O değil de benim yüzükler de elime girmiyor. Doğum sonrası 5-6 kilom var ama yüzüklerim asla girmiyor. Yeni bir yüzük beğendim alıcam ama şimdiki ölçüye göre mi alsam yoksa iner mi hiç bilemedim
Onada cevap vereyim iniyor:)
Ben ameliyata yüzükle girdim cunku yüzük cıkmadı aldıgım kilolardan dolayı oraya yer yapmıs ve neler denememize ragmen asla cıkaramadık
Hatta kan aldıkları elimide o yapınca narkoz doktoru hemsireyi azarladı bari diğer ele yapsaydın iyice sisecek diye
Bi ara kuyumcu getirtip kestirecektik yüzügü o kadar parmagım morardı anestezi yüzünden
Ama kilolar gidince hic bişey kalmadı hop cıkıyor simdi
Yüzüklerini olmadı kuyumcuya götür tak diye bi darbe vurup bi sn de büyütüyor

Biri geldiğinde hemen mutfakta ağzıma birşeyler tıkıştırıyorum halime gülüyorlar

Canim sen moralini bozma. Bu dogumda seninle ayni seyleri yasadim. Ben de 37 haftalik dogurdum ve 1 damla sutum gelmedi. Moralim yerlerdeydi acaba hic sutum gelmeyecek mi diye ve benim 2. Dogumumdu. Buna ragmen yasadim sutum olacak mi stresini. Sen benimkinin 5 kati stres yasamissin.
Herzaman anne sutunden yanayim ama mamaya asla karsi degilim. Ilk bebegimi mama ile buyuttum ve hicc tanimadigim insanlar bile yorum yapip sinir ediyordu beni. Neymis simdiki anneler memeleri bozulmasin diye emzirmiyormus. Ya ben manyak miyim su isit su sogut bibwron yika. Hazir meme varken neden ugrasayim ama elin agzi torba degil buzulmuyor.
Bu dogumdaki avantajim ise hastanede 2 gece kalmakti. 1. Gecde emdi bebek sut yoktu. 2. Gece baygin baygin uyudu ve mama verdiler. Butum hemşireler sirayla gwlip emzirmeyi ogretmeye kalkisti ama bebek agzini degil gozunu bile açamıyordu. Ben bir taraftan agliyorum eyvah sut hic gwlmeyecek diye. Zaten. 2.Gun sekeri düştü atesi cikti hop kuvoze girdi.
Simdi cok sutum var. Cok olmasi da psikolojik kesinlikle psikolojik. Hic sutum yokken, cok sutum var diye dusundum. Cok sutum var ama gelecek daha gelmedi diye dusundum. Evde sagiyorum. Dondurucumun basina gidip sutlere bakinca, benek bunlari icip bitiremez cop olacak diyorum ve hoooop sutum aninda azaliyor sadece bebege yetecek kadar cikiyor. Sonra ben eyvah sutum cekiliyor diye kendimi yemege verip 3 gunde durumu toparliyorum.
Yediklerim cok fayda etmedi. Ictiklerimden de rezene cayi ve ayva kompostosu arttirdi sut miktarini. En cok arttiran ise olumku dusunup stres yapmamak oldu.
Kesinlikle çevreni bosver. Bebek ve sen varsin bu dunyada. Bunu hem mama hem mem ile coxuk buyuten biri soyluyor.

Türk kadını kafası, lohusa kafası işte. Hep çocuğum aç kalacak endişesi, anne sütü verrmezsem korkusu sonradan geriye dönüp bakınca ne abartmışım diyeceğim biliyorum ama sen şuan gelde takıntılı kafama anlat bunu. Herşeyi espriye vurup takmamaya çalışıyorum ama memede emip emip süt az geldiği için savaş moduna giren, açmış gibi feryat figan ağlayan kızım çok üzüyor beni

Sağlık ocağı ile doktorun tartısı bizde de farklı çıktı. Bence kilo alımını tek tartıdan kontrol etmek gerek. Yani kaç kilo olduğu değil ne kadar kilo aldığı önemli

Benim de bi ara ayaklar öyleydi şişlikler indi ama sanki yarım numara büyüdü ayağım. Eski ayakkabılar hafif sıkıyor

Senin kaç günlük bebek? Bizim kadar küçük olan var mi diye düşünüyordum
Biz 41 günlüğüz geçen gün 3640 gr çıktı. 2900 doğdu ama 2600 olarak çıktı hastaneden. Hangimizinki daha minik

Niyetim ne seni ne başkasını suçlamak, kızmak vs değildi zaten. Sadece mama - meme muhabbeti benim zaten dolup taştığım bir ana denk geldi. Aile hekimimi çok severim ama sağolsun o da bayağa üzdü bugün beni. Gece 1 kere verdiğim mamayı kolaya kaçtığım için verdiğimi ima etti. Uyumak için veriyormuşum. Uyuma derdim olsa gece 2-3 defa kalkıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp emzirecegim diye, gecenin 4ünde 50-60 cc süt sağacağım diye uğraşmam. Günde 1-2 kere kilo alsın, aç kalmasın diye veriyorum mamayı onu da tabiki hayatımızı kolaylaştıracak zamanlarda veriyorum, niye gece 3 saat tok karnına güzelce uyuması varken başka saatte vereyim ki mamayı. Bi de diyorki üzülme sütün biterse süt anne bulursunuz, espri yapıyor sözde

Anlatmaya calistiklarimi sizde anlatmissiniz zaten.. ozellikle katildigim nokta.. surma "anne sütü mucizedir, anne sütü şöyledir böyledir diye 20 satır övüp altına 2 satır tabii emziremeyen annelere sütünü olmuyorsa, gelmiyorsa yapacak birşey yok sizde anasınız gibi sözde haklı gören 2 satırlık yazılara,yani birşeyleri yaşamadan konuşmak, fikir sahibi olmak çok kolay, tartışmayı okumadım bilmiyorum ama öyle tanıdık ki yasadiklarin "
Yani doktorundan saglik ocagina anne sutunun onemini vurguluyor..buradaki herkes ayni sekilde benim ilk mesajimdada belirttgim buydu biz bilmiyormuyuz onemli oldugunu..bu kadar yazilanin icinde yine ustune basarak soyledigim bir sey olacak hicbir anne yenidogmus bebegine aman uyusun aman uslu olsun aman memem deforme olmasin diye mama vermez..bu alinganlik degildi izah ettim ama alinganlik olarak algilaniyor her defasinda..doktorlarda insanlarda mamayi yerip anne sutunu yuceltirken keske insanlarin yasadiklarini bir dusunebilseler..o acidan yine dogru bulmuyorum her dk emzir,emzirdikce gelecek , once anne sütü ilk 6 ay sadece anne sütü..mama veriyorum dediysem var ki sebebi mama veriyorum doktorun cikip bunlari demesi komik..cahil cuhela bir insan olsan disardan bakinca tamam..zaten bende yazacaklarimi yazmistim bende burada noktaliyorum..

Bizimki bu hafta agzından cıkarmayı öğrendi hep alttan cıkarıyordu bu hafta kendi kendine agzından yapıyor
Reflününde etkisi var tabi bunda
Ya sıkıntı bir durum olmasın da ister alttan ister üstten çıkarsınlar. Derlerdi de anlayamazdım ne kıymetliymiş bebeğin gazı

Kızlar biberon ne kullanıyorsunuz? Lansinoh sağma makinesinden çıkan bir biberon var, işe başladığımda sağdıklarımı içmesi için o iş görür mü yoksa yeni alayım mı?

Kızlar biberon ne kullanıyorsunuz? Lansinoh sağma makinesinden çıkan bir biberon var, işe başladığımda sağdıklarımı içmesi için o iş görür mü yoksa yeni alayım mı?
Ucuna ve deliklerine dikkat et.6.aya kadar tek delikli akis hizi az oneriliyor.

Bizim de kilo alımı fena değil aslında ama doktorumuz biraz az bulup takviyeye gerek duyuyor. Aç bırakma bu çocuğu deyip duruyor, ondan sanırım takıntı oldu artık bende ben zaten genelde günde 1 kere 60 cc veriyorum, bazen 2.mamayı da veriyorum hepsi o. Hiç günde 3e çıkmadım, sütümü iyice azaltır diye korktuğumdan

O değil de benim yüzükler de elime girmiyor. Doğum sonrası 5-6 kilom var ama yüzüklerim asla girmiyor. Yeni bir yüzük beğendim alıcam ama şimdiki ölçüye göre mi alsam yoksa iner mi hiç bilemedim
Kilo verince parmaar inceliyor ama ayaklari bilemedim. Ayak boyu kisalmaz ama etrafindaki etler zayiflayinca gider mi bilemedim.

Ucuna ve deliklerine dikkat et.6.aya kadar tek delikli akis hizi az oneriliyor.
Ben baktım şimdi lansinoh sitesine. Yavaş akış olarak gözüküyor. Fakat birkaç defa biberonla süt verdiğimde acayip hızlı bitirdi sanki yetişemiyor gibi içti . Anlayamadım nasıl yavaş akış

O ne kiiiz. Anneanne ayahindan genc kiz ayagina donmus ayaklarin. Bende odem olmadi. Ayaklarim da dahil kilo aldi. Pide gibi oldu ayaklatim.
Hamile kalmadan once 70 den 66ya düşmüştü kilom. Tup bebek redavisi sonradi 75 oldum. Dogal yoldan hamile kalip 85 oldum dogumda. Simdi 80 kiloyum 2 aydir. Kilo veremiyorum.

Ben baktım şimdi lansinoh sitesine. Yavaş akış olarak gözüküyor. Fakat birkaç defa biberonla süt verdiğimde acayip hızlı bitirdi sanki yetişemiyor gibi içti . Anlayamadım nasıl yavaş akış
Bende philips avent yenidogan 1 numara kullaniyorum ama madelaya falan daha iyi diyorlar bak istersen biz meme reddi yasamadik ama yinede hizli oldugunu soyleyen arkadaslar vardi.biz alistik

Biz 41 günlüğüz geçen gün 3640 gr çıktı. 2900 doğdu ama 2600 olarak çıktı hastaneden. Hangimizinki daha minik
Sağlık ocağı ile doktorun tartısı bizde de farklı çıktı. Bence kilo alımını tek tartıdan kontrol etmek gerek. Yani kaç kilo olduğu değil ne kadar kilo aldığı önemli

Biz 2400 doğduk mutlaka düşmüştür kilosu bi 200 gr 62 günlük tartı 4070 yani haftamiza göre çok kucuguz malesef sağlıklı olsunlarda
Tartı 5 günde 350 gr fark etti cocuk doktoru ac açlıktan ağlıyordur dedi 5 gün sabaha kadar emzirmeye çalışıp uyku uyumadım bebeği uyandırma için, sağlık ocağı çok iyi almış dedi hep tutarsızlık

Bende 1 ay oldumu mamaya başlayalı bilmiyorum günde 1 yada 2 kez veriyordum cocuk doktoru ac kalmış 4-5 kez emzirme arkasına deyince 5 gün 3 kez verdim mama. Seninde çok değilmiş verdiğin mama miktari zaten kilo alımına göre davranırız artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…