Dil bağı varsa evet emmeyle ilgili sıkıntı yaratabilir ama öncesinde öyle bi sıkıntısı yoksa ondan kaynaklı değildir bence. Acaba burnu falan tıkalı olabilir mi ya da kulağı falan ağrıyor olabilir mi?Hayir, sadece anne sutu aliyor. Mama nedir bilmiyor. Biberonla da cok az besleniyor ona alismis olamaz. Nadiren disari ciktiysam sagdigim sutu biberonla veriyorlar. Sanki yutamiyor benimki. Agzinda biriktiriyor sonra emerken bi suru sut bosaliyor agzindan. Deli olucam artik. Ac mi degil desem o da degil, once heyecanlaniyor memeye gelince emmek istiyor ama ememiyor gibi. Bizimkinin dil altinda bagi var. Cocuk cerrahi emme problemi olmazsa aciliyeti yok sunnetle hallederiz demisti. Dogdugundan beri emmeyle ilgili bir problem yoktu. Acaba sonradan o problem olmus olabilir mi...yarin soracagim doktora.
Ben de hazır sütüm arttı mamayı azaltayım dedim, ı süreçte kilo almamış işte. Ama ben biberonla veriyorum. Belki o sebepten memeyi güzel ememiyor olabilir. Zaten hemen uykusu geliyor memede.Ben beslenme sondası ile göğsümden veriyorum çok pratik oluyor, emzirme destek sistemi diyorlar ya o şekilde. Hiç merak etme yavaş yavaş düzene girecek herşey. Bebelac veriyorum ama 3 gündür hiç mama vermedim memede kalan sütü sağıp verdim hep takviye olarak. Gaz damlasını da kestim. Sanki hem kaka hem gaz olayı mama olmadan daha kolay düzene girecek gibi geliyor bana. İnşallah kilo alımında sıkıntı olmaz. Mamayı bi yere gideceğimiz zaman veya misafir geleceği zaman vs vereceğim, malum mama uzun süre tok tutuyor. İnşallah bu şekilde devam edebiliriz.
Giyiyorum emzirme önlüğümü herkesin yanında emziriyorum vallaberbat bi aksam geçirdik bizde. çocuğa aksam olunca biseyler oluyo. ya emecek ya uyuyacak (tilki uykusu) ya emzik tutacak (canı isterse) yada ağlayacak. eltimdeydik. rahat vermedi ki geldik eve. zor bela simdi uyuttum acaba ne kadar sürecek. şu dönemler geçse artık bi düzenimiz olsa keske. @38his @Plm123 bu dönemler ne zaman geciyor?
Biberondan sonra meme verme dedi işte o noktada benimki yıktı ortalığı.Ben de 2 saatte bir emziriyorum canım çok rahat oldu. Bebiş de alıştı artık, 2 saatin dolmasına yakın başlıyor mızırdanmaya. Ben o 2 saatlik arada oyalamaya çalışıyorum, emzik çok işe yarıyor o noktada. Gerekirse sallayarak zorla uyutuyorum. Bence kurallar katı değil, olması gereken zaten2 saatte bir emmeye alışırsa sen de çok rahat edersin. Hatta sütümün yeteceğini bilsem 3 saate çıkarıcam arayı ama daha ona hazır değiliz.
3damla 1puff ediyor. O çubuğu şişe ile 90 derecelik açıya getirip sıkman yeterli. Daha pratik. Önce kendine dene istersen. İlk kullanımda birkaç kez sıkman gerekiyor şişeden aparatın ucuna ulaşması için.Puff sıkarken o ince L şeklindeki aparat mı kullanılıyor onu nssıl kullanacam bilemedim 3damla veriyorum
Benim Bebeğim 3aylık oluyor yarın. 30 haftalık erken Doğum yaptım. 23 gün küvezde kaldı. Hiçbir sesi duymuyordu. 1aydır duyup dinlemeye, beni ve nesneleri görmeye başladı. Öncesinde hiç tepki yoktu.Merhaba arkadaşlar,
28inde 2 aylık olacak oğlum ama henüz ne nesne takibi yapıyor ne kendisiyle konuşurken konuşmalara tepki veriyor ne de bilinçli gülümsüyor. Bunlar normal mi? Sizde de durum böyle mi? Benim doğumum çok sıkıntılı oldu oksijensiz kaldı, bir süre küvezde kaldı sonra mr eeg kardiyoloji falan filan derken taburcu olduk. Böyle bir süreçten geçince neyin normal olduğunu neyin olmadığını ayırmakta zorlanıyorum. Belki daha çok erken ama benim kaygı seviyem çok yüksek.
Bu krem steroid içeren bir krem bebek için etki gücü yüksek. Steroid içeren kremlerin mümkün olduğunca az kullanılması istenir özellikle bebeklerde ve etki gücü bebeğe uygun olmalı. Yoksa yan etkiler ortaya çıkabilir. Çocuk doktoru ile görüşüp uygun olan bir kreme geçin derim (not: dahiliye doktoruyum)Günaydın hanımlar sizinde bebeğiniz boynu küçük küçük sivilce şeklinde kızarıklıklar oluyorsa bu kremi tavsiye ederim anında yok ediyor 1.5 aydir kullaniyoruz her defasinda olusunca kullanıyorum boynuna koltuk altına ensesine neresinde kızarıklık sivilce oluşuyorsa eczaneden almıştım iyikine almışız anında günü birlik yok ediyor teni pürüzsüz kalıyor :))
İlk oğlumda öyleydi. Jöle gibi parçalar da oluyordu hatta. Süt ürünlerini ve yumurtayı kestim bir 10 gün gözlemledim sümüksülük kayboldu. Sonra sadece yoğurt yedim en azından o kalsın diye. Az biraz süt içsem hemen bezinde görülüyordu. 6 aylık olunca düzeldi zaten.Kizlar tecrubeli anneler mama kullanan arkadaslar kakasinda sümüksü seyler var mi? Partikullu ama uzayan akinti seklinde biseyler var normal mi
Evet canım olabilir. Benimki de silikon göğüs ucu ile emmeye alıştı asla normal emmiyor artıkBen de hazır sütüm arttı mamayı azaltayım dedim, ı süreçte kilo almamış işte. Ama ben biberonla veriyorum. Belki o sebepten memeyi güzel ememiyor olabilir. Zaten hemen uykusu geliyor memede.
O zaman biberon yerine sen de beslenme sondası denesene. Zaten çok ucuz bişeymiş, medikalcilerde satılıyormuş. Mamasını seni emerek yemiş olur, böylece o da mutlu olur.Biberondan sonra meme verme dedi işte o noktada benimki yıktı ortalığı.
AuneArkadaslar, birkac gundur bebehim memeyle surekli savas ediyor. Normalde istahla emen cocuk gitti. Basliyor emmeye, kisa sure sonra savas etmeye basliyor. Agliyor, memeyi hem emmek istiyor hem agzindan cikariyor. Bazen gazi oldugundan oyle yapiyor gazini cikariyorum ama her zaman da gazi olmuyor. Niye boyle yapiyor anlamadim. Eskiden memede uyurdu artik savas halinde oldugu icin emme isini tamamlayamiyoruz bile ve hep yarim kaliyor az besleniyor. Neden olabilir acaba?
Aynisin bizdedr oluyor normalde memede uyurdu simdi agzindan cikariyor.ve cikti diye cigligi basiyor. O arada tekrar memeyi tutturmasi zorlasiyor savas veriyoruz resmen emerkenArkadaslar, birkac gundur bebehim memeyle surekli savas ediyor. Normalde istahla emen cocuk gitti. Basliyor emmeye, kisa sure sonra savas etmeye basliyor. Agliyor, memeyi hem emmek istiyor hem agzindan cikariyor. Bazen gazi oldugundan oyle yapiyor gazini cikariyorum ama her zaman da gazi olmuyor. Niye boyle yapiyor anlamadim. Eskiden memede uyurdu artik savas halinde oldugu icin emme isini tamamlayamiyoruz bile ve hep yarim kaliyor az besleniyor. Neden olabilir acaba?
Benimki de 28inde 2 aylık olacak. Bizimki de gülümseme olayına daha yeni başladı ama bizimle aynı günde olan bir arkadaş geçen hafta söylemişti gülmeye başladı diye. Demekki her bebekte farklı zamanlarda gelişiyor bu özellikler. Zorlu da bir süreç atlatmış, eminin yakında o da bu tepkileri verir.Merhaba arkadaşlar,
28inde 2 aylık olacak oğlum ama henüz ne nesne takibi yapıyor ne kendisiyle konuşurken konuşmalara tepki veriyor ne de bilinçli gülümsüyor. Bunlar normal mi? Sizde de durum böyle mi? Benim doğumum çok sıkıntılı oldu oksijensiz kaldı, bir süre küvezde kaldı sonra mr eeg kardiyoloji falan filan derken taburcu olduk. Böyle bir süreçten geçince neyin normal olduğunu neyin olmadığını ayırmakta zorlanıyorum. Belki daha çok erken ama benim kaygı seviyem çok yüksek.
Ben 37+4 te doğum yaptım 12 gün kaldı küvezde kan sulandırıcı kullanıyordum aşırı kan kaybedince kendimden geçmişim ıkınamadım çocuk kanalda dönemedi oksijensiz kaldı o sırada işte. İşitme testinden geçti duymadığını düşünmüyorum o yüzden. Ani seslerde irkiliyor vs ama bilinçli tepki yok beni endişelendiren de bu. Göz testinden kimse bahsetmedi bize. Sağ olun doktoruna soralım. Şu sıra ailemin yanında kalıyorum misafirler agucuk yaptığında çocuk hiç sallamıyor doğumun zor olduğu da biliniyor. Oğlum sallamadıkça da “Aaa tepki yok, hadi ya tüh bak görüyor musun yazık” gibi şeyler söylüyorlar ben daha da kaygılanıyorum. Umarım diğer arkadaşın dediği gibi bir süre sonra benimki de bilinçli tepkiler vermeye başlarBenim Bebeğim 3aylık oluyor yarın. 30 haftalık erken Doğum yaptım. 23 gün küvezde kaldı. Hiçbir sesi duymuyordu. 1aydır duyup dinlemeye, beni ve nesneleri görmeye başladı. Öncesinde hiç tepki yoktu.
Sizinki işitme testinden geçti mi ? Ve küvezde kalan bebeklere göz için rob muayenesi çok önemli. Aldığı oksijenden dolayı göz damarları anormal hızlı gelişebiliyormuş buna bakıyorlar. Yaptırdınız mı ?
Ama daha cok küçük değil mi bunlar için ?Merhaba arkadaşlar,
4saat uyumadı ne yahu benim tüm günüm o resmenBugün kızım çok huzursuzdu 1 gün iyi 1 gün kötü gerçekteneşim gelince direk ona paslarım , e gayet iyi sakin dedi sonda bir başladı ne olduğunda belli değil uzun süre gazlarını çıkarmak için uğraştı, karnı tok altı temiz gazı yok ama huzursuz. 4 saat uyumadı ilk kes sonra mızıltı sonra katılma kaptık çocuğu kayınvalideye geldik biraz uyumak için
Hayırlı olsun bebeginizMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
emzirme destek sistemi. veya hiç sağım yapmadan göğüslerin şiştiği zaman emzirmek. şişen göğüsten 15 cc süy çıkması imkansız daha fazla olmalı. kızın çekerse daha fazla alır emin ol. sağma makinen manuel mi elektrikli mi? ya o kvyi evden postala yada çocuğunu emzirmek için alıp odana git baya bi süre gelme vakit geçirinMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?