Aynen öyle kafaya takarsam sinirlerim bozulur
Yazık bana
Oh ne güzel şanslısın bacım
Seninle dünür olsak mı napsak

Aynen öyle kafaya takarsam sinirlerim bozulur
Yazık bana
Oh ne güzel şanslısın bacım
Seninle dünür olsak mı napsak
tabi biz neyin ne olduğunu tecrübe ediyoruz gözlemleyip çocuklarımızın zamanında ihtiyaçlarına göre daha çok yanlarında olucaz sahiden kısmetleri burdan mı arasak ne yapsak

Canim az daha sabir duzen cok çabuk oluyor ama cok cabuk da gidiyor. 5 6 aylik olunca tam duzene girer merak etme. Aslinda simdi de hep ayni saatlerde yatirmaya calissan iyi kotu duzeni olur. Alistigi ortamdan baska ortama goronce de degisiyor huyu suyu. Biraz sabir ve bolca umut.

tabi biz neyin ne olduğunu tecrübe ediyoruz gözlemleyip çocuklarımızın zamanında ihtiyaçlarına göre daha çok yanlarında olucaz sahiden kısmetleri burdan mı arasak ne yapsak
Ben diyorum işte kız bulmak zor, kızına iyi oğlan bulmak da zor bu devirde
Topik kertmesi olsa fena olmazlar

O zamanda diş cıkarmaya baslayacak
Bence 3/4 yas ideal

Kızlar dün acayip helva istedi canım
Sütlü cevizli un helvası yaptım
Süper bişey oldu
Daha önce sütle denememiştim
Bu şekilde çok güzel oldu
Oh ne güzel Bende sütlü Nuriye yiyip duruyorum Bisküvili pudingli pasta yapıyorum ama çeşitlendirmem lazım irmik tatlısı vs

Kiz ne katisi. Ben de 20 dakika ile 30 dakika arasi emziriyorum. Zaten bosaltiyor memeyi. Sonrasi keyif. En basindan beri de 2.5 3 saatte bir emzirmeye calisiyorum . Cok nadir 2 saatte bir emzirdim. Ddaha bebek 5 aylik olunca 3 saate cikaracak doktorun o araligi. Yoksa sık emince gaz oluyor bebekte. Biraz sabret

En zor zamanlar, gececegini bil yeter ve yilma. Cogumuz goguslerimiz aciya aciya emzirdik. 3 gunluk bebegin cene kaslari da gelismemis oluyor. Ilk gunler oyle cok sut olmaz zaten bebegin midesi ne kadar ki? Bence once kayinvalideyi ekarte et bir sekilde. Bebegin gogsu iyi kavrayamiyorsa slikon uc kullanabilirsin. Goguslerindd kizariklik ve ates varsa mastit olmus olabilirsin, sertlik o yuzden olabilir. Benim doktorum her gun dus almami, goguslerime sica su tutmami ve ardindan zeytinyag ile dairesel bir sekilde icten disa masaj yapmami onermisti. Merak etme her sey yoluna girecek. Sen bebisinle keyifli zaman gecirmeye calis.

Canim oyle durumlarda ben yanim termosta sicak su ve biberonu icinde isitacagim plastik bir kap aliyorum. Acil durumda sicaksuyi kaba koyup biberonu icine oturtup isinmasini bekliyorum. Tabi sutu evden alip c8ktiktan sonra 3 saati gecirmiyorum.
Benim bebek evde biberondan beslenirken biberondaki sut soguyunva icmiyor diye sehpada sicak su dolu kap oluyor. Biberonun dibinde bime kalsa tekrar sicak suya koyup ilitip veriyorum iciyor.
Esin insallah icirmemistir o soguk sutu.

Bir ara gece sabaha karşı süt sağmaya alıştım 2 katı geliyordu , son günler yorucu geçtiği için sağamadım. Dün gece kayınvalideye gittik sağma makinem evde , burdanuyuuum biraz dediler ısrar ettiler , 2 saatte bir kalkıp Kalkan’da biriken sütleri biberona aktardım. Bundan önceki gece de sabaha kadar 3 tişört ve sütyen değiştirdim sağmasam veya sütü kalkan dan boşaltmazsam üstün sırılsıklam oluyor

Bana da öyle dedi doktor. İki saatte bir emzir, elini emmesi aç olduğunu göstermez emme reflexi bu dedi. Ama oğlum doktorun kucağında nasıl ağlıyor inanamazsın. Az önce emzirdim ama sıram geldiği için yarım bıraktım aç olabilir dedim, yok dedi ağlamaları sana ninni gibi gelsin dedi Baktı susmuyor aç herhalde dedi Aldım götürdüm emzirdim.

Evet eninde sonunda olay aç mevzuna geliyor işten gelince eşim , kızla liglerle gaz çıkarıyor sohbet ediyor evi dolaşıyor fln eni yemesine rağmen istersen biraZ emzir uyusun veya aç heralde doymadı veya hıçkırıyor 5 dk emzirmek ister misin fln zaten bütün gün emzirip gaz çıkarmışım memelerim yoruldu acıdı artık

Canim zorla emzirmeye cal8s. 1 memede oyle yapinca hemen digerine gecir ve emzirirken bebek ile yalniz olun. Bu belirtiler meme reddinin ön belirtileri sanirim. Seni korkutmak istemem ama benim kiz da bu aylarda baslamisti ve 4. Ay tamamen emmeyi bitakti. Donem ozelligi bu. Benim simdiki bebek te yani dedigin gibi yapiyor memeye saldiriyor emmek istiyor memeyi cikariyor.
Bebegi yalnizken emzir. Ikiniz ayri odaya gecin oyle emsin ortada baskasinkn sesi olmasin babanin bile.

Ama susmuyor ne yapıcam bilmiyorum, emmeden uykuya geçemiyor. Gece salladım fln uyudu. Emzirmeyi bıraktıktan sonra mı iki saat geçmeli?
Evet biraktigin saat..hepimiz ayniyiz inan..sirf zaman gecsin diye dun cikardim disari zorr tamamlamaya calisiyorum 2 saate

Kız o bugun yedigin petibörler yarın basenlerini tırmalar
Hamileyken değil emzirirken alınan kilolar geri verilemiyormus
Aman süt olsunda veririm bi sekilde iyi süt yapiyo florence nightingalede bile kuzenime ertesi gun petibör vermisler inanmiyordum ama hastanede verildiine gore

2 gundur agzindan su gibi geliyor neden acaba sizlerde de oluyor mu?

Ve gobek fitigi olan var mi dr bir sey yapma dedi ama oyle gordukce icim gidiyor hele kendini kastiginda vs iyice gobek deligi balon gibi disari sisiyor
Bizde var biraz azaldi sanki ben geçeceğine inanıyorum.

Canim masallah guzel sutun cikiyormus. Benim 3 gunlukkken 5cc falan zor cikkyordu. Sutunun rahat inmesi icin bebegini kucagina al bol bol. Yeni dogum yapmissin daha cok asiri sagmak ile ugrasma. Bebegin aglasa bile meme ucunu elinle derinden sik ucuna gelen sut ile birlikte bebegine ver. Bebek sagmakatan daha cabuk bosaltip yumusatir memeni. Zaten haftaya o tas gibi hal gidecek. Endiselenme. Biberonu da vermemeye calisin. Sut uretimim dursun deme. Banyoya gir ilik bir dus al sagim oncesi. Memelere de sicak su tut ki sutun daha kolay insin ve rahat sag. Bebegini mutlaka emzir
O reddetse bile?zorla. Kaynanayi da bosver. Hormonlardan cok alingan oluyoruz. Hemsire ve cocuk doktoru emzir dedi de kaynanaya da.

Aman süt olsunda veririm bi sekilde iyi süt yapiyo florence nightingalede bile kuzenime ertesi gun petibör vermisler inanmiyordum ama hastanede verildiine gore
H honey bunch kız yok inanma bunlara istedikten sonra öyle bir verilir ki bende de bir özgüven sezeryan göbeğimi bile takmıyorum bir dikkat etsem anında eririm gerçi 48.5 kiloyum 1.5 kilom kaldı ama ne istersem yiyorum , petibörle de aram çok iyi taze taze çıt diye kırıp çaya batırıyorum ya da pasta yapıyorum Geçen haftalar eşim eve gelirken soruyor bişey istiyor musun 3 lü paket petibör diyordum yiyip yiyip durdum ev ahalisini de alıştırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…