Bilemedim belkide ama yılmayacagımHafif sizi oluyor bazen ama bende genel olarak bunda aci hissetmiyorum hafif sık belki vakumu fazla yaptigindandir.
Bende yok rutin mutin o kadar çok üst üste bozan oldu ki yapmıyorum artık
Bizim de abi var o odasında yatıyor şimdi, dün gece hastaydı, çok uyandı ve illa annem sallasın dedi babayı kabul etmedi, ufaklık da ben yanından ayrılınca uyandığı için bi yandan onu emzirip bi yandan abisini salladım
Doktor hemen değiştirmeyelim dedi, bu aylarda mama değiştirmek iyi değilmiş, 15 gün kilo takibi yapıcak ondan sonra hipp combiotic tavsiye edicem dedi. Keşke ilk başta onu tavsiye etselerdi. Bu arada iki haftada hiç kilo almamış, mama miktarını arttırdık.Mamani degistirdinmi hippten cok memnunum ben yediigi an yapiyor
berbat bi aksam geçirdik bizde. çocuğa aksam olunca biseyler oluyo. ya emecek ya uyuyacak (tilki uykusu) ya emzik tutacak (canı isterse) yada ağlayacak. eltimdeydik. rahat vermedi ki geldik eve. zor bela simdi uyuttum acaba ne kadar sürecek. şu dönemler geçse artık bi düzenimiz olsa keske.Bende yok rutin mutin o kadar çok üst üste bozan oldu ki yapmıyorum artık
Bıdıgımın burnu tıkalı sürekli uyumak istiyor ve tabiki kucakta
Eşime pasladım bi ara uzandım şimdi geri besliyorum klasik inek modumdayım :)
Ya bu çocuklar o kadar mama yiyor emiyor nereye gidiyorDoktor hemen değiştirmeyelim dedi, bu aylarda mama değiştirmek iyi değilmiş, 15 gün kilo takibi yapıcak ondan sonra hipp combiotic tavsiye edicem dedi. Keşke ilk başta onu tavsiye etselerdi. Bu arada iki haftada hiç kilo almamış, mama miktarını arttırdık.
Bende baya sıkıyorum damlatmak işe yaramıyorSerum fizyolojiği damlatıyor musun yoksa sıkıyor musun? Ben çok sıkmaya korkuyorum çocuğu boğarım falan diye ama hastanede 1ml 1ml her iki burnuna sırayla 5 kez falan sıktılar yani yıkadılar. Damlatmak pek işe yaramıyor üzerine otribebeyle çekmediğin sürece. Ilk 6ay ağızdan nefes pek alamadıkları için burnun tıkalı olmaması önemli ama aksi gibi bikac gündür benimkinin de tıkalı çok canım sıkılıyor
Bende onu kullanıyorumArkadaslar d vitamini neler kullaniyorsunuz. Saglik ocagi devit3 verdi ama henuz kullanmaya baslamadim. Gec kaldim belki biliyorum ama baska bir d vitamini kullanmak istiyorum. Sizler ne kullaniyorsunuz
Canım yeni doktora geçtim çok övdüler adamı ama sanırım kendi çocuk büyütmemiş, evin içinde gezdireceksin meme vermiceksin diyor el kadar çocuğu nasıl bağırtayım üstelik emmeden uyumaz.Ya bu çocuklar o kadar mama yiyor emiyor nereye gidiyorbenim ki de az kilo alma modunda şuan sanırım. Ben emzirdikten sonra sütümü sağıp vermeye başladım. Gece 1 sefer, gündüz 1-2 sefer sağım yapıyorum şimdilik. Aslında vaktim olsa her emzirme sonrası yapabilsem ne güzel olur. Bizim kuzular memeyi tam boşaltamıyor bu sebeple hem onlar aç kalıyor hem de bizim sütümüz azalıyor. Ben biberon da vermiyorum benimki biberona alışırsa beni hepten bırakır, huyu fena.
Yeni doktora mı geçtin?
Ben de 2 saatte bir emziriyorum canım çok rahat oldu. Bebiş de alıştı artık, 2 saatin dolmasına yakın başlıyor mızırdanmaya. Ben o 2 saatlik arada oyalamaya çalışıyorum, emzik çok işe yarıyor o noktada. Gerekirse sallayarak zorla uyutuyorum. Bence kurallar katı değil, olması gereken zatenKızlar doktor bana besleme programı oluşturdu, iki saatte bir anne sütü, sonra yine anne sütü, sonra 60 cc mama şeklinde. Mamadan sonra emzirmeyecekmişim, ama bebeğim çok ağladı dayanamadım. Seni emzik gibi kullanıyor dedi, emzirme yarım saati geçmeyecekmiş ve diğer emzirmeye kadar iki saat geçecekmiş. Çok katı geldi bana bu kurallar.
Arkadaslar, birkac gundur bebehim memeyle surekli savas ediyor. Normalde istahla emen cocuk gitti. Basliyor emmeye, kisa sure sonra savas etmeye basliyor. Agliyor, memeyi hem emmek istiyor hem agzindan cikariyor. Bazen gazi oldugundan oyle yapiyor gazini cikariyorum ama her zaman da gazi olmuyor. Niye boyle yapiyor anlamadim. Eskiden memede uyurdu artik savas halinde oldugu icin emme isini tamamlayamiyoruz bile ve hep yarim kaliyor az besleniyor. Neden olabilir acaba?
Ben beslenme sondası ile göğsümden veriyorum çok pratik oluyor, emzirme destek sistemi diyorlar ya o şekilde. Hiç merak etme yavaş yavaş düzene girecek herşey. Bebelac veriyorum ama 3 gündür hiç mama vermedim memede kalan sütü sağıp verdim hep takviye olarak. Gaz damlasını da kestim. Sanki hem kaka hem gaz olayı mama olmadan daha kolay düzene girecek gibi geliyor bana. İnşallah kilo alımında sıkıntı olmaz. Mamayı bi yere gideceğimiz zaman veya misafir geleceği zaman vs vereceğim, malum mama uzun süre tok tutuyor. İnşallah bu şekilde devam edebiliriz.Canım yeni doktora geçtim çok övdüler adamı ama sanırım kendi çocuk büyütmemiş, evin içinde gezdireceksin meme vermiceksin diyor el kadar çocuğu nasıl bağırtayım üstelik emmeden uyumaz.
Aynen memeyi tam boşaltamıyorlar o yüzden böyle oluyor. Bir memeyi emzirirken diğerine süt toplayıcı takıyorum onu da biberonla veriyorum. Başta şırıngayla vermiştik ama yetmemiş, sen neyle veriyorsun ve hangi mamayı kullanıyorsun? Ben sma kullanıyorum ve iki doktor da kabızlık yapar dedi, kafamıza göre de değiştiremiyormuşuz.
Hayir, sadece anne sutu aliyor. Mama nedir bilmiyor. Biberonla da cok az besleniyor ona alismis olamaz. Nadiren disari ciktiysam sagdigim sutu biberonla veriyorlar. Sanki yutamiyor benimki. Agzinda biriktiriyor sonra emerken bi suru sut bosaliyor agzindan. Deli olucam artik. Ac mi degil desem o da degil, once heyecanlaniyor memeye gelince emmek istiyor ama ememiyor gibi. Bizimkinin dil altinda bagi var. Cocuk cerrahi emme problemi olmazsa aciliyeti yok sunnetle hallederiz demisti. Dogdugundan beri emmeyle ilgili bir problem yoktu. Acaba sonradan o problem olmus olabilir mi...yarin soracagim doktora.Mama veriyor musun? Ben günde 1 kez bazen 2 kez veriyorum buara benimkide aynı hareketi yapıyor memeyle kavga ediyor, ağzına alıyor çıkartıyor çok sinirleniyor sanki sütun gelişini beğenmiyor gibi bana mama ver der gibi yapiyor
Hayir, sadece anne sutu aliyor. Mama nedir bilmiyor. Biberonla da cok az besleniyor ona alismis olamaz. Nadiren disari ciktiysam sagdigim sutu biberonla veriyorlar. Sanki yutamiyor benimki. Agzinda biriktiriyor sonra emerken bi suru sut bosaliyor agzindan. Deli olucam artik. Ac mi degil desem o da degil, once heyecanlaniyor memeye gelince emmek istiyor ama ememiyor gibi. Bizimkinin dil altinda bagi var. Cocuk cerrahi emme problemi olmazsa aciliyeti yok sunnetle hallederiz demisti. Dogdugundan beri emmeyle ilgili bir problem yoktu. Acaba sonradan o problem olmus olabilir mi...yarin soracagim doktora.
Insallah oyledir. Yeterli beslenemiyor diye korkmaya basladim. Bi de az emdigi icin sutum azalmaz insallah.Aynı dediğin gibi açlık belirtisi veriyor memeye heyecanlanıyor sonra sinirleniyor ağlıyor sürekli sesli sesli emme hareketi yapıyor çıkarıyor ben mama istiyor memenin geliş hızını beğenmedi diye düşünmüştüm ama sen hiç mama vermemişsin, gazdan değil benimkisi pazar gününden beri aynı saatte başlıyor akşam 5 gibi 4 saat dovusuyoz memeyle. Belkide atak haftamiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?