Süt sağdıkça çoğalırken bir doktor neden mama ver diyor ki , bence sen kendi mantığına durumuna göre şekil al , benim kızımın güzel kilo almasının tek sebebi düzenli sağdığım sütü vermem , onun dışında sürekli emziriyorum , meme emme isteği azalmıyor , ama önden doyduğu için memede keyif yapıyor , bazen memede uykuya geçiyor yatıştırmak gerektiğinde hıçkırdığında bazende sebepsiz memeden emiyor. Sonuç olarak kilo alımını arttırmak için biberonla süt vermenin avantajını bariz yaşadım bir sorunda yaşamadım.

Benimki de şapka düşmanı. Ama eldiveni var hep

Mamayı bende son çare gibi görüyorum ,
Son gittiğim doktor doğum kilosuna göre çok güzel kilo almış tebrik ederim dedim , mama veriyor musun dedi , sağıp veriyorum ve emziriyorum. Çok zor geçen günlerde yorgunluktan sağamadığımda verim oluyor haftada 3-4 kez dedim ama bazen hiç gerek kalmıyor dedim. Burda benim irademde olan bir şey olduğunu gördüğü için doktor dediki kendimi biraz daha zorla yolunca eşine pasla ama sütünü sağ nolur mama verme dedi çünkü doğumuna göre gelişimi çok iyi mamayı vermeme çalış diye diretti. Bende pozitif mesaj olarak kaldı , yedekte sağılan sütüm olmasa da her içtiğinden sonra ki öğünü sağlarım gerekirse dedim o günden beri de mamaya ihtiyaç duymadım. Çok zorda kalınca mama var zaten evet ama bencede kendimizi biraz daha zorlamalıyız , yoksa işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor

gerçekten tırnağı sadece aksam huzursuzluğu yaparmı? sütümle silerim peki bundan sonra nasıl kesmeliyim?

Banada 3 kez 2 yada 3 er damla ver dedi. 8 çok bence
Prospektüsünde de günde 4 kez 8 damla verilir yazıyor. Ki bende o kadar vermiyorum günde 2 ya da 3 kez 8 damla şeklinde veriyorum ben. Biz 20 günlükken doktor 3 kez 6 damla demişti. 45 günlükken gittiğimizde 4 kez 8 damla dedi. Kaç günlüksüniz?

gerçekten tırnağı sadece aksam huzursuzluğu yaparmı? sütümle silerim peki bundan sonra nasıl kesmeliyim?
Bilemiyorum canım. Geçecektir elbet sabret.
Tırnakları Biraz uzasın kağıt törpü ile sivri yerleri törpüle. İlerde de Çok kesmemeye gayret et.

Cunku sütü yettigi halde mama veren o kadar cok kadın var ki doktorlar artık lutuf gibi rica ediyorlar sütle besle diye
Emzirme haftaları oluyor mesela neden emzirme diye bi hafta olsun ki artık sadece emzirenler cok cok azaldı
Mamayı hazırlamak yedirmek cok kolay koy ılık suya calkala bitti emmeside doymasıda bes dk ama emzirmek bedenin yorgun düşüyor en az onbes yirmi dk sürüyor bazen doymuyor bazen dedigin gibi sagarak devam ediyorsun
Psikolojik boyutuda var sürekli memeler fora cocukla yapısık ikiz gibi gez memeler pörsüsün halsiz kal vs
He sütün yoktur gercekten veya hastasındır veya ne bileyim doktor kontrolunde yeterli üretim yapamıyorsundur evet mecbur kullan hatta belki sen ben bile ileride kullanıcaz ama suanda varken neden vereyim

62 gunluguz bizim doğum kilomuz düşük belki bana ondan az dedi damlaya ama damlaya çok karşı olan var beybo var ordaki grupta verilmeme yonunde ama dayanamayıp bende veriyorum kucucuk bebek kivraniyo dayanamiyo insan

Kizlar benim bebek pamukcuk oldu. Karbonatli su ile sildim ama azalmadi. Dun farkettim. Bugun artti. Caresini bilen var mi. Ilk cocukta olmamisti. Doktora da gitmedik. Acaba yatin saglikocagina mi gotursem. Meme ucuna da gecebiliyormus. Bir meme ucum kızarık ve farkli duruyor. Simdi p memeden sagdigimi dokecegim. Tum biberonlari kaynar suda beklettim. Pompayi da kaynarlayacagim

Bende cok kotu oldugumda bunaldigimda veriyorum.katı kuralla 3saat duracak demiyorum ama 2 saatte bir emzirmeeye gayret ediyorum..Emzirme konusunda ne yasadiigmi bir ben biliyorum..neye dayanarak uremetedigimi soyluyorum bebegim ilk ay kilo alimi durdu hatta verdi..ustube sarilik dgeerimiz 16lari buldu..emdikten sonra durmaksizin agliyordu..kilo kaybida kanitladi..doktor soyledigi icin takviye yaptim eger mama vermeseydim bugunlerede gelemez sutumu biraz olsun arrtiramazdim..mamayla karni doydu aglamasi durdu o surede sütum oldu..basta 20 cc cikarken gece oturup sagdigidma 100leri gorebiliyorum ama bebegim gunduz emdiiginde 2 saatten once ..sıktıgımda memeyi sut gelmiyo ve cocuk cekistirerek aglamaya basliyor..gecede 8den 2ye kadar uyudugu icin ve sure uzun oldugundan o kadar sagim yapabiliyorum..psikolojik diyorlar ben su donemde damla sutum geldigine dua ediyorum hicbiriniz gibi hamilelik yasamadim ve hala her gun annemi ozleyerek geciyo gunlerim..yani yine bu kafada süt olmamaasi dogal..istediim kadar sütüm var diye dusuneyim... -EarthLing-

sagdikca gelir yazdigi icin herkes makinada mememi morartircasinada sagdim sonuc 2gun cocugumu emziremedim.bence herkesin tecrubeside kendine.oldugu kadar dedim sonunda..mamayi bu sekilde dusunerek aslinda sutu olmayan annelerin neler yasadigini da bir dusunseniz..hala emzirip veriyorum takviye mamayi olmasada bazen damarlarim aciyor..
ben kendi tecrubelerimi yaziyorum o arkadsslada paralel seyler yasadigim icin yazdim kendi basimdan geceni.benim icin surekli emzirmek dogru degil..cunku o kadat surede sut dolmuyor :) ama bir baskasinin saril sarıldır veya cocugunu oyle sakinlestiriyordur o da sizin tecrubeniz..

Son düzenleme:
Ben senin sahsına yasadıklarına değil genellemelerine yorum yaptım zaten yoksa bes parmagın beşi bir değil tabiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…