Bebek doymuyor söylentileri bitmez tatlım simdi öyle derler bebiş hasta olsun sen bakamıyor musun derlerA azizan bende senin gibi düsünüyorum. fuzuli yere verilen mamaya karsıyım. ama iki göğsü de çekip hala huzursuzsa doymuyordur. hiç uykuya geçemiyorsa. yani tek belirti az kilo alması değil. benim kızım da iri yarı doğmadı 3200. ayda ilk ay 1 kilo aldı. bu ay yarın tartılıcaz ama daha fazla gibi geliyor bana. yüzü minyon kaşık kadar suratı varzayıf görünüyor ama aslında tartıda ağır basıyor. yani şuan 5500gr gibi bisey tahminimce ama hiç o kadar göstermiyor her gören ay minicik diyor hatta aç bu çocuk laflarına fazlasıyla maruz kalıyorum. bu kış görücez insallah bağışıklığı da yüksektir.
Bu arada masallah kuzucuga almıştır annesi kiloları farklı geliyorsa gozune.A azizan bende senin gibi düsünüyorum. fuzuli yere verilen mamaya karsıyım. ama iki göğsü de çekip hala huzursuzsa doymuyordur. hiç uykuya geçemiyorsa. yani tek belirti az kilo alması değil. benim kızım da iri yarı doğmadı 3200. ayda ilk ay 1 kilo aldı. bu ay yarın tartılıcaz ama daha fazla gibi geliyor bana. yüzü minyon kaşık kadar suratı varzayıf görünüyor ama aslında tartıda ağır basıyor. yani şuan 5500gr gibi bisey tahminimce ama hiç o kadar göstermiyor her gören ay minicik diyor hatta aç bu çocuk laflarına fazlasıyla maruz kalıyorum. bu kış görücez insallah bağışıklığı da yüksektir.
hahahaBebek doymuyor söylentileri bitmez tatlım simdi öyle derler bebiş hasta olsun sen bakamıyor musun derler
Gene mi hasta ettin derler
Derler de derler o yüzden kulak tıkamak gerekiyor çoğunlukla yoksa yiprandigin ile kalıyorsun.benim kız zayıf diye ac mi bırakıyorsun diyorlardıkızım yer ama okadar yavaş yer ki yemek bitmeden hazmetmiş oluyor yani eminim.yogurdu bile çiğneyerek yiyor
iyi dimi kilosuBu arada masallah kuzucuga almıştır annesi kiloları farklı geliyorsa gozune.
Zaten ne kadar konuşsakta kişiye özel durumlar kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez bilse de hissedemez, zor günler için mama iyi ki var deyip geçmek lazım. kendimizi toparlayıp süt arttırımına geçmek için bir çok kişi elinden geleni yapıyor
Bende öyle düşünüyorum çocuk aç gurur yapmanın anlamı yok. niye uyumuyor ağlıyorsa ilk sebebi açlıktır diye bir laf var hemsenin ne kadar zorlandıgını az cok burdan gördük. H honey bunch fuzuli yere verilen mamaya karşıyım dedi. gülce her türlü belirtiyi vermis zaten ne diye eziyet edeceksin çocuğa. sütünün arttığı hali bile ona yetmiyor ki 2 kez falan mama veriyosun. verebilirsin de. bazı anneler de var çocuğu bar bar bağrıtıp asla mama vermeyen. yazık degil mi. kabullenmek zor geliyor iyi bi annesin ki kabullenmissin. yani keyfine emzirmemezlik yapmıyosun. uzun uykusu da karnı güzel doyduğu içindir. şahsen bende katılıyorum. sütü yeteceği halde mama veren annelere. ama aynı zamanda sütü yetmediği halde mama vermeyen annelere de. alınacak birsey yok kişisel birsey yazılmadı ki. herkes bi uğraşla emziriyor
Benim minimal kızım sadece doğduğunda değil devamında da memede hemen bayılıyordu çabuk yoruluyordu doymayıp saat başı kalkıyordu buna birkaç gün dayanabildim çünkü normal değildi süt sağımıza başladım aktif olarak anne sütü alsında dedim nasıl olursa olsun. Ama temel beslenme yani doyuran koşun biberon olduğu için ben her fırsatta hak dede gün dese sen meme istiyorsun anladım been deyip koşa koşa alıp emziriyorum dünyanın en güzel duygusu tarifsizDoğum eğitiminde ebemiz ne anneler var bilerek emzirmeye dedi şok oldum.Ben goguslerimin varlık sebebini anne olunca algıladım.Cok şükür rabbim 3 evladimi da emzirmeyi nasip etti.
Ben açıkçası şu kadar cc ile doyacak olayına inanmıyorum bunların mama ticareti için algı calismas i olduğuna inaniyroum.Sut olmaz ,sağlık sebebiyle verilemez amenna ama gece deliksiz uyumak için çocuk gece kalkmasın diye mama verilmesini de doğru bulmuyorum.Sut emdikçe çoğalır bebeğimiz hasta iken ve gelişim dönemlerinde vücudumuz bebegin ihtiyaçlarına göre süt üretme potansiyeline sahip iken bebeğimizin doyacagi sekilde üretmeyecek mi sutu.
Günde 3 defa gazli bez kullarak uyguladık karbonat karisimini .gitgide azalıyor 5.günde bitmişti bogazina inmeden çok şükür.inşallah çabucak geçerKizlar benim bebek pamukcuk oldu. Karbonatli su ile sildim ama azalmadi. Dun farkettim. Bugun artti. Caresini bilen var mi. Ilk cocukta olmamisti. Doktora da gitmedik. Acaba yatin saglikocagina mi gotursem. Meme ucuna da gecebiliyormus. Bir meme ucum kızarık ve farkli duruyor. Simdi p memeden sagdigimi dokecegim. Tum biberonlari kaynar suda beklettim. Pompayi da kaynarlayacagim
ben de öyle yapıyorum gazını almazsam zaten oooCanım gazla ilgili sorununuz var mı? Ben ne zaman beslendikten sonra gazını çıkaramasam kusuyor. Beslenmeden sonra bir süre dik tutmazsam yine kusuyor
Bak sen söyleyince aklıma geldi , benim kızımda ilk haftalar memede uyuyakalıyordu doymadan , büyümeye başladıkça da meme onu tatmin etmiyordu yani doymuyor çekiştirip hırçınlaşıyordu hızlı doymak istiyordu sağım verdiğimde minicik ağzıyla biberonu havada kapıyorduYok canim anliyorum..ben burda herkesin yazdigini onemsiyorum..dedim ya en basinda zaten kotu seyler atlattik.hemen mama vermedi doktorum saati saatine emzirdigim saatleri not aldim bir gittik ki cocuk hic kilo almamis..iki memenide emzirip hala cekistirip agladigini gormek yavrunun cok caresizce.inan o zaman mamaya dua ediyorsun..yine sagdikca gelir diye yapmadigim sey kalmadi sadecr yediklerimle 10 kilo aldim su iciyorum anca anca 40lari 80leri gorduk..bu psikolojide ben hicbir annenin bile isteye mama verebilgni dusunmedim ya da rastlamadim bilemiyorum..ve boyle bi konumda mamaya tü kaka gozuyle bakanlar yuzunden (sizleri tenzih ediyorum) cocuguma kotuluk yapiyormus gibi hissediyorum..sirf bu yuzden sagmanin binbir cesitini deniyorum vs..o yuzden oncelik anne sutu diyen doktora bende biliyorum diyorum..aman mama verme diyorlar vermeeyimde cocuguma kotuuluk mu yapayim..dedigin gibi her doktorun yaklasimi farkli ve doktorumuzu cok sevdim bu acidan..once emzir sonra takviye ver dedi allah ne verdiyse emiyor agladiigi zamanda mama yiyor..gonul ister ki hepten keseyim.hatta azalttim diye seviniyorum..gunde 3lere 2lere dustum sukur
Benim gittiğim bir doktor mama vermen gerekirse sakın dert etme ben de mamayla büyümüşüm bak prof oldum demiştiZaten ne kadar konuşsakta kişiye özel durumlar kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez bilse de hissedemez, zor günler için mama iyi ki var deyip geçmek lazım. kendimizi toparlayıp süt arttırımına geçmek için bir çok kişi elinden geleni yapıyor
Kendi cevremdende biliyorum sırf memeler deforme olmasın veya yorulmayayım diye mamayı dayayanı ondan dedigim gibi emzirmeyi tesvik etmek icin emzirme haftası diye bişey cıkardılar meselaDoğum eğitiminde ebemiz ne anneler var bilerek emzirmeye dedi şok oldum.Ben goguslerimin varlık sebebini anne olunca algıladım.Cok şükür rabbim 3 evladimi da emzirmeyi nasip etti.
Ben açıkçası şu kadar cc ile doyacak olayına inanmıyorum bunların mama ticareti için algı calismas i olduğuna inaniyroum.Sut olmaz ,sağlık sebebiyle verilemez amenna ama gece deliksiz uyumak için çocuk gece kalkmasın diye mama verilmesini de doğru bulmuyorum.Sut emdikçe çoğalır bebeğimiz hasta iken ve gelişim dönemlerinde vücudumuz bebegin ihtiyaçlarına göre süt üretme potansiyeline sahip iken bebeğimizin doyacagi sekilde üretmeyecek mi sutu.
aynen öyle aslında hepimiz aynı şeyin morunu lacivertini anlatıyoruz :)Bende öyle düşünüyorum çocuk aç gurur yapmanın anlamı yok. niye uyumuyor ağlıyorsa ilk sebebi açlıktır diye bir laf var hem
Diğer taraftan doktor mama ver dedi deyip koşa koşa her fırsatta mamaya sığınmakta yanlış. Her anlamda kolaya kaçan var ayrıca , kimine göre meme masrafsız herzaman yanında çıkar ver konforlu , diğer taraftan mamayı daha kolay bulan var. Kolay veya zor , psikolojik ve fizyolojik olarak zor durumda olmayan herkes bebeğine kendi yetebilmeyi ister diye düşünüyorum. Mama benim için bir basamaktı geçişti , gerekiyorsa tabiki vereceğim dedim ama düzene sokacağımı düşünerek , herkes benimle aynı şartta olmayabilir ekstra zor günler geçirseydim stres, dinlenme ve iyi beslenmeye bağlı artan sütü çoğaltamayabilirdim. Yani demek istediğin Elinden gelenin en iyisini yapmak isteyen bazı annelerin imkanları buna elvermeyebilirde veya bebeğin ihtiyacına göre sonradan kendini düzene de sokabilir
Ne tuhaf.ben de cok istiyorum emzireyim ama meme uclari cok kucuk bebegime de hak veriyorum slikon uc denedim cok buyuk geldi hatta 3 farkli marka aldim hepsi buyuktuKendi cevremdende biliyorum sırf memeler deforme olmasın veya yorulmayayım diye mamayı dayayanı ondan dedigim gibi emzirmeyi tesvik etmek icin emzirme haftası diye bişey cıkardılar mesela
Yazık işte olan cocuga oluyor sırf anne rahat etsin diye mahrum bırakılıyor
Canım bacağındaki aşı ağrı yaparmış ondan olabilir. Bi de calpol 2,5 ml verilecekmiş yani 1 çay kaşığından biraz daha fazla. Kaşığı ile ölçerek ver.Bugün kızım 2 ay aşısını oldu. 10 dakika önce durup dururken katıla katıla ağlamaya başladı. Gözünden ilk defa yaş geldi. Beni emmek istemedi. Bir çay kaşığı Calpol verdim. Şu an emiyor. Üstünde 2 kat kıyafet var. Ateşi yok ama yine de inceltsem mi üstünü? Var mı tecrübesi olan?
Boyu 60 cm olmuş canım. Çok güzel bir düzen oturttuk biz de, 2 saate bir emziriyorum o da bu saatlere alıştı. Sadece gece beslenmesini uyanmıyor diye aksatır olmuştum biraz, şimdi yine 3 saatte bir uyandırıp emziricem. Aile hekimi diyorki mama verince karnı uzun süre tok kalır seni emse bile az süt çeker ondan sütün azalır. Ama doymuyorsa ne yapacağızBence saglikocaklari salliyor doktorunu dinle oteki turlu perisan olmustum her istediginde verdigimde sut uretemedi ki meme..sut dolarsa daha verimli olur.alistirmaya bagli simdi bizimkisi 2 saatte acikiyor..oyle olunca gunduz uykularida duzenli oluyor hem 4500 gayet iyiboyu kac ? Bir de mama vermeyin demeleri yok mu hangi anne mama vermek ister..vermeyince beslenemiyor ki veriliyor..banada once anne sutu demislerdi bilmiuorum sanki mamayi azaltmistim bende tarttirsam iyi olcak gecen hafta kiyafetle 4.750 gelmisti demekki bizde 4.500 falaniz..
Biraz kokoş cevre yapıyor bunuNe tuhaf.ben de cok istiyorum emzireyim ama meme uclari cok kucuk bebegime de hak veriyorum slikon uc denedim cok buyuk geldi hatta 3 farkli marka aldim hepsi buyuktubaya da zorladım bebeğimi başlarda yine birini tutuyordu birı küçük diğeri neredeyse hiç yok.makineyle çıkartmaya çalıştım öyle verdim yine almadı ki o zamana kadar çıldırdı zaten hele de çok süt gelmeyince.artık sağıp veriyorum mama takviyesi de yapıyorum yine unutmasın diye zorla memeyi de arada veriyorum ağlıyor almıyor tabi.çok isterdim sürekli emzireyim bebegimin elini tutarak konusarak cok heveslenirim.o yüzden hiç anlamıyorum anlam veremiyorum deforme olmasın diye emzirmeyenlere
Geçen hafta annemlerdeyken kestim canım onlardan cesaret aldım galibaVayy süpersin ben emzirirken max tek elim bosta onlada buraya yazıyorum su anda oldugu gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?