Canım gazla ilgili sorununuz var mı? Ben ne zaman beslendikten sonra gazını çıkaramasam kusuyor. Beslenmeden sonra bir süre dik tutmazsam yine kusuyor

öyle ya çok fena. yoruyor beni. güzel kilo almıs açlıktan değil demek ki. bende açlıktan mı diye denemek için aksam biberonla süt veriyorum. 120 cc içiyor. aç olamaz artık 1-2 aya bu sıkıntılar geçer diye düsünüyorum. şu gaz derdi bitsin dönmeye falan baslasınlar hele bi

Ben şimdilik kürdanla deliğini büyüttüm , 2 tanesi tek delikli 2 tanesi 2 delikliydi zaten
Biberon emziklerini ve normal emzikleri ayda bir degistirin diyor kutusunda. 2 aydir kullaniyorum, bi deformasyon yok ama aticam ben galiba 0 numarayi.

Dis cikarmaya baslayacaklar. Hangisi daha fena acaba

Biz serum fizyolojiyi bir sabah bir akşam birer tüp bitiriyoruz , doktor bu şekilde kullanın dedi
Önceden daha az sıkıyorduk kalanını streçleyio dolaba koyuyordum kullanmadan yarım saat önce çıkarıyordum

Eldiven kullaniyomusunuz hala.. ben dun çıkardım tırnaklarını kestigim halde yırtmış yüzünü 49 günlüğüz bu arada..
Ben gece takıyorum bazen cok parcalıyor kendini uyuyamadıgında elini gözüne bile sokuyor sinirden tırnakları kücük ama mıncırmaktan yüzünde izler bıraktı kac kere Allahtan geciyor
Gün icinde cıkarıyorum cok cok emiyor zaten ellerini agzına götürüp veya ne eline gecerse tutmaya calısıyor becerilerini engellemek istemiyorum

Biberon da gaz yapıyor olabilir mi ?
Ben bi kere kullanmıstım o gün delirdi resmen gece 2.30du yattıgında

Eldiven kullaniyomusunuz hala.. ben dun çıkardım tırnaklarını kestigim halde yırtmış yüzünü 49 günlüğüz bu arada..
Ne eldiven ne şapka hiç kullanmadım ben. Şapkayı Banyodan sonra 5 dk kafasında kalırsa dua ediyorum. Hiç sevmiyoruz. Eldiven takmayın artık. Tırnaklarını kısa tutun. El beceri gelişimleri için ellerin açıkta kalması gerek.

Ben de neredeyse hic kullanmadim ne sapka ne eldiven. Zaten hava cok sicakti hep.

Malesef aynı durum bizde de vardı ama babamız son seferde bayağa dipten kesmiş hatta kızdım ama bi taraftan iyi oldu eldivenleri çıkardım hiç yüzünü çizemedi, parmaklarını sırayla ağzına sokuyor çok tatlı daha önce eldivenden yaşayamamış o zevki. Biz 61 günlüğüz.

ya kızımın el tırnaklarında birkaç tanesi batma gibi olmus kızarmıs. o mu ağrı yapıyo acaba? tırnaklarını mı kesemiyorum ne yapmalı buna krem vs?

Biz de aşılarımızı olduk burdaki tecrübeli annişler sağolsun gittim hemen calpol yazdırdım, eve gelince de içirdin ağrı, ateş yaşamasın kuzum. Bacağa yapılan ağrı, şişlik vs yapabilirmiş. Koldaki ağrı yapmaz dedi.

Bu arada yine büyük bir ikilem çıktı ortaya. Benim kız bu ay 750 gram almış fena değil ama 4500 kilo olmuş boyuna göre zayıf dedi ebe sık sık, her istediğinde emzir dedi. Aile hekimi de hiç bi şekilde mama verme sütünü o azaltır, sütünü de sağıp verme emme isteği azalır dedi. Doktorumuzsa iki saatte bir 20 dk emzir doymazsa mama ver diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum ama nasıl kilo aldıracam ben bu çocuğa yavvv manken gibi kızım oldu uzun boylu, zayıf

Bugün kızım 2 ay aşısını oldu. 10 dakika önce durup dururken katıla katıla ağlamaya başladı. Gözünden ilk defa yaş geldi. Beni emmek istemedi. Bir çay kaşığı Calpol verdim. Şu an emiyor. Üstünde 2 kat kıyafet var. Ateşi yok ama yine de inceltsem mi üstünü? Var mı tecrübesi olan?

Bence saglikocaklari salliyor doktorunu dinle oteki turlu perisan olmustum her istediginde verdigimde sut uretemedi ki meme..sut dolarsa daha verimli olur.alistirmaya bagli simdi bizimkisi 2 saatte acikiyor..oyle olunca gunduz uykularida duzenli oluyor hem 4500 gayet iyi boyu kac ? Bir de mama vermeyin demeleri yok mu hangi anne mama vermek ister..vermeyince beslenemiyor ki veriliyor..banada once anne sutu demislerdi bilmiuorum sanki mamayi azaltmistim bende tarttirsam iyi olcak gecen hafta kiyafetle 4.750 gelmisti demekki bizde 4.500 falaniz..

Once ben de oyle dusunuyordum ama emzire emzire sut uretimi artti. Belki ilk basta en dogrusu istediginde surekli vermek. Surekli uyarildigi icin sut daha cok gelmeye basliyor. Benim sutum bu sekilde artti.
Bir de dikkat ediyorum surekli sut uretemiyorum diyorsun. Yanlis anlasilmaktan korkarak soruyorum, bunu nasil anliyorsun? Sagma makineleri olcu degil, kendi tecrubeme dayanarak soyluyorum. Makinede gelmezken bebegim cektiginde geliyor. Hic bittigini gormedim ben bebek cekerken. Sutunun olduguna ve yettigine inanmak da cok etkili gercekten. Sutum yetersiz dedikce yanlis sinyal gonderiyoruz beynimize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…