- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Yetemedigini doktormu söylediNe yapayım süt gelsin diye ne yol varsa deniyorum kafayı yiyecem yoksahele bide kaynanamdayım çocuk agladikca bu aç mama verelim diyo iyice deli oluyorum..mamayı akşama doğru veriyorum ve bu şekilde kilo aldı bezleri çişli tabi gelde kaynanama anlat..psikolojim bozuldu mama lafını duymak istemiyorum ama benim kuzuda doymuyo sanki yetememe duygusu çok kötü kendi evimde olsam daha veririm mamayı burda vermek istemiyorum öyle yapısik geçiciyo
Kendimi suclayamiyorum cunku onca seyin icinde yapayalniz ustesinden geldim..kv birakip gittginde daha dikislerim aciyordu..o hale 4.gunden itibaren girdimm..ailen var iyi kotu herkesten her seyden uzaktayim tüm gün cocuk kolumda dediin gibi perisan haldeyimYapma derim
Bak benim durum daha içler acısı sürekli aglayıp duruyorum bileklerim kopuyor kızım sürekli kucagımda oldugundan uykuzlugum hat safhada bakımlarımı yapmayı bırak yemek yemeye vaktim yok ama ne kocamı ne eşimi sucluyorum arada bir kendimi sucluyorum beceremiyorum bişeyi diye oda gel git geciyor
Cocuktan sonra bosananlar o kadar cok ki Allah korusun
Annem bu sabah mesaj atmıs güzel giyin kocana sacını basını tara az bakımlı ol diye
Ki annem dogallıktan yanadır abartıyı makyajı vs sevmez artık ne haldeysem kadın bile acımıs eşime de beni tembihliyor
İlk haftalarda 300 grm düsmüstü doktorda aç bırakmıssin cocugi dedi benim ondan sonra psikoloji alt üst oldu..dayadım mamayı 3 güne 200 grm aldı..sonrada kesmeye başladom her hafta tartiyodum alımi iyi artık çok şükür..ama surekli ağlıyo emmek istiyo e memede süt yokki 1 saatte ne dolacakYetemedigini doktormu söyledi
Benimde bi ara psikolojim bozuldu yetemiyorum diye mamada aldım biberonda sütte sagdım ama hic birini vermedim vermeye calıstım almadı bende zorlamadım
Normalde bu ayda bebekler max 20dkda memeyi bosaltır doyarmıs ben bazen bir saat belki daha fazla memede tuttugumu biliyorum
Arada kendimle birlikte tartıyorum almısmı diye
Cisli bez diyorsun cocuk emmese cişi naısl yapacak
Dusmustu derken ? Haftada 300 gr cok guzel bi rakam..en son biz oyle aldik cok ii dedi ebe..boyle giderse ayda 1 kilo alir dedi..normal olanda o zaten..İlk haftalarda 300 grm düsmüstü doktorda aç bırakmıssin cocugi dedi benim ondan sonra psikoloji alt üst oldu..dayadım mamayı 3 güne 200 grm aldı..sonrada kesmeye başladom her hafta tartiyodum alımi iyi artık çok şükür..ama surekli ağlıyo emmek istiyo e memede süt yokki 1 saatte ne dolacakuyuyo mememde yerine koyuyorum uyaniyo
Ben pek kıskanç değilimdirKendimi suclayamiyorum cunku onca seyin icinde yapayalniz ustesinden geldim..kv birakip gittginde daha dikislerim aciyordu..o hale 4.gunden itibaren girdimm..ailen var iyi kotu herkesten her seyden uzaktayim tüm gün cocuk kolumda dediin gibi perisan haldeyimderdim ben oyle lohusa olmam bakimli oluurm vs ..uyumaya vaktim yok ki..oyle olunca bakiyosun sen gece saatlerce besik basindasin karsindaki biralari icmis rahatlamis fosur fosur uyuyo birak suclamayi bogazlayasim geliyo..uykuuyu cok seviyo benimki sevmekten ziyade ihtiyac ki ben uykuyu hic sevmem..nasil desem ya vucudum bitti sanki cocuk emiyor ama benden de bir seyler emiyor sanki hic kari koca iliskisini bile hissedemiyorum..salak sacma kiskancliklarada girdim..aklinda yoksada soktum sanirim sadece cocuk degil zaten zor donem gecirdim nasil toparlarim bilmiyorum..
Pardon 300 grama dusmustu anladim..biz de sizin gibiydik sonra sonra toparladik sutune inan..rezene iciyorum bu ara cok ii geliyo ve uyku..İlk haftalarda 300 grm düsmüstü doktorda aç bırakmıssin cocugi dedi benim ondan sonra psikoloji alt üst oldu..dayadım mamayı 3 güne 200 grm aldı..sonrada kesmeye başladom her hafta tartiyodum alımi iyi artık çok şükür..ama surekli ağlıyo emmek istiyo e memede süt yokki 1 saatte ne dolacakuyuyo mememde yerine koyuyorum uyaniyo
Biz de ilk zamanlar mama verdik ek olarak sarılıktan dolayı o zamanda günde 6-7 kere yaptığı oluyordu. Çocuk doktoru bana da günde bir kere de yapabilir 7-8 kere de ikisi de normal dedi. Söylediğinizi bende okudum yenidoğan zaman geçtikçe anne sütünü vücut için yararlı kullanmaya başlar ve o yüzden geç yaparmış. Yapmadığında ıkınıyor kızarıyor ağlıyor benim bebeğim gazı var her daim. Bu arada şu an hangi doktora gidiyorsunuz ve memnun musunuz.?Biz ilk 2 hafta her öğün mama verdik o zaman da 2-3 günde bir kaka yapıyordu. Anne sütüne geçince düzelmişti hergün hatta bazen günde 3-4 defa kaka yapıyordu (çocuk doktorumuz aslında bunun da iyi olmadığını kilo alımını olumsuz etkileyebildiğini söylemişti). Ama 4 gündür yine yapamadı yazıkgünde 1-2 kere mama veriyorum 60 cc. Dün akşam zeytinyağı içirdi faydası olmadı. Çocuk rahatta görünüyor. Bi yerde okudum geç kaka yapan çocuklar anne sütünü çok iyi sindirdiği için geç kaka yapıyormuş diye inşallah öyledir.
Bende ilk başlarda çok zorlandım..çocuk çok istememe rağmen ki tüp bebekle oldu 4.yılda.bi afalladım neye uğradığımi şaşırdım hiç bebek bakimindan haberim yokmuş..sonra hayatımın artık değiştigini hicbir seyin eskiso gibi olmayacagini düşündüm..bende çalışıyorum ve ücretsiz izne ayrılacam ama işe geri başlamak istedim resmen eski günlere bi özlem oldu...eşimle ilişkime gelince bende de çok kıskançlık var evimden uzaktayım zaten esimdende ayrı kaldım.bu sürec beni iyice yıptattı..5 haftayi annemde geçirdim 1 haftada kaynanamda kalıp evime gidecem inşallah.o zaman sütümde artar belki..ailelerimiz büyüksehirde olduğu için doğumu evimden uzakta yaptimKendimi suclayamiyorum cunku onca seyin icinde yapayalniz ustesinden geldim..kv birakip gittginde daha dikislerim aciyordu..o hale 4.gunden itibaren girdimm..ailen var iyi kotu herkesten her seyden uzaktayim tüm gün cocuk kolumda dediin gibi perisan haldeyimderdim ben oyle lohusa olmam bakimli oluurm vs ..uyumaya vaktim yok ki..oyle olunca bakiyosun sen gece saatlerce besik basindasin karsindaki biralari icmis rahatlamis fosur fosur uyuyo birak suclamayi bogazlayasim geliyo..uykuuyu cok seviyo benimki sevmekten ziyade ihtiyac ki ben uykuyu hic sevmem..nasil desem ya vucudum bitti sanki cocuk emiyor ama benden de bir seyler emiyor sanki hic kari koca iliskisini bile hissedemiyorum..salak sacma kiskancliklarada girdim..aklinda yoksada soktum sanirim sadece cocuk degil zaten zor donem gecirdim nasil toparlarim bilmiyorum..
Bizde konusma tartismaya donuyo..esimin bi huyu var yillarca yasadiklarindan mi bilmiyorim bana bunu hissettiriyosun dedigimde beni sucluyosun diyo direk..o sekilde hissetmis yillarca ve asamiyoruzda..zaten o da eften puften seylere bagirarak cevap vermeye basladi hic olmayan seylerdi aramizda bende kiskanclik nedir bilmezdim mesela..bilmiyorum gecen gun dedim sevgin mi bitti diye acik acik senden ve ccugumdan baska kiymetli kimse olmick hayatimda diyo ama hissettiklerim bambaskaBen pek kıskanç değilimdir
Durduk yere karsı cinsten biriyle konusunca falan kıskanmam
Aldatırsa ve olaki öğrenirsem geri dönüşü olmaz ince cizgim diye bilir eşim yaparsa kendine yapar yani
Yerinde olsam hislerimi eşimle paylasırdım bana hissettirdiklerini benim kendimle ilgili hissettigimi zorlukları psikolojimi vs herşeyi anlatırdım ki anlatıyorumda
Aşure yaptım gecen gün ilk denemem yandı tamamen ev duman altı oldu koktu vs oturdum iki saate yakın hıckıra hıckıra agladım bir bakliyat bile haslayamıyorım diye eşim asıl sebep ne dedi hani bu kadar bi kilo sey icin aglanmaz asıl mesele ne bana onu anlat dedi de döküldüm yetersizim zorlanıyorum yapamıyorum vs vs diye
Böyle uzaktan kinlenmek yerine acık acık kızmadan küsmeden triplenmeden anlat derim
Artık haftada 250 300 gram alıyo tabi mama destekli günde 60 cc kimi günler 130 cc felan iki sefer veriyodum..şimdi kaynanamdayım ve çok daha zor..inan evime gideyim tek olayım ama mutlu olurumDusmustu derken ? Haftada 300 gr cok guzel bi rakam..en son biz oyle aldik cok ii dedi ebe..boyle giderse ayda 1 kilo alir dedi..normal olanda o zaten..
Benimki yetememe degil her seyi fazla üstlenme..dikisli halimle yemegimide yaptim aksam.onune yemektr verdim temizlikte..o kadar yorgun dustum ki..bazen arkdsm geldi bir bulgur pilavi ya yapti diye mutlu oldum..hic evde otturmamistim bende mezun oldugumdan beri calistim kendi parami harcadim 2 yil calismicak olmak bile zoruma gidiyo bu en basiti dedigin gibi..paspal paspal dolaniyorum ortalikta..bende yoktu kiskanclik falan bir kac sacma olaya sahit oldum is yeriyle alakali canım sıkıldı.. kendimede kizdim..iste hep dogum sonrasi psikolojisi artik guzel mi dgeilim kilo aldim vs vs..Bende ilk başlarda çok zorlandım..çocuk çok istememe rağmen ki tüp bebekle oldu 4.yılda.bi afalladım neye uğradığımi şaşırdım hiç bebek bakimindan haberim yokmuş..sonra hayatımın artık değiştigini hicbir seyin eskiso gibi olmayacagini düşündüm..bende çalışıyorum ve ücretsiz izne ayrılacam ama işe geri başlamak istedim resmen eski günlere bi özlem oldu...eşimle ilişkime gelince bende de çok kıskançlık var evimden uzaktayım zaten esimdende ayrı kaldım.bu sürec beni iyice yıptattı..5 haftayi annemde geçirdim 1 haftada kaynanamda kalıp evime gidecem inşallah.o zaman sütümde artar belki..ailelerimiz büyüksehirde olduğu için doğumu evimden uzakta yaptim
Bide aklinda yoksada soktum dedin ya onu ben hep yapıyorum galiba iş yerindekilerden kıskanıyorum
bende nuk kullanıyorum damaklı ama kauçuk değil slikon. ucuz diyeni etiketleyemedim o zaman civilde aldığımda nuk 1 emzik ve kutusu aventin iki emziğiyle aynı fiyattı
Bende anlatmıyorum pek fazla ama biliyo çünkü hep rüyalarımda görüyorum eşimi başkalarıyla felan ilk zamanlar anlatıyodum rüyalarimi..gecede yine iş yerinden biriye ilgili rüya gördüm..sabah esime dedim ki seni rüyamda gördüm.o da anladı tabi söyle kaç kişi vardı diyo zaten ben bi senin rüyalarında eğleniyorum gibi bi şey dedi kendi rüyalarinda bile olmiyomusBizde konusma tartismaya donuyo..esimin bi huyu var yillarca yasadiklarindan mi bilmiyorim bana bunu hissettiriyosun dedigimde beni sucluyosun diyo direk..o sekilde hissetmis yillarca ve asamiyoruzda..zaten o da eften puften seylere bagirarak cevap vermeye basladi hic olmayan seylerdi aramizda bende kiskanclik nedir bilmezdim mesela..bilmiyorum gecen gun dedim sevgin mi bitti diye acik acik senden ve ccugumdan baska kiymetli kimse olmick hayatimda diyo ama hissettiklerim bambaskaotursam anlatsam beni sucluyosun diyecek yine tartisacagiz mecalimde yok bakalim nereye dogru gidecegiz
Ben inatlasmıyorum artık bari kolumda uyusun yeterki diye bırakıyorum kolumda yoksa uyku ne bilmeyecekİlk haftalarda 300 grm düsmüstü doktorda aç bırakmıssin cocugi dedi benim ondan sonra psikoloji alt üst oldu..dayadım mamayı 3 güne 200 grm aldı..sonrada kesmeye başladom her hafta tartiyodum alımi iyi artık çok şükür..ama surekli ağlıyo emmek istiyo e memede süt yokki 1 saatte ne dolacakuyuyo mememde yerine koyuyorum uyaniyo
Ama böylede ne kadar saglıklı ilişki yürütebilirsiniz kiBizde konusma tartismaya donuyo..esimin bi huyu var yillarca yasadiklarindan mi bilmiyorim bana bunu hissettiriyosun dedigimde beni sucluyosun diyo direk..o sekilde hissetmis yillarca ve asamiyoruzda..zaten o da eften puften seylere bagirarak cevap vermeye basladi hic olmayan seylerdi aramizda bende kiskanclik nedir bilmezdim mesela..bilmiyorum gecen gun dedim sevgin mi bitti diye acik acik senden ve ccugumdan baska kiymetli kimse olmick hayatimda diyo ama hissettiklerim bambaskaotursam anlatsam beni sucluyosun diyecek yine tartisacagiz mecalimde yok bakalim nereye dogru gidecegiz
Kullanabiliyorsun dimibende nuk kullanıyorum damaklı ama kauçuk değil slikon. ucuz diyeni etiketleyemedim o zaman civilde aldığımda nuk 1 emzik ve kutusu aventin iki emziğiyle aynı fiyattısırf kutusu olsun diye almıstım.
Emzirme destek sistemini bi denesen ?Kızlar hem emzirip hem biberon nasil veriyorsunuz benimki biberon olduğu için meme red ediyor zor geliyor çekmiyor biberon istiyor
Yok sütümün yetmedigini artık düşünmüyorum hic bezlerinden anlıyorum doydugunu cok sükür he ne kadar kaliteli süt alıyor tartısılır
Aksamları güzel yiyorum herşeyi dengeliyorum
Aksamdan kahvaltı tabagı hazırlamayı düşündüm ama onuda kucagımda öyküyle yemek yerlen hep üstğne döküyorum diye cesaret edemedim :)
Sling alıcam zaten aklımda ama onada cok emin değilim dururmu diye ben sarana kadar kendime uyanır uyanıncada emzirme döngüme baslarım
Yeterki uyusun diye kucagımda en az bir saat hareketsiz tutup kolumu hissetmedigim cok oldu
Valla bunları niye yazıyorum yatın kalkın bebelerinize dua edin
Yeni bebegi olmayan kime anlatsam cok normal daha cok küçük seni istiyor tabiki korkuyor vs su bu dedikleri için anlasılmıyor yasadıgım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?