48 ne beeee. Ben de 48 olsam kitir kitir yerdim petiborleri ben 80 kiloyum ya. Gitmiyor kilolar. Normal kilom 70 ti. Gebelik oncesi 75 oldum. Dogumda 85 ve dogum sonrasi 81 oldum. Sonra 79a dusup tekrar 81 oldum. Diyet yapmak istiyorum sut gidecek diye yapamiyorum. Moralim bozuldu. Kiyafetlerden hamile pantolonlari giyiyorum sanirim gidip sisman kiyafetleri alacam

yesilus masallah güzel sütün varsa mama vermemeyi denesene?

Günde 1 kez veriyordum bir kaç gündür vermiyorum. Dün yine verdim mecbur çünkü süt sağmama izin vermedi huzursuzdu çok, olanları tükettim
Benim olayımda kızım sarılık olmasın aman 40ına kadar toparlansın , sağarak sütümü arttırayım çünkü doktorum da öyle dedi ve heryerde öyle söylüyorlar , biberonla hızlı doymaya alıştı o yüzden temel öğünler biberonla süt veriyorum olmayınca çığlık kıyamet , meme onu yatıştırmıyor
Meme sakinken , uyumak üzereyken veya biberon öncesi ve sonrası ama biberonla süt hep var , işe de başlayacağım için bir bakıma iyi ama sağamadığımda sıkıntı veya az dinlenirsem azalıyor ister istemez mama , o günde 1 kez mamayı kesmek için her öğün sonrası sağmaya başladım öyle arttı gerçekten ama işte bazen aksatıyorum özellikle kızın huysuz olduğu dönemler

Gittigim iki doktor da her istediginde ver dedi. Onlarin kurbani oldum, bir duzen tutturamadik.
Cok sukur ben rahat ettim. 3 saatte 1 emzirerek. En az 2 saat bekliyorum cok ac ve saldiriyorsa. Tam doyunca da bebek rahat ediyor. Guzel uyuyor. Gece 3 defa kalkiyor. Banyo yapriya 1 defa kalkiyo. Ama gece 10 11 gibi yatiyor.

3 ay civari etraflarina ilgi duyup saga sola bakinmaktan oluyormus meme reddi. Yani meraktan.
Tekrar tutturmak icin ne yapmali? Tek besin kaynagi meme olunca mecbur emmek zorunda degil mi? Mama verip alistirmak istemiyorum. En azindan ilk 6 ay sadece emsin istiyorum.

Benimki emzik ile oyalaniyor. Ana kucagina koyup oturma odasinda yanimda uyumadan bakiniyor. Ana kucaginda mutfaga giturup kahvalti ediyorum. Aglarsa kucagima alip konusup gezdiriyorum evin icinde.

Ben mama da verniyorum. Aradaki farki bilmiyor. Baska yemek secenegi yok. Galiba tam ac olmayinca yapiyor. Bugun sabrediyorum, aglasa da hemen emzirmemeye karar verdim.

Ya çok şükür bizim emme olayı biraz daha düzene girdi. Geçen haftalarda akşamları hep aç gibi ağlıyor, sürekli beni emmek istiyordu... Emzirip duruyorum süt yok, sürekli mama vermek istemiyorum çıldıracaktım. Sonra bi kaç sefer baktım bu sürekli emme modundayken ben besledikçe kusuyor, karnı şiş sonra çözdüm olayı açlıktan değil gaz sancısından dolayı emmek istiyor o yüzden artık 2 saat dolmadan kesinlikle ne meme ne mama vermiyorum. Gaz sancısı yoksa o da pek aranmıyor zaten 2 saat dolmadan. Bi de bizimkini emzik güzel oyalıyor. Gece yatarken emzirip üstüne mama veriyordum 60 cc tok tutsun uzun uyusun diye 3 gündür onu da kestim, gece 3 gibi emdikten sonra süt sağıyorım 50-60 cc onu da ertesi gece uyku öncesi mama yerine veriyorum. Ben kıza 75 cc den fazla mama-süt hiç vermedim, midesini genişletirim sütüm bu sefer hiç yetmez diye korktum. Zaten yumurta kadarmış mideleri çok fazla besledikçe mide şişip bebeğe ağrı, sıkıntı yapıyormuş. Evde tartıyorum şimdilik fazla olmasa da kilo alımı var haftalık 200 gram civarı. Haftaya doktora gidicez inşallah o zamana kilo alımında da sorun olmazsa mama olayını artık sadece dışarı çıkacağımız zaman veya misafir geleceği zaman tok tutsun ağlamasın diye vermeyi düşünüyorum.

Sütüm hala çok değil ama gündüzleri iki göğsümü de emiyor ortalama 30-40 dk sürüyor ayırdığım zaman gaz sancısı yoksa genelde sakin, huzurlu oluyor burdan doyduğunu anlıyorum. Günde rahat 7-8 tane çişli bezi de oluyor. Bence sen de kendin belli bir limit koy, arandıkça besleme fazla beslemek karın ağrısına da yol açıyor bu sefer daha çok emmek istiyor kısır döngü sağılmış sütü genelde akşam veya gece verdiğim için eşim evde oluyor birimiz çocuğu oyalarken diğerimiz ısıtıyor. Bi de ben ağlamasına alıştım artık yırtınırcasına ağlasada soğukkanlı kalabiliyorum süt ısınana kadar ağlasın napalım, bebek bu ağlayacak (eşimin lafları bunlar). Apartman biraz bebek ağlaması dinlesin canım.

Canım iki saatte bir nasıl oluyor emmeyi bırakmasından itibaren mi hesaplicaz? Mesela 7'de başladı 7.30 da bitirdi, diğer emzirme kaçta başlamalı?
Ben emmeyi bırakmasından itibaren hesaplıyorum. Diyelim emme işi 07. 30 da bitti bi daha 09.30 da emziriyorum. (ama çok ağlarsa filan bi 15 dk erkene çekiyorum o kadar torpil olsun arada ).

Gece saat 4te tek meme emip uyuyunca ben de ilk defa sütümü sağdım ama 50cc çıktı çok az diil mi yaaBen 80 falan bekliyodum en azLansinoh marka var 10dk falan sağdım yanlış bişey mi yaptım ki

Emzirirken rahatlaması için sakin alçak ses tonuyla biraz konuşabilirsin bi de elini tutabilirsin memene değdirerek
Hepsini yapiyorum aslinda. Sakinlestirmeye calisiyorum, konusuyorum, opuyorum, oksuyorum.

ya var ya nerdeyse 1 aydır her gün aynı saatte yatağa geçiyoruz. aynı sekilde gece lambasını acıyorum. aynı yere oturup emziriyorum. gördüm yazdıgını rahatlamıyım bari
Benim uyku eğitimi olarak yaptığım tek şey gece aynı saatte kızım gece oldu artık iyi uykular demekSabah da her gün aynı saatte günaydın

Benim uyku eğitimi olarak yaptığım tek şey gece aynı saatte kızım gece oldu artık iyi uykular demekSabah da her gün aynı saatte günaydın
el kadar bebeyi beşiğine atıp ağlasa da bakamamazlık yapamam bende bunu yapıyorum sadece
İnstagramda paylaştım , kendim için özenmezsem o günüm köyü devam ediyor ama bir çırpıda yiyorum ki kız uyanmasın Eki Görüntüle 2545835
ben bununla doymam
afiyet olsuunn

Hepsini yapiyorum aslinda. Sakinlestirmeye calisiyorum, konusuyorum, opuyorum, oksuyorum.
Ben de artık 2 saatten önce vermemeye çalışıcam hatta 3saate çıkarsak daha güzel emerler benimki de memede durup öyle bekliyo her ağladığında meme vermekten farklı huy geliştiriyolar. Meme reddi olmaz içini ferah tut

Benim gogus ucum inanilmaz agriyor daha once garmastan kullaniuordum bitti sizin onerileriniz var mi lansinoh da cok duyuyorum? Hangisini alayim?

Yapabiliyorsan bravo, ben de yavaş yavaş başladım araları uzatmaya.
Eşin evde olduğu zamanlarda ver onun eline şarkı söylesin, kucağına alıp dans etsin, evi gezdirsin oyalasın yani. Sen yemek yapıcam, çamaşır var bulaşık var bahanesiyle kaç odadan yoksa bütün gün çocuk oyalamaktan, ağlama sesi duymaktan insanın sinirleri pert oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…