E Elwing6 mamayı iki katına çıkarmıştık kilo almadı diye, şimdi de fazla almış dedi doktor, günde 4 defadan 3 defaya düşürdü. 60 cc vermeye devam edeceğiz. İki haftada 600 gram almış, çok dedi, normalde bunu bir ayda almalıymışBoyu 60 cm olmuş canım. Çok güzel bir düzen oturttuk biz de, 2 saate bir emziriyorum o da bu saatlere alıştı. Sadece gece beslenmesini uyanmıyor diye aksatır olmuştum biraz, şimdi yine 3 saatte bir uyandırıp emziricem. Aile hekimi diyorki mama verince karnı uzun süre tok kalır seni emse bile az süt çeker ondan sütün azalır. Ama doymuyorsa ne yapacağızneyse biz aynen devam.
Şimdi şuan benVayy süpersin ben emzirirken max tek elim bosta onlada buraya yazıyorum su anda oldugu gibi
Benim oglum bir ayda 1370 gr aldi. Yani 2 haftada 600 gr'dan fazla. Bana garip geldi doktorun soyledigi. 600 gr'in nesi fazla anlamadim. Vallahi bu doktorlar ne diyeceklerini sasirdilar.
Doktora mi danissan acaba? Belki reflusu falan vardir.ben de öyle yapıyorum gazını almazsam zaten ooo
bugün bir grup misafirim geldi 15 kişi kadar kuzucum
her yere kus kus
bir arkadaş başkasına demişti ya laktoz intoleransı mi var acaba diye ben de şunu düşünüyorum ben aşırı tatlı tuketiyorum ve çok yiyorum sütüm çok ama durumumuz da böyle haftaya da misafirim var ama biraz şeker dieti yapsamama nasıl
Bize iyi geliyor, bi şişe bitmek üzereMetsil kullananlar hala faydasını görüyomusunuz. Biz ilk 2 3 gün çok iyiydik ama sanki bi kaç gündür faydası yok gibi... Alıştımı bünye acaba
Bizde 52 günlüğüz. Aslında bende karşıyım damla vs kullanmaya ama damla ile bile rahatlayamıyor bebeğim bir de vermesem ne olur bilmiyorum. Bugün damla vermeme rağmen çok gazlı uyuyamıyor bile62 gunluguz bizim doğum kilomuz düşük belki bana ondan az dedi damlaya ama damlaya çok karşı olan var beybo var ordaki grupta verilmeme yonunde ama dayanamayıp bende veriyorum kucucuk bebek kivraniyo dayanamiyo insan
Pamukçuk bizde de var. İki gündür bende Karbonatlı su yapıyorum ama bizimki de azalmadı. Sağlık ocağına giderseniz bilgi verir misiniz?Kizlar benim bebek pamukcuk oldu. Karbonatli su ile sildim ama azalmadi. Dun farkettim. Bugun artti. Caresini bilen var mi. Ilk cocukta olmamisti. Doktora da gitmedik. Acaba yatin saglikocagina mi gotursem. Meme ucuna da gecebiliyormus. Bir meme ucum kızarık ve farkli duruyor. Simdi p memeden sagdigimi dokecegim. Tum biberonlari kaynar suda beklettim. Pompayi da kaynarlayacagim
Nekadar karbonat kullandınız . Ben 1 bardak suya 1 tatli kasigi koydum. Cani aciyacak diye de korkuyorum. Yarin saglikocagina goturecegim.Günde 3 defa gazli bez kullarak uyguladık karbonat karisimini .gitgide azalıyor 5.günde bitmişti bogazina inmeden çok şükür.inşallah çabucak geçer
Veririm canim.Pamukçuk bizde de var. İki gündür bende Karbonatlı su yapıyorum ama bizimki de azalmadı. Sağlık ocağına giderseniz bilgi verir misiniz?
Cok iyi geliyor gercekten kendi ailemiz gibisi yokGeçen hafta annemlerdeyken kestim canım onlardan cesaret aldım galibaOrda geçirdiğim 3 gün rüya gibiydi zaten şimdiden çok özledim.
Kızlar şöyle bi uygulama arıyorum bebeğim kaç günlük işte bu hafta şunları yapabilir gibi bişey var mı bilen
Bugün 2. Ay aşısını olmaya gitmiştik aile hekimi göz muayenesini de yaptı. Ama bizim kızın göz bebeğin de bi sıkıntı var bazen biri büyük biri küçük oluyor onun için haftaya göz doktoruna götüreceğiz.Göz muaynesine ne zaman götürüyorsunuz bıdıklarınızı ?
Göğsümüz için kullandığımız lanolin tarzı kremler bebekte ki pamukçuğa da iyi geliyormuş. Sen kendin de göğüslerini karbonatlı su ile sil öyle okumuştum bi yerde.Kızlar bebeğin de pamukçuk olan var mı? Kızımın dilinde pamukçuk var günlük karbonatlı su ile siliyorum iki gündür ama şimdilik gelişme yok. Başka ne yapabilirim.
Bizde de aynı sendrom var herhalde. 4.güne döndük yineYok sadece anne sütüyle besleniyor. Ben yediğim şeylerden de olduğunu düşünmüyorum. Büyük oğlum da eylül doğumlu. Mevsime göre aynı besleniyorum yani. O hergün 4-5 kez yapardı. Gece bile kakalı bez alırdım.
Aynı dönem olduğuna da eminim çünkü kaldığımız odadan net hatırlayabiliyorum.
Bu oğlum eve geldiğinden beri hiç düzenli yapmadı. 2, 3, 5, 8 derken 10 a çıkardı yapmadığı gün sayısını.
Ben prematüre oluşuna bağlıyorum. Erken doğmuş bebeği olan kime söylesem evet bizimkinde de vardı aynı sorun dediler. Sorun kabızlık da değil Bağırsak sendromu.
4.ayda düzelir dediler ama hala bir gelişme yok. 17sinde 4bitecek
Bizde 52 günlüğüz. Aslında bende karşıyım damla vs kullanmaya ama damla ile bile rahatlayamıyor bebeğim bir de vermesem ne olur bilmiyorum. Bugün damla vermeme rağmen çok gazlı uyuyamıyor bile
Benimki de 3250 doğup 3 gün sonra 2900e düşmüştü. Biz de 4500 olabildik ancaBizede kesinlikle mama verme dedi 1 e düşür kes dedi 950 gr almış ama biz küçük doğduk daha yeni dogan bebek gibiyiz 4070gr 2400 dogmustu genede sukur sizin kac kilo dogdu? Biraz huzursuz asidan suan
Ama sen şanslısın kızım biberondan ötürü meme reddi yapmadı. Biberon kaynaklı meme reddi yaşayan çok var be eminim benim kızda da yaşardık bunu. Silikon uçla emmeye bile öyle bi alıştıki daha yeni yeni zor bıraktırıyorum. Doktor da sağdığın sütü vermen sıkıntı olur diye sağma dedi, beslenmede en zor olan anneyi emmek dedi bu yüzden kolay yolları öğrenirse meme reddi olma ihtimali yüksek olurmuş. Ben yine de süt sağarım günde 1-2 kez, kaşıkla veya eds ile veririm. Memede boşa kalmasın sütler yaaaSüt sağdıkça çoğalırken bir doktor neden mama ver diyor ki , bence sen kendi mantığına durumuna göre şekil al , benim kızımın güzel kilo almasının tek sebebi düzenli sağdığım sütü vermem , onun dışında sürekli emziriyorum , meme emme isteği azalmıyor , ama önden doyduğu için memede keyif yapıyor , bazen memede uykuya geçiyor yatıştırmak gerektiğinde hıçkırdığında bazende sebepsiz memeden emiyor. Sonuç olarak kilo alımını arttırmak için biberonla süt vermenin avantajını bariz yaşadım bir sorunda yaşamadım.
Kızlar bu calpol ne müthiş bir şurupmuş. Bizim kız melek oldu adetaemiyor, bakınıyor, oynuyor, kendi kendine uyuyor. Aşırı sakin. Sanki antidepresan içmiş gibi atak haftalarında da mı versek bundan napsak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?