Ben senin sahsına yasadıklarına değil genellemelerine yorum yaptım zaten yoksa bes parmagın beşi bir değil tabiki
Yanii ben orda da kendimden bahsettim aslinda..perisan olmustum surekli emzirdigimde demisim..sut uretemiyorum hangi anne mama vermek ister demisim..nerde genelleme yaptim anlamadim.saglik ocaklarini cok saglikli bulmuyorum yanlis hatirlamiyorsam sende bulmuyordun

Saglık ocagını doktorun ne dedigini düşünmüyorsun işte meme her dk veririken bu bi secim olmuyor mecbur oluyorsun bu genellemene birde hangi anne mama vermek isterkiyeydi cevaplar bakarsan direk sana söyledigim sen sunu yapıyorsun gibi bişey demedim zaten ki hepimizin üc asagı bes yukarı yaşadıklarını görüyoruz senin yasadıgınla alakalı cümle kurmadım
Genellemeler tarzı cümlelerine cevap verdim

Aynen bir de şuan en aktif dönemimiz
Yarın öbürgün işe başlayacağız daha çok yorulacağız şuan sadece yavrularla ilgileniyoruz

Valla hicbir annenin memem deforme olmasin diye emzirmeyecegini dusunmuyorum ve genellemeyse yine genelleyeyim hicbir anne kendi sutunden once mama vermek istemez.bir de sen ustune alinmissin ama ben kendi yasadigim olayi anlattim benim icin dogru degil diyeyim o zaman..

Tırnağını sürekli keserken 1-2 çizer sonra öğrenir ellerini kullanması gelişimi için çok onemli

Aa bizim hic yapılmadı hatta böyle sasıbes yapıyordu gözünü ilk ay doktor gecer dedi gecmezse ikinci ay göz muaynesi yaparız dedi gecti gercekten sükür
Ilk başlarda goz kaslarini kontrol edemiyorlar zamanla gelişiyor göz.bize de 3 aylıkken gel dedi.hatta giriş yaptırma o muayene benden olsun dedi dr

senin ne kadar zorlandıgını az cok burdan gördük. H honey bunch fuzuli yere verilen mamaya karşıyım dedi. gülce her türlü belirtiyi vermis zaten ne diye eziyet edeceksin çocuğa. sütünün arttığı hali bile ona yetmiyor ki 2 kez falan mama veriyosun. verebilirsin de. bazı anneler de var çocuğu bar bar bağrıtıp asla mama vermeyen. yazık degil mi. kabullenmek zor geliyor iyi bi annesin ki kabullenmissin. yani keyfine emzirmemezlik yapmıyosun. uzun uykusu da karnı güzel doyduğu içindir. şahsen bende katılıyorum. sütü yeteceği halde mama veren annelere. ama aynı zamanda sütü yetmediği halde mama vermeyen annelere de. alınacak birsey yok kişisel birsey yazılmadı ki. herkes bi uğraşla emziriyor

Neyse konu farkli yerlere gitti ilk alınanda ben degilim sanirim

Doğum eğitiminde ebemiz ne anneler var bilerek emzirmeye dedi şok oldum.Ben goguslerimin varlık sebebini anne olunca algıladım.Cok şükür rabbim 3 evladimi da emzirmeyi nasip etti.
Ben açıkçası şu kadar cc ile doyacak olayına inanmıyorum bunların mama ticareti için algı calismas i olduğuna inaniyroum.Sut olmaz ,sağlık sebebiyle verilemez amenna ama gece deliksiz uyumak için çocuk gece kalkmasın diye mama verilmesini de doğru bulmuyorum.Sut emdikçe çoğalır bebeğimiz hasta iken ve gelişim dönemlerinde vücudumuz bebegin ihtiyaçlarına göre süt üretme potansiyeline sahip iken bebeğimizin doyacagi sekilde üretmeyecek mi sutu.

valla görmedim ilk alınanı ona da yazardım yoksa. kötü niyetli bi mesaj değildi onu anlatmaya calıstım
Hicbirimizin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum.ki seni biliyorum ❣ .herkesin yasadiigi sıkıntılar var hassas olmak gerekiyor demek ki daha da..

Kesinlikle öyle. Sütün psikolojiyle çok ilgisi var. Neye inanırsan öyle oluyor demişti bir videoda izledim. Bir de eğer biberonla vermiyorsan sütün miktarını anlamak için sağmamak lazım. O an belki anlık az gelir ve sen aa azmış sütüm deyip psikolojik olarak etkilenebilirsin.

Kirdiysam cok ozur dilerim. Tabi ki herkesin tecrubesi farkli. Hatta ben artik doktorlarin bile soylediklerini cok havada buluyorum. Benim doktorum da kendi tecrubesine dayanarak bana emzik verme dedi. Emzik vermesem cocuk aglamaktan bayginlik gecirir. Benim sadece merak ettigim sey sut uretemedigini nasil anladigindi. Sadece sagaraksa gercekten o olcu degil. Ben denedim cunku. Mecbur kaldigimda sagdiktan ve artik sut gelmedikten sonra mecburen emzirmek zorunda kaldim. Bi sey cikmayacak diye dusunurken baktim agzindan sut cikiyor. Ama senin tecruben farkliymis. Yanlis anlasilmak en korktugum seydir, boyle hassas bir konuda hicbir anneyi kirmak istemem.

öyle değil ama. çok şükür ki bizim sütümüz yetiyor. elwing mesela gerek psikolojik gerek stressel gerekse bebeğin oburluğundan süt yetmeyebiliyor. her yol denendiği halde. ha mamayı günde 1 kez mutlaka vereceksem bende gece uykusundan önce vermeyi tercih ederdim. çocuk da rahat etsin ben de :)
Hicbirimizin kotu niyetli oldugunu dusunmuyorum.ki seni biliyorum ❣ .herkesin yasadiigi sıkıntılar var hassas olmak gerekiyor demek ki daha da..
hormonlar ah hormonlar zalım hormonlar

Yok canim anliyorum..ben burda herkesin yazdigini onemsiyorum..dedim ya en basinda zaten kotu seyler atlattik.hemen mama vermedi doktorum saati saatine emzirdigim saatleri not aldim bir gittik ki cocuk hic kilo almamis..iki memenide emzirip hala cekistirip agladigini gormek yavrunun cok caresizce.inan o zaman mamaya dua ediyorsun..yine sagdikca gelir diye yapmadigim sey kalmadi sadecr yediklerimle 10 kilo aldim su iciyorum anca anca 40lari 80leri gorduk..bu psikolojide ben hicbir annenin bile isteye mama verebilgni dusunmedim ya da rastlamadim bilemiyorum..ve boyle bi konumda mamaya tü kaka gozuyle bakanlar yuzunden (sizleri tenzih ediyorum) cocuguma kotuluk yapiyormus gibi hissediyorum..sirf bu yuzden sagmanin binbir cesitini deniyorum vs..o yuzden oncelik anne sutu diyen doktora bende biliyorum diyorum..aman mama verme diyorlar vermeeyimde cocuguma kotuuluk mu yapayim..dedigin gibi her doktorun yaklasimi farkli ve doktorumuzu cok sevdim bu acidan..once emzir sonra takviye ver dedi allah ne verdiyse emiyor agladiigi zamanda mama yiyor..gonul ister ki hepten keseyim.hatta azalttim diye seviniyorum..gunde 3lere 2lere dustum sukur

A azizan bende senin gibi düsünüyorum. fuzuli yere verilen mamaya karsıyım. ama iki göğsü de çekip hala huzursuzsa doymuyordur. hiç uykuya geçemiyorsa. yani tek belirti az kilo alması değil. benim kızım da iri yarı doğmadı 3200. ayda ilk ay 1 kilo aldı. bu ay yarın tartılıcaz ama daha fazla gibi geliyor bana. yüzü minyon kaşık kadar suratı var zayıf görünüyor ama aslında tartıda ağır basıyor. yani şuan 5500gr gibi bisey tahminimce ama hiç o kadar göstermiyor her gören ay minicik diyor hatta aç bu çocuk laflarına fazlasıyla maruz kalıyorum. bu kış görücez insallah bağışıklığı da yüksektir.

Zaten ne kadar konuşsakta kişiye özel durumlar kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez bilse de hissedemez, zor günler için mama iyi ki var deyip geçmek lazım. kendimizi toparlayıp süt arttırımına geçmek için bir çok kişi elinden geleni yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…