Ev soğuk değilse yani yalıtımı iyiyse , pencerelerden soğuk girmiyorsan düşükte doğalgaz yanıyorsa tek alt ideal bence , ama evde serinlik varsa ki geceleri serin oluyor o zaman farklı

Doktora bebeğin uyuduğu oda ısısının ne olması gerektiğini sordum 24-25 derece dedi ve kat kat giydirme dedi. Lohusa olduğumuzdan biz üşüdüğümüz için onların da üşüdüğünü sanıyoruz. Doktor kalın giydirirsen bebeğin terler ve kilo alımı terlediği için zor olur dedi. Ben oda ısısı 24-25 derece ve üstüyse içine kısa kol ya da uzun kol zıbın, tek üst ve tek alt ya da tulum giydiriyorum, bir de çorap o kadar. Üstüne bir penye battaniye yerine iki penye battaniye örtüyorum. Eşime kalsa bir penye de yeterli çocuğu alıştırma sıcağa çabuk hasta olur sıcağa alışırsa diyor. Bu arada bir kez yelek giydirdim örgü yelek onda da bebek için örgü erken, hem erkek çocuk sıcağı sevmez dediler çıkardım. Zaten giydirdiğimde çok terlemişti.

Tecrübeli anneler ve bilenler ne zaman yastık kullanmaya başladınız

2 yaşından itibaren yastıkla yatırdım ortapedik bir yastık aldim onda yatiyo hala. Öncede çok ince yastık yapmıştık pamuktan hasta olduğu zaman onda yatırıyordum 2 yaş öncesi.

Burdaki yorumlara dayanamayıp birde ince hırka gecirdim arkasına
Sen hangi ildeydin
Hava güzel İstanbul’da şuan hele ki öğlen , istersen akşam üstüne bir yelek geçirebilirsin
Herkesin kendi gözlemi görüşü ve bebeği aslında , kız çocukları sıcağı sever derler o kadarda sevmesinler , ikimiz birden piştik evde kızımla dışarı bile çıkmadan göğsü doldu resmen Zaten üstünde hep ince pike var , eşim pimpirikti neyse o da biraz alıştı

ben 3 kat giydiriyorum şuan salon 26 derece üstüne de peluş serili
Bizde derece yok ama üc katta giydirmiyorum
Evimiz sıcak bence ve gelen misafirlerce öyle diyorlar
Birde havalar cok soğumadı daha o yüzden giydirdigim zıbınlar tulumlarda gayet ince simdi bakıyorumda
Hatta dün bu sekilde üstüne sadece pamuk battaniye alarak avm ye yürüdük onbes dk mesafe Allahtan hasta olmamıs bu mantıkla

Kesinlikle nasıl alışırsa öyle gidiyor , benim kayınvalide sıcağa alıştırdı 40ına kadar yanıkdaydı, benim ailem gelince çocuk darlandı diye üstünü başını açıyorlardı , o günün akşamı bebek ağla ağla krize giriyordu , karnına sıcak bez koyuyoruz rahat ediyor falan. Eşim de diyorki bak üşüttü çocuk fln çünkü sıcağa alıştırdınız , evi havalandırsak üşütecek raddeye gelmişti neyseki rahatladık 40ı çıkınca kafa olarak

Ah yavrum benimki cıplakta olsa ki bazen altını baglarken cıglıkları sussun diye sadece bezini takıp öylece alıp emzirdigim oluyor genede terliyor
Müslin bezleri kullanmıyorum da pamuk bi battniyesi var onu sarıyorum genelde
Aynen ince yün yastık yumuşaktı ama neyseki zamanında müdahale ettim
Eger reflüsü oldugunu düşünüyorsanız hani kusmasın falan diye ince müslinleri bikaç kat yapıp basının altına koyabilirsiniz hafif yükselti saglar

Ben tek olduğumda önce yatağıma koyuyorum sonra yerleşip öyle alıyorum kucağıma , o sırada baya ağlıyor ama ben rahat edemezsem oda edemez gibi geliyor , rahatıma çok düşkünüm

Düz zemine yatırınca bizimki de kusuyor, hasta mı yani?
Yok bizimki her türlü pozisyonda kusuyor 1 kaşık kadar. Ama üşüttüğünde bir çay bardağı kadar fışkırtarak kusuyor. Üstelik Tekrar tekrar.
İlk oğlumda en sevdiğim ay 5.ay olmuştu. Kusmalar tamamen son buldu , gazın adını unuttuk, fotoğraf çekerken bir dk içinde 20 farklı poz çıktı, ben biraz olsun daha dinlenir olmuştum vs. Gel 5.ay geeeellllll diyorum

Aynen öyle yapıyoruz müslinlerden ince katlayıp koyuyoruz başının altına.

Ben tek olduğumda önce yatağıma koyuyorum sonra yerleşip öyle alıyorum kucağıma , o sırada baya ağlıyor ama ben rahat edemezsem oda edemez gibi geliyor , rahatıma çok düşkünüm
Ben hic aglatmama üzerine yemin etmiş gibi dayıyorum agzına memeyi
Dün avm deyiz geziyoruz bi mağazaya girdim eşim kapıda bekliyordu öyküyle, bir bebek ağlaması duyup elimdekileri saga sola bırakıp kosturdum hemen kapıya öykü aglıyor sanıp
O kadar panik durumundayım düşün :)
Eşimde kızdı aglasa ne olucak on dk susturamayacakmıyım diye haliyle :)

Buarada dün bi dezenfektan paylastım gördün mü bilmiyorum pimpirik ailesi olarak tam size göre

Bende kısa kollu iç zıbın üstüne alt üst takımı bide ekstra olarak pantolonun içine çorap giydiriyorum. Zaten üstLer ikili gibi bide sürekli kucagimizdalar bizim sicakligimizda var fazlası bunaltır benimkini sanki tabi evin ısısına göre değişir hersey

Ben ilk haftalar fazla pimpiriktim kızım ağlayınca bende ağlıyordum kayınvalidem dalga geçiyordu , benek ağlamaktan başla bişey bilmez bırak bazen ağlaması gerekiyor , strese girme diyordu , öyle öyle rahatlamaya başladım, yoksa bebek ağladığında kısa sürede ihtiyaçlarına cevap vermek önemli bebek kendini daha güvende hissediyor , bende hemen kucaklayamıyorsam ben burdayım geldim annecim diye konuşup telkin ediyorum ağlaması azalıyor o esnada çünkü biberonun ısınmasını da bekliyor bazen , alışıyoruz ya alıştıkça daha güzel oluyor
Ekran görüntüsünü aldım alırım bende o spreyden bizde avm kuşu olucaz mecbur

İnfacol isimli gaz damlasını duyan var mı? Türkiye'de satılmıyormuş bazı eczaneler getirtiyormuş bizde işe yaradı sanırım bugün şiddetli ağlamaları yok ve hemen uyanmıyor bebeğim.

Kızlar sizin bebekleriniz de uyurken falan korkuyormuş gibi ürküp titriyor mu?

Aman hep işsizlikten bunlar, can sıkıntısından size sarıyor kadın
Ay kesinlikle
Annemin bi lafı var önce olacak işlere bakın, olmayacakları boşverin diye. Beni arayıp sorsa ya mesela bi şeye ihtiyacın var mı yardıma ihtiyacın var mı diye. Ama yok illa eğlenceli şeyler olcak ona

Valla kapı kulpları olsun yemek yedigimiz yerler olsun emzirme odaları olsun pıs pıs heryere sıkıcam

istanbulda olanlar hava cok güzel alın alın çıkın bebeleri iki mızırdadı emzik verdim uyudu eve girmiyorum bende yazdan kalma bugünleri çok ararız
Bizim bebek arabasının oto koltugu coook agır asagı mümkün değil indiremem merdivenlerde rampa yok
Dün cıktık iki saat ama gram uyumadı en son aglamaya baslayınca hatta kucakta tasıyarak döndük eve tek basıma olsam hem kucak hem araba ittiremezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…