- 8 Eylül 2012
- 3.243
- 1.934
- 398
Enteresan doğrusu, muhakkak yaptırın tahlilleri geç olmadan, biz sürekli takipteyiz ve farklı hastalıklar var Allah korusun da erken teşhis önemli.Herhangi bir tedavi vs verildi mi? Ya bizimde kızın suratı hala sarı. Doktorumuzsa çok relaks bazı bebeklerin 2.ayda geçer dedi kan tahlili vs yapmadıbu hafta da geçmezse gidip ısrar edicem gerekli tahlilleri yapsın, korkmaya başladım iyice.
Çok sağol canım zaten tuzlu yemiyorum yemekleri canım ama ayaklarım bacakların baya şiş sabahları biraz inmiş oluyor akşama doğru patlayacak gibi şişiyor çok şiştiği için ağrıda oluyor bakalım canım salı günü holter takılacak tansiyon takibi için çarşamba günüde USG yapılacak böbreklerden hayırlısı bakalım inşallah geçici bir durumdur verdiğin bilgiler içinde ayrıca çok teşekkürler canımGeçmiş olsun canım,
Öncelikle dr tuzu azaltmanı söyleyecek
Ödem olup olmadığına bakacak ayak bileğinde.
Sonra kan ve idrar testi yenileyip
Protein kaçağı olduğu için
büyük ihtimalle de ilaçlı film yani böbrek sintigrafisi isteyecek
Bu testin sonucu 1 hafta gibi bi sürede çıkıyor
İnşallah böbreklerinde çok büyük bi sorun yoktur.
Tansiyon sıkıntı çünkü böbrekte. Devamlı takibi olması gerekli
İyi ama canım preeklemsi olsaydı gebelikte son haftalar iki günde bir gittim tansiyonun hiç yüksek çıkmadı hep 9/5 10/6 çıkıyordu öyle olsa tansiyonun yine yüksek çıkmazmıydıCanim sen galiba farkina varmadan preeklempsi riski gecirmissin. Dogumdan 6 hafta sonraya kadar risk var. Benim 6 haftam ddu tansiyonum dusmeye basladi. Doktorum dusmezse kardiyolojiye gorun demisti. Insallah gerek kalmaz.
Bence kilo alımı gayet iyiBizdede sarılık vardi bilirubin 12 çıkmıştı tekrar kontrole gittik kan alınmadı düşer dedi doktor 10 gün öncesine kadar sanki gözlerimiz sarıydı bizimde yeni beyazdı acaba bu sarılık kilo alımını etkiler mi? Biz az aldik doktor iyi dedi ama 42 günde 1025 gr almış.
Rica ederim canım geçmiş olsun çok.Çok sağol canım zaten tuzlu yemiyorum yemekleri canım ama ayaklarım bacakların baya şiş sabahları biraz inmiş oluyor akşama doğru patlayacak gibi şişiyor çok şiştiği için ağrıda oluyor bakalım canım salı günü holter takılacak tansiyon takibi için çarşamba günüde USG yapılacak böbreklerden hayırlısı bakalım inşallah geçici bir durumdur verdiğin bilgiler içinde ayrıca çok teşekkürler canım
Onlarda da farklı teknikler varmış koca karı usulüEvet öyleymiş önceden nasıl büyütmüşler anlamamışlarben de dedim ki tabi peşpeşe çocukları yapınca anlamamıştırsınız kp gülüyo aynen doğru söylüyosun diye
Valla canım hem USG dediler hem de renkli USG dediler sabah aç karnına idrar sıkışık gel dediler ama doktor zaten emzirdiğimi biliyordu not düştü sanırım öyle olursa da var sütüm buzlukta canım sağıyorum devamlı benim süt hormonlarım fazla çalıştığı için sağmazsam hemen mastit oluyorum ilk iki oğlumda fena geçirmiştim mastit o yüzden kızımla bu kızımda sağıyorum hep mecbur canımRica ederim canım geçmiş olsun çok.
Bu arada o ultrason dediğin sintigrafi mi
Yoksa sadece ultrason mu?
Eğer sintigrafi için gün verdilerse onda radyasyon alacaksın
O yüzden bebeğe bi süre yaklaşamazsın
Emzirdiğini söyle şayet öyleyse sütünü önceden sağarsın.
Anladım canım. Ben aklıma gelmişken söylemek istedim.Valla canım hem USG dediler hem de renkli USG dediler sabah aç karnına idrar sıkışık gel dediler ama doktor zaten emzirdiğimi biliyordu not düştü sanırım öyle olursa da var sütüm buzlukta canım sağıyorum devamlı benim süt hormonlarım fazla çalıştığı için sağmazsam hemen mastit oluyorum ilk iki oğlumda fena geçirmiştim mastit o yüzden kızımla bu kızımda sağıyorum hep mecbur canım
Canim gecmis olsun oncelikle. dondurucunda biriken sutleri nasil kullaniyorsun. Ben de stok yapayim dedim ama omurleri 3 ay. En eski tarihkiden baslayip arada veriyorum bebege. Su an 50 paket sutum var dondurucuda. 2 ayda stokladigim. Acaba ben de mi fazla sut üretiyorum.Valla canım hem USG dediler hem de renkli USG dediler sabah aç karnına idrar sıkışık gel dediler ama doktor zaten emzirdiğimi biliyordu not düştü sanırım öyle olursa da var sütüm buzlukta canım sağıyorum devamlı benim süt hormonlarım fazla çalıştığı için sağmazsam hemen mastit oluyorum ilk iki oğlumda fena geçirmiştim mastit o yüzden kızımla bu kızımda sağıyorum hep mecbur canım
Bence kilo alımı gayet iyibir ayda en az 600 gram diyorlar. Bizde 38 günde yaklaşık 1100 gram aldık çok iyi dediler. Bi ebe demişti sarılık kilo alımını etkiler diye, doktorda kilo alımı başta yavaştı ondan sarılığı geç geçebilir dedi.
Yuh omleti karnına mı koyuyorlarmısOnlarda da farklı teknikler varmış koca karı usulüMesale bizde gaz sancısı olan çocuğun karnına bildiğin omlet pişirip sararlarmış sanırım mantık karnını sıcak tutmak.
Hey maşallahCanim gecmis olsun oncelikle. dondurucunda biriken sutleri nasil kullaniyorsun. Ben de stok yapayim dedim ama omurleri 3 ay. En eski tarihkiden baslayip arada veriyorum bebege. Su an 50 paket sutum var dondurucuda. 2 ayda stokladigim. Acaba ben de mi fazla sut üretiyorum.
Sabah 5 te biberon ile veriyorum. Gun icinde de bebek uyuyorsa ve uyandiginda ben yeni sagmissam biberon ile veriyorum. Her biri yaklasik 80 cc ile 100 cc arasi degisiyor. Eylulun 15ine kadar koydugum sutler daha yagli ve sari. Simdikiler daha beyaza yakin ve yagi daha az.Hey maşallahherbiri kaç cc
Bende ocak aralık gibi işe dönmeye üc ay kala baslayacagım stoga
Sen simdi biberonla veriyormusun peki
Ben sagım yaparken o kadar tuhaf ki sabit tek pozisyonda sagım makinesini tuttugumda bi yere kadar foş foş süt geliyor sonra pozisyon degiştirmesem artık gelmiyorSabah 5 te biberon ile veriyorum. Gun icinde de bebek uyuyorsa ve uyandiginda ben yeni sagmissam biberon ile veriyorum. Her biri yaklasik 80 cc ile 100 cc arasi degisiyor. Eylulun 15ine kadar koydugum sutler daha yagli ve sari. Simdikiler daha beyaza yakin ve yagi daha az.
Benim de oyle. Hatta 15 dk sagdiktan sonrz her iki memede de sut bitiyor. 40 veua 50 cc ancak cikiyor. Ben sabredip 20. Dakikaya kadar sagoyorum o dakikadan sonrq fiskirarak cikiyor. 80 cc ile bitiyor. Saharken memeleri de cok degistiriyorum. Ne cikarsa kârdır.Ben sagım yaparken o kadar tuhaf ki sabit tek pozisyonda sagım makinesini tuttugumda bi yere kadar foş foş süt geliyor sonra pozisyon degiştirmesem artık gelmiyor
Ucunu cıkarıp gögsümden tekrar hafif yana kaydırarak takıyorum gene bi yere kadar geliyor bi yerden sonra o kısımdanda gelmiyor
Cocugumda emerken üc bes dk sonra mıkırdanıp hafif agzında oynatıp tekrar cekmeye baslıyor farkediyorum
Her bir süt kanalım aynı anda süt vermiyor sanırım
Sanada çok geçmiş olsun canım maşallah çok sevindim inşallah Rabbim yaşatmasın sanada bir daha çok sağol verdiğin bilgiler için galiba emzirdiğim için benden dmsa istemedi renkli çöpler doopler istemiş çok yardımcı oldun canım inan çok takılmıştı kafama internette de doğru bişey yazmıyor hep en kötüsü yazıyor diye bakmadımda iyice canımı sıkmasın diye tansiyonun yükselmese benimde pek sıkıntım yok ama baş ağrım hiç geçmiyor birde ayaklarım şiş olduğu için ağrı yapıyor bakalım hayırlısı neyse o olsunAnladım canım. Ben aklıma gelmişken söylemek istedim.
Bende bire bir yaşadım bu aşamaları
Ama benimki tansiyon filan olayı değil.
Öylesine test yaptırdım nefroloji de
İdrarda protein kaçağı çıkmıştı
Sonra DMSA çekildi orda iki böbreğimin de yarım olduğunu gördük.
Allahtan tansiyon yok bende
Sadece tuzsuz ye diyor
İlaç kullanımı yok
Kontrole gidiyorum belli aralıkla
Ve bu hamileliğim de idrardaki protein kaçağı sıfırlandı
Nasıl oldu bilmiyorum ama oğlum bişeyler yapmış içerde anneye ☺
Çok teşekkürler canım bende en ilk sağdığım sütleri gün içinde çıkarıp kullanıyorum canım bir paketi iki seferde içiyor kuzum buzlukta 3 ay saklanabilmesi kötü oluyor ilk kızımda baya süt kalmıştı o yüzden bunda elimden geldikçe içirmeye çalışıyorum benim sütüm hiç kesilmiyor canım çocuklar iki yaşına gelince sütten kestiğim halde süt üretimi devam ediyor kesilmesi için ilaç kullanmam gerekiyor sende varmı böyle bişeyCanim gecmis olsun oncelikle. dondurucunda biriken sutleri nasil kullaniyorsun. Ben de stok yapayim dedim ama omurleri 3 ay. En eski tarihkiden baslayip arada veriyorum bebege. Su an 50 paket sutum var dondurucuda. 2 ayda stokladigim. Acaba ben de mi fazla sut üretiyorum.
Doktorum bana bazen tansiyonun normalken bile preeklempsi olabilirsin demisti. Tam tani 24 saatlik idrar tahliliyle konuyor galiba.İyi ama canım preeklemsi olsaydı gebelikte son haftalar iki günde bir gittim tansiyonun hiç yüksek çıkmadı hep 9/5 10/6 çıkıyordu öyle olsa tansiyonun yine yüksek çıkmazmıydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?