Bende şapka kullanmıyorum dışarda bile nadirNe eldiven ne şapka hiç kullanmadım ben. Şapkayı Banyodan sonra 5 dk kafasında kalırsa dua ediyorum. Hiç sevmiyoruz. Eldiven takmayın artık. Tırnaklarını kısa tutun. El beceri gelişimleri için ellerin açıkta kalması gerek.
Sürekli emzirmek emin ol senin yönetiminde olan bişey değil bebeğin huysuzsa sadece memede sakinleşiyorsa mecbur kalıyorsunBence saglikocaklari salliyor doktorunu dinle oteki turlu perisan olmustum her istediginde verdigimde sut uretemedi ki meme..sut dolarsa daha verimli olur.alistirmaya bagli simdi bizimkisi 2 saatte acikiyor..oyle olunca gunduz uykularida duzenli oluyor hem 4500 gayet iyiboyu kac ? Bir de mama vermeyin demeleri yok mu hangi anne mama vermek ister..vermeyince beslenemiyor ki veriliyor..banada once anne sutu demislerdi bilmiuorum sanki mamayi azaltmistim bende tarttirsam iyi olcak gecen hafta kiyafetle 4.750 gelmisti demekki bizde 4.500 falaniz..
Ay bari sen yapma o kadar arastırmacı gazeteci cocugun gelişimini etkiliyoruz öyle yapıpBende şapka kullanmıyorum dışarda bile nadir
Ama eldivenden vazgeçemiyoruz yaa , üşüyormuş gibi geliyor. El becerileri için evet çıkarmak lazım ellerini kullansınlar artık ama yırtar sağını solunu diye korkuyorumPircici
Elden üşüyüp üşümediğini anlayamayız. Ellerini emdiği için bizimkinin genelde elleri serin. Ayrıca sürekli hareket halinde elleri bu sebeple de terleyip soğuyor. Usuduklerini enseden, göğüsten ve ayaklardan anliyorum ben. Bence çıkar eldivenleri. Benimkide tırnakları kısa olmasına rağmen çiziyor yüzünü. Ama ertesi günü geçiyor.Bende şapka kullanmıyorum dışarda bile nadir
Ama eldivenden vazgeçemiyoruz yaa , üşüyormuş gibi geliyor. El becerileri için evet çıkarmak lazım ellerini kullansınlar artık ama yırtar sağını solunu diye korkuyorumPircici
Bizim ilk muayene 23 günlükken yapıldı. Göz doktoru tekrar 3. Ayda geleceksiniz dedi.Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
2.ay kontrolumuzde gittik. Zaten makineye falan sokmadi. Kendisi ışık tuttu muayene etti. Görüyor dedi ve 1.5 yaşında genel kontrole getirin dedi. Ama ben 6. Ayında detaylı bakılması için götüreceğim. Aman ihmal etmeyin. Kuzenim şu an 6 yaşında. Detaylı kontrollere geç kaldıkları için gözünün biri %70 diğeri %50 görmüyormus. Göz muayenesi çok önemli. Kesinlikle 6.ayda makinelere sokturun bebisleri. Gözüne ışık tutup bakmak yeterli olmuyor. 1.5 yaşını beklemeyin.Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
Biz de metsil kullanıyoruz doktorum hergün düzenli vermezsen işe yaramaz dedi.Gaz durumu değişiyor bazı günler rahat bazı günler sıkıntılı.Metsil kullananlar hala faydasını görüyomusunuz. Biz ilk 2 3 gün çok iyiydik ama sanki bi kaç gündür faydası yok gibi... Alıştımı bünye acaba
Aa bizim hic yapılmadı hatta böyle sasıbes yapıyordu gözünü ilk ay doktor gecer dedi gecmezse ikinci ay göz muaynesi yaparız dedi gecti gercekten sükürBizim ilk muayene 23 günlükken yapıldı. Göz doktoru tekrar 3. Ayda geleceksiniz dedi.
Ay kıyamam ya2.ay kontrolumuzde gittik. Zaten makineye falan sokmadi. Kendisi ışık tuttu muayene etti. Görüyor dedi ve 1.5 yaşında genel kontrole getirin dedi. Ama ben 6. Ayında detaylı bakılması için götüreceğim. Aman ihmal etmeyin. Kuzenim şu an 6 yaşında. Detaylı kontrollere geç kaldıkları için gözünün biri %70 diğeri %50 görmüyormus. Göz muayenesi çok önemli. Kesinlikle 6.ayda makinelere sokturun bebisleri. Gözüne ışık tutup bakmak yeterli olmuyor. 1.5 yaşını beklemeyin.
Yok sadece anne sütüyle besleniyor. Ben yediğim şeylerden de olduğunu düşünmüyorum. Büyük oğlum da eylül doğumlu. Mevsime göre aynı besleniyorum yani. O hergün 4-5 kez yapardı. Gece bile kakalı bez alırdım.Biz 5. günde fitille yaptırıyoruzÇok huysuzlanıyor çünkü, kıvranıyor yavrum, evet yapınca çok rahatlıyor. Sen mama veriyor musun? Süt mü yapıyor bu durumu yoks mama mu hiç anlamadım.
Kaç kez veriyorsun günde. Bize 3 kez 5 er damla dedi duruma göre 8 e kadar çıkabilirmişim. Ama simdi kullanım talimatını okudum 4 kez verilebilir yazılmış. Acaba 4 versemmi bugünBiz de metsil kullanıyoruz doktorum hergün düzenli vermezsen işe yaramaz dedi.Gaz durumu değişiyor bazı günler rahat bazı günler sıkıntılı.
Biz de aşılarımızı olduk ☺ burdaki tecrübeli annişler sağolsun gittim hemen calpol yazdırdım, eve gelince de içirdin ağrı, ateş yaşamasın kuzum. Bacağa yapılan ağrı, şişlik vs yapabilirmiş. Koldaki ağrı yapmaz dedi.
Bu arada yine büyük bir ikilem çıktı ortaya. Benim kız bu ay 750 gram almış fena değil ama 4500 kilo olmuş boyuna göre zayıf dedi ebesık sık, her istediğinde emzir dedi. Aile hekimi de hiç bi şekilde mama verme sütünü o azaltır, sütünü de sağıp verme emme isteği azalır dedi. Doktorumuzsa iki saatte bir 20 dk emzir doymazsa mama ver diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum ama nasıl kilo aldıracam ben bu çocuğa yavvv manken gibi kızım oldu uzun boylu, zayıf
Benimki de doğduğunda başını çebHamileyken hepsini kullandım ben de amadoğunca sadece Demir ilacına devam ettim. Doktorlar hareketlerine reflekslerine şaşırınca benim de aklıma omega 3 geldi. Şimdi yurtdışından emziren anne vitamini verdi arkadaşım onu kullanıcam bakalım fark olcak mı. Bedenen çok hareketli maşallah doğduğundan beri, hastaneden geldiğinden beri başını da çeviriyor. Benim derdim de gülücük işte, iki üç defa güldü daha bilinçli.
Ben hep gece lambasında yatırıyorum. Altını açarken de kolayYa ben gece ara sıra kontrol edebilmek için gece lambasını açık tutuyorum hata mı ediyorum☹ ama zifiri karanlıkta da tuhaf sesler çıkarınca göremiyorum ne olduğunu. 2-3 kere boğulacak gibi oldu gece uykusunda o yüzden evham yaptım
olabilir canım sütünden damlat biraz. Büyük oğlumda çok yaşadım tırnak batmasını. Yüzünü çizmesin diye fazla keserdim tırnakları hem batardı hem de küt kaldı. Bir de kestikçe daha da kısa kesilmek istiyor bu tırnaklar taze oldukları için. Bu oğlumun sadece kısaltıyorum. 2milim bırakıyorum kenarlarını da törpülüyorum çok az. Şimdilik sorunu yok. Bir de kısa keseyim çizmesin olmuyor. Kısa kessende kesmesende çiziyor. Zamanla öğrenecekler inşaallahya kızımın el tırnaklarında birkaç tanesi batma gibi olmus kızarmıs. o mu ağrı yapıyo acaba? tırnaklarını mı kesemiyorumne yapmalı buna krem vs?
Canım ben daha hiç calpol kullanmadım. Bizde ateş yapmadı çok şükür. Ateş olsaydı da ilk olarak kıyafet çıkartmaktan yanayım ben. Düşmezse ılık bez. Yine olmadı Ondan sonra verirdim. Ağrıdan dolayı ağlamış olabilir.Bugün kızım 2 ay aşısını oldu. 10 dakika önce durup dururken katıla katıla ağlamaya başladı. Gözünden ilk defa yaş geldi. Beni emmek istemedi. Bir çay kaşığı Calpol verdim. Şu an emiyor. Üstünde 2 kat kıyafet var. Ateşi yok ama yine de inceltsem mi üstünü? Var mı tecrübesi olan?
Bana doktor günde 4 kez 8 er damla ver dedi. Ama benim 4 kez veremediğim oluyor uyku durumuna göre saatlerini denk getiremiyorum.Kaç kez veriyorsun günde. Bize 3 kez 5 er damla dedi duruma göre 8 e kadar çıkabilirmişim. Ama simdi kullanım talimatını okudum 4 kez verilebilir yazılmış. Acaba 4 versemmi bugün
Komposto içiyor musunBiz 5. günde fitille yaptırıyoruzÇok huysuzlanıyor çünkü, kıvranıyor yavrum, evet yapınca çok rahatlıyor. Sen mama veriyor musun? Süt mü yapıyor bu durumu yoks mama mu hiç anlamadım.
Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
Katılıyorum. Bizimki küvezde kaldığı için (aldığı oksijen anormal gelişime sebep olabiliyormuş) zorunlu olarak göz muayenesi yapıldı. Rob ile baktılar prematüre olduğu için ama sizlerinki normal muayene olucak. 6.ayında tekrar baktıracağız.2.ay kontrolumuzde gittik. Zaten makineye falan sokmadi. Kendisi ışık tuttu muayene etti. Görüyor dedi ve 1.5 yaşında genel kontrole getirin dedi. Ama ben 6. Ayında detaylı bakılması için götüreceğim. Aman ihmal etmeyin. Kuzenim şu an 6 yaşında. Detaylı kontrollere geç kaldıkları için gözünün biri %70 diğeri %50 görmüyormus. Göz muayenesi çok önemli. Kesinlikle 6.ayda makinelere sokturun bebisleri. Gözüne ışık tutup bakmak yeterli olmuyor. 1.5 yaşını beklemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?