Bebek doymuyor söylentileri bitmez tatlım simdi öyle derler bebiş hasta olsun sen bakamıyor musun derler
Gene mi hasta ettin derler
Derler de derler o yüzden kulak tıkamak gerekiyor çoğunlukla yoksa yiprandigin ile kalıyorsun.benim kız zayıf diye ac mi bırakıyorsun diyorlardıkızım yer ama okadar yavaş yer ki yemek bitmeden hazmetmiş oluyor yani eminim.yogurdu bile çiğneyerek yiyor

Bu arada masallah kuzucuga almıştır annesi kiloları farklı geliyorsa gozune.

hahaha benim kız da bağırsakları fazla fazla çalışıyor. her emzirmeden sonra altına yapıyor diyebilirim. günde 4-5 kez. uyurken vitaminleri alıp geri posasını yolluyor alttan

Bizim de atak haftamız başladı galiba. Sadece memede ağlaması kesiliyor

aynen öyleee

Bende öyle düşünüyorum çocuk aç gurur yapmanın anlamı yok. niye uyumuyor ağlıyorsa ilk sebebi açlıktır diye bir laf var hem
Diğer taraftan doktor mama ver dedi deyip koşa koşa her fırsatta mamaya sığınmakta yanlış. Her anlamda kolaya kaçan var ayrıca , kimine göre meme masrafsız herzaman yanında çıkar ver konforlu , diğer taraftan mamayı daha kolay bulan var. Kolay veya zor , psikolojik ve fizyolojik olarak zor durumda olmayan herkes bebeğine kendi yetebilmeyi ister diye düşünüyorum. Mama benim için bir basamaktı geçişti , gerekiyorsa tabiki vereceğim dedim ama düzene sokacağımı düşünerek , herkes benimle aynı şartta olmayabilir ekstra zor günler geçirseydim stres, dinlenme ve iyi beslenmeye bağlı artan sütü çoğaltamayabilirdim. Yani demek istediğin Elinden gelenin en iyisini yapmak isteyen bazı annelerin imkanları buna elvermeyebilirde veya bebeğin ihtiyacına göre sonradan kendini düzene de sokabilir

Benim minimal kızım sadece doğduğunda değil devamında da memede hemen bayılıyordu çabuk yoruluyordu doymayıp saat başı kalkıyordu buna birkaç gün dayanabildim çünkü normal değildi süt sağımıza başladım aktif olarak anne sütü alsında dedim nasıl olursa olsun. Ama temel beslenme yani doyuran koşun biberon olduğu için ben her fırsatta hak dede gün dese sen meme istiyorsun anladım been deyip koşa koşa alıp emziriyorum dünyanın en güzel duygusu tarifsiz uyumada biraz daha emse diye konuşup duruyorum kızımla Allah isteyen herkese nasip etsin ama istemeyene diyecek bişey yok ben sadece evladı olup bunu hissedemeyen kişiler için üzülürüm , büyük kayıp çünkü

Günde 3 defa gazli bez kullarak uyguladık karbonat karisimini .gitgide azalıyor 5.günde bitmişti bogazina inmeden çok şükür.inşallah çabucak geçer

Canım gazla ilgili sorununuz var mı? Ben ne zaman beslendikten sonra gazını çıkaramasam kusuyor. Beslenmeden sonra bir süre dik tutmazsam yine kusuyor
ben de öyle yapıyorum gazını almazsam zaten ooo

bugün bir grup misafirim geldi 15 kişi kadar kuzucum
her yere kus kus
bir arkadaş başkasına demişti ya laktoz intoleransı mi var acaba diye ben de şunu düşünüyorum ben aşırı tatlı tuketiyorum ve çok yiyorum sütüm çok ama durumumuz da böyle haftaya da misafirim var ama biraz şeker dieti yapsam ama nasıl

Bak sen söyleyince aklıma geldi , benim kızımda ilk haftalar memede uyuyakalıyordu doymadan , büyümeye başladıkça da meme onu tatmin etmiyordu yani doymuyor çekiştirip hırçınlaşıyordu hızlı doymak istiyordu sağım verdiğimde minicik ağzıyla biberonu havada kapıyordu benimki de böyle bir cins onyüzden temel beslenmesi biberon oldu , ara öğün Tatlı ve uykuluk olarakta meme

Benim gittiğim bir doktor mama vermen gerekirse sakın dert etme ben de mamayla büyümüşüm bak prof oldum demişti Bir şeylere mecbur kalınırsa elbetteki verilir, kimse keyfiyeten rahat edeyim diye anne sütü yerine mama vereyim demez. Ben de mamayla büyümüşüm kardeşlerim de..

Kendi cevremdende biliyorum sırf memeler deforme olmasın veya yorulmayayım diye mamayı dayayanı ondan dedigim gibi emzirmeyi tesvik etmek icin emzirme haftası diye bişey cıkardılar mesela
Yazık işte olan cocuga oluyor sırf anne rahat etsin diye mahrum bırakılıyor

aynen öyle aslında hepimiz aynı şeyin morunu lacivertini anlatıyoruz :)

Ne tuhaf.ben de cok istiyorum emzireyim ama meme uclari cok kucuk bebegime de hak veriyorum slikon uc denedim cok buyuk geldi hatta 3 farkli marka aldim hepsi buyuktubaya da zorladım bebeğimi başlarda yine birini tutuyordu birı küçük diğeri neredeyse hiç yok.makineyle çıkartmaya çalıştım öyle verdim yine almadı ki o zamana kadar çıldırdı zaten hele de çok süt gelmeyince.artık sağıp veriyorum mama takviyesi de yapıyorum yine unutmasın diye zorla memeyi de arada veriyorum ağlıyor almıyor tabi.çok isterdim sürekli emzireyim bebegimin elini tutarak konusarak cok heveslenirim.o yüzden hiç anlamıyorum anlam veremiyorum deforme olmasın diye emzirmeyenlere

Canım bacağındaki aşı ağrı yaparmış ondan olabilir. Bi de calpol 2,5 ml verilecekmiş yani 1 çay kaşığından biraz daha fazla. Kaşığı ile ölçerek ver.

Boyu 60 cm olmuş canım. Çok güzel bir düzen oturttuk biz de, 2 saate bir emziriyorum o da bu saatlere alıştı. Sadece gece beslenmesini uyanmıyor diye aksatır olmuştum biraz, şimdi yine 3 saatte bir uyandırıp emziricem. Aile hekimi diyorki mama verince karnı uzun süre tok kalır seni emse bile az süt çeker ondan sütün azalır. Ama doymuyorsa ne yapacağız neyse biz aynen devam.

Biraz kokoş cevre yapıyor bunu
Bakıcılarla büyüttükleri cocuklarına vermiyorlar meme vs
Bende memnun değilim mesela gögüslerimin oldugu durumdan ama estetik diye bişey var ilerde onu yaptırıcam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…