Merhabalar. Öncelikle stres seviyeni düşür canım çünkü direk süte ve bebeğe yansıyor. 2. Olarak sağım yapmak yerine emzirmeyi dene çünkü bebekler makinalardan daha iyi boşaltıyor. Benim de ilk 5 gün en fazla 30 cc gelmişti sonra arttı sütüm . Dolayısıyla emzirirken mama takviyesi yapabilirsin sarılığı da önler. Burada konuşuldu meme terbiyesi mı ne dendi, göğüs bir yerden sonra terbiye oluyor ve o şişlik gidiyor daha kontrollü bir hal alıyor. O da emzirmekle oluyor. Senin dediğin taş gibi olma durumu bende de oldu oğlum hastanede kaldı 1 gün satılık sebebiyle ve emzirmedim. Yani sen emzirmedikçe o şişliği artırıyorsun aslında. Emzir ve süt üretimin yoluna girsin. Bir de ben hala göğsümü kalıp sabunla ovarım banyoda. Süt kanallarını açıp göğsü yumuşatıyor.Merhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
Aklıma ilk gelen dilinde damağında pamukçuk olabilir mi? Ondan da ememez. Ya da gazı olabilir. Dil bağını bilemiyorum tabiHayir, sadece anne sutu aliyor. Mama nedir bilmiyor. Biberonla da cok az besleniyor ona alismis olamaz. Nadiren disari ciktiysam sagdigim sutu biberonla veriyorlar. Sanki yutamiyor benimki. Agzinda biriktiriyor sonra emerken bi suru sut bosaliyor agzindan. Deli olucam artik. Ac mi degil desem o da degil, once heyecanlaniyor memeye gelince emmek istiyor ama ememiyor gibi. Bizimkinin dil altinda bagi var. Cocuk cerrahi emme problemi olmazsa aciliyeti yok sunnetle hallederiz demisti. Dogdugundan beri emmeyle ilgili bir problem yoktu. Acaba sonradan o problem olmus olabilir mi...yarin soracagim doktora.
Bu insanlar neden bu kadar densizBen 37+4 te doğum yaptım 12 gün kaldı küvezde kan sulandırıcı kullanıyordum aşırı kan kaybedince kendimden geçmişim ıkınamadım çocuk kanalda dönemedi oksijensiz kaldı o sırada işte. İşitme testinden geçti duymadığını düşünmüyorum o yüzden. Ani seslerde irkiliyor vs ama bilinçli tepki yok beni endişelendiren de bu. Göz testinden kimse bahsetmedi bize. Sağ olun doktoruna soralım. Şu sıra ailemin yanında kalıyorum misafirler agucuk yaptığında çocuk hiç sallamıyor doğumun zor olduğu da biliniyor. Oğlum sallamadıkça da “Aaa tepki yok, hadi ya tüh bak görüyor musun yazık” gibi şeyler söylüyorlar ben daha da kaygılanıyorum. Umarım diğer arkadaşın dediği gibi bir süre sonra benimki de bilinçli tepkiler vermeye başlar
Sütün yok nasıl diyorlar ki? Mama takviyesi yaparlar çocuk ilk günler aç kalmasın diye de sütün yok nedir? Hem de biberonla vermeleriMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
Bwbeginiz sizi emmiyor mu? 3 günlük için gayet iyi sütünüz var.tavsiyem bol bol emzirmeniz.Merhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Benimki de öyle yapıyordu üzülüyordum geçti gibi , sütün acı olmasın dikkat et ben üşütüp gazlı olduğumda sanırım tadı değişiyor sütün o yüzden mi acabaArkadaslar, birkac gundur bebehim memeyle surekli savas ediyor. Normalde istahla emen cocuk gitti. Basliyor emmeye, kisa sure sonra savas etmeye basliyor. Agliyor, memeyi hem emmek istiyor hem agzindan cikariyor. Bazen gazi oldugundan oyle yapiyor gazini cikariyorum ama her zaman da gazi olmuyor. Niye boyle yapiyor anlamadim. Eskiden memede uyurdu artik savas halinde oldugu icin emme isini tamamlayamiyoruz bile ve hep yarim kaliyor az besleniyor. Neden olabilir acaba?
3.gün için 15 cc çok iyiMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
49 günlük benimki , konuşurken tepki vermiyor nadir yanı , bilinçli gülümseme başlamadı dahaMerhaba arkadaşlar,
28inde 2 aylık olacak oğlum ama henüz ne nesne takibi yapıyor ne kendisiyle konuşurken konuşmalara tepki veriyor ne de bilinçli gülümsüyor. Bunlar normal mi? Sizde de durum böyle mi? Benim doğumum çok sıkıntılı oldu oksijensiz kaldı, bir süre küvezde kaldı sonra mr eeg kardiyoloji falan filan derken taburcu olduk. Böyle bir süreçten geçince neyin normal olduğunu neyin olmadığını ayırmakta zorlanıyorum. Belki daha çok erken ama benim kaygı seviyem çok yüksek.
Daha cok yenisiniz ilk zamnlar bocalama oluyor kv lerde beceremez yapamaz edemez diye cocugu sahipleniyor. Bende yasadim aynisini sonra kendime geldim aldim kucagima cocugu ve herseyiyle kendim ilgilenmeye basladim. Yetisemedigim yerfe kv verdim cocugu. Boylelikle birbirimize alistik. Sutunuz ola ola neden sagiyorsunuz mutlaka emzirin emzirinki covukta emmeye alissin boylece sizinde sutunuz artsin. 3 gun icin 15 cc gayet iyi ve cocugun emdiginde inanki sagmadan daha fazla sut alirsiniz. Anneligin tadini cikarin stres yapmayin ve bol bol su icinMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Hadi ya4saat uyumadı ne yahu benim tüm günüm o resmen
Meme de uyumaları dalmaları hariç tabi
Bilmiyorum. Ama gece iyi emdi. Galiba ben cok sık emziriyorum, tam acikmamis oluyor. Daha once her aglamasinda veriyordum. Artik ac olmayinca istemiyor galiba. Ama istiyor gibi gorunup emmiyor. Etrafimdaki insanlardan da ac bu cocuk ac laflari geliyor, sinir oluyorum artik.Benimki de öyle yapıyordu üzülüyordum geçti gibi , sütün acı olmasın dikkat et ben üşütüp gazlı olduğumda sanırım tadı değişiyor sütün o yüzden mi acaba
Gece guzel emdi. Galiba tam ac olmadigi zamanlar yapiyor bunu. Her agladiginda emzirmicem artik bakalim. Milletin ac bu cocuk ac ac laflarina kulak tikayabilirsem tabi.Dil bağı varsa evet emmeyle ilgili sıkıntı yaratabilir ama öncesinde öyle bi sıkıntısı yoksa ondan kaynaklı değildir bence. Acaba burnu falan tıkalı olabilir mi ya da kulağı falan ağrıyor olabilir mi?
Bebek kokumuzu alınca emmek istiyor ama aslında tok olabiliyor evet, etrafındakileri boş ver ben hep cevaplarını verdim karnından anlaşılıyor üstelik tok olunca şiş oluyor , midesini büyütmeye de geri yok , ben 2.5 saatte bir biberonla süt veriyorum hızlı içmeye alıştı çok aç uyanıyor , ve genelde içmesinden 1-1.5 saat sonra mıkırdanıyor o zaman meme veriyorum , uykuya geçireceğim zaman veriyorum ama aralarda en az 1-1.5 saat varBilmiyorum. Ama gece iyi emdi. Galiba ben cok sık emziriyorum, tam acikmamis oluyor. Daha once her aglamasinda veriyordum. Artik ac olmayinca istemiyor galiba. Ama istiyor gibi gorunup emmiyor. Etrafimdaki insanlarin da ac bu cocuk ac laflari geliyor, sinir oluyorum artik.
Allah herkese senin kvden versinHadi ya
Benimki sütün içsin altı temiz olsun gazı sancısı da yoksa süre çok uzamadan uyurdu evde az çok aynı düzenin içinde bu şekilde alıştı, o yüzden bir sıkıntısı yokken 4 saat uyumaması fazla geldi bize
Neyse kayınvalide ye gittikte 5 saat kesintisiz uyuduk hepimiz
Şimdi evdeyiz yine uyutmaya çalışıyorum
Oy maşallah maşallahHadi ya
Benimki sütün içsin altı temiz olsun gazı sancısı da yoksa süre çok uzamadan uyurdu evde az çok aynı düzenin içinde bu şekilde alıştı, o yüzden bir sıkıntısı yokken 4 saat uyumaması fazla geldi bize
Neyse kayınvalide ye gittikte 5 saat kesintisiz uyuduk hepimiz
Şimdi evdeyiz yine uyutmaya çalışıyorum
Artık bizim icin cok gec değil miAllah herkese senin kvden versin
benim umudum yok, öyle bi değişim olursa da tövbestağfurullah kafalarına saksı düştü der yine inanmamArtık bizim icin cok gec değil mi
tam tv karsısında battaniye altında pineklemelikSon durumu bildiriyorum
Burda Gök gürültüsü var,
hava kapalı,
Yağmur atıştırıyor
Erciyes’e kar yağmış,
Benim uykum var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?