Bizde 37 haftalık doğduk benim bebekler büyümüyo Karnimda malesef, sanada bırak demişler mamayı azaltıp 2 hafta sonra kilo kontrolü yap istersen ben 1-2 veriyordum doktor artır 4_5 kez ver demişti 2 Kez bazen 3 yaptim bu hafta mamayi saglik ocagoda birak dedi bende gundec 1 kez verip 2 hafta sonra tarticam

Maşallah büyüyor kuzucuk
Yüzük parmağı benziyor gibi ama hafif duruyor tırnak batmasinda parmağına dokundugunda fena bir ağrı oluyor.bugun de huzursuzlugu devam ederse aile hekimine bi göster.benim doğumda sonra ayak parmağında olmuştu biri yanlışlıkla değdiği an kıyameti koparıyordum acıdan.dr bir solüsyon vermişti.solusyonlu suda bekletiyordum ayagimi

yarın aşı için gidicem zaten bi göstereyim. olmadı çocuk doktoruna götürürüm. insallah değildir ben parmağımla dokunduğumda pek tepki vermiyor ama

Ya ayak parmaginda neden oluyor onlar. Ilk dogumda tirnak diplerim iltihap yapmisti minik minik. Bu dogumda yinr tirnak batmasi gibi tirnak diplerim. Su an 4. Tirnagim ayni durumda. Yolda yururken bile basmakta zorlaniyorum ayak bas parmagima. Derin kestim diye oluyor desem degil. Cunku tirnagim baya uzadiktan aonra oldu. Eskiden kara merhem vardi ondan bukup surmek istiyorum.

Ben duzenli medikal ayak bakimi yaptiririm. Oradaki uzman hamileyken ihmal etmemem icin cok uyardi. Bircok hamile kadinin basina geliyormus. Odemlerden dolayi ayak sisince tirnak batmasi cok yasaniyormus. Dogumdan sonra da ortaya cikabiliyormus. Bir arkadasim ihmal etti, ameliyat olmasi gerekti. Kemige kadar yayilmisti iltihap.

Ben de o ayak bakimlari vsden korkuyorum acaba hastslik falan bulasir mi diye. Daha hic manikur bile yaptirmadim. El tirnaklarimda da oluyor ama onlar derin kesmekten oluyor sebebi belli.
Ayaktakiler de tirnaklarin uc kisimlarina dogru yanlarda oldu. Inanilmaz aciyor. Arkadasinizin baya ilerlemis sanirim.

O da korktugu icin gitmemisti, cok soylememe ragmen en sonunda ayak bakimi da kurtaramadi, doktora gitti, kutu kutu antibiyotikler de ise yaramadi. En son ameliyat oldu. Ben de manikur yaptirmam, ama problemli ayaklarim oldugu icin medikal bakim yaptiriyorum. Bir de balik burcuyum, hosuma gidiyor ayak bakimlari

Evet haklısın şanslıyım o konuda çok şükür 3.ayda red oluyormuş genelde inşallah sorun yaşamayız

Nekadar karbonat kullandınız . Ben 1 bardak suya 1 tatli kasigi koydum. Cani aciyacak diye de korkuyorum. Yarin saglikocagina goturecegim.
yenidogan hemşiresi tanıdıgımız 1 çay bardağı ılık kaynamış suya bir çay kaşığı karbonat dedi.ilkinde biz karbonatı fazla kaçırmışız ama canı acısa ağlardı diye teselli buldum.Sağlık ocağına gittiğimizde doktor da karbonati önerdi bakalım size ne diyecek.hastanedeki doktor şurup verdi adını hatırlamıyorum onunla sil sonrasinda bir çay kaşığı da ver yutsun dedi.ama.ben hiç kullanmadım onu.karbonat daha masum geldi eczacı,sağlık ocağı hemşire ve eskiler de önerince:)

Bana da ilk gittiğim çocuk doktoru haftada 300 gram alması lazım demişti ne tutarsız bu tıp camiası yavvv

Ya ben de vermeyecektim de ateşten ziyade ağrısı olur diye kıyamadım 1-2 kere vereyim diye düşündüm ki öyle yaptım 2 sefer verdim sadece. Normalde de kendim çok nadir ilaç kullanırım ama kızıma ağrısı olur diye kıyamadım

Bu arada hangi doktor o? Ben de takip edeyim severim öyle doktorları

Ya aile hekimi mama ne olursa olsun mama verme diyor, senden hiç süt çıkmaz veya bebek hasta olacak kadar zayıflar o zaman ancak ver diyor. Çocuk doktorumuz ise bebeği emzirdikten sonra aç hissettikçe 30-60 cc mama takviyesi yap diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum genelde günde bir kere 60 cc mama veriyorum bu şekilde aylık 700 gram civarı almış. Günde bir mamayı da sırf kilo alımına katkı sağlasın diye veriyorum. Ahhh şöyle dolu dolu sütüm olsaydı

Bence aile hekiminin dediği doğru, ben de mama verdikçe bu kısır döngüden hiç kurtulamayacakmışım gibi hissediyorum

Benimkinde baslayali 3 gun oldu pamukcuk. Ama ben dun emin oldum ve dun ile bugun karbonatli su ile sildim. Dilinin geri kisminda da var oraya yetisemedim parmagimla. Meme ucuma da bulastirmis olabilir diyorum cunku dokusu degisti. Onceden catlak vardi. Simdi putur putur olmus gibi tum meme ucu ve dip kismi. Surup gibi birsey lazim bize bence.

Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımı uzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.

Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorum benim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.

Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.

Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.

Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…