Ne guzel doktor ya. Bana denk gelenler de ne zaman isterse emzir deyip duruyorlar. E beni emzik yapiyor diyorum, yapsin diyorlar. Sevmedim bu doktorlari. Bunu duyan esime de bahane oluyor, doktor oyle dedi diyor.

Ben de tam tersi bu doktoru sevmedim Her bebeğin ayrı kişiliği var, onları belli bir kalıba sokup “ağlaması önemli değil, size ninni gibi gelsin” demesi ve bebeğimin orada iyice sinirlenip hiç ağlamadığı kadar çok ağlaması sinirimi bozdu. Nitekim dediğine geldi sonunda emzir dedi Bebeğin ne istediğini annelik içgüdüsüyle bazen anne daha iyi anlıyor sanki

Eşimle annem artık nöbetleşe bakıyorlar yoruluyorlar çünkü Ben de geyiğine diyorum ki ben napiim ben de bi tane süt anne bulcam nöbetleşe bakarım Beni aralarda dinlendirmek için bakıyorlar ona bile yoruluyorlar biz analar napalım full time çalış

ben de aliyorum tatlım ama daha yeni doyurmuştum
tamamen kocamın odunlugu
20dk. da acıkmaz demem o ki ne kadar yetenekli ilgili olursa olsun kuzuları en azindan 2 3 aylık olana kadar emanet etmeyin
ben güvendim ve emanet ettim pişmanım

Kizlar grip oluyorum sabah kalktim tuzlu su cektim burnuma falan ihlamur ictim evin icindr nasil basardim bilmiuorum..gripliyken cocugada bulasirsa insallah geri gider..var mi oneriniz
Geçmiş olsun canım. Ben doğumdan 1 gün önce fena şekilde nezle olmuştum doktorum parol ile bitkisel bir soğuk algınlığı ilacı vermişti. Bayağa etkili bir ilaçmış adı Sambucol eff tablet bi araştır istersen. Bi de çocuğa geçmesin diye yakın temastayken maske takabilirsin, eşim nezle olduğunda öyle yaptık çocuğa geçmedi çok şükür.

Evet ben ona kesinlikle inandim. En iyi anneler anliyor. Her bebek de farkli. Ama anneyle hic empati kurmayan doktorlari da sevmiyorum. Tabi ki onceligim bebegim ama her istediginde emzir deyince de anne hem fiziksel hem ruhsal olarak cokuyor. Bitik haldeyken bebege nasil yardimci olayim. Agzima bir lokma koyamamisken, her dk emzirip hic dinlenememisken nasil sutum olsun.

Ay o gelenler illa bir şey bulur diyecek. Can sıkmak için gelmişler dünyaya. Bu olmasa başka bir şey derler emin ol. Çocuk hapşırsa sen bu çocuğu hasta mı ettin derler. Bizzat yaşadım. Umursamamaya alışmalısın . Vakti gelince her çocuk gibi tepkileri olucaktır bebeğinin. Rabbim iyi etsin endişelerini gidersin inşaallah

Canım beyaz gürültü denedin mi? Benim kız fön sesini çok seviyor, o sesle sakinleşip uyuyor. Her bebek farklı bir ses seviyor denesene onları. Ben çok sıkışınca açıyorum fön sesi, benimki iptal

Zaten normal olanı bir süre emip hadi diyelim kesik kesik de olsa en fazla bir saat oyalanarak emdikten sonra 2-3 saat uyuması. O arada da dinlenip bir şeyler yiyebiliriz.Her istediğinde emzirmr olayının dozajı önemli. Dediğin gibi yemek bile yediremecek kadar olmamalı midesi ne ki zaten minnakların her dk emsin

Gece saat 4te tek meme emip uyuyunca ben de ilk defa sütümü sağdım ama 50cc çıktı çok az diil mi yaaBen 80 falan bekliyodum en azLansinoh marka var 10dk falan sağdım yanlış bişey mi yaptım ki
Neee az mı ben öleyim o zaman benim kız gece tek göğsü az emiyor sonra iki göğsü sağıyorum 20 dk toplam 50-60 cc süt çıkıyor, çok süt çıktı diye seviniyorum benim de lansinoh bu arada acaba ben mi yanlış bişey yapıyorum

Bebeğine zeytinyağı veren arkadaşlar önce kaynatıp asidini alıyor musunuz? Doktor mamasına günde 1 çay kaşığı kat dedi ama bunu ona sormayı unuttum.
Eşim yemek kaşığına çok az yağ koyup kaşığı ocağa tutup biraz ısıttı soğuyunca direk verdik biz ağzına.

Senin kızın iştahı maşallah zaten ben sende az süt olduğunu düşünmüyorum senin kız fazla iştahlı mama dokunmuyor ise mama ile takviye yap sen. Bize mama dokunuyor sanki ondan kesmeye çalışıyorum.

Eşim yemek kaşığına çok az yağ koyup kaşığı ocağa tutup biraz ısıttı soğuyunca direk verdik biz ağzına.
Ben de ısıttım ama koktu, ben de ısıtmadsn ekledim mamasına. Şimdi de hıçkırıyor ama onunla alakalı değildir herhalde. Çamaşır asarken reflü yatağına yatırdım oraya da küsmüş biraz, gazını çıkaramamıştı 60 cc sen sonra

Şuan evinde olmalısın. Göğsün stresten de sertleşmiş olabilir. Bebek çok şiş olan göğsü ememiyor Süt akışı da yavaşlıyor sertlikten. Güzel bir banyo yap, banyoda göğsüne masaj yap (sağa sola çevir). Sonra al bebeğini biraz dinlenelim biz deyip yatak odasına geç kapıyı kapat . Sağım yaparken bebeğini izle ona dokun. Tamamen sağma göğsünü 5dk yeterli. Ardından hemen bebeğini koy memene. Ağlarsa üstünü çıkart göğsüne yatır tenine dokunsun kokunu alsın sıcaklığını hissetsin. Şuan çok tazesiniz 10 güne kadar herşey yoluna girer üzülme

Aynen öyle idare ederken bile yoruluyorlar
Analık ne kutsal şey , yanı yüceltmeyi sevmem ama anne olunca herşeye katlanılıyor bir de dönüp halimize gülüyoruz

O doktora gitmeyelim artık diyor zaten Şimdi hıçkırıyor mesela mecbur emziriyorum, 60 cc çok geliyor bize ya.
Bebeğin kaç günlük? 60 cc az gibi geldi bana bir de kaç kg şu an?

O doktora gitmeyelim artık diyor zaten Şimdi hıçkırıyor mesela mecbur emziriyorum, 60 cc çok geliyor bize ya.
Hıçkırdığında niye emziriyorsun ki? Bi süre sonra kendiliğinden geçiyor. Üstelik hıçkırması iyi birşeymiş. 60 cc çok geliyorsa önce 45 cc ver yani 1buçuk ölçek, bi kaç gün sonra 60a geç mideleri zaten zamanla büyüyor bi bakmışsın 60 cc kesmez olmuş ilk mamayı 3 günlükken vermiştik 30 cc yi içememişti kuzum 15 cc yetmişti, nerden nereye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…