Kızlar bebelerinizin takılarını nasıl değerlendireceksiniz ?
Benim bankada kasam var bi süre orda tutarım ama bankada yatırım bebekler icin belki biriktiren bişeyler vardır arastıran eden var mı
Böyle 18ine gelene kadar yatırım yapayım sonra o çekebilsin öyle bişeyler
(BES senelerdir ileride çocuğum olursa diye yaptırmıstım onun harici bişey istiyorum)
Kasada tutmak en mantıklısı. Ben de öyle yaparım heralde. Altın zaten kendi değer kazanıyor. Faiz işine girmeyeceğim için. Ama kar zarar hesabı gibi biseye de yatırabilirim az da olsa kazanır.
Altın hesaplarında hesap isletim ücreti yok, cocugun adindan ziyade kendi adina ac hesabı sen yine dokunmazsin. Belli zamanlarda belli subelere geliyorlar eldeki altini da gotueup yatirabilirsin gram olaraknhesabina yatsr grami kac pwra ise o.sekilde bozdurabilirsin tekrar altin olrak sana vermez para olarak alirsin o zamanki gram.fiyati ne kadar ise. Kuyumcu da bozdursan baya düşük bozuyotlar ama bankada gramda kuruslar oynuyor fazla fark yok bi arastir istersen
Hwrkese veriliyorda nereye basvuruluyor bilmiyorum benim de esim basvurdu ptt yatacakmis oyle demisler oradan aliniyormus kimlik cikarmaya gittiginde soylemisler oyle başvurmus ilk çocuğa 300 tl demişler ona
Ya eşim sağolsun borsa, döviz takipleri ile iyi kötü masraflarımızı çıkartıyor yoksa iki işsiz çok zor olacaktı ama büyük vurgun yapma şansları hep bi aksilik oldu kaçtı nasip işte
Olsun iyi tarafına bak cok verip azdırmasın az verip aratmasın derler hem :)
Ben araba parasıyla 5.85ten mi ne dolar aldım yeni araba alırken bikaç ay sonra 5.60lamı ne bozdum gör kaybımızı
Arsa düşünüyordum ama sonra dedik ki yeni biten bir binadan daire aldak kiraya versek kredinin yarısını kira öder diğer yarısını biz , öyle düşündük ama ciddi bir girişim o yüzden iyi düşünmek lazım
Bende başvurmadım ki , hastane Doğum kağıdı verdi sisteme de hastane giriyormuş sanırım , ya da işyerin hastaneyi ara istersen yarın ,
Rapor parası dediğimde Doğum süresince raporlu sayılıyoruz ya , SGK dan 8 haftalık yatan parayı da orda görürsün
Sisteme giriş yapılmıs görüyorum
Eşin nüfus cüzdanını cıkartırken basvurmustur herkes öyle yapmıs burda yazanlara göre
Süt parası + dogum parası total 480tl mi oluyor
Sgk rapor paramıda yatırmamıs gayet aman zaten işyerim maaşımı yatırıyor işe dönünce işyerime iade edecegim icin onu cok umrum değil :)
Kasada tutmak en mantıklısı. Ben de öyle yaparım heralde. Altın zaten kendi değer kazanıyor. Faiz işine girmeyeceğim için. Ama kar zarar hesabı gibi biseye de yatırabilirim az da olsa kazanır.
Arkadaşlar sanırım bebeğimin burnu tıkalı hırıltılı ses geliyor. Yarim saatte bir uyanmasının nedeni de bu galiba. Siz ne yapıyorsunuz bu durumda? Eşim eczaneye gitti tavsiye üzerine şu burnun bi tarafından sıkıp diğerinden çıkarıp nefes almasını kolaylaştıran şeyden alcak adını unuttum.
Arkadaşlar sanırım bebeğimin burnu tıkalı hırıltılı ses geliyor. Yarim saatte bir uyanmasının nedeni de bu galiba. Siz ne yapıyorsunuz bu durumda? Eşim eczaneye gitti tavsiye üzerine şu burnun bi tarafından sıkıp diğerinden çıkarıp nefes almasını kolaylaştıran şeyden alcak adını unuttum.