Bende şapka kullanmıyorum dışarda bile nadir
Ama eldivenden vazgeçemiyoruz yaa , üşüyormuş gibi geliyor. El becerileri için evet çıkarmak lazım ellerini kullansınlar artık ama yırtar sağını solunu diye korkuyorum Pircici

Sürekli emzirmek emin ol senin yönetiminde olan bişey değil bebeğin huysuzsa sadece memede sakinleşiyorsa mecbur kalıyorsun
Saglık ocagı onu dedi doktor bunu dedi diyip uyumayan aglayan bebegini o uyumadıgı agladıgı durmadıgı süre icinde üc saat oyalayabilen varsa valla helal olsun
Ayrıca süt üretimi arz talep meselesi ilk hastaneden geldigimde hastanede bizde mama vermiştik ama evde hep emzirdim dahada hic mama kullanmadım yetiyormuyum ilk ay ölcümlerine göre evet ikinci aya Allah kerim büyüdügünü hissediyorum ama belki yeterli değildir
Birde sanılanın aksine sütü oldugu halde mecbur olmadıgı halde mama veren kadın cok fazla. Neden cunku memelerini deforme etmek istemiyorlar veya emzirmeyle ugrasmak istemiyorlar cunku mama vermek cok kolay vucudunuda yormuyorlar. Üstüne birde mama ile beslenen cocuk cok daha kolay uykuya geciyor cok daha uslu ve huzurlu oluyor en azından makaleler bunu söylüyor.
Gercekten gögsünden süt geldigi sürece ve kaliteli sütse mamaya karsıyım sahsen

Ay bari sen yapma o kadar arastırmacı gazeteci cocugun gelişimini etkiliyoruz öyle yapıp
Hem ellerinden üşümezler bişey olmaz
Ağzına sokmadıgı sürece de soguk olmuyor takip ettim :)

Elden üşüyüp üşümediğini anlayamayız. Ellerini emdiği için bizimkinin genelde elleri serin. Ayrıca sürekli hareket halinde elleri bu sebeple de terleyip soğuyor. Usuduklerini enseden, göğüsten ve ayaklardan anliyorum ben. Bence çıkar eldivenleri. Benimkide tırnakları kısa olmasına rağmen çiziyor yüzünü. Ama ertesi günü geçiyor.

Metsil kullananlar hala faydasını görüyomusunuz. Biz ilk 2 3 gün çok iyiydik ama sanki bi kaç gündür faydası yok gibi... Alıştımı bünye acaba

Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
2.ay kontrolumuzde gittik. Zaten makineye falan sokmadi. Kendisi ışık tuttu muayene etti. Görüyor dedi ve 1.5 yaşında genel kontrole getirin dedi. Ama ben 6. Ayında detaylı bakılması için götüreceğim. Aman ihmal etmeyin. Kuzenim şu an 6 yaşında. Detaylı kontrollere geç kaldıkları için gözünün biri %70 diğeri %50 görmüyormus. Göz muayenesi çok önemli. Kesinlikle 6.ayda makinelere sokturun bebisleri. Gözüne ışık tutup bakmak yeterli olmuyor. 1.5 yaşını beklemeyin.

Kızlar bebeğin de pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde pamukçuk var günlük karbonatlı su ile siliyorum iki gündür ama şimdilik gelişme yok. Başka ne yapabilirim.

Metsil kullananlar hala faydasını görüyomusunuz. Biz ilk 2 3 gün çok iyiydik ama sanki bi kaç gündür faydası yok gibi... Alıştımı bünye acaba
Biz de metsil kullanıyoruz doktorum hergün düzenli vermezsen işe yaramaz dedi.Gaz durumu değişiyor bazı günler rahat bazı günler sıkıntılı.

Bizim ilk muayene 23 günlükken yapıldı. Göz doktoru tekrar 3. Ayda geleceksiniz dedi.
Aa bizim hic yapılmadı hatta böyle sasıbes yapıyordu gözünü ilk ay doktor gecer dedi gecmezse ikinci ay göz muaynesi yaparız dedi gecti gercekten sükür

Ay kıyamam ya
Zaten işitme testindede demişlerdi simdilik sorun yok ileride sorun olabilir ne olur ne olmaz gibi konusuyorlardı onuda tekrarlatmak lazım

Biz 5. günde fitille yaptırıyoruz Çok huysuzlanıyor çünkü, kıvranıyor yavrum, evet yapınca çok rahatlıyor. Sen mama veriyor musun? Süt mü yapıyor bu durumu yoks mama mu hiç anlamadım.
Yok sadece anne sütüyle besleniyor. Ben yediğim şeylerden de olduğunu düşünmüyorum. Büyük oğlum da eylül doğumlu. Mevsime göre aynı besleniyorum yani. O hergün 4-5 kez yapardı. Gece bile kakalı bez alırdım.
Aynı dönem olduğuna da eminim çünkü kaldığımız odadan net hatırlayabiliyorum.
Bu oğlum eve geldiğinden beri hiç düzenli yapmadı. 2, 3, 5, 8 derken 10 a çıkardı yapmadığı gün sayısını.
Ben prematüre oluşuna bağlıyorum. Erken doğmuş bebeği olan kime söylesem evet bizimkinde de vardı aynı sorun dediler. Sorun kabızlık da değil Bağırsak sendromu .
4.ayda düzelir dediler ama hala bir gelişme yok. 17sinde 4bitecek

Biz de metsil kullanıyoruz doktorum hergün düzenli vermezsen işe yaramaz dedi.Gaz durumu değişiyor bazı günler rahat bazı günler sıkıntılı.
Kaç kez veriyorsun günde. Bize 3 kez 5 er damla dedi duruma göre 8 e kadar çıkabilirmişim. Ama simdi kullanım talimatını okudum 4 kez verilebilir yazılmış. Acaba 4 versemmi bugün

Bizede kesinlikle mama verme dedi 1 e düşür kes dedi 950 gr almış ama biz küçük doğduk daha yeni dogan bebek gibiyiz 4070gr 2400 dogmustu genede sukur sizin kac kilo dogdu? Biraz huzursuz asidan suan

Benimki de doğduğunda başını çeb
Ben hep gece lambasında yatırıyorum. Altını açarken de kolay

ya kızımın el tırnaklarında birkaç tanesi batma gibi olmus kızarmıs. o mu ağrı yapıyo acaba? tırnaklarını mı kesemiyorum ne yapmalı buna krem vs?
olabilir canım sütünden damlat biraz. Büyük oğlumda çok yaşadım tırnak batmasını. Yüzünü çizmesin diye fazla keserdim tırnakları hem batardı hem de küt kaldı. Bir de kestikçe daha da kısa kesilmek istiyor bu tırnaklar taze oldukları için. Bu oğlumun sadece kısaltıyorum. 2milim bırakıyorum kenarlarını da törpülüyorum çok az. Şimdilik sorunu yok. Bir de kısa keseyim çizmesin olmuyor. Kısa kessende kesmesende çiziyor. Zamanla öğrenecekler inşaallah
Canım ben daha hiç calpol kullanmadım. Bizde ateş yapmadı çok şükür. Ateş olsaydı da ilk olarak kıyafet çıkartmaktan yanayım ben. Düşmezse ılık bez. Yine olmadı Ondan sonra verirdim. Ağrıdan dolayı ağlamış olabilir.
24 saat sık sık ölç ateşini. Olursa soyarsın. Sadece atlet bez çorap şeklinde bırakırsın

Kaç kez veriyorsun günde. Bize 3 kez 5 er damla dedi duruma göre 8 e kadar çıkabilirmişim. Ama simdi kullanım talimatını okudum 4 kez verilebilir yazılmış. Acaba 4 versemmi bugün
Bana doktor günde 4 kez 8 er damla ver dedi. Ama benim 4 kez veremediğim oluyor uyku durumuna göre saatlerini denk getiremiyorum.

Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
Katılıyorum. Bizimki küvezde kaldığı için (aldığı oksijen anormal gelişime sebep olabiliyormuş) zorunlu olarak göz muayenesi yapıldı. Rob ile baktılar prematüre olduğu için ama sizlerinki normal muayene olucak. 6.ayında tekrar baktıracağız.
Ablam göz Hastanesinde çalışıyor. Göz tembelliği olup olmadığı muayene edilmeden anlaşılmaz asla dedi. İlerde tedavisi de yok. Küçük yaşta tespit edilirse tedavisi oluyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…