E Elwing6 mamayı iki katına çıkarmıştık kilo almadı diye, şimdi de fazla almış dedi doktor, günde 4 defadan 3 defaya düşürdü. 60 cc vermeye devam edeceğiz. İki haftada 600 gram almış, çok dedi, normalde bunu bir ayda almalıymış

Benim oglum bir ayda 1370 gr aldi. Yani 2 haftada 600 gr'dan fazla. Bana garip geldi doktorun soyledigi. 600 gr'in nesi fazla anlamadim. Vallahi bu doktorlar ne diyeceklerini sasirdilar.

Doktora mi danissan acaba? Belki reflusu falan vardir.

62 gunluguz bizim doğum kilomuz düşük belki bana ondan az dedi damlaya ama damlaya çok karşı olan var beybo var ordaki grupta verilmeme yonunde ama dayanamayıp bende veriyorum kucucuk bebek kivraniyo dayanamiyo insan
Bizde 52 günlüğüz. Aslında bende karşıyım damla vs kullanmaya ama damla ile bile rahatlayamıyor bebeğim bir de vermesem ne olur bilmiyorum. Bugün damla vermeme rağmen çok gazlı uyuyamıyor bile

Pamukçuk bizde de var. İki gündür bende Karbonatlı su yapıyorum ama bizimki de azalmadı. Sağlık ocağına giderseniz bilgi verir misiniz?

Günde 3 defa gazli bez kullarak uyguladık karbonat karisimini .gitgide azalıyor 5.günde bitmişti bogazina inmeden çok şükür.inşallah çabucak geçer
Nekadar karbonat kullandınız . Ben 1 bardak suya 1 tatli kasigi koydum. Cani aciyacak diye de korkuyorum. Yarin saglikocagina goturecegim.

Kızlar şöyle bi uygulama arıyorum bebeğim kaç günlük işte bu hafta şunları yapabilir gibi bişey var mı bilen

Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
Bugün 2. Ay aşısını olmaya gitmiştik aile hekimi göz muayenesini de yaptı. Ama bizim kızın göz bebeğin de bi sıkıntı var bazen biri büyük biri küçük oluyor onun için haftaya göz doktoruna götüreceğiz.

Kızlar bebeğin de pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde pamukçuk var günlük karbonatlı su ile siliyorum iki gündür ama şimdilik gelişme yok. Başka ne yapabilirim.
Göğsümüz için kullandığımız lanolin tarzı kremler bebekte ki pamukçuğa da iyi geliyormuş. Sen kendin de göğüslerini karbonatlı su ile sil öyle okumuştum bi yerde.

Bizde de aynı sendrom var herhalde. 4.güne döndük yine nokta gibi bi kaka yapmış akşam üstü hepsi o. Gerisi kesin var içerde ama çıkmıyor

Bizde 52 günlüğüz. Aslında bende karşıyım damla vs kullanmaya ama damla ile bile rahatlayamıyor bebeğim bir de vermesem ne olur bilmiyorum. Bugün damla vermeme rağmen çok gazlı uyuyamıyor bile

Öyle insan çaresiz kalıyor minicik bebeğin aglamasina canının yanmasına dayanilmiyor . Mamaya çok karşıydım mecbur kaldim damla aynı sekilde daha karşı olduğumuz çoğu şeyi yapabilecez malesef

Bizede kesinlikle mama verme dedi 1 e düşür kes dedi 950 gr almış ama biz küçük doğduk daha yeni dogan bebek gibiyiz 4070gr 2400 dogmustu genede sukur sizin kac kilo dogdu? Biraz huzursuz asidan suan
Benimki de 3250 doğup 3 gün sonra 2900e düşmüştü. Biz de 4500 olabildik anca benim kız 37 haftalık doğdu, günü doldursa ne güzel 4 kiloya yakın doğacaktı. Karnımdayken daha kolay kilo aldırıyordum. Gerçi mamayı dayasam fazla fazla alır kilo ama bunu yapmak istemiyorum. Sağlığı yerinde olsun, kilosu normal sınırlarda kalsın yeter napayım.

Ama sen şanslısın kızım biberondan ötürü meme reddi yapmadı. Biberon kaynaklı meme reddi yaşayan çok var be eminim benim kızda da yaşardık bunu. Silikon uçla emmeye bile öyle bi alıştıki daha yeni yeni zor bıraktırıyorum. Doktor da sağdığın sütü vermen sıkıntı olur diye sağma dedi, beslenmede en zor olan anneyi emmek dedi bu yüzden kolay yolları öğrenirse meme reddi olma ihtimali yüksek olurmuş. Ben yine de süt sağarım günde 1-2 kez, kaşıkla veya eds ile veririm. Memede boşa kalmasın sütler yaaa

şaka bi yana. instagramda bi doktorun makalesini okumuştum calpol ile ilgili. her ilac gibi maalesef çok da masum değilmiş. bu yüzden aşıdan sonra ateşi çıkmadan vermeyin diyor. hatta ateşi 39 falan oljrsa verin ki vücut atese direnc göstermeyi öğrensin diyor. mantıklı geldi. yarın aşı olucak evde var calpol ama çıkmadıkça vermem sanırım. insallah kolay atlatırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…