Doktorun sıcak tutmanı mı istiyor bizimki yeleğe bile karsıydı gecen boğmayın çocuğu diye
Bikaç gündür güneş var burda deli sıcak değil ama güzel acıyoruz bacaklarını balkonda on dk duruyoruz güneşlendiriyoruz mesela
Sanırım fazla rahatız

Senin ev baya serin galiba ben şu an atletle oturuyorum ve üşümüyorum
Ben de atlet ve tisort var pijama olarak. Ustume ince yorgan orttum. Kis icin pamuk yorgan diktirecegim ailecek usimeyelim diye. Gecen hafta falan bogazim sisti benim. Bu hafta iyiyim. Ben normalde de usuyen biriyim. Ilk dogumdan sonra usumek kaldi. Ondan once hep ince giyiniyordum. Eve normal bir derece almam lazim.

1 aylikken oyle demisti. O zaman da hava baya serinlemisti. Hani yazdan cikarken yagmurlar baslamisti ya o zamanlar. Yelek giydirmiyorum. Orgu yelek hic giydirmiyorum. Giydirisem penye yelek giydiririm. Bacaklari, tek kat alt giydirdigimde soguk oluyor benimkinin. Bitasi biraz karasal iklim. Gunduz sicak gece baya soguk. Kizima da sabah evden cikarken mont giydiriyorum o derece serin. Fakat oglen tisort ile geziliyor.

Kızlar bizim evde kimse üstünü örtmez. Penye pijamayla öylece yatarız. Ankara’da İstanbul’da yaşadık bu durum değişmedi. Şu an mesela küçük kızım inçe atlet altında şortla üstü açık yatıyor. Bu yüzden bebeği de örtmüyorum. Atlet üstüne ince tulum hepsi bu. Baştan böyle alıştırınca iki rüzgar gördü sağı solu açık kaldı diye hiç hastalanmazlar. Bu arada ben de sıcaktan nefret ederim. Evi serinleteceğim diye tüm yaz boyunca 500 küsür lira geldi faturamız.

Benim kiz da sort ve atletle yatiyordu grip oldu. Su an sort ve ince pijama ile yatiyor. Ben de normalde cok kat kat giyinen biri degilim. Cevremdekilere gore cidden ince giyiyorum. Kalin 1 kat yerine ince 2 kat giymeyi tercih ederim. Bebegin bacaklari soguk oldugu icin altina 2 kat giydirdim.su an bariz burnum tikandi.

Bebek uyudu ama anasinin uykusu kacti. Baya kacti hem de.

Ben de aynı şekilde giydiriyorum sadece en altta sıfır kol zıbın ve tulumun içine giydirdiğim alt üst takım çok ince. Kontrol ediyorum sık sık terleme olmuyor demek ki iyi geliyor. Böyle giyindiği halde gaz sancıları var bi de ince giyinse nolur bilmem

Eşim duymasın ben geceleri en düşük ayarda açtırıyorum kombiyi eşim abartıyorsun diye çok kızıyor, izmirdeyiz bizde. Gündüz iyi de geceleri sabaha karşı serin oluyor, benim kızın burnu yanakları soğuyor hemen.

Yani birebir bi kat fazla olmalı diye düşünmüyorum
Kadife bi takımı var kızımın mesela onu ben iki kat giydigimde üç kat olarak giydirsem isilik olur yavrum
Ben bir kat fazla giydirdim Ankaradayim dusunun cocuk isilik oldu simdi bi zibin bi alt bi bi ic atlet yetiyor vaalla bi disaricikarken polar falan giydiriyorum hava soguk olursa kadife tulum zibin ustune geciriyorum..cunku birde baddaniyeye sariyoruz uyurken falan napsin yavrucaklar

Ay yok o kadarda değil

Bizimki terliyor bile sizde de varmı
Sevmiyor öyle kat kat giymeyi bence

Günaydın uykusuz anneler sadece iki sat uyudum belki de üç Gece 2 saatte bir uyandı. Dün 40 ı çıktı ama 40 çıkınca uykusu düzene girer dedikçe daha da bozuldu Bu uykusuzlukla yarin bir de misafir geliyor. Evi temizlicem hazırlık yapıcam Gelmek için bebeğin 40ının çıkmasını bekliyorlarmış 42. Gün geliyorlar Çoook yorgunum

Kizlar bebegin usudugunu bacaklarinin ust kismina bakarak da anlayabilirsiniz, hani mermer gibi bir goruntu oluyor ya. Yavas yavas basliyor sonra damar damar oluyor. Pek anlatamadim ama umarim siz anlamissinizdir bize doktorumuz gostermisti. Bir de biz zaten ulkece sicagi fazla seviyoruz. Kendimiz de kalin giyinip cabuk usuyoruz. Bence bebekler bizden daha dirayetli. Korkmayin. Ben bebise kisa kollu zibin ustune de tulum giydiriyorum. Hic terledigini gormedim, ense ve boynu sicaksa benim icin ok. Altini degistirirken de ayaklarina bakiyorum, o kadar. Doktora goturdugumde 15 dakika ciplak kaliyo bebek o zaman bile doktor diyo ki bak yavas yavas usumeye basladi neyse bu rahatlikla insallah hasta etmem cocugu.. tabi hepimiz farkli illerde, evlerde oturuyoruz. Mesela istanbul henuz cok sogumadi, bizim ev de niyeyse ekstra sicak oluyo. Bir penye battaniye bize yetiyo.

Kızlar, özellikle erkek bebeği olanlar ama hepinize sorum: bebişlerinizin kıyafetleri kaç ay ya da kaç cm? Bizimki 44 günlük ve 3-6 ay kıyafetleri zar zor ve tam oluyor. Yani 62 cm yazanlar
benim 2.anneliğim olduğu için kıyafet olayını şöyle tecrübe ettim. Kıyafette 62cm yazısı 62cm’e kadar giydirebilirsiniz tam olur demek ama 3-6 ay olayı tutmuyor. Benim oğlum tam 3aylık 61cm ve 3+ tulumların altları ancak kapanıyor. 1aya kadar kapanmaz olur.
Bir de abisinden kalan kıyafetler var. Onlarda 6+ olanlara geçtim bile çünkü çok yıkandıkları ve pamuklu oldukları için çekmişler.
Bir de bazı markaların kalıpları küçük oluyor. Büyük oğlumda Ebebekten alışveriş yaptım daha çok. Onun kalıpları küçük. 4aylıkken 1yaş uyku tulumu aldım A bölgesi ancak kapanıyordu ama ayaklar içerde kalıyordu. 6aylıkken kıyafetlerinin çoğu 1yaşdı. Şuan 2yaşında ve ebebek 3yaş, H&M 2-4yaş ancak oluyor . Benim çocukların gövdeleri uzun sanırım. Gelişimi için dar kıyafeti de uygun bulmuyorum ben.

Bende aynı giydiriyorum yetiyor ona rağmen kalkınca terlemiş oluyor sırtına bez koyuyorum

Günaydın kızlar iki uç gündür bakamadım çok yoğun yorgun ve yıpratıcı üzücü bir süreçteydim bebişler nasıl sizler nasılsınız okuyamadım mesajları perşembe günü sabah 4 te 11 yaşındaki oğlum karın ağrısı kusma ishal ateşle uyandı gün içinde de bir türlü geçmek bilmedi çocuk kıvrandı resmen ben doktoroda fötüremedim malum acile gidince kaç saat süreceği belli olmuyor bebeği bırakmayada kimse yoktu akşam babası gelince acile götürdü bir sürü tahlil yapmışlar 6 tane serum takmışlar ama ateşini düşürememişler ben akşam dokuz da hastaneye gittiğimde ateşi 40.6 idi sonra ilaçlı tomografi çekildi bizi ambulansla çocuk cerrahi olan bir hastaneye sevk ettiler orda doktor muayenesinde sonra apandisit olduğunu yarın hemen ameliyat edeceklerini söylediler hemen yatış yapıldı yanında kalmaya eşimi kabul etmediler diğer çocukların anneleri kaldığı için ben dedim 20 günlük bebeğim var ben kalamam annem sağolsun o kaldı oğlumun yanında ameliyatlı haliyle cuma günü ameliyat oldu yavrum dümde taburcu oldu teyzeleri ama hala ağrısı çok fazla yatamıyor kalkamıyor çok üzülüyorum elimden bişey gelmiyor bebekle ilgilenirken ona yetemiyorum gibi geliyor

O babalarin horultulari yok mu bir elimle bebisi pispisliyorum uyusun diye, digeriyle esimi pispisliyorum sussun diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…