanada aynı model yok kız yapıp getirir mi o kal burada ye dememi bekliyorYapayım ama kendime yapayım diyor size getirmiyor öyle mi
Resmen misafir ya aynı benimki bebegi ağlarsın gitsin anca (bebegi sevsin diyemiyorum cunku cocugumu sürekli uyutmaya calısıyor haliyle aglatıp duruyor)
Ay maşallah ya Rabbim gönlüne göre vermiş dogumunuEvet kızlar vakit bulmuşken doğum hikayemi paylaşıyım sizlerle en son cuma günü kontrole gitmiştim hiç sancım yoktu pazartesi gününe gün vermişti doktor suni sancı ile doğumu başlatmak için 41 haftalık olacaktı cuma günü öyle geldim eve ortalığı toparlarım hafta sonu çocuklarla eve süpürüp silecektik cumartesi sabahı uyku arasında sabaha karşı karnıma ağrı girdi çok sürmedi geçti geri daldım uykuya sonra tekrar aynısı oldu ama ne kadar sürdü arası bilmiyorum lavaboya kalktım baktım kanamam var çayı koydum kahvaltıyı hazırladım çocukları kaldırdım yine arada sancı giriyor hafif kanamamda devam ediyor diyorum hastaneye gidicem yine yollayacaklar eve neyse kaldırdım çocukları eşimi kahvaltı yaptık çocuklara dedim siz başlayın evi süpürmeye bennbir duş alayım sıcak bir duş aldım arada karnım ağrıyor yine neyse sultan çıltım kanamam çoğaldı eşime dedim bi hastaneye gidelim büyük oğluma da dedim annem siz evi süpürün silin biz hastaneye kontrole gidecektik unutmuşuz neyse gittik hastaneye doktor ultrasonla baktı önce sonra alttan muayene etti dedi 4 cm açılman var yatış yapıyoruz dedim hazırlıklı gelmedik eşime söylüyüm çantımızı alsın neyse saat 3 gibi yatış yapıldı nst ye bağladılar düzenli sancım çıktı ama ben öyle çok bir sancı hissetmiyordum iki saat sonra tekrar baktı alttan 6 cm olmuştu açılmam suyunu açalım dedi suyunu açtı bebeğim kakasını yapmış yemyeşil geldi suyum sonra hemen nst ye bağladı tekrar bebeğin kalp atışları tehlikeye girerse hemen sezaryenle alıcaz bebeği dedi neyseki nst de bebeğin kalp atışları düzenli çıktı suyunu açtıktan sonra sancımın dozu biraz daha arttı saat yedide tekrar muayene etti 8 cm olmuştu açılmam masadan kalktım doğum haneden çıkmadan bir sancı geldi ıkınma hissiyle beraber tam geçti dedim tekrar sancı geldi ama bebeğin başının baskı yaptığını anladım hemen doktor tekrar masaya aldı ve bebeğin başı gelmiş dedi sancı gelince ikim dedi bir ıkındım ikinci ıkınmamda bir baktım meleğim doktorun elinde kakasını yaptığı için hemen burnuna hortum takıp midesini yıkadılar sonrasında getirip kucağıma verdiler tarifsiz bir duygu 4. Olmasına rağmen kokusunu içime çekince çok duygulandım ağladım ablasının kopyası bir kızım oldu 19:13 te dünyaya geldi yavrum diğer doğumlarım suni sancı ile olmuştu bu doğumumda hiç verdikleri kadar sancı hissetmedim yani kendi sancısıyla doğum yapması daha kolaymış dedim diğerlerinde baya sancı çekmiştim dikişsiz oldu Doğumum bu arada kızımın elleri önce gelmiş Ama şükür bir sıkıntı olmadı hı bu arada kızım dayısına doğum günü hediyesi olmuş oldu küçük kardeşimle aynı gün oldu doğum günleri 28 eylül
Bize 2. Ay dedi1.bucuk aylik olunca da göz taramasi var.
Ya sorma, daha dogum yapali birkac gun olmus, sutum damla damla geliyor normal olarak. Isguzar bir es akrabasi utanmadan bana sut anne bulmaya kalkisti! Hatirladikca sinirleniyorum. Su anda bebegime sadece anne sutu veriyorum, sutum cok sukur yeterli, bebegim ortalama ustu kilo almis bir ayda. O isguzar akbabaya laf sokasim var ama susuyorum.Vallahi tek ihtiyacımız çevremizde söyle konuşan insanlar ama bizim etrafımızdakiler tam tersini söylüyorlar. Sütün yok mu, çok az var, sütün yaramıyor aç galiba, kilo almamış bu çocuk vs. Vs. Kulak tıkamayı öğreneceğiz hepsine inşallah.
Yok canım stok yapma şansım olmadı dahaCanim dondurucuda sutun yokmuydu. Onu verselerdi.
Insan tek basina bebek bakmaya calisinca cidden bir yerde film kopuyor. Hic canini sıkma, sen iyi olacaksin ki bebege iyi bakabilesin
Evet Perşembe günleri oluyormuş bizim burda da verem aşısıErken gitmeliymisiz oyle dedi ebemiz. Bizim asi gunumuzde asi acmayacaklarmis. O nedenle asi gunumuzden sonra gidecegiz.
Bende de bogaz agrisi var. Grip oldum olacam. Omzum ve bacaklarim cok agriyor. Eş kisisi dinlen diyor ama evdeki yaoilacaklari kendisi de yapmiyor. Yazik bu surecte buyuk cocukla ilgilenemedim ona cok moralim bozuluyor. Cocuk cok alingan oldu yazik yavruma. Bakalim bir duzen tutturacagiz ama minikler izin vermiyor ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?