Benimki de 3250 doğup 3 gün sonra 2900e düşmüştü. Biz de 4500 olabildik anca ☹ benim kız 37 haftalık doğdu, günü doldursa ne güzel 4 kiloya yakın doğacaktı. Karnımdayken daha kolay kilo aldırıyordum. Gerçi mamayı dayasam fazla fazla alır kilo ama bunu yapmak istemiyorum. Sağlığı yerinde olsun, kilosu normal sınırlarda kalsın yeter napayım.
Maşallah büyüyor kuzucuk
yarın aşı için gidicem zaten bi göstereyim. olmadı çocuk doktoruna götürürüm. insallah değildirMaşallah büyüyor kuzucuk
Yüzük parmağı benziyor gibi ama hafif duruyor tırnak batmasinda parmağına dokundugunda fena bir ağrı oluyor.bugun de huzursuzlugu devam ederse aile hekimine bi göster.benim doğumda sonra ayak parmağında olmuştu biri yanlışlıkla değdiği an kıyameti koparıyordum acıdan.dr bir solüsyon vermişti.solusyonlu suda bekletiyordum ayagimi
Ya ayak parmaginda neden oluyor onlar. Ilk dogumda tirnak diplerim iltihap yapmisti minik minik. Bu dogumda yinr tirnak batmasi gibi tirnak diplerim. Su an 4. Tirnagim ayni durumda. Yolda yururken bile basmakta zorlaniyorum ayak bas parmagima. Derin kestim diye oluyor desem degil. Cunku tirnagim baya uzadiktan aonra oldu. Eskiden kara merhem vardi ondan bukup surmek istiyorum.Maşallah büyüyor kuzucuk
Yüzük parmağı benziyor gibi ama hafif duruyor tırnak batmasinda parmağına dokundugunda fena bir ağrı oluyor.bugun de huzursuzlugu devam ederse aile hekimine bi göster.benim doğumda sonra ayak parmağında olmuştu biri yanlışlıkla değdiği an kıyameti koparıyordum acıdan.dr bir solüsyon vermişti.solusyonlu suda bekletiyordum ayagimi
Ben duzenli medikal ayak bakimi yaptiririm. Oradaki uzman hamileyken ihmal etmemem icin cok uyardi. Bircok hamile kadinin basina geliyormus. Odemlerden dolayi ayak sisince tirnak batmasi cok yasaniyormus. Dogumdan sonra da ortaya cikabiliyormus. Bir arkadasim ihmal etti, ameliyat olmasi gerekti. Kemige kadar yayilmisti iltihap.Ya ayak parmaginda neden oluyor onlar. Ilk dogumda tirnak diplerim iltihap yapmisti minik minik. Bu dogumda yinr tirnak batmasi gibi tirnak diplerim. Su an 4. Tirnagim ayni durumda. Yolda yururken bile basmakta zorlaniyorum ayak bas parmagima. Derin kestim diye oluyor desem degil. Cunku tirnagim baya uzadiktan aonra oldu. Eskiden kara merhem vardi ondan bukup surmek istiyorum.
Happy Kids diye bir uygulama kullanıyorum , çok detaylı değil ama bir bak istersenKızlar şöyle bi uygulama arıyorum bebeğim kaç günlük işte bu hafta şunları yapabilir gibi bişey var mı bilen
Ben de o ayak bakimlari vsden korkuyorum acaba hastslik falan bulasir mi diye. Daha hic manikur bile yaptirmadim. El tirnaklarimda da oluyor ama onlar derin kesmekten oluyor sebebi belli.Ben duzenli medikal ayak bakimi yaptiririm. Oradaki uzman hamileyken ihmal etmemem icin cok uyardi. Bircok hamile kadinin basina geliyormus. Odemlerden dolayi ayak sisince tirnak batmasi cok yasaniyormus. Dogumdan sonra da ortaya cikabiliyormus. Bir arkadasim ihmal etti, ameliyat olmasi gerekti. Kemige kadar yayilmisti iltihap.
Hafızan çok iyiyesilus sen kullanıyordun sanki
O da korktugu icin gitmemisti, cok soylememe ragmenBen de o ayak bakimlari vsden korkuyorum acaba hastslik falan bulasir mi diye. Daha hic manikur bile yaptirmadim. El tirnaklarimda da oluyor ama onlar derin kesmekten oluyor sebebi belli.
Ayaktakiler de tirnaklarin uc kisimlarina dogru yanlarda oldu. Inanilmaz aciyor. Arkadasinizin baya ilerlemis sanirim.
Evet haklısın şanslıyım o konuda çok şükürAma sen şanslısın kızım biberondan ötürü meme reddi yapmadı. Biberon kaynaklı meme reddi yaşayan çok var be eminim benim kızda da yaşardık bunu. Silikon uçla emmeye bile öyle bi alıştıki daha yeni yeni zor bıraktırıyorum. Doktor da sağdığın sütü vermen sıkıntı olur diye sağma dedi, beslenmede en zor olan anneyi emmek dedi bu yüzden kolay yolları öğrenirse meme reddi olma ihtimali yüksek olurmuş. Ben yine de süt sağarım günde 1-2 kez, kaşıkla veya eds ile veririm. Memede boşa kalmasın sütler yaaa
yenidogan hemşiresi tanıdıgımız 1 çay bardağı ılık kaynamış suya bir çay kaşığı karbonat dedi.ilkinde biz karbonatı fazla kaçırmışız ama canı acısa ağlardı diye teselli buldum.Sağlık ocağına gittiğimizde doktor da karbonati önerdi bakalım size ne diyecek.hastanedeki doktor şurup verdi adını hatırlamıyorum onunla sil sonrasinda bir çay kaşığı da ver yutsun dedi.ama.ben hiç kullanmadım onu.karbonat daha masum geldi eczacı,sağlık ocağı hemşire ve eskiler de önerince:)Nekadar karbonat kullandınız . Ben 1 bardak suya 1 tatli kasigi koydum. Cani aciyacak diye de korkuyorum. Yarin saglikocagina goturecegim.
Bana da ilk gittiğim çocuk doktoru haftada 300 gram alması lazım demişti@Elwing6 mamayı iki katına çıkarmıştık kilo almadı diye, şimdi de fazla almış dedi doktor, günde 4 defadan 3 defaya düşürdü. 60 cc vermeye devam edeceğiz. İki haftada 600 gram almış, çok dedi, normalde bunu bir ayda almalıymış
Ya ben de vermeyecektim de ateşten ziyade ağrısı olur diye kıyamadım 1-2 kere vereyim diye düşündüm ki öyle yaptım 2 sefer verdim sadece. Normalde de kendim çok nadir ilaç kullanırım ama kızıma ağrısı olur diye kıyamadımşaka bi yana. instagramda bi doktorun makalesini okumuştum calpol ile ilgili. her ilac gibi maalesef çok da masum değilmiş. bu yüzden aşıdan sonra ateşi çıkmadan vermeyin diyor. hatta ateşi 39 falan oljrsa verin ki vücut atese direnc göstermeyi öğrensin diyor. mantıklı geldi. yarın aşı olucak evde var calpol ama çıkmadıkça vermem sanırım. insallah kolay atlatırız
Bu arada hangi doktor o? Ben de takip edeyim severim öyle doktorlarışaka bi yana. instagramda bi doktorun makalesini okumuştum calpol ile ilgili. her ilac gibi maalesef çok da masum değilmiş. bu yüzden aşıdan sonra ateşi çıkmadan vermeyin diyor. hatta ateşi 39 falan oljrsa verin ki vücut atese direnc göstermeyi öğrensin diyor. mantıklı geldi. yarın aşı olucak evde var calpol ama çıkmadıkça vermem sanırım. insallah kolay atlatırız
Ya aile hekimi mama ne olursa olsun mama verme diyor, senden hiç süt çıkmaz veya bebek hasta olacak kadar zayıflar o zaman ancak ver diyor. Çocuk doktorumuz ise bebeği emzirdikten sonra aç hissettikçe 30-60 cc mama takviyesi yap diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum genelde günde bir kere 60 cc mama veriyorum bu şekilde aylık 700 gram civarı almış. Günde bir mamayı da sırf kilo alımına katkı sağlasın diye veriyorum. Ahhh şöyle dolu dolu sütüm olsaydıBizde 37 haftalık doğduk benim bebekler büyümüyo Karnimda malesef, sanada bırak demişler mamayı azaltıp 2 hafta sonra kilo kontrolü yap istersen ben 1-2 veriyordum doktor artır 4_5 kez ver demişti 2 Kez bazen 3 yaptim bu hafta mamayi saglik ocagoda birak dedi bende gundec 1 kez verip 2 hafta sonra tarticam
Bence aile hekiminin dediği doğru, ben de mama verdikçe bu kısır döngüden hiç kurtulamayacakmışım gibi hissediyorumBiz de aşılarımızı oldukburdaki tecrübeli annişler sağolsun gittim hemen calpol yazdırdım, eve gelince de içirdin ağrı, ateş yaşamasın kuzum. Bacağa yapılan ağrı, şişlik vs yapabilirmiş. Koldaki ağrı yapmaz dedi.
Bu arada yine büyük bir ikilem çıktı ortaya. Benim kız bu ay 750 gram almış fena değil ama 4500 kilo olmuş boyuna göre zayıf dedi ebesık sık, her istediğinde emzir dedi. Aile hekimi de hiç bi şekilde mama verme sütünü o azaltır, sütünü de sağıp verme emme isteği azalır dedi. Doktorumuzsa iki saatte bir 20 dk emzir doymazsa mama ver diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum ama nasıl kilo aldıracam ben bu çocuğa yavvv manken gibi kızım oldu uzun boylu, zayıf
Benimkinde baslayali 3 gun oldu pamukcuk. Ama ben dun emin oldum ve dun ile bugun karbonatli su ile sildim. Dilinin geri kisminda da var oraya yetisemedim parmagimla. Meme ucuma da bulastirmis olabilir diyorum cunku dokusu degisti. Onceden catlak vardi. Simdi putur putur olmus gibi tum meme ucu ve dip kismi. Surup gibi birsey lazim bize bence.yenidogan hemşiresi tanıdıgımız 1 çay bardağı ılık kaynamış suya bir çay kaşığı karbonat dedi.ilkinde biz karbonatı fazla kaçırmışız ama canı acısa ağlardı diye teselli buldum.Sağlık ocağına gittiğimizde doktor da karbonati önerdi bakalım size ne diyecek.hastanedeki doktor şurup verdi adını hatırlamıyorum onunla sil sonrasinda bir çay kaşığı da ver yutsun dedi.ama.ben hiç kullanmadım onu.karbonat daha masum geldi eczacı,sağlık ocağı hemşire ve eskiler de önerince:)
Evet o yüzden bende günde 1 kere vermeye çalışıyorum o da kilo alsın diye.Bence aile hekiminin dediği doğru, ben de mama verdikçe bu kısır döngüden hiç kurtulamayacakmışım gibi hissediyorum
bulamıyorum ki ya. öyle denk gelmişti ismine cismine bakmamışımBu arada hangi doktor o? Ben de takip edeyim severim öyle doktorları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?