- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Ev soğuk değilse yani yalıtımı iyiyse , pencerelerden soğuk girmiyorsan düşükte doğalgaz yanıyorsa tek alt ideal bence , ama evde serinlik varsa ki geceleri serin oluyor o zaman farklı
Tecrübeli anneler ve bilenler ne zaman yastık kullanmaya başladınız
Hava güzel İstanbul’da şuan hele ki öğlen , istersen akşam üstüne bir yelek geçirebilirsinBurdaki yorumlara dayanamayıp birde ince hırka gecirdim arkasına
Sen hangi ildeydin
Sırtüstü bile yatmasın diyorlar yastıkla yatılmaz ki daha
Bizde derece yok ama üc katta giydirmiyorumben 3 kat giydiriyorum şuan salon 26 derece üstüne de peluş serili
Doktora bebeğin uyuduğu oda ısısının ne olması gerektiğini sordum 24-25 derece dedi ve kat kat giydirme dedi. Lohusa olduğumuzdan biz üşüdüğümüz için onların da üşüdüğünü sanıyoruz. Doktor kalın giydirirsen bebeğin terler ve kilo alımı terlediği için zor olur dedi. Ben oda ısısı 24-25 derece ve üstüyse içine kısa kol ya da uzun kol zıbın, tek üst ve tek alt ya da tulum giydiriyorum, bir de çorap o kadar. Üstüne bir penye battaniye yerine iki penye battaniye örtüyorum. Eşime kalsa bir penye de yeterli çocuğu alıştırma sıcağa çabuk hasta olur sıcağa alışırsa diyor. Bu arada bir kez yelek giydirdim örgü yelek onda da bebek için örgü erken, hem erkek çocuk sıcağı sevmez dediler çıkardım. Zaten giydirdiğimde çok terlemişti.
Ah yavrumHava güzel İstanbul’da şuan hele ki öğlen , istersen akşam üstüne bir yelek geçirebilirsin
Herkesin kendi gözlemi görüşü ve bebeği aslında , kız çocukları sıcağı sever derler o kadarda sevmesinler , ikimiz birden piştik evde kızımla dışarı bile çıkmadan göğsü doldu resmenZaten üstünde hep ince pike var , eşim pimpirikti neyse o da biraz alıştı
Eger reflüsü oldugunu düşünüyorsanız hani kusmasın falan diye ince müslinleri bikaç kat yapıp basının altına koyabilirsiniz hafif yükselti saglarAynen ince yün yastık yumuşaktı ama neyseki zamanında müdahale ettim
Ben tek olduğumda önce yatağıma koyuyorum sonra yerleşip öyle alıyorum kucağıma , o sırada baya ağlıyor ama ben rahat edemezsem oda edemez gibi geliyor , rahatıma çok düşkünümAksamları eşim omuzlarıma sırtıma masaj yapıyor
İlk iki hafta emzirmeyi beceremeyip o kadar tuhaf pozisyonlarda duruyordum ki simdi yayılmaya basladım iyice köylü usulu al emzir her türlü modundayım
Bide susturacak kimse olmadıgı icin yanımda hemen dayıyorum ağzına pozisyon farketmeksizin sonra kendimi yayıp düzeliyorum
Yok bizimki her türlü pozisyonda kusuyor 1 kaşık kadar. Ama üşüttüğünde bir çay bardağı kadar fışkırtarak kusuyor. Üstelik Tekrar tekrar.Düz zemine yatırınca bizimki de kusuyor, hasta mı yani?
Ah yavrumbenimki cıplakta olsa ki bazen altını baglarken cıglıkları sussun diye sadece bezini takıp öylece alıp emzirdigim oluyor genede terliyor
Müslin bezleri kullanmıyorum da pamuk bi battniyesi var onu sarıyorum genelde
Eger reflüsü oldugunu düşünüyorsanız hani kusmasın falan diye ince müslinleri bikaç kat yapıp basının altına koyabilirsiniz hafif yükselti saglar
Ben hic aglatmama üzerine yemin etmiş gibi dayıyorum agzına memeyiBen tek olduğumda önce yatağıma koyuyorum sonra yerleşip öyle alıyorum kucağıma , o sırada baya ağlıyor ama ben rahat edemezsem oda edemez gibi geliyor , rahatıma çok düşkünüm
Bizde derece yok ama üc katta giydirmiyorum
Evimiz sıcak bence ve gelen misafirlerce öyle diyorlar
Birde havalar cok soğumadı daha o yüzden giydirdigim zıbınlar tulumlarda gayet ince simdi bakıyorumda
Hatta dün bu sekilde üstüne sadece pamuk battaniye alarak avm ye yürüdük onbes dk mesafe Allahtan hasta olmamıs bu mantıkla
Ben ilk haftalar fazla pimpiriktim kızım ağlayınca bende ağlıyordum kayınvalidem dalga geçiyordu , benek ağlamaktan başla bişey bilmez bırak bazen ağlaması gerekiyor , strese girme diyordu , öyle öyle rahatlamaya başladım, yoksa bebek ağladığında kısa sürede ihtiyaçlarına cevap vermek önemli bebek kendini daha güvende hissediyor , bende hemen kucaklayamıyorsam ben burdayım geldim annecim diye konuşup telkin ediyorum ağlaması azalıyor o esnada çünkü biberonun ısınmasını da bekliyor bazen , alışıyoruz ya alıştıkça daha güzel oluyorBen hic aglatmama üzerine yemin etmiş gibi dayıyorum agzına memeyi
Dün avm deyiz geziyoruz bi mağazaya girdim eşim kapıda bekliyordu öyküyle, bir bebek ağlaması duyup elimdekileri saga sola bırakıp kosturdum hemen kapıya öykü aglıyor sanıp
O kadar panik durumundayım düşün :)
Eşimde kızdı aglasa ne olucak on dk susturamayacakmıyım diye haliyle :)
Buarada dün bi dezenfektan paylastım gördün mü bilmiyorum pimpirik ailesi olarak tam size göre
Ay kesinlikleAman hep işsizlikten bunlar, can sıkıntısından size sarıyor kadın
Birkaç defa oldu benimkine de. Uykuda gülüyor ağlıyor bazen de korkuyor.Kızlar sizin bebekleriniz de uyurken falan korkuyormuş gibi ürküp titriyor mu?
Valla kapı kulpları olsun yemek yedigimiz yerler olsun emzirme odaları olsun pıs pıs heryere sıkıcamBen ilk haftalar fazla pimpiriktim kızım ağlayınca bende ağlıyordum kayınvalidem dalga geçiyordu , benek ağlamaktan başla bişey bilmez bırak bazen ağlaması gerekiyor , strese girme diyordu , öyle öyle rahatlamaya başladım, yoksa bebek ağladığında kısa sürede ihtiyaçlarına cevap vermek önemli bebek kendini daha güvende hissediyor , bende hemen kucaklayamıyorsam ben burdayım geldim annecim diye konuşup telkin ediyorum ağlaması azalıyor o esnada çünkü biberonun ısınmasını da bekliyor bazen , alışıyoruz ya alıştıkça daha güzel oluyor
Ekran görüntüsünü aldım alırım bende o spreydenbizde avm kuşu olucaz mecbur
Bizim bebek arabasının oto koltugu coook agır asagı mümkün değil indiremem merdivenlerde rampa yokistanbulda olanlar hava cok güzel alın alın çıkın bebeleri iki mızırdadı emzik verdim uyudu eve girmiyorum bendeyazdan kalma bugünleri çok ararız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?