Tamam canim bugün ikinci gün dün 3 defa yaptık yapınca işe yarıyor sonra beslenince yine aynı şimdilik.İnş. Tamamen gecirirImsallah canim. Sanmiyorum su icmedigi icin oldugunu. Bizimki sadece emiyor. Karbonatli su Ise yararsa bana da soyler misin ben de baslayim. Bizimki de yalanma disinda baska sorunu yok gibi ama o bile rahatsiz ediyor
Canım sütüm var ama çalışmaya başladıktan sonra yetecek mi kaygısındayım daha çok. Oğlum bir memeyi tamamen bitiriyor sağmaya kalksam emme sonrası en fazla 10 cc çıkıyor . Kilo alımı da yerinde şükür ama bu emme potansiyeli ile sağdığım süt de az oluyor. Üst üste aynı memeden emzirip diğer memeyi sağıyorum bazen 4-5 saat beklemiş oluyor meme yani. Ama onda da meme ucum şişiyor çatlıyor vs. Sağım benim için zulüm yani. Bir yandan da çalışmaya başladıktan sonra sağdığım yeter mi endişesi. Öyle işteCanim bu mesajinda en az 3 defa sutum yok demişsin. O psikolojiye 1 defa ben de girdim ve sutum azaldi. Hemen attim kafamdan yok dusuncesini. Sutum cok diye dusunuyorum ve cok sukur artti. Bebegi emzirdikten sonra kalani sagiyorum ben. O birini emiyor bazen digerini de ama genelde 1 meme yetiyor. 2sini de emse bike sagiyorum. Bebek emdikten en gec 1 saat sonra sagiyorum ve 3 saatte 4 saatre 1 sagiyorum..
Sabah daha cok oluyor sut ve 1 meme yetiyor ogluma. Digerini sagip atiyorum donsurucuya. Gece 1 defa sagiyorum saat 3de. ve sabah 8.30dea sagiyorum. Gunde 1 paket bile koysan kârdır. 3 ay dondurucuda durabildigi icin ben gun icinde ilk koydugum paketlerden cikarip veriyorum 1 paket.
Canım 1.5 saatte meme istiyor benimki. Uyuyorken 3-4 saat kalkmadığı oluyor ama. Uyanık olduğu zamanlarda sık emdiği için süt bırakmıyor haliyle. Geçen kayınvalideme bıraktım 2 saatliğine. 140 cc vermiş sağdığım sütten. Ben geldiğimde aranıyordu yine. Oysa süt içeli daha 75 dk falan olmuşMasallah. Benimki 100 iciyordu. SiMdi 90a geri indi. 100 bitiremiyor. Kac saatte bir veriyorsun sutu. Ben 2.bucuk 3 saatte bir emziriyorum. Bazen de biberon ile veriyorum.
Endiselenmeden sag. Ben dusuk ayarda sagiyorum. Sagmadan once de memeyi sıkıp sut ile islatip oyle sagmaya basliyorum o zaman acimiyor. Sut saginca az cikiyor, ben de surekli memeleri degistire degistire sagiyorum. Yaklasik 20 dajikadan sonra sut salgilanmaya basliyor ve ozaman cok cikiyor benim.Canım sütüm var ama çalışmaya başladıktan sonra yetecek mi kaygısındayım daha çok. Oğlum bir memeyi tamamen bitiriyor sağmaya kalksam emme sonrası en fazla 10 cc çıkıyor . Kilo alımı da yerinde şükür ama bu emme potansiyeli ile sağdığım süt de az oluyor. Üst üste aynı memeden emzirip diğer memeyi sağıyorum bazen 4-5 saat beklemiş oluyor meme yani. Ama onda da meme ucum şişiyor çatlıyor vs. Sağım benim için zulüm yani. Bir yandan da çalışmaya başladıktan sonra sağdığım yeter mi endişesi. Öyle işte
Sipalar ya. Kiyamam ben ona. Emzik almiyor mu? Emzik oyaliyor benimkini.Canım 1.5 saatte meme istiyor benimki. Uyuyorken 3-4 saat kalkmadığı oluyor ama. Uyanık olduğu zamanlarda sık emdiği için süt bırakmıyor haliyle. Geçen kayınvalideme bıraktım 2 saatliğine. 140 cc vermiş sağdığım sütten. Ben geldiğimde aranıyordu yine. Oysa süt içeli daha 75 dk falan olmuş
Usuyor herhalde bizimki de ustunu ciksrinca ve altini acinca cok huzursuz oluyor. Ama banyoda baya aglatiyorumIlk agliyordu anladimki ben kendime güvensizim..hizli hizli yikiyorum cocugu bir kac video izledim sakin sakin konusa konusa yavas yavas dokerek yikadik 2dir cok sakin..soyunca cok korkuyor nedense.
Canim bu kortizonlu bir krem degil mi? Ben kendi egzamama bile kullanmiyorum. Bebek icin zararli olabilir. Benimkinin puturleri kendiliginden gecti.Günaydın hanımlar sizinde bebeğiniz boynu küçük küçük sivilce şeklinde kızarıklıklar oluyorsa bu kremi tavsiye ederim anında yok ediyor 1.5 aydir kullaniyoruz her defasinda olusunca kullanıyorum boynuna koltuk altına ensesine neresinde kızarıklık sivilce oluşuyorsa eczaneden almıştım iyikine almışız anında günü birlik yok ediyor teni pürüzsüz kalıyor :))
Kendin nasil yikayabildin iyi cesaret wallatebrik ederim. Ben cisini yapinca hemen pamukla pipisini tutuyorum errafa cok sicramiyor o zaman. Ve dua ediyorum banyo yaptirmak zorunda kalmayayim diye. Cok korkuyorum usutecegim diyeCanim benimki de?agliyordu. Simdi aglamiyor. Bacakarina falan sık sık su dokun. Usuyor ondan agliyor. Isijincacilikxsu ile rahatliyor.
Sabah tek basima yikamak zorunda kaldim. Sirtina kaka cikti altini temizlerken devamini da yapti daha beter oldu. Kakalari temizlemeye calisirken kafasina ve suratina isedi. Saclar cisten ipislak oldu. Islak mendil ile silip bez bagladim ve banyoda su hazirlayip yikadim. Tam cikarken aglar givi oldu hemen havku sarinca sustu. Her yerine zeytinyagi sürüp giydirdim. Emzirirken kaydi zaten uykuya daldi. Ortup yatırdım.
Az bile geldiArkadaşlar bebeklerimiz dışında konuyla alakasız bir şey sormak istiyorum.Eşinin ailesi şehir dışındaki olan arkadaşlar, kayınvalide ve kayınpederiniz size ne sıklıkta geliyor. Bize Ayda bir mutlaka geliyorlar, özlüyorlarmış. Eşimin ailesini seviyorum sıkıntı yok ama bu aralar uykusuz geceler, sinirlerim yıpranmış durumda. Daha kırkı çıkmadı bebeğimin kayınpeder bebeği özledim diye gelecek. Normalde rahatsız olmam ama lohusalıktan mı yorgunluktan mı bilmiyorum hiç misafir kaldıracak ruh halinde değilim. Ayda bir mutlaka gelinmesi normal mi sizce?
Once kovasina suyunu hazirladim. Sonra kuvetine file taktim. Havlusunu kuvete yakin astim. Sampuani aldim yanima ve bebegi soyup banyoya goturdum fileye yatirdim. Sakin konusip onca bacaklarina sinra karnia su dokup sampuanladim. Once on tarafini yikadim sonra yuzustu yatirip sirtini sampuanlayip yikadim. En son saxini yikadim ve duruladim. Sonra da 1 omzuma havlusunu aldim bebegi de ayni kolumun dirsekten alt tarafina alip diger elimle son bir su doktukten sonra hizlica omzuma alip havluya sardim ve odaya goturdum. Hemen kurulayip zeytinyagi surdum. Once bezini taktim. Sinra da giydirip sapka taktim emzirdim uyudu.Kendin nasil yikayabildin iyi cesaret wallatebrik ederim. Ben cisini yapinca hemen pamukla pipisini tutuyorum errafa cok sicramiyor o zaman. Ve dua ediyorum banyo yaptirmak zorunda kalmayayim diye. Cok korkuyorum usutecegim diyeyurtdisinda lavaboya koyuyolar cocugu orda yikiyolar ben ona da cesart edemem
Normalde böyle sorgulamazdım, bu düşüncemi bu aralar uykusuzluk ve sinirlerimin bozulmasına bağlıyorumAz bile geldi
Tabi senin acından değil dede babane olarak az bile görmek istemişler
Aliyor canım da bir süre sonra sinirlenip ağzından fırlatıyorSipalar ya. Kiyamam ben ona. Emzik almiyor mu? Emzik oyaliyor benimkini.
Hahahah ayy sinirlerim bozuldu. Bi bizimki mi böyle diye düşünüyorum sonra sizinkileri okuyunca ne yalan söyleyeyim iyi geliyor yalnız değilim diyorumKıyamamada değilde katılıyorlar artık o korkutuyor
Biz işe nasıl geri dönücez kim bakacak cocuklarımıza bu kadar düzensiz bi rutinle
Pazartesi ben 1.30da anca bişey yemiştim on dk
Dün 12ye dogru durmuştuda bi yirmi dk yumurta pişirip yiyebilmiştim
Bugun ki kahvaltım dünden kalan kısır ve kek bes dk aglatarak yedim napim
Koyuyorum uyanıyor kucagımda uyusun bari diye bıraktım artık ama hiç bişey yapamıyorum böylede
Sen gene hergün dus alıyormussun ben üc gün alamadım artık çiş kusmuk ter kokusu hepsi karısmıştı kaş bıyık hüsnen aga oldum zaten
Bakalım ben ne zaman aglama krizine giricem tetikte bekliyorum:)
Kendin nasil yikayabildin iyi cesaret wallatebrik ederim. Ben cisini yapinca hemen pamukla pipisini tutuyorum errafa cok sicramiyor o zaman. Ve dua ediyorum banyo yaptirmak zorunda kalmayayim diye. Cok korkuyorum usutecegim diyeyurtdisinda lavaboya koyuyolar cocugu orda yikiyolar ben ona da cesart edemem
Hangi müzikle uyutuyorsunuz? Benim kızım da bugün direniyor uykuyaÖglen uykusunuda uyuttum..doymamis gibi agliyodu..ayni muzigi actim kollarimda bayildi zaten yatak odasina getirdim ve besigine biraktimsabahta 9dan 11e kadr uyumustu vu da 2 uykusu 5ten sonra uyku yok 8e kadar..
ya süper durdun durdun turnayı gözünden vurdunÖglen uykusunuda uyuttum..doymamis gibi agliyodu..ayni muzigi actim kollarimda bayildi zaten yatak odasina getirdim ve besigine biraktimsabahta 9dan 11e kadr uyumustu vu da 2 uykusu 5ten sonra uyku yok 8e kadar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?