Kızlar doğum yardımına başvurdunuz mu?Yatan oldu mu?Bizim 3.çocuk olunca 600 ve 180 civarı süt parası yatacakmış.
Birde sınıf öğrt.olanlar ilksanin doğum ödemesi varmış.Hafta ici ona başvurmayı düşünüyorum.
Süt parası için , e devlete girip Analık diye arat , yattığını görürsün postaneye gidip direk alabilirsin , ben onu aldım. Birde rapor parası aylık yatmaya başlamış bu sene sanırım
Onu da alıyorum 2 aydır süper oldu
Ahahahh aynı sorun bende de var
Ama benim epizyom yok
salı günü doktora gideceğim artık
Bu arada 37.günde kanamam bitti ama 40.gün o olaylara girişince yine başladı anlamış değilim
Şimdi 44 günlüğüz
Senin kanaman tamamen bittimi
Ya eşim sağolsun borsa, döviz takipleri ile iyi kötü masraflarımızı çıkartıyor yoksa iki işsiz çok zor olacaktı ama büyük vurgun yapma şansları hep bi aksilik oldu kaçtı nasip işte
Ahahahh aynı sorun bende de var
Ama benim epizyom yok
salı günü doktora gideceğim artık
Bu arada 37.günde kanamam bitti ama 40.gün o olaylara girişince yine başladı anlamış değilim
Şimdi 44 günlüğüz
Senin kanaman tamamen bittimi
Günaydın kızlar iki uç gündür bakamadım çok yoğun yorgun ve yıpratıcı üzücü bir süreçteydim bebişler nasıl sizler nasılsınız okuyamadım mesajları perşembe günü sabah 4 te 11 yaşındaki oğlum karın ağrısı kusma ishal ateşle uyandı gün içinde de bir türlü geçmek bilmedi çocuk kıvrandı resmen ben doktoroda fötüremedim malum acile gidince kaç saat süreceği belli olmuyor bebeği bırakmayada kimse yoktu akşam babası gelince acile götürdü bir sürü tahlil yapmışlar 6 tane serum takmışlar ama ateşini düşürememişler ben akşam dokuz da hastaneye gittiğimde ateşi 40.6 idi sonra ilaçlı tomografi çekildi bizi ambulansla çocuk cerrahi olan bir hastaneye sevk ettiler orda doktor muayenesinde sonra apandisit olduğunu yarın hemen ameliyat edeceklerini söylediler hemen yatış yapıldı yanında kalmaya eşimi kabul etmediler diğer çocukların anneleri kaldığı için ben dedim 20 günlük bebeğim var ben kalamam annem sağolsun o kaldı oğlumun yanında ameliyatlı haliyle cuma günü ameliyat oldu yavrum dümde taburcu oldu teyzeleri ama hala ağrısı çok fazla yatamıyor kalkamıyor çok üzülüyorum elimden bişey gelmiyor bebekle ilgilenirken ona yetemiyorum gibi geliyor
Ben hep öyle toplu alınıyor diye biliyordum , muhasebeden aradılar geçen ay aylık yatıyor artık alabilirsin eğer almak istemezsen sonra dilekçe yazıp sgk dan toplu alıyorsun dediler
Arsa düşünüyordum ama sonra dedik ki yeni biten bir binadan daire aldak kiraya versek kredinin yarısını kira öder diğer yarısını biz , öyle düşündük ama ciddi bir girişim o yüzden iyi düşünmek lazım
yesilus
benim hic basvurum bile yokmuş doğum yazınca cıktı
Ve nasıl basvururum artık bilmiyorum ne kötü
Buarada rapor parası dedigin ne
Ben hic bişey bilmiyorum yahu
Bende başvurmadım ki , hastane Doğum kağıdı verdi sisteme de hastane giriyormuş sanırım , ya da işyerin hastaneyi ara istersen yarın ,
Rapor parası dediğimde Doğum süresince raporlu sayılıyoruz ya , SGK dan 8 haftalık yatan parayı da orda görürsün