- 4 Ağustos 2018
- 2.965
- 3.424
- 133
Ne guzel doktor ya. Bana denk gelenler de ne zaman isterse emzir deyip duruyorlar. E beni emzik yapiyor diyorum, yapsin diyorlar. Sevmedim bu doktorlari. Bunu duyan esime de bahane oluyor, doktor oyle dedi diyor.
Evet eninde sonunda olay aç mevzuna geliyorişten gelince eşim , kızla liglerle gaz çıkarıyor sohbet ediyor evi dolaşıyor fln eni yemesine rağmen istersen biraZ emzir uyusun veya aç heralde doymadı veya hıçkırıyor 5 dk emzirmek ister misin fln zaten bütün gün emzirip gaz çıkarmışım memelerim yoruldu acıdı artık
ben de aliyorum tatlım ama daha yeni doyurmuştumCanim oyle durumlarda ben yanim termosta sicak su ve biberonu icinde isitacagim plastik bir kap aliyorum. Acil durumda sicaksuyi kaba koyup biberonu icine oturtup isinmasini bekliyorum. Tabi sutu evden alip c8ktiktan sonra 3 saati gecirmiyorum.
Benim bebek evde biberondan beslenirken biberondaki sut soguyunva icmiyor diye sehpada sicak su dolu kap oluyor. Biberonun dibinde bime kalsa tekrar sicak suya koyup ilitip veriyorum iciyor.
Esin insallah icirmemistir o soguk sutu.
Geçmiş olsun canım. Ben doğumdan 1 gün önce fena şekilde nezle olmuştum doktorum parol ile bitkisel bir soğuk algınlığı ilacı vermişti. Bayağa etkili bir ilaçmış adı Sambucol eff tablet bi araştır istersen. Bi de çocuğa geçmesin diye yakın temastayken maske takabilirsin, eşim nezle olduğunda öyle yaptık çocuğa geçmedi çok şükür.Kizlar grip oluyorumsabah kalktim tuzlu su cektim burnuma falan ihlamur ictim evin icindr nasil basardim bilmiuorum..gripliyken cocugada bulasirsa insallah geri gider..var mi oneriniz
Gümüş kapaklar. Krem kullanmadan düzeltiyorMedela purelan mucizevi
Evet ben ona kesinlikle inandim. En iyi anneler anliyor. Her bebek de farkli. Ama anneyle hic empati kurmayan doktorlari da sevmiyorum. Tabi ki onceligim bebegim ama her istediginde emzir deyince de anne hem fiziksel hem ruhsal olarak cokuyor. Bitik haldeyken bebege nasil yardimci olayim. Agzima bir lokma koyamamisken, her dk emzirip hic dinlenememisken nasil sutum olsun.Ben de tam tersi bu doktoru sevmedimHer bebeğin ayrı kişiliği var, onları belli bir kalıba sokup “ağlaması önemli değil, size ninni gibi gelsin” demesi ve bebeğimin orada iyice sinirlenip hiç ağlamadığı kadar çok ağlaması sinirimi bozdu. Nitekim dediğine geldi sonunda emzir dedi Bebeğin ne istediğini annelik içgüdüsüyle bazen anne daha iyi anlıyor sanki
Ay o gelenler illa bir şey bulur diyecek. Can sıkmak için gelmişler dünyaya. Bu olmasa başka bir şey derler emin ol. Çocuk hapşırsa sen bu çocuğu hasta mı ettin derler. Bizzat yaşadım. Umursamamaya alışmalısın . Vakti gelince her çocuk gibi tepkileri olucaktır bebeğinin. Rabbim iyi etsin endişelerini gidersin inşaallahBen 37+4 te doğum yaptım 12 gün kaldı küvezde kan sulandırıcı kullanıyordum aşırı kan kaybedince kendimden geçmişim ıkınamadım çocuk kanalda dönemedi oksijensiz kaldı o sırada işte. İşitme testinden geçti duymadığını düşünmüyorum o yüzden. Ani seslerde irkiliyor vs ama bilinçli tepki yok beni endişelendiren de bu. Göz testinden kimse bahsetmedi bize. Sağ olun doktoruna soralım. Şu sıra ailemin yanında kalıyorum misafirler agucuk yaptığında çocuk hiç sallamıyor doğumun zor olduğu da biliniyor. Oğlum sallamadıkça da “Aaa tepki yok, hadi ya tüh bak görüyor musun yazık” gibi şeyler söylüyorlar ben daha da kaygılanıyorum. Umarım diğer arkadaşın dediği gibi bir süre sonra benimki de bilinçli tepkiler vermeye başlar
Canım beyaz gürültü denedin mi? Benim kız fön sesini çok seviyor, o sesle sakinleşip uyuyor. Her bebek farklı bir ses seviyor denesene onları. Ben çok sıkışınca açıyorum fön sesi, benimki iptalMamadan sonra meme istiyor mutlaka, ağlıyor, doktor 60 cc dedi, ancak içiyor onu, biz 30 cc veriyorduk. O iki saati nasıl geçiriyorsunuz, meme olmayınca uyumuyor da, 7'den beri ayaktayım daha kahvaltı yapamadım süt nerden olsun ki. Saat 9'da 20 dk uyudu hepsi o kadar. Evin içinde gezdir dedi doktor ama ağlıyor dayanamıyorum.
Evet ben ona kesinlikle inandim. En iyi anneler anliyor. Her bebek de farkli. Ama anneyle hic empati kurmayan doktorlari da sevmiyorum. Tabi ki onceligim bebegim ama her istediginde emzir deyince de anne hem fiziksel hem ruhsal olarak cokuyor. Bitik haldeyken bebege nasil yardimci olayim. Agzima bir lokma koyamamisken, her dk emzirip hic dinlenememisken nasil sutum olsun.
Neee az mıGece saat 4te tek meme emip uyuyunca ben de ilk defa sütümü sağdım ama 50cc çıktı çok az diil mi yaaBen 80 falan bekliyodum en az Lansinoh marka var 10dk falan sağdım yanlış bişey mi yaptım ki
Eşim yemek kaşığına çok az yağ koyup kaşığı ocağa tutup biraz ısıttı soğuyunca direk verdik biz ağzına.Bebeğine zeytinyağı veren arkadaşlar önce kaynatıp asidini alıyor musunuz? Doktor mamasına günde 1 çay kaşığı kat dedi ama bunu ona sormayı unuttum.
Doktorunu bahane et artık, 2 saat dolmadı emziremem duş alıcam, yemek yapıcam vs diye kaçHaklısın gece gündüz bende çocuk. Eşim akşam geliyor işten, beş dakika oyalasa aç bu çocuk, hıçkırık tuttu biraz emzir diye geri veriyor bana.
Senin kızın iştahı maşallah zatenOh ne guzel masaaallah sizedaha bol sütlü günlere gunduz benim o kadar olmuyo zaten sagmadan emziriyorum direk gece sagim yapiyorum o zaman daha az emiyo uykulu oldugundan ama gunduz artik süt bitercesine meme emiyor 2saatte bi acikiyor 2 saatte zor süt üretiyor tabii
O doktora gitmeyelim artık diyor zatenDoktorunu bahane et artık, 2 saat dolmadı emziremem duş alıcam, yemek yapıcam vs diye kaç
Ben de ısıttım ama koktu, ben de ısıtmadsn ekledim mamasına. Şimdi de hıçkırıyor ama onunla alakalı değildir herhalde. Çamaşır asarken reflü yatağına yatırdım oraya da küsmüş biraz, gazını çıkaramamıştı 60 cc sen sonraEşim yemek kaşığına çok az yağ koyup kaşığı ocağa tutup biraz ısıttı soğuyunca direk verdik biz ağzına.
Şuan evinde olmalısın. Göğsün stresten de sertleşmiş olabilir. Bebek çok şiş olan göğsü ememiyor Süt akışı da yavaşlıyor sertlikten. Güzel bir banyo yap, banyoda göğsüne masaj yap (sağa sola çevir). Sonra al bebeğini biraz dinlenelim biz deyip yatak odasına geç kapıyı kapat . Sağım yaparken bebeğini izle ona dokun. Tamamen sağma göğsünü 5dk yeterli. Ardından hemen bebeğini koy memene. Ağlarsa üstünü çıkart göğsüne yatır tenine dokunsun kokunu alsın sıcaklığını hissetsin. Şuan çok tazesiniz 10 güne kadar herşey yoluna girer üzülmeMerhaba güzel anneler..Bu sayfayı hamileyken okuduğum çok oldu.Kizim ,38+2de doğdu ve benim bir sorum var tecrübeli sizlere.
Normal doğum sonrası hemşireler sütün yok senin diyerek hemen mamaya başladılar biberonla.bundan iki gün sonra benim göğüsler taş gibi oldu.suan çaresine bakamıyorum.surekli sagim halindeyim.yarim saat sonra yine aynı tas gibi oluyor.ve sürekli saatlerce sağım yapmaktan kızımla vakit geciremiyoruz.kayinvalidem olacak kişi fırsat kolluyor gibi kızımı benden çalmış durumda.acikcasi anne kız bağımızin zayıflığı daha çok yaralıyor beni,göğüslerim taş gibi olmasın süt uretimim azalsin ve hatta bitsin istiyorum malesef..
1,5 saatte bir 30 CC beslenmesi gerekiyor kızımın ve benden 1,5 saatte 15 cc süt anca cikiyor,bu durumda ben aralıksız sürekli göğüs sagiyorum ki hem onlar taş gibi olmasın,hem bebeğe yarasın..ama artık mahvoldum.kizima hasretim..ne olur birşey deyin bana..kızım şuan 3 gunluk
Aynen öyle idare ederken bile yoruluyorlarEşimle annem artık nöbetleşe bakıyorlar yoruluyorlar çünküBen de geyiğine diyorum ki ben napiim ben de bi tane süt anne bulcam nöbetleşe bakarım Beni aralarda dinlendirmek için bakıyorlar ona bile yoruluyorlar biz analar napalım full time çalış
Bebeğin kaç günlük? 60 cc az gibi geldi banaO doktora gitmeyelim artık diyor zatenŞimdi hıçkırıyor mesela mecbur emziriyorum, 60 cc çok geliyor bize ya.
Hıçkırdığında niye emziriyorsun ki? Bi süre sonra kendiliğinden geçiyor. Üstelik hıçkırması iyi birşeymiş. 60 cc çok geliyorsa önce 45 cc ver yani 1buçuk ölçek, bi kaç gün sonra 60a geçO doktora gitmeyelim artık diyor zatenŞimdi hıçkırıyor mesela mecbur emziriyorum, 60 cc çok geliyor bize ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?