Merhabalar. Öncelikle stres seviyeni düşür canım çünkü direk süte ve bebeğe yansıyor. 2. Olarak sağım yapmak yerine emzirmeyi dene çünkü bebekler makinalardan daha iyi boşaltıyor. Benim de ilk 5 gün en fazla 30 cc gelmişti sonra arttı sütüm . Dolayısıyla emzirirken mama takviyesi yapabilirsin sarılığı da önler. Burada konuşuldu meme terbiyesi mı ne dendi, göğüs bir yerden sonra terbiye oluyor ve o şişlik gidiyor daha kontrollü bir hal alıyor. O da emzirmekle oluyor. Senin dediğin taş gibi olma durumu bende de oldu oğlum hastanede kaldı 1 gün satılık sebebiyle ve emzirmedim. Yani sen emzirmedikçe o şişliği artırıyorsun aslında. Emzir ve süt üretimin yoluna girsin. Bir de ben hala göğsümü kalıp sabunla ovarım banyoda. Süt kanallarını açıp göğsü yumuşatıyor.

Aklıma ilk gelen dilinde damağında pamukçuk olabilir mi? Ondan da ememez. Ya da gazı olabilir. Dil bağını bilemiyorum tabi

Bu insanlar neden bu kadar densiz Herkes doktorculuk oynamaya bayılıyor. Bence kimseyi dinleme birşeyi yoktur, daha istediğin tepkiler için küçük sadece. Umarım en kısa sürede tepki alır bu kaygılarını da atarsın

Sütün yok nasıl diyorlar ki? Mama takviyesi yaparlar çocuk ilk günler aç kalmasın diye de sütün yok nedir? Hem de biberonla vermeleri hiç bir hemşireden biberon kullanabilirsin diye birşey duymadım. Ben kendim başedemedim sarılığı geçsin diye herşeyi göze alıp dayadım biberonu ve şansım varmış benimki memeyi çok seviyor. Eds dedikleri emzirme destek sistemini bir dene canım. Sütün daha hızlı gelene kadar o da memeye alışmış olur belki o aparatla

Bwbeginiz sizi emmiyor mu? 3 günlük için gayet iyi sütünüz var.tavsiyem bol bol emzirmeniz.

Benimki de öyle yapıyordu üzülüyordum geçti gibi , sütün acı olmasın dikkat et ben üşütüp gazlı olduğumda sanırım tadı değişiyor sütün o yüzden mi acaba

3.gün için 15 cc çok iyi benden çay kaşığı kadar çıkıyordu. Bebek sağım makinesinin 2 katı kadar çekiyor. Yani bebek seni 1buçuk saatte bir emerse 30 cc süt alır hiç merak etme. Bebek emiyorsa ilk 1 hafta memeden ayırma derim, sürekli emzir. Biberonu da şimdilik kaldır hiç gerek yok, illa mama vereceksen ya eds sistemi kullan ya şırınga ile ver. Ben 2 hafta şırınga ile mama verdim.

49 günlük benimki , konuşurken tepki vermiyor nadir yanı , bilinçli gülümseme başlamadı daha

Daha cok yenisiniz ilk zamnlar bocalama oluyor kv lerde beceremez yapamaz edemez diye cocugu sahipleniyor. Bende yasadim aynisini sonra kendime geldim aldim kucagima cocugu ve herseyiyle kendim ilgilenmeye basladim. Yetisemedigim yerfe kv verdim cocugu. Boylelikle birbirimize alistik. Sutunuz ola ola neden sagiyorsunuz mutlaka emzirin emzirinki covukta emmeye alissin boylece sizinde sutunuz artsin. 3 gun icin 15 cc gayet iyi ve cocugun emdiginde inanki sagmadan daha fazla sut alirsiniz. Anneligin tadini cikarin stres yapmayin ve bol bol su icin

4saat uyumadı ne yahu benim tüm günüm o resmen
Meme de uyumaları dalmaları hariç tabi
Hadi ya
Benimki sütün içsin altı temiz olsun gazı sancısı da yoksa süre çok uzamadan uyurdu evde az çok aynı düzenin içinde bu şekilde alıştı, o yüzden bir sıkıntısı yokken 4 saat uyumaması fazla geldi bize
Neyse kayınvalide ye gittikte 5 saat kesintisiz uyuduk hepimiz
Şimdi evdeyiz yine uyutmaya çalışıyorum

Benimki de öyle yapıyordu üzülüyordum geçti gibi , sütün acı olmasın dikkat et ben üşütüp gazlı olduğumda sanırım tadı değişiyor sütün o yüzden mi acaba
Bilmiyorum. Ama gece iyi emdi. Galiba ben cok sık emziriyorum, tam acikmamis oluyor. Daha once her aglamasinda veriyordum. Artik ac olmayinca istemiyor galiba. Ama istiyor gibi gorunup emmiyor. Etrafimdaki insanlardan da ac bu cocuk ac laflari geliyor, sinir oluyorum artik.

Gece guzel emdi. Galiba tam ac olmadigi zamanlar yapiyor bunu. Her agladiginda emzirmicem artik bakalim. Milletin ac bu cocuk ac ac laflarina kulak tikayabilirsem tabi.

Bebek kokumuzu alınca emmek istiyor ama aslında tok olabiliyor evet, etrafındakileri boş ver ben hep cevaplarını verdim karnından anlaşılıyor üstelik tok olunca şiş oluyor , midesini büyütmeye de geri yok , ben 2.5 saatte bir biberonla süt veriyorum hızlı içmeye alıştı çok aç uyanıyor , ve genelde içmesinden 1-1.5 saat sonra mıkırdanıyor o zaman meme veriyorum , uykuya geçireceğim zaman veriyorum ama aralarda en az 1-1.5 saat var

Allah herkese senin kvden versin

Oy maşallah maşallah
Bizimki altı temiz gazı yok karnı toksa özellikle gündüz oturucak illaki bizimle sohbet muhabbete eslik edicek gözlerini dikip dikip

Son durumu bildiriyorum
Burda Gök gürültüsü var,
hava kapalı,
Yağmur atıştırıyor
Erciyes’e kar yağmış,
Benim uykum var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…