O zaman olabilir canım bilemiyorki insan işte normal kan ve idrar tahlili dışında başka tahlil istenmemişti hamilelikte canımDoktorum bana bazen tansiyonun normalken bile preeklempsi olabilirsin demisti. Tam tani 24 saatlik idrar tahliliyle konuyor galiba.
Yok benim kesiliyor benim. Kizimdayken daha lohusalikta stresten kesilmisti sutum. Ama 8. Ay olana kadar azda olsa sagip vermistim. Yalniz kiz 3 4 yaslarindayken fazla kucaklayip mincirdigimda gogusler sizliyordu sut varmis gibi.Çok teşekkürler canım bende en ilk sağdığım sütleri gün içinde çıkarıp kullanıyorum canım bir paketi iki seferde içiyor kuzum buzlukta 3 ay saklanabilmesi kötü oluyor ilk kızımda baya süt kalmıştı o yüzden bunda elimden geldikçe içirmeye çalışıyorum benim sütüm hiç kesilmiyor canım çocuklar iki yaşına gelince sütten kestiğim halde süt üretimi devam ediyor kesilmesi için ilaç kullanmam gerekiyor sende varmı böyle bişey
Annem bize pilav pişirip sariyormusOnlarda da farklı teknikler varmış koca karı usulüMesale bizde gaz sancısı olan çocuğun karnına bildiğin omlet pişirip sararlarmış sanırım mantık karnını sıcak tutmak.
Aynen canım süt içemiyorum fazla ama bol bol yoğurt yiyorumYok benim kesiliyor benim. Kizimdayken daha lohusalikta stresten kesilmisti sutum. Ama 8. Ay olana kadar azda olsa sagip vermistim. Yalniz kiz 3 4 yaslarindayken fazla kucaklayip mincirdigimda gogusler sizliyordu sut varmis gibi.
Canim sut yogurt yemeyi ihmal etme ozaman sen cok kalsiyum kaybedersin.
Anneannemin değimi ile yağda yumurta pişirip gazete ve poşetin arasına koyup bebeğin karnına sararmış anında geçermiş karın ağrısı. Bi de biraz muskat yalatırlarmış o da gaz çıkartırmış. Valla onlarda da teknik çokYuh omleti karnına mı koyuyorlarmıs
Doktor bana havlu ütüleyip karnına koyabilirsin dedi
Kaloriferin üstüne kücük havlu koyup arada onu koyuyorum karnına iyi geliyor eger kıvranıyorsa
Annemde karın agrısına şekerli su, hıckırıgına limon, agzı kurudu su falan diyip duruyor
Eskiden dimdik kundak yaparlarmıs ip baglarlarmıs falan da omleti ilk defa duydum :)
Aynısının erkek versiyonu bende canımUykuya tepki olarak dünyaya bir kız cocugu getirmişim
Memede veya kucakta uyumalar haric yok uyumuyo bu cocuk
Cıt sesinede uyanıyor
Biri bagırsa mesela gündüz kusagı programlarında falan anında katılarak aglamaya baslıyor sanki biri ona bagırmısta haberimiz yokmus
Alt acmalarımız hala bir kabus pisliği cok seviyor
Pışpış sesi programıymış müziklermiş rutünlermiş yok hiç bişey işlemiyor
Kucaktan bırak max 10dk içinde çimdirmişsin gibi yaygarayı basıyor
Yok olmadı bu cocuk beceremedik
40 ta sözde düzelecek te surda üc bes gün kaldı bi mucize olmazsa oda yalan bence
İşte aynı mantık, olay karnı sıcak tutmakAnnem bize pilav pişirip sariyormus
Sütün kalitesi diye birşey yokmuş. Emzirme uzmanına gittim öyle birşey yok dedi yedikleriniz size kilo yapar sütünüz varsa vardır kalitesi tartışılmaz dedi. Süt olması için de bol bol sıvı tüketin dedi. Tatlı veya lohusa şerbetinin mantığı da yine sıvı alımını arttırmak dedi.Yok sütümün yetmedigini artık düşünmüyorum hic bezlerinden anlıyorum doydugunu cok sükür he ne kadar kaliteli süt alıyor tartısılır
Aksamları güzel yiyorum herşeyi dengeliyorum
Aksamdan kahvaltı tabagı hazırlamayı düşündüm ama onuda kucagımda öyküyle yemek yerlen hep üstğne döküyorum diye cesaret edemedim :)
Sling alıcam zaten aklımda ama onada cok emin değilim dururmu diye ben sarana kadar kendime uyanır uyanıncada emzirme döngüme baslarım
Yeterki uyusun diye kucagımda en az bir saat hareketsiz tutup kolumu hissetmedigim cok oldu
Valla bunları niye yazıyorum yatın kalkın bebelerinize dua edin
Yeni bebegi olmayan kime anlatsam cok normal daha cok küçük seni istiyor tabiki korkuyor vs su bu dedikleri için anlasılmıyor yasadıgım
Olsun canım 1 damla bile gelse ilaç niyetine vermeye çalış bencede. Bu arada eğer sağdıgın miktar 30cc ise emin ol daha fazlası vardır hiç bir sağma makinesi bebek gibi süt getiremezmiş hastane tipi olanlar dahil. Bunu da emzirme uzmanı hemşire anlattıYok dedi, zorlama kendini boşuna hatta kadına bilendim epey zaman böyle pat diye söylenir mi diye ama dogru oldugunu düşünüyorum ilk oglumda da, yapılabilecek herşeyi yaptım, şimdi de yaptım ama çoğalmıyor, iki memeden Max 30,35 cc çıkıyor, yetersizlik hissi çok kötü cidden ama üzülüp üzülüp şükür diyorum, herşeyden önce saglık,şükür saglıgı yerinde diyorum
Bizim kiz beyaz gurultuden hic hoslanmiyo korkuyo resmenKızlar bütün sesleri deneyin. Mesela bizim kız aspiratör ve süpürge sesini pek sevmedi ama fön makinesi sesini duyunca kitlenip kalıyor hatta çoğunlukla uyuyor o sesle. Başka bi arkadaşın oğlu bozuk TV çızırtısı gibi bir ses var onu seviyormuş. Bizim kız davul sesini de sevdi
Benim oglan da tv acikken rahat uyuyor kapaliysa ve ev sessizse uyuyamiyor. Gurultuye alissin derken sessizlik sorun bizde deKızlar bütün sesleri deneyin. Mesela bizim kız aspiratör ve süpürge sesini pek sevmedi ama fön makinesi sesini duyunca kitlenip kalıyor hatta çoğunlukla uyuyor o sesle. Başka bi arkadaşın oğlu bozuk TV çızırtısı gibi bir ses var onu seviyormuş. Bizim kız davul sesini de sevdi
Valla ne deniyeceğimizi şaşırdık. Bizimki de müziği seviyor ama keyfi yerindeyseBizim kiz beyaz gurultuden hic hoslanmiyo korkuyo resmenama muzige ilgisi var
İyi yapmışsın valla, boşver seste uyumaya alışsınBenim oglan da tv acikken rahat uyuyor kapaliysa ve ev sessizse uyuyamiyor. Gurultuye alissin derken sessizlik sorun bizde deuyumayacak oldu mu hicbirsey ise yaramadi. Ya da ise yarayan yontemi ben bulamadim.
Zeytinyağı bazı bebeklerin solunumuna zarar vermiş diye okumuştum korkuyorum o yüzden. Acildeki çocuk doktoru da zeytinyağı koy manasına ya da aptamil conformil'e geç dedi.Bak ben mama olarak aptamil kullanıyorum . Günde maksimum iki kere mama alıyor. Mama vereceğim zaman asidi alınmış zeytinyağından çay kaşığının ucuyla koyuyorum . O mananın hazmını kolaylaştırıyor ve daha rahat kaka yapıyor. Gaz damlasındansa zeytinyağı doğal daha faydalı . Bize de çocuk doktorumuz damla yerine günde 3 kere zeytinyağı verebilirsin dedi.
piştiniz siz darısı bize8den beri uyuyoruz yinebugun disardaydik evde kiyamet kopuyodu babasi puseti apartman kapisima koydugu an cocuk sustu ve tum gun uyudu..meme vermesem onca saaat ac ac uyuyacakti beline kadar kaka yapmis en son onda bile aglamadi eve geldik yikadik uyudu bizde arkdslari agirladik insallah gecemizde guzel gecer gazsiz mutlu
Her gün mü banyosu8den beri uyuyoruz yinebugun disardaydik evde kiyamet kopuyodu babasi puseti apartman kapisima koydugu an cocuk sustu ve tum gun uyudu..meme vermesem onca saaat ac ac uyuyacakti beline kadar kaka yapmis en son onda bile aglamadi eve geldik yikadik uyudu bizde arkdslari agirladik insallah gecemizde guzel gecer gazsiz mutlu
Elimden geldigince..Her gün mü banyosu
Benimki de acili karisik tursu yiyordu.pul biber yemisligi de var. Simdi yemiyor. Bebekler aciyi hissetmiyor mu ne.İyi yapmışsın valla, boşver seste uyumaya alışsınben bi eve gitmiştim aşiret halinde yaşıyorlardı diyeyim, her çocuk başının çaresine bakma modunda...1 yaşlarında bi bebek vardı orta yere yatırmışlar uyuyor resmen üstünden insanlar gelip geçiyor gürültü patırtı maksimum seviyede ama çocuk bana mısın demedi mışıl mışıl uyudu ben şok oldum bi de sonra çiğ köfte yedi hem de bayıla bayıla (ciddi derecede acıydı)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?