48 ne beeee. Ben de 48 olsam kitir kitir yerdim petiborleri@honey bunch kız yok inanma bunlara istedikten sonra öyle bir verilir ki bende de bir özgüven sezeryan göbeğimi bile takmıyorumbir dikkat etsem anında eririm gerçi 48.5 kiloyum 1.5 kilom kaldı ama ne istersem yiyorum , petibörle de aram çok iyi taze taze çıt diye kırıp çaya batırıyorum ya da pasta yapıyorum Geçen haftalar eşim eve gelirken soruyor bişey istiyor musun 3 lü paket petibör diyordum yiyip yiyip durdum ev ahalisini de alıştırdım
yesilus masallah güzel sütün varsa mama vermemeyi denesene?
3 ay civari etraflarina ilgi duyup saga sola bakinmaktan oluyormus meme reddi. Yani meraktan.Genelde yalniziz zaten. Hep ayni yerlerde emziriyorum. Ya emzirme koltugumda ya da yatakta. Durduk yere niye reddediyorlar ki
Cok sukur ben rahat ettim. 3 saatte 1 emzirerek. En az 2 saat bekliyorum cok ac ve saldiriyorsa. Tam doyunca da bebek rahat ediyor. Guzel uyuyor. Gece 3 defa kalkiyor. Banyo yapriya 1 defa kalkiyo. Ama gece 10 11 gibi yatiyor.Gittigim iki doktor da her istediginde ver dedi. Onlarin kurbani oldum, bir duzen tutturamadik.
Tekrar tutturmak icin ne yapmali? Tek besin kaynagi meme olunca mecbur emmek zorunda degil mi? Mama verip alistirmak istemiyorum. En azindan ilk 6 ay sadece emsin istiyorum.3 ay civari etraflarina ilgi duyup saga sola bakinmaktan oluyormus meme reddi. Yani meraktan.
Benimki emzik ile oyalaniyor. Ana kucagina koyup oturma odasinda yanimda uyumadan bakiniyor. Ana kucaginda mutfaga giturup kahvalti ediyorum. Aglarsa kucagima alip konusup gezdiriyorum evin icinde.Mamadan sonra meme istiyor mutlaka, ağlıyor, doktor 60 cc dedi, ancak içiyor onu, biz 30 cc veriyorduk. O iki saati nasıl geçiriyorsunuz, meme olmayınca uyumuyor da, 7'den beri ayaktayım daha kahvaltı yapamadım süt nerden olsun ki. Saat 9'da 20 dk uyudu hepsi o kadar. Evin içinde gezdir dedi doktor ama ağlıyor dayanamıyorum.
Ben mama da verniyorum. Aradaki farki bilmiyor. Baska yemek secenegi yok. Galiba tam ac olmayinca yapiyor. Bugun sabrediyorum, aglasa da hemen emzirmemeye karar verdim.Benimde geceleri aynı anlattığın gibi oluyo.mamayı günde 1 sefer geceleri veriyorum bazende 2 oluyo ama hergün aliyo .memeden süt hızlı gelmedigi için yaptığını düşünüyorum ben.ona sinirleniyo karnida aç olunca.gündüzleri süt geldiğinde problem yok
Ya çok şükür bizim emme olayı biraz daha düzene girdi. Geçen haftalarda akşamları hep aç gibi ağlıyor, sürekli beni emmek istiyordu... Emzirip duruyorum süt yok, sürekli mama vermek istemiyorum çıldıracaktım. Sonra bi kaç sefer baktım bu sürekli emme modundayken ben besledikçe kusuyor, karnı şiş sonra çözdüm olayı açlıktan değil gaz sancısından dolayı emmek istiyor o yüzden artık 2 saat dolmadan kesinlikle ne meme ne mama vermiyorum. Gaz sancısı yoksa o da pek aranmıyor zaten 2 saat dolmadan. Bi de bizimkini emzik güzel oyalıyor. Gece yatarken emzirip üstüne mama veriyordum 60 cc tok tutsun uzun uyusun diye 3 gündür onu da kestim, gece 3 gibi emdikten sonra süt sağıyorım 50-60 cc onu da ertesi gece uyku öncesi mama yerine veriyorum. Ben kıza 75 cc den fazla mama-süt hiç vermedim, midesini genişletirim sütüm bu sefer hiç yetmez diye korktum. Zaten yumurta kadarmış mideleri çok fazla besledikçe mide şişip bebeğe ağrı, sıkıntı yapıyormuş. Evde tartıyorum şimdilik fazla olmasa da kilo alımı var haftalık 200 gram civarı. Haftaya doktora gidicez inşallah o zamana kilo alımında da sorun olmazsa mama olayını artık sadece dışarı çıkacağımız zaman veya misafir geleceği zaman tok tutsun ağlamasın diye vermeyi düşünüyorum.Ya bende sagiyorum ama birini emerken birine mochiyi takiyorum sonra taktigim gogsu yine veriyorum ki tam toplayamamistir mochi diye bebek daha iyi ceker dusuncesi diger emdigine takiyorum ondan cok az geliyo..yani su mantiktayim birinden 70 sagiyorsam emdigi 80 falan olsa bi ogunde yeter yetmedii agladigi yerde mama veriyorum.mama gunde 2 ya da 3 kez veriyorum ama 100 cc veriyorum malesef ama nedense bu cok guzelde bir sey emmek istiyor bizim kiz mama cogu zaman kandirmiyor..o sagdiklarimla bir 2 ögünü cikartiyorummm..isitmak zor oluyo birden aglayinca bekleyemiyorum nasil yapiyosun.
Ben biberonda veriyorum doktor memeden uzaklastirma sagma dedi ama ne yapayim simdilik birakcak gibi degil insallah birakmaz
Gebe kursunda gecin yatak odaniza cikarin ustunuzu bebekle ten temasi yapip emzirin dedi.Tekrar tutturmak icin ne yapmali? Tek besin kaynagi meme olunca mecbur emmek zorunda degil mi? Mama verip alistirmak istemiyorum. En azindan ilk 6 ay sadece emsin istiyorum.
Geçmiş olsun maskeyle emzir bi de karbonatlı tuzlu suyla gargara yapabilirsinKizlar grip oluyorumsabah kalktim tuzlu su cektim burnuma falan ihlamur ictim evin icindr nasil basardim bilmiuorum..gripliyken cocugada bulasirsa insallah geri gider..var mi oneriniz
Ben emmeyi bırakmasından itibaren hesaplıyorum. Diyelim emme işi 07. 30 da bitti bi daha 09.30 da emziriyorum. (ama çok ağlarsa filan bi 15 dk erkene çekiyorum o kadar torpil olsun aradaCanım iki saatte bir nasıl oluyor emmeyi bırakmasından itibaren mi hesaplicaz? Mesela 7'de başladı 7.30 da bitirdi, diğer emzirme kaçta başlamalı?
Emzirirken rahatlaması için sakin alçak ses tonuyla biraz konuşabilirsin bi de elini tutabilirsin memene değdirerekGebe kursunda gecin yatak odaniza cikarin ustunuzu bebekle ten temasi yapip emzirin dedi.
Hepsini yapiyorum aslinda. Sakinlestirmeye calisiyorum, konusuyorum, opuyorum, oksuyorum.Emzirirken rahatlaması için sakin alçak ses tonuyla biraz konuşabilirsin bi de elini tutabilirsin memene değdirerek
Benim uyku eğitimi olarak yaptığım tek şey gece aynı saatte kızım gece oldu artık iyi uykular demekya var ya nerdeyse 1 aydır her gün aynı saatte yatağa geçiyoruz. aynı sekilde gece lambasını acıyorum. aynı yere oturup emziriyorum. gördüm yazdıgını rahatlamıyım bari
el kadar bebeyi beşiğine atıp ağlasa da bakamamazlık yapamam bende bunu yapıyorum sadeceBenim uyku eğitimi olarak yaptığım tek şey gece aynı saatte kızım gece oldu artık iyi uykular demekSabah da her gün aynı saatte günaydın
ben bununla doymamİnstagramda paylaştım , kendim için özenmezsem o günüm köyü devam ediyorama bir çırpıda yiyorum ki kız uyanmasın Eki Görüntüle 2545835
Ben de artık 2 saatten önce vermemeye çalışıcam hatta 3saate çıkarsak daha güzel emerler benimki de memede durup öyle bekliyo her ağladığında meme vermekten farklı huy geliştiriyolar. Meme reddi olmaz içini ferah tutHepsini yapiyorum aslinda. Sakinlestirmeye calisiyorum, konusuyorum, opuyorum, oksuyorum.
Eşin evde olduğu zamanlarda ver onun eline şarkı söylesin, kucağına alıp dans etsin, evi gezdirsin oyalasın yani. Sen yemek yapıcam, çamaşır var bulaşık var bahanesiyle kaç odadan yoksa bütün gün çocuk oyalamaktan, ağlama sesi duymaktan insanın sinirleri pert oluyor.Yapabiliyorsan bravo, ben de yavaş yavaş başladım araları uzatmaya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?