- 8 Kasım 2018
- 5.949
- 14.725
- 248
Evet bence aynen oyle. Kucagima gelince ac olmasa da emmek istiyor. Millet de ac iste diyor. Bie defasinda yeni emzirmisim. Eltim geldi. Ac bu cocuk dedi. Emzirmicem dedim. Bir 'niyeeeee' deyisi var ki sanki ben gaddar anneyim, cocugu ac birakiyorum. Benim sipa da acmis gibi davraninca iyice hoslarina gidiyor, yaaa acmis iste diyorlar. Haftasonu ilk kez aile ziyaretlerine gidecegiz, simdiden stres oldum. Herkes uzman masallah, bir bakista cocugun aclik seviyesini olcuyorlar.Bebek kokumuzu alınca emmek istiyor ama aslında tok olabiliyor evet, etrafındakileri boş ver ben hep cevaplarını verdim karnından anlaşılıyor üstelik tok olunca şiş oluyor , midesini büyütmeye de geri yok , ben 2.5 saatte bir biberonla süt veriyorum hızlı içmeye alıştı çok aç uyanıyor , ve genelde içmesinden 1-1.5 saat sonra mıkırdanıyor o zaman meme veriyorum , uykuya geçireceğim zaman veriyorum ama aralarda en az 1-1.5 saat var
Burada da gece oyle simsekler cakti ki bebis uyanacak diye odum koptu. Kapi gicirtisina uyanan sipa bana misin demedi, misil misil uyuduSon durumu bildiriyorum
Burda Gök gürültüsü var,
hava kapalı,
Yağmur atıştırıyor
Erciyes’e kar yağmış,
Benim uykum var
Gök gürültüsünden tırsıyorumtam tv karsısında battaniye altında pineklemelik
Ha ha maşallah onaBurada da gece oyle simsekler cakti ki bebis uyanacak diye odum koptu. Kapi gicirtisina uyanan sipa bana misin demedi, misil misil uyudu
tek çocukla bana bile düsmüyorGök gürültüsünden tırsıyorum
Benim kapalı havada uykum gelir
O yüzden kanepede oğlumla yatıyoruz
Kızımda çocuk sineması keyfi yapıyor
Bana düşmez o tv bacım
Arkadaşlar biri kraft pocket akdım demişti. Puseti çok küçük değil mi?Araba casual cadillac air trona kullanan var mı?
Evet bazen gazdan oluyor ama cikarsa da devam edemiyor emmeye.Ha ha maşallah ona
O bahsettiğin memede savaş bikaç gündür bizde de var
Uykuya dalamadığı için huzursuz oluyor
Ee bir de gazı olunca çıldırıyo
Baslarda benimde oyleydi daha vahim durumdaydim ama damla bile olsa emzirdim sagdim..artik sagmaya ihtiyac duymuyorum ve baslarda 20 cc sut cikan memeden suan 70 ccler cikiyor eger dinlenirsem uyursam cok guzel sut oluyor..mama takviyeli gidiyorum ama hicbir zaman sadece mama vermeyi dusunmedim once emzirdim sonra 30 40 cc mamalarla basladik..suan azalttim mesela..zamanla oturur ama sen bebegini emzir 2 saatte bir.Merhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
Sukur bugunde iyiydik..10da uyudu ve 4te uyandi tabi o uyanis sonrasi biraz zor oluyo 1 saatte uyudu yine zaten sabah oldugundan sorun olmuyo 6da emzirdim sumdi 8de yine mizildandi yine emzirdim ama sut dolmadi hemen dolapta sagdiklarimdan takviyeee suan yatak keyfi yapiyoruz :) siz nasilsiniz
Zaten bi halt olmuyo datek çocukla bana bile düsmüyortv ne unuttum.
memedeyken derin uykuya geçemedi mi kabus başlıyo bizde deberbat bi aksam geçirdik bizde. çocuğa aksam olunca biseyler oluyo. ya emecek ya uyuyacak (tilki uykusu) ya emzik tutacak (canı isterse) yada ağlayacak. eltimdeydik. rahat vermedi ki geldik eve. zor bela simdi uyuttum acaba ne kadar sürecek. şu dönemler geçse artık bi düzenimiz olsa keske.38his @Plm123 bu dönemler ne zaman geciyor?
Canim benim doktorumda aynisini demisti yazmistim ya buraya..ben dikkat etmeye calisiyorum 2saat dolsun diye hatta 3 saate cekmeliymisiz ki süt dolsun..sen ne ara süt üreteceksin istediginde verirsen demisti ki hakkaetrn benim 2 saatte bir dolmuyor soyle 3 saat olacak ki o zaman acimaya basliyor..diger turlu malesef emzik oluyoruzKızlar doktor bana besleme programı oluşturdu, iki saatte bir anne sütü, sonra yine anne sütü, sonra 60 cc mama şeklinde. Mamadan sonra emzirmeyecekmişim, ama bebeğim çok ağladı dayanamadım. Seni emzik gibi kullanıyor dedi, emzirme yarım saati geçmeyecekmiş ve diğer emzirmeye kadar iki saat geçecekmiş. Çok katı geldi bana bu kurallar.
O gaz bazen şiddetli olduğu için yoruyor ve acıtıyor minik bünyesiniEvet bazen gazdan oluyor ama cikarsa da devam edemiyor emmeye.
Geçmiş olsun her çocuğun gelişimi farklıdır endişe etmeyin siz yine de içiniz rahat etsin istiyosanız başka bi çocuk doktoruna gidinMerhaba arkadaşlar,
28inde 2 aylık olacak oğlum ama henüz ne nesne takibi yapıyor ne kendisiyle konuşurken konuşmalara tepki veriyor ne de bilinçli gülümsüyor. Bunlar normal mi? Sizde de durum böyle mi? Benim doğumum çok sıkıntılı oldu oksijensiz kaldı, bir süre küvezde kaldı sonra mr eeg kardiyoloji falan filan derken taburcu olduk. Böyle bir süreçten geçince neyin normal olduğunu neyin olmadığını ayırmakta zorlanıyorum. Belki daha çok erken ama benim kaygı seviyem çok yüksek.
Ya bende sagiyorum ama birini emerken birine mochiyi takiyorum sonra taktigim gogsu yine veriyorum ki tam toplayamamistir mochi diye bebek daha iyi ceker dusuncesi diger emdigine takiyorum ondan cok az geliyo..yani su mantiktayim birinden 70 sagiyorsam emdigi 80 falan olsa bi ogunde yeter yetmedii agladigi yerde mama veriyorum.mama gunde 2 ya da 3 kez veriyorum ama 100 cc veriyorum malesef ama nedense bu cok guzelde bir sey emmek istiyor bizim kiz mama cogu zaman kandirmiyor..o sagdiklarimla bir 2 ögünü cikartiyorummm..isitmak zor oluyo birden aglayinca bekleyemiyorum nasil yapiyosun.Ya bu çocuklar o kadar mama yiyor emiyor nereye gidiyorbenim ki de az kilo alma modunda şuan sanırım. Ben emzirdikten sonra sütümü sağıp vermeye başladım. Gece 1 sefer, gündüz 1-2 sefer sağım yapıyorum şimdilik. Aslında vaktim olsa her emzirme sonrası yapabilsem ne güzel olur. Bizim kuzular memeyi tam boşaltamıyor bu sebeple hem onlar aç kalıyor hem de bizim sütümüz azalıyor. Ben biberon da vermiyorum benimki biberona alışırsa beni hepten bırakır, huyu fena.
Yeni doktora mı geçtin?
Ay gerçektenAllah herkese senin kvden versin
Rezene,hurma,dereotu bol su,tavuk bunlari yiyor musun ? Benimde zor doluyordu anca oturdu ne zaman dogum yaptinEvet uyku çok iyi geliyo..gece doluyo benimde tabi bizimki 60 içip sizdigi için 4 saate doluyo zaten başkada doldugu zaman olmuyokaynanamlardayım burda da emanet edip uyuyamıyorum ki hiç evimde inşallah.sizinki hergün 30 mu aliyo?
Canım iki saatte bir nasıl oluyor emmeyi bırakmasından itibaren mi hesaplicaz? Mesela 7'de başladı 7.30 da bitirdi, diğer emzirme kaçta başlamalı?Ben de 2 saatte bir emziriyorum canım çok rahat oldu. Bebiş de alıştı artık, 2 saatin dolmasına yakın başlıyor mızırdanmaya. Ben o 2 saatlik arada oyalamaya çalışıyorum, emzik çok işe yarıyor o noktada. Gerekirse sallayarak zorla uyutuyorum. Bence kurallar katı değil, olması gereken zaten2 saatte bir emmeye alışırsa sen de çok rahat edersin. Hatta sütümün yeteceğini bilsem 3 saate çıkarıcam arayı ama daha ona hazır değiliz.
Yulaf almistim bak ne yapayim diyordum yine bir tarifff tskleeeeer H honey bunchBen oglum uyurken yulaf ezmesi sut kuru incir cevizin hepsini koyuyorum blenderdan geciriyorum onu icecek olarak iciyorum yaninda. Pratik ve doyurucu oluyor tavsiye ederim ,)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?