Süt sağdıkça çoğalırken bir doktor neden mama ver diyor ki , bence sen kendi mantığına durumuna göre şekil al , benim kızımın güzel kilo almasının tek sebebi düzenli sağdığım sütü vermem , onun dışında sürekli emziriyorum , meme emme isteği azalmıyor , ama önden doyduğu için memede keyif yapıyor , bazen memede uykuya geçiyor yatıştırmak gerektiğinde hıçkırdığında bazende sebepsiz memeden emiyor. Sonuç olarak kilo alımını arttırmak için biberonla süt vermenin avantajını bariz yaşadım bir sorunda yaşamadım.Biz de aşılarımızı olduk ☺ burdaki tecrübeli annişler sağolsun gittim hemen calpol yazdırdım, eve gelince de içirdin ağrı, ateş yaşamasın kuzum. Bacağa yapılan ağrı, şişlik vs yapabilirmiş. Koldaki ağrı yapmaz dedi.
Bu arada yine büyük bir ikilem çıktı ortaya. Benim kız bu ay 750 gram almış fena değil ama 4500 kilo olmuş boyuna göre zayıf dedi ebesık sık, her istediğinde emzir dedi. Aile hekimi de hiç bi şekilde mama verme sütünü o azaltır, sütünü de sağıp verme emme isteği azalır dedi. Doktorumuzsa iki saatte bir 20 dk emzir doymazsa mama ver diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum ama nasıl kilo aldıracam ben bu çocuğa yavvv manken gibi kızım oldu uzun boylu, zayıf
Bana doktor günde 4 kez 8 er damla ver dedi. Ama benim 4 kez veremediğim oluyor uyku durumuna göre saatlerini denk getiremiyorum.
Benimki de şapka düşmanı. Ama eldiveni var hepNe eldiven ne şapka hiç kullanmadım ben. Şapkayı Banyodan sonra 5 dk kafasında kalırsa dua ediyorum. Hiç sevmiyoruz. Eldiven takmayın artık. Tırnaklarını kısa tutun. El beceri gelişimleri için ellerin açıkta kalması gerek.
Mamayı bende son çare gibi görüyorum ,Sürekli emzirmek emin ol senin yönetiminde olan bişey değil bebeğin huysuzsa sadece memede sakinleşiyorsa mecbur kalıyorsun
Saglık ocagı onu dedi doktor bunu dedi diyip uyumayan aglayan bebegini o uyumadıgı agladıgı durmadıgı süre icinde üc saat oyalayabilen varsa valla helal olsun
Ayrıca süt üretimi arz talep meselesi ilk hastaneden geldigimde hastanede bizde mama vermiştik ama evde hep emzirdim dahada hic mama kullanmadım yetiyormuyum ilk ay ölcümlerine göre evet ikinci aya Allah kerim büyüdügünü hissediyorum ama belki yeterli değildir
Birde sanılanın aksine sütü oldugu halde mecbur olmadıgı halde mama veren kadın cok fazla. Neden cunku memelerini deforme etmek istemiyorlar veya emzirmeyle ugrasmak istemiyorlar cunku mama vermek cok kolay vucudunuda yormuyorlar. Üstüne birde mama ile beslenen cocuk cok daha kolay uykuya geciyor cok daha uslu ve huzurlu oluyor en azından makaleler bunu söylüyor.
Gercekten gögsünden süt geldigi sürece ve kaliteli sütse mamaya karsıyım sahsen
gerçekten tırnağı sadece aksam huzursuzluğu yaparmı? sütümle silerim peki bundan sonra nasıl kesmeliyim?olabilir canım sütünden damlat biraz. Büyük oğlumda çok yaşadım tırnak batmasını. Yüzünü çizmesin diye fazla keserdim tırnakları hem batardı hem de küt kaldı. Bir de kestikçe daha da kısa kesilmek istiyor bu tırnaklar taze oldukları için. Bu oğlumun sadece kısaltıyorum. 2milim bırakıyorum kenarlarını da törpülüyorum çok az. Şimdilik sorunu yok. Bir de kısa keseyim çizmesin olmuyor. Kısa kessende kesmesende çiziyor. Zamanla öğrenecekler inşaallah
Canım ben daha hiç calpol kullanmadım. Bizde ateş yapmadı çok şükür. Ateş olsaydı da ilk olarak kıyafet çıkartmaktan yanayım ben. Düşmezse ılık bez. Yine olmadı Ondan sonra verirdim. Ağrıdan dolayı ağlamış olabilir.
24 saat sık sık ölç ateşini. Olursa soyarsın. Sadece atlet bez çorap şeklinde bırakırsın
Prospektüsünde de günde 4 kez 8 damla verilir yazıyor. Ki bende o kadar vermiyorum günde 2 ya da 3 kez 8 damla şeklinde veriyorum ben. Biz 20 günlükken doktor 3 kez 6 damla demişti. 45 günlükken gittiğimizde 4 kez 8 damla dedi. Kaç günlüksüniz?Banada 3 kez 2 yada 3 er damla ver dedi. 8 çok bence
Bilemiyorum canım. Geçecektir elbet sabret.gerçekten tırnağı sadece aksam huzursuzluğu yaparmı? sütümle silerim peki bundan sonra nasıl kesmeliyim?
tamamdır sagolasın. ilk kestiğimde tık ettirip kalanı elimle koparmıstımBilemiyorum canım. Geçecektir elbet sabret.
Tırnakları Biraz uzasın kağıt törpü ile sivri yerleri törpüle. İlerde de Çok kesmemeye gayret et.
Cunku sütü yettigi halde mama veren o kadar cok kadın var ki doktorlar artık lutuf gibi rica ediyorlar sütle besle diyeMamayı bende son çare gibi görüyorum ,
Son gittiğim doktor doğum kilosuna göre çok güzel kilo almış tebrik ederim dedim , mama veriyor musun dedi , sağıp veriyorum ve emziriyorum. Çok zor geçen günlerde yorgunluktan sağamadığımda verim oluyor haftada 3-4 kez dedim ama bazen hiç gerek kalmıyor dedim. Burda benim irademde olan bir şey olduğunu gördüğü için doktor dediki kendimi biraz daha zorla yolunca eşine pasla ama sütünü sağ nolur mama verme dedi çünkü doğumuna göre gelişimi çok iyi mamayı vermeme çalış diye diretti. Bende pozitif mesaj olarak kaldı , yedekte sağılan sütüm olmasa da her içtiğinden sonra ki öğünü sağlarım gerekirse dedim o günden beri de mamaya ihtiyaç duymadım. Çok zorda kalınca mama var zaten evet ama bencede kendimizi biraz daha zorlamalıyız , yoksa işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor
Cıkar eldiveni artık cocugun motor becerisi gelişsin :)Benimki de şapka düşmanı. Ama eldiveni var hep
Prospektüsünde de günde 4 kez 8 damla verilir yazıyor. Ki bende o kadar vermiyorum günde 2 ya da 3 kez 8 damla şeklinde veriyorum ben. Biz 20 günlükken doktor 3 kez 6 damla demişti. 45 günlükken gittiğimizde 4 kez 8 damla dedi. Kaç günlüksüniz?
Tırmak kesebilsemCıkar eldiveni artık cocugun motor becerisi gelişsin :)
Ben emzirirken eşim kesiyor tek basına anca uyurken yapabilirsinTırmak kesebilsem
Bayaadır içmiyorumKomposto içiyor musun
Ben emzirirken kendim kestim, yine uzamışlarBen emzirirken eşim kesiyor tek basına anca uyurken yapabilirsin
Vayy süpersin ben emzirirken max tek elim bosta onlada buraya yazıyorum su anda oldugu gibiBen emzirirken kendim kestim, yine uzamışlar
1haftalikken çıkardık eldiveni 2 kez çizdi yüzünü sonra alıştıEldiven kullaniyomusunuz hala.. ben dun çıkardım tırnaklarını kestigim halde yırtmış yüzünü 49 günlüğüz bu arada..
Bende cok kotu oldugumda bunaldigimda veriyorum.katı kuralla 3saat duracak demiyorum ama 2 saatte bir emzirmeeye gayret ediyorum..Emzirme konusunda ne yasadiigmi bir ben biliyorum..neye dayanarak uremetedigimi soyluyorum bebegim ilk ay kilo alimi durdu hatta verdi..ustube sarilik dgeerimiz 16lari buldu..emdikten sonra durmaksizin agliyordu..kilo kaybida kanitladi..doktor soyledigi icin takviye yaptim eger mama vermeseydim bugunlerede gelemez sutumu biraz olsun arrtiramazdim..mamayla karni doydu aglamasi durdu o surede sütum oldu..basta 20 cc cikarken gece oturup sagdigidma 100leri gorebiliyorum ama bebegim gunduz emdiiginde 2 saatten once ..sıktıgımda memeyi sut gelmiyo ve cocuk cekistirerek aglamaya basliyor..gecede 8den 2ye kadar uyudugu icin ve sure uzun oldugundan o kadar sagim yapabiliyorum..psikolojik diyorlar ben su donemde damla sutum geldigine dua ediyorum hicbiriniz gibi hamilelik yasamadim ve hala her gun annemi ozleyerek geciyo gunlerim..yani yine bu kafada süt olmamaasi dogal..istediim kadar sütüm var diye dusuneyim...Sürekli emzirmek emin ol senin yönetiminde olan bişey değil bebeğin huysuzsa sadece memede sakinleşiyorsa mecbur kalıyorsun
Saglık ocagı onu dedi doktor bunu dedi diyip uyumayan aglayan bebegini o uyumadıgı agladıgı durmadıgı süre icinde üc saat oyalayabilen varsa valla helal olsun
Ayrıca süt üretimi arz talep meselesi ilk hastaneden geldigimde hastanede bizde mama vermiştik ama evde hep emzirdim dahada hic mama kullanmadım yetiyormuyum ilk ay ölcümlerine göre evet ikinci aya Allah kerim büyüdügünü hissediyorum ama belki yeterli değildir
Birde sanılanın aksine sütü oldugu halde mecbur olmadıgı halde mama veren kadın cok fazla. Neden cunku memelerini deforme etmek istemiyorlar veya emzirmeyle ugrasmak istemiyorlar cunku mama vermek cok kolay vucudunuda yormuyorlar. Üstüne birde mama ile beslenen cocuk cok daha kolay uykuya geciyor cok daha uslu ve huzurlu oluyor en azından makaleler bunu söylüyor.
Gercekten gögsünden süt geldigi sürece ve kaliteli sütse mamaya karsıyım sahsen
Ben senin sahsına yasadıklarına değil genellemelerine yorum yaptım zaten yoksa bes parmagın beşi bir değil tabikiBende cok kotu oldugumda bunaldigimda veriyorum.katı kuralla 3saat duracak demiyorum ama 2 saatte bir emzirmeeye gayret ediyorum..Emzirme konusunda ne yasadiigmi bir ben biliyorum..neye dayanarak uremetedigimi soyluyorum bebegim ilk ay kilo alimi durdu hatta verdi..ustube sarilik dgeerimiz 16lari buldu..emdikten sonra durmaksizin agliyordu..kilo kaybida kanitladi..doktor soyledigi icin takviye yaptim eger mama vermeseydim bugunlerede gelemez sutumu biraz olsun arrtiramazdim..mamayla karni doydu aglamasi durdu o surede sütum oldu..basta 20 cc cikarken gece oturup sagdigidma 100leri gorebiliyorum ama bebegim gunduz emdiiginde 2 saatten once ..sıktıgımda memeyi sut gelmiyo ve cocuk cekistirerek aglamaya basliyor..gecede 8den 2ye kadar uyudugu icin ve sure uzun oldugundan o kadar sagim yapabiliyorum..psikolojik diyorlar ben su donemde damla sutum geldigine dua ediyorum hicbiriniz gibi hamilelik yasamadim ve hala her gun annemi ozleyerek geciyo gunlerim..yani yine bu kafada süt olmamaasi dogal..istediim kadar sütüm var diye dusuneyim...-EarthLing-
sagdikca gelir yazdigi icin herkes makinada mememi morartircasinada sagdim sonuc 2gun cocugumu emziremedim.bence herkesin tecrubeside kendine.oldugu kadar dedim sonunda..ben kendi tecrubelerimi yaziyorum o arkadsslada paralel seyler yasadigim icin yazdim kendi basimdan geceni.benim icin surekli emzirmek dogru degil..cunku o kadat surede sut dolmuyor :) ama bir baskasinin saril sarıldır veya cocugunu oyle sakinlestiriyordur o da sizin tecrubeniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?