Benimde mir ayak parmağımda çıktı niye acaba vitaminsizlikten miYa ayak parmaginda neden oluyor onlar. Ilk dogumda tirnak diplerim iltihap yapmisti minik minik. Bu dogumda yinr tirnak batmasi gibi tirnak diplerim. Su an 4. Tirnagim ayni durumda. Yolda yururken bile basmakta zorlaniyorum ayak bas parmagima. Derin kestim diye oluyor desem degil. Cunku tirnagim baya uzadiktan aonra oldu. Eskiden kara merhem vardi ondan bukup surmek istiyorum.
Ayaklarınız büyüdüyse ayakkabı vurmasından oluyorBenimde mir ayak parmağımda çıktı niye acaba vitaminsizlikten mi
Polimiği kaçırmışım, ben örneğim, dogumda almadığım kiloyu , süt olsun diye herkesin söylediğini yaparak aldım, birini atlamadım belki işe yarar diye sonra doktora gittim, meme ultrasonu çektik, doktor dedi boşuna uğraşma, ne kendini yıprat ne üzül artmaz senin sütün, ne yaparsan yap artmaz, yapıyla ilgiliymiş, 2 memeden çıkan 35 cc ama emziriyorum ama bebeğime yetmediğini görünce gelin bana sorun yaşadığımı, o böyle aranırken kahrolmamak elimde değil, bazen mamayı begenmiyor gibi oluyor meme istiyor yaşadığımı düşünün artık, ifrit oluyorum artık herke, anne sütü mucizedir, anne sütü şöyledir böyledir diye 20 satır övüp altına 2 satır tabii emziremeyen annelere sütünü olmuyorsa, gelmiyorsa yapacak birşey yok sizde anasınız gibi sözde haklı gören 2 satırlık yazılara,yani birşeyleri yaşamadan konuşmak, fikir sahibi olmak çok kolay, tartışmayı okumadım bilmiyorum ama öyle tanıdık ki yaşadıkların sonuna da ekleyeyim ama merak etme arkadaşım geçiyor en üzüldüğüm anlarda ilk oğlumda da aynı şeyleri yaşadıgımı düşünüyorum ve daha iyi hissediyorum şimdi 7 yaşında gayet sağlıklı ki yaşıtların göre her anlamda daha iyi bile diyebileceğim halde, hem daha kuvvetli hem daha az hasta olur,Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorumbenim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.
Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.
Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.
Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı
Ben de mama takviyesi yapıyorum. Baştan süt olmayışından başlamıştık sonra bıraktık ama Çok hızlı kilo almıyor hatta bir bes gün hiç kilo almadı o yüzden tekrar başladık. Süt var dediysem öyle şaldır şaldır değil benim de. Kilo alacağını bilsem bırakırım mamayı. Zaten minik daha 4 kiloya ulaşamadıkMama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorumbenim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.
Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.
Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.
Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı
Son care ayakkabi alacaz o zaman. 38di 39 oldu ayaklar. Simdi de 40 numara ayakkabi mi alacamAyaklarınız büyüdüyse ayakkabı vurmasından oluyor
Hamileyken deli gibi şiştigim icin benimde ayak parmaklarımda olmustu düzenli pedikürle atlattım cok sükür
Polemik falan yok o yüzden bişey kacırmadın emin ol :)Polimiği kaçırmışım, ben örneğim, dogumda almadığım kiloyu , süt olsun diye herkesin söylediğini yaparak aldım, birini atlamadım belki işe yarar diye sonra doktora gittim, meme ultrasonu çektik, doktor dedi boşuna uğraşma, ne kendini yıprat ne üzül artmaz senin sütün, ne yaparsan yap artmaz, yapıyla ilgiliymiş, 2 memeden çıkan 35 cc ama emziriyorum ama bebeğime yetmediğini görünce gelin bana sorun yaşadığımı, o böyle aranırken kahrolmamak elimde değil, bazen mamayı begenmiyor gibi oluyor meme istiyor yaşadığımı düşünün artık, ifrit oluyorum artık herke, anne sütü mucizedir, anne sütü şöyledir böyledir diye 20 satır övüp altına 2 satır tabii emziremeyen annelere sütünü olmuyorsa, gelmiyorsa yapacak birşey yok sizde anasınız gibi sözde haklı gören 2 satırlık yazılara,yani birşeyleri yaşamadan konuşmak, fikir sahibi olmak çok kolay, tartışmayı okumadım bilmiyorum ama öyle tanıdık ki yaşadıkların sonuna da ekleyeyim ama merak etme arkadaşım geçiyor en üzüldüğüm anlarda ilk oğlumda da aynı şeyleri yaşadıgımı düşünüyorum ve daha iyi hissediyorum şimdi 7 yaşında gayet sağlıklı ki yaşıtların göre her anlamda daha iyi bile diyebileceğim halde, hem daha kuvvetli hem daha az hasta olur,zor bir süreç ama geçiyor saglıkla büyüsün tüm yavrular inş.
O değil de benim yüzükler de elime girmiyor. Doğum sonrası 5-6 kilom var ama yüzüklerim asla girmiyor. Yeni bir yüzük beğendim alıcam ama şimdiki ölçüye göre mi alsam yoksa iner mi hiç bilemedimSon care ayakkabi alacaz o zaman. 38di 39 oldu ayaklar. Simdi de 40 numara ayakkabi mi alacamacaba kilo verince ayaklar kuculur mu
Yetersizlik duygusu , hissiyatı olabilir ama ben bebeğimin kısmeti diye düşünüyorum hep , bir sonraki öğünü çıkar diye pozitif düşünüyorum. Toplam 3 kez buzluğa stok atabildim onuda bir sonraki hafta bitirdim çok yorgundum atak haftasında olmuyorsa da mama verdim. Yani çok sevimli bir durum değil ama abartacak bişey yok neticede anne sütü alıyor önemli olan bu , karnı doysunda gerisi boş , herkes yavrusu için en iyisini ister neticedeMama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Değil-dir inşallah o zaman.gene de göster için rahat eder.tirnagi çok dipten kesmemeye çalışyarın aşı için gidicem zaten bi göstereyim. olmadı çocuk doktoruna götürürüm. insallah değildirben parmağımla dokunduğumda pek tepki vermiyor ama
Ayaklardan tiksinenler bakmasın lütfen fotoğraflaraSon care ayakkabi alacaz o zaman. 38di 39 oldu ayaklar. Simdi de 40 numara ayakkabi mi alacamacaba kilo verince ayaklar kuculur mu
Benimki emmeye çalışırken çıkarıyor bol bolgaz sorunu yasayanlar gün icinde cocugunuz uyanıkken ve sizde yanındayken yüz üstü yatırın yavrularınızı
Bizimkine kendini ittirmektenmidir kaldırmaya calısmaktanmıdır veya karına baskı yapmasındanmıdır nedir iyi geliyor :)
Bizimki bu hafta agzından cıkarmayı öğrendi hep alttan cıkarıyordu bu hafta kendi kendine agzından yapıyorBenimki emmeye çalışırken çıkarıyor bol bol
Heh o ac kalan benim işte :)Ben de mama takviyesi yapıyorum. Baştan süt olmayışından başlamıştık sonra bıraktık ama Çok hızlı kilo almıyor hatta bir bes gün hiç kilo almadı o yüzden tekrar başladık. Süt var dediysem öyle şaldır şaldır değil benim de. Kilo alacağını bilsem bırakırım mamayı. Zaten minik daha 4 kiloya ulaşamadık
Allah dağına göre duman veriyor benimki hep kucakta ya da memede dursun istiyor o yüzden kahvaltı bile zor yapıyorum, yemek yapmak hayal 2dk yatırıp tuvalete gidebilsem seviniyorum yani annem destek olmasa aç kalırız
Ya aile hekimi mama ne olursa olsun mama verme diyor, senden hiç süt çıkmaz veya bebek hasta olacak kadar zayıflar o zaman ancak ver diyor. Çocuk doktorumuz ise bebeği emzirdikten sonra aç hissettikçe 30-60 cc mama takviyesi yap diyor ben de ikisinin ortasını yapıyorum genelde günde bir kere 60 cc mama veriyorum bu şekilde aylık 700 gram civarı almış. Günde bir mamayı da sırf kilo alımına katkı sağlasın diye veriyorum. Ahhh şöyle dolu dolu sütüm olsaydı
Ben de mama takviyesi yapıyorum. Baştan süt olmayışından başlamıştık sonra bıraktık ama Çok hızlı kilo almıyor hatta bir bes gün hiç kilo almadı o yüzden tekrar başladık. Süt var dediysem öyle şaldır şaldır değil benim de. Kilo alacağını bilsem bırakırım mamayı. Zaten minik daha 4 kiloya ulaşamadık
Allah dağına göre duman veriyor benimki hep kucakta ya da memede dursun istiyor o yüzden kahvaltı bile zor yapıyorum, yemek yapmak hayal 2dk yatırıp tuvalete gidebilsem seviniyorum yani annem destek olmasa aç kalırız
Hadi ya her bebek nasılda farklıBizimki bu hafta agzından cıkarmayı öğrendi hep alttan cıkarıyordu bu hafta kendi kendine agzından yapıyor
Reflününde etkisi var tabi bunda
Gercekten öyleHadi ya her bebek nasılda farklıbenim ki baya baya hart hurt diye üstten çıkarıyor
Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?