- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Ben emziğe ücüncü hafta baslatmaya calıstım soothie yi begenmedi air miydi neydi onu aldık gec kalmısım kokumdan bende almadı almıyor yıkıyor ortalıgı eşim beceremedi bi ablam verebiliyor onuda ablamı görücemde vericek üc bes günde bir ancaeczacının verdiği 30 ml. pompa seklinde. her iki deliğe birer pompa sık dedi. valla ise yaradı yavrum derdi burun tıkanıklığıymış. gece uyumadan önce de vericem
41. günden bildiriyorum. 40. gün berbattı bugün masallahı var. insallah normali buduremziğe alısmadı mı?
Bizim uyku egtimide 2.gününde cortladiUykuya tepki olarak dünyaya bir kız cocugu getirmişim
Memede veya kucakta uyumalar haric yok uyumuyo bu cocuk
Cıt sesinede uyanıyor
Biri bagırsa mesela gündüz kusagı programlarında falan anında katılarak aglamaya baslıyor sanki biri ona bagırmısta haberimiz yokmus
Alt acmalarımız hala bir kabus pisliği cok seviyor
Pışpış sesi programıymış müziklermiş rutünlermiş yok hiç bişey işlemiyor
Kucaktan bırak max 10dk içinde çimdirmişsin gibi yaygarayı basıyor
Yok olmadı bu cocuk beceremedik
40 ta sözde düzelecek te surda üc bes gün kaldı bi mucize olmazsa oda yalan bence
Töbe töbe deliyiz resmen yaBizim uyku egtimide 2.gününde cortladigece deli gibi aglamalar bugun doktora goturduk artik bi yerinde bir sey mi var diye gaz sancisi sanirim..yine ayni rutini yaptim ama 8den beri bakisiyoruz 40 dk dir oyle bakiyo besikte tüm gecede uyutmadi 40imiz bugun cikti bu tarftan bildiriuorum hic alakasi yok 40mis 50ymis daha beter oldu bugun.. bir de boyle he he heeee diye nefes nefese Kalmis gibi numaralar yapiyo uykuda beynime nasil islediyse duymak istemiyorum o sesi pesinden kakk kıkkk kıkkkk eyvah boguldu herhade diyoruz ki bi aciyoruz isigi süprızzzzzz biseyi yok
Hahahah analikkk bise demek ki o telefon tutup nefes kontrolunu bende yaptim suan uyuyo mesela ama nefes nefese kalio gozunu aciyo kapatiyo uyuyup uyumadigini bile aanlamiyorumTöbe töbe deliyiz resmen ya
Benimkide bi kere cok uyudu diye yarım saatte bir kalkıp yüzüne ısık tuttum yasıyormu hala diye
Bu sabahta 9 gibi yanıma yatırmısım kalktım besigine baktım göremedim Allahtan mıkırdanıyorduda yatagımda oldugunu farkettim ne ara yatırdım inan hatırlamıyorum o kadar gitti kafam
Ay buarada sana yazıcaktım atlamısım
Hep aynı yerde uyutmaya calısma
Eskiler emzirip neredelerse hop oraya koyarlarmıs cocugu
Sürekli besiginde uyutursan baska bi yere gittiginde veya besigini değiştirdiginde veya ne bileyim uyku vakti bi misafirlikte vs oldugunda zorluk yasarsın
Canım bizim de hala geçmedi 43 günlük olduk. Bizde de düşüşe geçmişti bir daha bakılmadı. Doktor bazı bebeklerin 2.ayda geçer normal dedi. Ama 2 hafta sonra hala sarı olursa karaciğer ve tiroid testleri yapılacakmışKızlar muhakkak herkes sarılığı atlatmıştır. Ama fikriniz olur diye sorayım. 11 eylulde doğum yaptım bugün 1 aylık kontrolü vardı fakat sarılığımız hala geçmesi. İlk bir hafta üç kez kan testi yapmıştık düşüşe geçtiği için 9 du 7 olmuştu artık gitmiyorduk. Fakat 2 3 hafta içerisinde geçmesi gerek dedi doktor şimdi anne sütünden mi yoksa patolojikmi diye idrar ve kan testi istedi çocuğun elleri daha yeni iyileşti. Yaptırmak istemedim sağlık bu ertelemeye gelmez tabi ama gözlemleyerek arttığını farkedersem yaptiricam. Ben anne sütündendir diye düşünüyorum. Ama öyle olsada bu kadar uzaması normal mi
hay allah. inan emziğe alıştırmasam aynı senin gibi olurum. emzik cidden kurtarıcı pes etme unutmasın sık sık ver. yoksa dediğin gibi bi derdi olmasa bile uyanıkken hiç öyle durayım demiyor ağlıyor. bunların hepsi birer dönem insallah bi düzen oturtabilirsiniz insanın sinirleri çok yıpranıyorBen emziğe ücüncü hafta baslatmaya calıstım soothie yi begenmedi air miydi neydi onu aldık gec kalmısım kokumdan bende almadı almıyor yıkıyor ortalıgı eşim beceremedi bi ablam verebiliyor onuda ablamı görücemde vericek üc bes günde bir anca
Yok yani cıldırmamak elde değil işe nasıl dönücem kim bakacak benden sonra böyle hic bir fikrim yok
Bizimki cani isterse emiyor mesela aglarken tıkıstirdigmd daha cok hırslaniyo atiyo ımm ımmmm ımmmm sesler cikartiyohay allah. inan emziğe alıştırmasam aynı senin gibi olurum. emzik cidden kurtarıcı pes etme unutmasın sık sık ver. yoksa dediğin gibi bi derdi olmasa bile uyanıkken hiç öyle durayım demiyor ağlıyor. bunların hepsi birer dönem insallah bi düzen oturtabilirsiniz insanın sinirleri çok yıpranıyor
benimki de öyle homurdanıyo karnı açsa. hatta bi çekiyo süt gelcek diye gelmeyince basıyor çığlığı. aç değilse gazı yoksa altı da temizse alıyor hakkını yemiyimBizimki cani isterse emiyor mesela aglarken tıkıstirdigmd daha cok hırslaniyo atiyo ımm ımmmm ımmmm sesler cikartiyoama sakinse karni toksa uyuyacaksa aliyo ne anladim ondan
Emzigi ne kadar süre agzında tutuyor pekihay allah. inan emziğe alıştırmasam aynı senin gibi olurum. emzik cidden kurtarıcı pes etme unutmasın sık sık ver. yoksa dediğin gibi bi derdi olmasa bile uyanıkken hiç öyle durayım demiyor ağlıyor. bunların hepsi birer dönem insallah bi düzen oturtabilirsiniz insanın sinirleri çok yıpranıyor
1 saat tuttuğu oluyor. tabi 5 dkda bir ağzından atıyor tekrar veriyorum. onunla uyuduğu da oluyo iyice dalınca atıyo ağzından. bazen atınca uyanıyo. ama alıstı bence bundan fazlası olmaz bi bebek icin. başta bizimki de emzikle hiç uyumadı yeni yeni basladı diyebilirim. ama hiç unutturmadım hep yanımdaydı almasa bile öğürse bile verdim. hem benimki avent de değil nuk. avent olsa belki daha kolay alırdıEmzigi ne kadar süre agzında tutuyor peki
Veya seninki emzikle mi uyuyor
Bikaç kere aglata aglata tuttum agzındada hic uyku falan uyumadı tabiki
O belli olmuyormus ya1 saat tuttuğu oluyor. tabi 5 dkda bir ağzından atıyor tekrar veriyorum. onunla uyuduğu da oluyo iyice dalınca atıyo ağzından. bazen atınca uyanıyo. ama alıstı bence bundan fazlası olmaz bi bebek icin. başta bizimki de emzikle hiç uyumadı yeni yeni basladı diyebilirim. ama hiç unutturmadım hep yanımdaydı almasa bile öğürse bile verdim. hem benimki avent de değil nuk. avent olsa belki daha kolay alırdı
uykuyla problemin yoksa tek kurtarıcın emzik. doyduğundan emin olduğunda gazını çıkar ver. soothie tekrar denesene belki çenesi güçlenince alır. Allah yardımcın olsun ne zor işmişO belli olmuyormus ya
Gecen gün bi yabancı program izledim amerikada dogdugu anda hop agzına avent soothie yi tıkıstırdılar aglarken
Bizde hastaneler karsı emziğe bilirsin
Ben ikinci hafta bi deneme amaclı vermiştim azcık aldı ama o kadar agırki tutamıyordu agzında sürekli elim agzındaydı ne anladım bu işten dedim ugrasmadım istemiyordu zaten diretmedim
Sonra ultra air mi ne aldım kus gibi hafif tamda meme ucu gibi basık onu ablam verince tuttu bende hic bi türlü almadı süt kokusundan dolayı dedi ablam yoksa direttim baya bi aglattımda
Belki yeteri kadar aglatmamısımdır yarından tezi yok gene baslayacagım yoksa psikolojim ciddi anlamda bozulmaya basladı
Allahtan uykuyla aram yok uykuyu aramıyorum ama aglamasın. Aglayınca daha cok sinir sistemim çöküyor bu sefer mememi tıkıstırıyorum agzına sussun diye sonuc kucakcı memeci bir öykü :)
Ya o boncuk gözleri olmasa zaten nasıl dayanılır bilmiyorumuykuyla problemin yoksa tek kurtarıcın emzik. doyduğundan emin olduğunda gazını çıkar ver. soothie tekrar denesene belki çenesi güçlenince alır. Allah yardımcın olsun ne zor işmişbak bizde yine 21.30da odaya gectik gece lambasını açtık. boncuk boncuk bakıyor bana. 12yi görecek yine inat ediyorum bende her gün ısrarla yapıcam bunu.
İçeriye direk sürmüyorum. zeytinyağını küçük bir pamuğa koyup pamuğu orasına koyup hafif bastırıyorum içine giriyor mu bilmiyorum. Bunu yaptıktan hemen sonra yapmıyor yalnız bşraz zaman sonra yapıyor. Bana çocuk doktoru günde bir kere de yapabilir yapmayadabilir normal dedi ama iki gün geçince insanın içi acıyor canı yanıyor diyePoposunun iç kısmına mı sürdün? Ben de deliğin etrafına sürdüm ama içine sürmeye korktum. Bağırsakları kıvrımlanmaya başladığı için normalmiş bu durum ama çok sancı yapıyor yazık
Kv me göree gec kalmisim 1hafta sonra verdim ilk geceden yavruma vermeye kiyamadim basima ne gelecek bilmiyorum pismanda degilim belki ilk gece versem memeyi emmeyecekti..bence almayacagi varsa almiyor her bebek sevmiyor demek ki..O belli olmuyormus ya
Gecen gün bi yabancı program izledim amerikada dogdugu anda hop agzına avent soothie yi tıkıstırdılar aglarken
Bizde hastaneler karsı emziğe bilirsin
Ben ikinci hafta bi deneme amaclı vermiştim azcık aldı ama o kadar agırki tutamıyordu agzında sürekli elim agzındaydı ne anladım bu işten dedim ugrasmadım istemiyordu zaten diretmedim
Sonra ultra air mi ne aldım kus gibi hafif tamda meme ucu gibi basık onu ablam verince tuttu bende hic bi türlü almadı süt kokusundan dolayı dedi ablam yoksa direttim baya bi aglattımda
Belki yeteri kadar aglatmamısımdır yarından tezi yok gene baslayacagım yoksa psikolojim ciddi anlamda bozulmaya basladı
Allahtan uykuyla aram yok uykuyu aramıyorum ama aglamasın. Aglayınca daha cok sinir sistemim çöküyor bu sefer mememi tıkıstırıyorum agzına sussun diye sonuc kucakcı memeci bir öykü :)
Yaa her gün mü kullanmak lazım ben çok gazı olduğu zamanlarda veriyorum metsili demek ki yanlış yapıyoruz. Bazı günler gazı çıktıkça bitmiyor nerden alıyor o kadar gazı bilmiyorum.Biz metsil kullanıyoruz en hafif olan buymuş ama böyle şiddetli sancılar olmaya devam ederse daha etkili bişey isterim. Bir de doktor bana hergün düzenli kullanmazsanız hiç faydası olmaz dediöyle anlık etki yapmıyor muş o ilaçlar
Ay maşallah maşallah dilini ısır kıcını kası nazar değmesinH honey bunch bide pusete alstırsana. ben babynest küçülmeye başladı ara ara pusete de koyuyorum sevsin orayı diye. o pozisyonda daha rahat gibi. hem sallanıyor vs. mutfakta yanıma alıyorum beni izliyor. orda uyuyunca bi yere yatırmaya gerek kalmıyor. emziği de daha kolay tutuyo orda etrafı izliyo hem. bide sana çok alıştıysa pusetin üstüne veya yanına bi esyanı koy. ben tülbentimi koyuyorum tisörtün falanda olur. senin kokunu alır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?