- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Onada cevap vereyim iniyor:)O değil de benim yüzükler de elime girmiyor. Doğum sonrası 5-6 kilom var ama yüzüklerim asla girmiyor. Yeni bir yüzük beğendim alıcam ama şimdiki ölçüye göre mi alsam yoksa iner mi hiç bilemedim
Biri geldiğinde hemen mutfakta ağzıma birşeyler tıkıştırıyorum halime gülüyorlarHeh o ac kalan benim işte :)
Bi aydır kızımla kanguru ailesi gibiyim arada annemlere gitmek harici
Buzlugum full yiyecek dolu ama ocaga kızımla gidemiyorum korkumdan yemek yapmak anca aksamları nasip oluyor ki genelde dısarıdan söylüyoruz
Dün kangurum geldi on dk durdu icinde zaten o on dkda ben alısmadım kanguruya :)
Masanın üstü ceviz üzüm fındık vs cerezle dolu onlardan atıstırıyorum veya biri geldiyse onun kucagına verip on sn icinde agzıma tıkıyorum bişiler yoksa ne uyuyor ne kucaktan ayrılıyor dedigin gibi sürekli memede
Alıstım ben on sn de yemek yemeyeBiri geldiğinde hemen mutfakta ağzıma birşeyler tıkıştırıyorum halime gülüyorlar
Canim sen moralini bozma. Bu dogumda seninle ayni seyleri yasadim. Ben de 37 haftalik dogurdum ve 1 damla sutum gelmedi. Moralim yerlerdeydi acaba hic sutum gelmeyecek mi diye ve benim 2. Dogumumdu. Buna ragmen yasadim sutum olacak mi stresini. Sen benimkinin 5 kati stres yasamissin.Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorumbenim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.
Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.
Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.
Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı
Türk kadını kafası, lohusa kafası işte. Hep çocuğum aç kalacak endişesi, anne sütü verrmezsem korkusuYetersizlik duygusu , hissiyatı olabilir ama ben bebeğimin kısmeti diye düşünüyorum hep , bir sonraki öğünü çıkar diye pozitif düşünüyorum. Toplam 3 kez buzluğa stok atabildim onuda bir sonraki hafta bitirdim çok yorgundum atak haftasında olmuyorsa da mama verdim. Yani çok sevimli bir durum değil ama abartacak bişey yok neticede anne sütü alıyor önemli olan bu , karnı doysunda gerisi boş , herkes yavrusu için en iyisini ister neticede
Sağlık ocağı ile doktorun tartısı bizde de farklı çıktı. Bence kilo alımını tek tartıdan kontrol etmek gerek. Yani kaç kilo olduğu değil ne kadar kilo aldığı önemliAynı bizim durum gibi sağlık ocağı kes cocuk doktoru artir dedi ben mamayı tek ogune dusurcem bir kezde sagip veriyim diyorum aslında kilo alımı kötü değil bebek küçük olunca cocuk doktoru ondan artır dedi bide onda tartıdan mi bilmiyorum 600 gr çıktı 25 günde aldigi saglik ocaginin 30 gunde 950 Bence seninde normal suan kilo alımı bide azaltıp deneyelim mama işi çok zor geldi bana şu kaynat beklet biberon yıka
Benim de bi ara ayaklar öyleydiAyaklardan tiksinenler bakmasın lütfen fotoğraflara
Küçülür
Ben en son eşimin spor ayakkabılarını giyiyordum büyük numaralarda kesmedi
Birde iyi bir pedikürcü sart eger korkuyorsan hijyenden iyi bi yere biraz daha verip gitmen lazım veya kendi manikür setinle git
Bizim kız tırnak kesimini bile evde yapmayacak geleceksin dedide öyle atlattım
Buarada bu 7.aydaki halimdi 9.aya var sen düşün o kadar tiksiniyordum ki ayaklarımdan hele hastane dönüşü nasıl agladım günlerce acısı ayrı görüntüsü ayrı
Biz 41 günlüğüz geçen gün 3640 gr çıktı. 2900 doğdu ama 2600 olarak çıktı hastaneden. Hangimizinki daha minikSenin kaç günlük bebek? Bizim kadar küçük olan var mi diye düşünüyordum
Niyetim ne seni ne başkasını suçlamak, kızmak vs değildi zaten. Sadece mama - meme muhabbeti benim zaten dolup taştığım bir ana denk geldi. Aile hekimimi çok severim ama sağolsun o da bayağa üzdü bugün beni. Gece 1 kere verdiğim mamayı kolaya kaçtığım için verdiğimi ima etti. Uyumak için veriyormuşum. Uyuma derdim olsa gece 2-3 defa kalkıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp emzirecegim diye, gecenin 4ünde 50-60 cc süt sağacağım diye uğraşmam. Günde 1-2 kere kilo alsın, aç kalmasın diye veriyorum mamayı onu da tabiki hayatımızı kolaylaştıracak zamanlarda veriyorum, niye gece 3 saat tok karnına güzelce uyuması varken başka saatte vereyim ki mamayı. Bi de diyorki üzülme sütün biterse süt anne bulursunuz, espri yapıyor sözdePolemik falan yok o yüzden bişey kacırmadın emin ol :)
Polemik olarak adlandırılan benim sütü oldugu halde kolay diye ugrasmamak adına veya vucutları deforme olmaması adına mama veren kadınlarla ilgili bi mesajımdı
Alındı nerelere götürüldü :)
Yoksa süt napıcan bende hastanede mama verdim mesela kac kere sütüm yeterli gelmedigi icin gögüs ucum olmadıgı icin silikon ucla yandan emzirme destek sistemiyle vs
Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorumbenim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.
Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.
Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.
Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı
Polimiği kaçırmışım, ben örneğim, dogumda almadığım kiloyu , süt olsun diye herkesin söylediğini yaparak aldım, birini atlamadım belki işe yarar diye sonra doktora gittim, meme ultrasonu çektik, doktor dedi boşuna uğraşma, ne kendini yıprat ne üzül artmaz senin sütün, ne yaparsan yap artmaz, yapıyla ilgiliymiş, 2 memeden çıkan 35 cc ama emziriyorum ama bebeğime yetmediğini görünce gelin bana sorun yaşadığımı, o böyle aranırken kahrolmamak elimde değil, bazen mamayı begenmiyor gibi oluyor meme istiyor yaşadığımı düşünün artık, ifrit oluyorum artık herke, anne sütü mucizedir, anne sütü şöyledir böyledir diye 20 satır övüp altına 2 satır tabii emziremeyen annelere sütünü olmuyorsa, gelmiyorsa yapacak birşey yok sizde anasınız gibi sözde haklı gören 2 satırlık yazılara,yani birşeyleri yaşamadan konuşmak, fikir sahibi olmak çok kolay, tartışmayı okumadım bilmiyorum ama öyle tanıdık ki yaşadıkların sonuna da ekleyeyim ama merak etme arkadaşım geçiyor en üzüldüğüm anlarda ilk oğlumda da aynı şeyleri yaşadıgımı düşünüyorum ve daha iyi hissediyorum şimdi 7 yaşında gayet sağlıklı ki yaşıtların göre her anlamda daha iyi bile diyebileceğim halde, hem daha kuvvetli hem daha az hasta olur,zor bir süreç ama geçiyor saglıkla büyüsün tüm yavrular inş.
Ben de mama takviyesi yapıyorum. Baştan süt olmayışından başlamıştık sonra bıraktık ama Çok hızlı kilo almıyor hatta bir bes gün hiç kilo almadı o yüzden tekrar başladık. Süt var dediysem öyle şaldır şaldır değil benim de. Kilo alacağını bilsem bırakırım mamayı. Zaten minik daha 4 kiloya ulaşamadık
Allah dağına göre duman veriyor benimki hep kucakta ya da memede dursun istiyor o yüzden kahvaltı bile zor yapıyorum, yemek yapmak hayal 2dk yatırıp tuvalete gidebilsem seviniyorum yani annem destek olmasa aç kalırız
Anlatmaya calistiklarimi sizde anlatmissiniz zaten.. ozellikle katildigim nokta..Canim sen moralini bozma. Bu dogumda seninle ayni seyleri yasadim. Ben de 37 haftalik dogurdum ve 1 damla sutum gelmedi. Moralim yerlerdeydi acaba hic sutum gelmeyecek mi diye ve benim 2. Dogumumdu. Buna ragmen yasadim sutum olacak mi stresini. Sen benimkinin 5 kati stres yasamissin.
Herzaman anne sutunden yanayim ama mamaya asla karsi degilim. Ilk bebegimi mama ile buyuttum ve hicc tanimadigim insanlar bile yorum yapip sinir ediyordu beni. Neymis simdiki anneler memeleri bozulmasin diye emzirmiyormus. Ya ben manyak miyim su isit su sogut bibwron yika. Hazir meme varken neden ugrasayim ama elin agzi torba degil buzulmuyor.
Bu dogumdaki avantajim ise hastanede 2 gece kalmakti. 1. Gecde emdi bebek sut yoktu. 2. Gece baygin baygin uyudu ve mama verdiler. Butum hemşireler sirayla gwlip emzirmeyi ogretmeye kalkisti ama bebek agzini degil gozunu bile açamıyordu. Ben bir taraftan agliyorum eyvah sut hic gwlmeyecek diye. Zaten. 2.Gun sekeri düştü atesi cikti hop kuvoze girdi.
Simdi cok sutum var. Cok olmasi da psikolojik kesinlikle psikolojik. Hic sutum yokken, cok sutum var diye dusundum. Cok sutum var ama gelecek daha gelmedi diye dusundum. Evde sagiyorum. Dondurucumun basina gidip sutlere bakinca, benek bunlari icip bitiremez cop olacak diyorum ve hoooop sutum aninda azaliyor sadece bebege yetecek kadar cikiyor. Sonra ben eyvah sutum cekiliyor diye kendimi yemege verip 3 gunde durumu toparliyorum.
Yediklerim cok fayda etmedi. Ictiklerimden de rezene cayi ve ayva kompostosu arttirdi sut miktarini. En cok arttiran ise olumku dusunup stres yapmamak oldu.
Kesinlikle çevreni bosver. Bebek ve sen varsin bu dunyada. Bunu hem mama hem mem ile coxuk buyuten biri soyluyor.
Ya sıkıntı bir durum olmasın da ister alttan ister üstten çıkarsınlar. Derlerdi de anlayamazdım ne kıymetliymiş bebeğin gazıBizimki bu hafta agzından cıkarmayı öğrendi hep alttan cıkarıyordu bu hafta kendi kendine agzından yapıyor
Reflününde etkisi var tabi bunda
Ucuna ve deliklerine dikkat et.6.aya kadar tek delikli akis hizi az oneriliyor.Kızlar biberon ne kullanıyorsunuz? Lansinoh sağma makinesinden çıkan bir biberon var, işe başladığımda sağdıklarımı içmesi için o iş görür mü yoksa yeni alayım mı?
Bizim de kilo alımı fena değil aslında ama doktorumuz biraz az bulup takviyeye gerek duyuyor. Aç bırakma bu çocuğu deyip duruyor, ondan sanırım takıntı oldu artık bendeAynı bizim durum gibi sağlık ocağı kes cocuk doktoru artir dedi ben mamayı tek ogune dusurcem bir kezde sagip veriyim diyorum aslında kilo alımı kötü değil bebek küçük olunca cocuk doktoru ondan artır dedi bide onda tartıdan mi bilmiyorum 600 gr çıktı 25 günde aldigi saglik ocaginin 30 gunde 950 Bence seninde normal suan kilo alımı bide azaltıp deneyelim mama işi çok zor geldi bana şu kaynat beklet biberon yıka
Kilo verince parmaar inceliyor ama ayaklari bilemedim. Ayak boyu kisalmaz ama etrafindaki etler zayiflayinca gider mi bilemedim.O değil de benim yüzükler de elime girmiyor. Doğum sonrası 5-6 kilom var ama yüzüklerim asla girmiyor. Yeni bir yüzük beğendim alıcam ama şimdiki ölçüye göre mi alsam yoksa iner mi hiç bilemedim
Ben baktım şimdi lansinoh sitesine. Yavaş akış olarak gözüküyor. Fakat birkaç defa biberonla süt verdiğimde acayip hızlı bitirdi sanki yetişemiyor gibi içti . Anlayamadım nasıl yavaş akışUcuna ve deliklerine dikkat et.6.aya kadar tek delikli akis hizi az oneriliyor.
O ne kiiiz. Anneanne ayahindan genc kiz ayagina donmus ayaklarin. Bende odem olmadi. Ayaklarim da dahil kilo aldi. Pide gibi oldu ayaklatim.Ayaklardan tiksinenler bakmasın lütfen fotoğraflara
Küçülür
Ben en son eşimin spor ayakkabılarını giyiyordum büyük numaralarda kesmedi
Birde iyi bir pedikürcü sart eger korkuyorsan hijyenden iyi bi yere biraz daha verip gitmen lazım veya kendi manikür setinle git
Bizim kız tırnak kesimini bile evde yapmayacak geleceksin dedide öyle atlattım
Buarada bu 7.aydaki halimdi 9.aya var sen düşün o kadar tiksiniyordum ki ayaklarımdan hele hastane dönüşü nasıl agladım günlerce acısı ayrı görüntüsü ayrı
Bende philips avent yenidogan 1 numara kullaniyorum ama madelaya falan daha iyi diyorlar bak istersen biz meme reddi yasamadik ama yinede hizli oldugunu soyleyen arkadaslar vardi.biz alistikBen baktım şimdi lansinoh sitesine. Yavaş akış olarak gözüküyor. Fakat birkaç defa biberonla süt verdiğimde acayip hızlı bitirdi sanki yetişemiyor gibi içti . Anlayamadım nasıl yavaş akış
Biz 41 günlüğüz geçen gün 3640 gr çıktı. 2900 doğdu ama 2600 olarak çıktı hastaneden. Hangimizinki daha minik
Sağlık ocağı ile doktorun tartısı bizde de farklı çıktı. Bence kilo alımını tek tartıdan kontrol etmek gerek. Yani kaç kilo olduğu değil ne kadar kilo aldığı önemli
Bizim de kilo alımı fena değil aslında ama doktorumuz biraz az bulup takviyeye gerek duyuyor. Aç bırakma bu çocuğu deyip duruyor, ondan sanırım takıntı oldu artık bendeben zaten genelde günde 1 kere 60 cc veriyorum, bazen 2.mamayı da veriyorum hepsi o. Hiç günde 3e çıkmadım, sütümü iyice azaltır diye korktuğumdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?