- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Sanki bilmiyorlar yasattıklarınıBenim annem de gidin deyip duruyor
Aynen öyle kafaya takarsam sinirlerim bozulurKayınvalide gerçekten şans işi , mesela ben kendi annem için de derim 3 kız kardeşiz
Annemin iyi ki oğlu yok hiç iyi bir kayınvalide olmazmış diyeçünkü free kadın , alışın diyor yaparsınız diyor gelince yardım ediyor ama genelde işi oluyor bizde gerçekten böyle böyle başımızın çaresine bakmayı öğrendik hayatta , ama bazen daha fazlası gerekiyor , o yüzden bende oğlum olursa iyi bir kv olucam kızıma da ilgili anne senin kayınvalide de başka bir dünyadadır boşver insanları olduğu gibi kabul edince bazı şeyler daha kolay oluyor
Aynen öyle kafaya takarsam sinirlerim bozulur
Yazık bana
Oh ne güzel şanslısın bacım
Seninle dünür olsak mı napsak
Canim az daha sabir duzen cok çabuk oluyor ama cok cabuk da gidiyor. 5 6 aylik olunca tam duzene girer merak etme. Aslinda simdi de hep ayni saatlerde yatirmaya calissan iyi kotu duzeni olur. Alistigi ortamdan baska ortama goronce de degisiyor huyu suyu. Biraz sabir ve bolca umut.berbat bi aksam geçirdik bizde. çocuğa aksam olunca biseyler oluyo. ya emecek ya uyuyacak (tilki uykusu) ya emzik tutacak (canı isterse) yada ağlayacak. eltimdeydik. rahat vermedi ki geldik eve. zor bela simdi uyuttum acaba ne kadar sürecek. şu dönemler geçse artık bi düzenimiz olsa keske.38his Plm123 bu dönemler ne zaman geciyor?
Ben diyorum işte kız bulmak zor, kızına iyi oğlan bulmak da zor bu devirdetabi biz neyin ne olduğunu tecrübe ediyoruz gözlemleyip çocuklarımızın zamanında ihtiyaçlarına göre daha çok yanlarında olucaz sahiden kısmetleri burdan mı arasak ne yapsak
O zamanda diş cıkarmaya baslayacakCanim az daha sabir duzen cok çabuk oluyor ama cok cabuk da gidiyor. 5 6 aylik olunca tam duzene girer merak etme. Aslinda simdi de hep ayni saatlerde yatirmaya calissan iyi kotu duzeni olur. Alistigi ortamdan baska ortama goronce de degisiyor huyu suyu. Biraz sabir ve bolca umut.
Oh ne güzelKızlar dün acayip helva istedi canım
Sütlü cevizli un helvası yaptım
Süper bişey oldu
Daha önce sütle denememiştim
Bu şekilde çok güzel oldu
Kiz ne katisi. Ben de 20 dakika ile 30 dakika arasi emziriyorum. Zaten bosaltiyor memeyi. Sonrasi keyif. En basindan beri de 2.5 3 saatte bir emzirmeye calisiyorum . Cok nadir 2 saatte bir emzirdim. Ddaha bebek 5 aylik olunca 3 saate cikaracak doktorun o araligi. Yoksa sık emince gaz oluyor bebekte. Biraz sabretKızlar doktor bana besleme programı oluşturdu, iki saatte bir anne sütü, sonra yine anne sütü, sonra 60 cc mama şeklinde. Mamadan sonra emzirmeyecekmişim, ama bebeğim çok ağladı dayanamadım. Seni emzik gibi kullanıyor dedi, emzirme yarım saati geçmeyecekmiş ve diğer emzirmeye kadar iki saat geçecekmiş. Çok katı geldi bana bu kurallar.
En zor zamanlar, gececegini bil yeter ve yilma. Cogumuz goguslerimiz aciya aciya emzirdik. 3 gunluk bebegin cene kaslari da gelismemis oluyor. Ilk gunler oyle cok sut olmaz zaten bebegin midesi ne kadar ki? Bence once kayinvalideyi ekarte et bir sekilde. Bebegin gogsu iyi kavrayamiyorsa slikon uc kullanabilirsin. Goguslerindd kizariklik ve ates varsa mastit olmus olabilirsin, sertlik o yuzden olabilir. Benim doktorum her gun dus almami, goguslerime sica su tutmami ve ardindan zeytinyag ile dairesel bir sekilde icten disa masaj yapmami onermisti. Merak etme her sey yoluna girecek. Sen bebisinle keyifli zaman gecirmeye calis.Merhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
Canim oyle durumlarda ben yanim termosta sicak su ve biberonu icinde isitacagim plastik bir kap aliyorum. Acil durumda sicaksuyi kaba koyup biberonu icine oturtup isinmasini bekliyorum. Tabi sutu evden alip c8ktiktan sonra 3 saati gecirmiyorum.kızlar bugün esime arabada kuzumu birakip 20 dk.ligina bi yere gittim geldimki ortalık talan çocuk ağlamaktan helak olmuş ter su içinde kocamın elinde soğuk süt dolu dolaptan 1 saat önce evden çıkarken yanima alıp çantama attığım anne sutu dolu biberon
Allah'tan çocuk tok old. dan kabul etmemis ve tek derdi de sıcak olmasiymis
çok korkuyorum hasta olur mu diye
Kızlar doktor bana besleme programı oluşturdu, iki saatte bir anne sütü, sonra yine anne sütü, sonra 60 cc mama şeklinde. Mamadan sonra emzirmeyecekmişim, ama bebeğim çok ağladı dayanamadım. Seni emzik gibi kullanıyor dedi, emzirme yarım saati geçmeyecekmiş ve diğer emzirmeye kadar iki saat geçecekmiş. Çok katı geldi bana bu kurallar.
Evet eninde sonunda olay aç mevzuna geliyorBana da öyle dedi doktor. İki saatte bir emzir, elini emmesi aç olduğunu göstermez emme reflexi bu dedi. Ama oğlum doktorun kucağında nasıl ağlıyor inanamazsın. Az önce emzirdim ama sıram geldiği için yarım bıraktım aç olabilir dedim, yok dedi ağlamaları sana ninni gibi gelsin dediBaktı susmuyor aç herhalde dedi Aldım götürdüm emzirdim.
Canim zorla emzirmeye cal8s. 1 memede oyle yapinca hemen digerine gecir ve emzirirken bebek ile yalniz olun. Bu belirtiler meme reddinin ön belirtileri sanirim. Seni korkutmak istemem ama benim kiz da bu aylarda baslamisti ve 4. Ay tamamen emmeyi bitakti. Donem ozelligi bu. Benim simdiki bebek te yani dedigin gibi yapiyor memeye saldiriyor emmek istiyor memeyi cikariyor.Hayir, sadece anne sutu aliyor. Mama nedir bilmiyor. Biberonla da cok az besleniyor ona alismis olamaz. Nadiren disari ciktiysam sagdigim sutu biberonla veriyorlar. Sanki yutamiyor benimki. Agzinda biriktiriyor sonra emerken bi suru sut bosaliyor agzindan. Deli olucam artik. Ac mi degil desem o da degil, once heyecanlaniyor memeye gelince emmek istiyor ama ememiyor gibi. Bizimkinin dil altinda bagi var. Cocuk cerrahi emme problemi olmazsa aciliyeti yok sunnetle hallederiz demisti. Dogdugundan beri emmeyle ilgili bir problem yoktu. Acaba sonradan o problem olmus olabilir mi...yarin soracagim doktora.
Evet biraktigin saat..hepimiz ayniyiz inan..sirf zaman gecsin diye dun cikardim disari zorr tamamlamaya calisiyorum 2 saateAma susmuyor ne yapıcam bilmiyorum, emmeden uykuya geçemiyor. Gece salladım fln uyudu. Emzirmeyi bıraktıktan sonra mı iki saat geçmeli?
Aman süt olsunda veririm bi sekilde iyi süt yapiyo florence nightingalede bile kuzenime ertesi gun petibör vermisler inanmiyordum ama hastanede verildiine goreKız o bugun yedigin petibörler yarın basenlerini tırmalar
Hamileyken değil emzirirken alınan kilolar geri verilemiyormus
Bizde var biraz azaldi sanki ben geçeceğine inanıyorum.2 gundur agzindan su gibi geliyor neden acaba sizlerde de oluyor mu?
Ve gobek fitigi olan var mi dr bir sey yapma dedi ama oyle gordukce icim gidiyor hele kendini kastiginda vs iyice gobek deligi balon gibi disari sisiyor
Canim masallah guzel sutun cikiyormus. Benim 3 gunlukkken 5cc falan zor cikkyordu. Sutunun rahat inmesi icin bebegini kucagina al bol bol. Yeni dogum yapmissin daha cok asiri sagmak ile ugrasma. Bebegin aglasa bile meme ucunu elinle derinden sik ucuna gelen sut ile birlikte bebegine ver. Bebek sagmakatan daha cabuk bosaltip yumusatir memeni. Zaten haftaya o tas gibi hal gidecek. Endiselenme. Biberonu da vermemeye calisin. Sut uretimim dursun deme. Banyoya gir ilik bir dus al sagim oncesi. Memelere de sicak su tut ki sutun daha kolay insin ve rahat sag. Bebegini mutlaka emzirMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
H honey bunch kız yok inanma bunlara istedikten sonra öyle bir verilir ki bende de bir özgüven sezeryan göbeğimi bile takmıyorumAman süt olsunda veririm bi sekilde iyi süt yapiyo florence nightingalede bile kuzenime ertesi gun petibör vermisler inanmiyordum ama hastanede verildiine gore
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?