Bizimki daha görmeye bile gelmedi sağolsunAy gerçektenkızımı kuzu gibi yaptı verdi bana dinlen sütün olsun bana getir zorlanınca diyor , bana bırak git hava al bile diyor ama ben diğer torun olduğu için gitmiyorum öyle olunca ekstra yoruyor ve ufaklık zorluyor habire kızımı öpmeye çalışıyor ananesini kıskanıp hırçınlaşabiliyor
Ama çok zorlandığımda gidicem artık kıza değişiklik ve babaannemin kokusuna da alıştı 40 gün özlüyor olabilir arada
Bittii saati aliyorsun 9.30Canım iki saatte bir nasıl oluyor emmeyi bırakmasından itibaren mi hesaplicaz? Mesela 7'de başladı 7.30 da bitirdi, diğer emzirme kaçta başlamalı?
Yavrumuzu en iyi biz tanırız ne boş konuşuyorlarEvet bence aynen oyle. Kucagima gelince ac olmasa da emmek istiyor. Millet de ac iste diyor. Bie defasinda yeni emzirmisim. Eltim geldi. Ac bu cocuk dedi. Emzirmicem dedim. Bir 'niyeeeee' deyisi var ki sanki ben gaddar anneyim, cocugu ac birakiyorum. Benim sipa da acmis gibi davraninca iyice hoslarina gidiyor, yaaa acmis iste diyorlar. Haftasonu ilk kez aile ziyaretlerine gidecegiz, simdiden stres oldum. Herkes uzman masallah, bir bakista cocugun aclik seviyesini olcuyorlar.
Gece okudumda aynisini ben dedim..kv'den den Allah razi olsun ne mutlu sana..kiskanmadimAllah herkese senin kvden versin
Merhaba arkadaşlar,
28inde 2 aylık olacak oğlum ama henüz ne nesne takibi yapıyor ne kendisiyle konuşurken konuşmalara tepki veriyor ne de bilinçli gülümsüyor. Bunlar normal mi? Sizde de durum böyle mi? Benim doğumum çok sıkıntılı oldu oksijensiz kaldı, bir süre küvezde kaldı sonra mr eeg kardiyoloji falan filan derken taburcu olduk. Böyle bir süreçten geçince neyin normal olduğunu neyin olmadığını ayırmakta zorlanıyorum. Belki daha çok erken ama benim kaygı seviyem çok yüksek.
Merhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
Maşallah çok yüksek rakamlar bize göre, maksimum 30 cc çıkıyor benim tek göğüsten o da her zaman değil. Mamayı da günde dört defa 60 cc ye çıkardık, 15 günde kilo almamışYa bende sagiyorum ama birini emerken birine mochiyi takiyorum sonra taktigim gogsu yine veriyorum ki tam toplayamamistir mochi diye bebek daha iyi ceker dusuncesi diger emdigine takiyorum ondan cok az geliyo..yani su mantiktayim birinden 70 sagiyorsam emdigi 80 falan olsa bi ogunde yeter yetmedii agladigi yerde mama veriyorum.mama gunde 2 ya da 3 kez veriyorum ama 100 cc veriyorum malesef ama nedense bu cok guzelde bir sey emmek istiyor bizim kiz mama cogu zaman kandirmiyor..o sagdiklarimla bir 2 ögünü cikartiyorummm..isitmak zor oluyo birden aglayinca bekleyemiyorum nasil yapiyosun.
Ben biberonda veriyorum doktor memeden uzaklastirma sagma dedi ama ne yapayim simdilik birakcak gibi degil insallah birakmaz
Annemler aynı ya benimde aklım kalıyordu ne kuaföre gittim ne markete tek basıma simdi pişmanım tabi değerini bilememişim o günlerin :)Ay gerçektenkızımı kuzu gibi yaptı verdi bana dinlen sütün olsun bana getir zorlanınca diyor , bana bırak git hava al bile diyor ama ben diğer torun olduğu için gitmiyorum öyle olunca ekstra yoruyor ve ufaklık zorluyor habire kızımı öpmeye çalışıyor ananesini kıskanıp hırçınlaşabiliyor
Ama çok zorlandığımda gidicem artık kıza değişiklik ve babaannemin kokusuna da alıştı 40 gün özlüyor olabilir arada
Süt incir ceviz bebekte gaz yapıyor demişti gecen biri ama bilemedim :/
Sen benden sonra dogum yapmistin inaniyorum duzene gircegine bende o rakami yeni yeni goruyorum..bebek emdikce oturuyor..gunduz onu goremiyorum bende 40 falan anca ama gece guzel birikiyirnhem dinlenme hem saatin gecmesi gogus doluyor o zaman sagmayi deneMaşallah çok yüksek rakamlar bize göre, maksimum 30 cc çıkıyor benim tek göğüsten o da her zaman değil. Mamayı da günde dört defa 60 cc ye çıkardık, 15 günde kilo almamış
Petibor sut guzel sut yapmisti valla kimyonla dengelerimSüt incir ceviz bebekte gaz yapıyor demişti gecen biri ama bilemedim :/
yine 12de uyuduSukur bugunde iyiydik..10da uyudu ve 4te uyandi tabi o uyanis sonrasi biraz zor oluyo 1 saatte uyudu yine zaten sabah oldugundan sorun olmuyo 6da emzirdim sumdi 8de yine mizildandi yine emzirdim ama sut dolmadi hemen dolapta sagdiklarimdan takviyeee suan yatak keyfi yapiyoruz :) siz nasilsiniz
gaz olayı en az 3- ay maalesefmemedeyken derin uykuya geçemedi mi kabus başlıyo bizde deBir de gaz çıkarmak için uğraştığımda uyanırsa bitiyoruz evde sinir ortamı oluşuyo keşke çıkarmasaydın zaten uyandı falan her kafadan ses çıkıyo İnşallah kırkda düzelir
gerçekten onun kokusunu da özler. sen anlatınca çok ponçik bi tablo belirdi gözümdeAy gerçektenkızımı kuzu gibi yaptı verdi bana dinlen sütün olsun bana getir zorlanınca diyor , bana bırak git hava al bile diyor ama ben diğer torun olduğu için gitmiyorum öyle olunca ekstra yoruyor ve ufaklık zorluyor habire kızımı öpmeye çalışıyor ananesini kıskanıp hırçınlaşabiliyor
Ama susmuyor ne yapıcam bilmiyorum, emmeden uykuya geçemiyor. Gece salladım fln uyudu. Emzirmeyi bıraktıktan sonra mı iki saat geçmeli?Canim benim doktorumda aynisini demisti yazmistim ya buraya..ben dikkat etmeye calisiyorum 2saat dolsun diye hatta 3 saate cekmeliymisiz ki süt dolsun..sen ne ara süt üreteceksin istediginde verirsen demisti ki hakkaetrn benim 2 saatte bir dolmuyor soyle 3 saat olacak ki o zaman acimaya basliyor..diger turlu malesef emzik oluyoruz
Surdan suraya gitmem kv icinGece okudumda aynisini ben dedim..kv'den den Allah razi olsun ne mutlu sana..kiskanmadimkeskeeeeee benimmmm de olsa yesilus benimki beni dikisli birakti esimdesimdi gidelim 29 ekimde diye tutturdu hic kalbimden gitmek gelmiyo
Kayınvalide gerçekten şans işi , mesela ben kendi annem için de derim 3 kız kardeşizBizimki daha görmeye bile gelmedi sağolsun
Doğru düzgün arayıp sormadı bile
Hoş bişey de beklemiyorum ben
Valla iyiymiş kvsana çok yardımı bulunur
İlerde iyi bi kaynana olacağım ben and içtim
Kız o bugun yedigin petibörler yarın basenlerini tırmalarPetibor sut guzel sut yapmisti valla kimyonla dengelerim
Evet annem kendi de diyor zaten kayınvaliden çok fedakar bravo kadının içinde var ben yapamazdım biraz da meziyet işi diyorAnnemler aynı ya benimde aklım kalıyordu ne kuaföre gittim ne markete tek basıma simdi pişmanım tabi değerini bilememişim o günlerin :)
İki haftadır eşime yapıyorum sen uyut ben yatıyorum diyip gidiyorum yanlarından
Tabi öyle 5saat ne max 1.30 :)
Öp basına koy kadını valla maşallah annenden daha cok yardımcı bu devirde zor :)
Benim annem de gidin deyip duruyorSurdan suraya gitmem kv icin
Bizim evler yakın daha bi kere gittigimiz yok oda yalandan bikaçgünde bir gelip evi pisletip yiyip icip gidiyor zaten
Annem gidin diyorda icimden hicc gelmiyor
Amin canım inşallahyine 12de uyuduyok haftalardır aynı saatte giriyoruz yatağa alışmayacak galiba. 4de uyandı ve sonra 7de. 7de altına yaptı bide üstüne basına kustu. bende banyo yaptırdım emzirdim şimdi uyuyo mışıl mışıl :)
gaz olayı en az 3- ay maalesefneyse yarıladık sayılır ha gayrettt
gerçekten onun kokusunu da özler. sen anlatınca çok ponçik bi tablo belirdi gözümdedaim olsun efendim masallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?