Ben dediğin biberonu da kullanıyorum dr browns da kullanıyorum. Her ikisinden de memnunumKızlar biberon ne kullanıyorsunuz? Lansinoh sağma makinesinden çıkan bir biberon var, işe başladığımda sağdıklarımı içmesi için o iş görür mü yoksa yeni alayım mı?
Canum sağlığı yerindeyse kiliya takilma. Kilo sayi sadece. Onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi. Sen rahat ol. Doktorunu dinle. Kendini uzup strese sokma. Mama vermen gerekiyorsa kutuda yazan olcuye gore ver. Aman mama zararli diye cok az verme. Anne sutun de artabilir oradan da stres yapma. Rahat ol. En onemlisi senin rahat olman. Sen iyi olacaksin ki bebek de iyi olsun.Biz 41 günlüğüz geçen gün 3640 gr çıktı. 2900 doğdu ama 2600 olarak çıktı hastaneden. Hangimizinki daha minik
Aynen benimki alttan hep çıkarıyordu , üstten de başladı bir kaç hafta oldu ama zor oluyorGercekten öyle
Kırk ucurmaya bi arkadasa gitmiştik bizimki alttan gaz cıkarınca sok olmustu kendi cocugu üçüncü ay baslamıs alttan pırta
Tek bi dogru yok bebekler söz konusu olunca :)
Sağımda arttı mi pekiTürk kadını kafası, lohusa kafası işte. Hep çocuğum aç kalacak endişesi, anne sütü verrmezsem korkususonradan geriye dönüp bakınca ne abartmışım diyeceğim biliyorum ama sen şuan gelde takıntılı kafama anlat bunu. Herşeyi espriye vurup takmamaya çalışıyorum ama memede emip emip süt az geldiği için savaş moduna giren, açmış gibi feryat figan ağlayan kızım çok üzüyor beni
Benim de eşim uzun boylu ama ben minyon yapılıyım. Bu yönden bana değil babasına ceksın inşallahb
Canum sağlığı yerindeyse kiliya takilma. Kilo sayi sadece. Onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi. Sen rahat ol. Doktorunu dinle. Kendini uzup strese sokma. Mama vermen gerekiyorsa kutuda yazan olcuye gore ver. Aman mama zararli diye cok az verme. Anne sutun de artabilir oradan da stres yapma. Rahat ol. En onemlisi senin rahat olman. Sen iyi olacaksin ki bebek de iyi olsun.
Belki sen de minyon yapilisin bilemem . Benim esim uzun boylu. Bende kisa sayilmam. Ilk cocuk uzun yasitlarindan. Arkadasim var seninki uzun bizimki uazamiyor diyor. Ayni yastalar. Boylara baktum bir fotografimizda. Ikimizin cocuklari da annelerinin gogus hizasina kadar uzamis. Benimki benim gogsumde, arkadasimin kizi annasinin gogsunde boy olarak. Orada fatkettim aslinda gwlisimlerinin ayni oldugunu.
Oha ne densiz kadınmış, sütüm olduğu kadar yoksa mama deseydin i. Başkasının sütü olayına deli oluyorum sinirleniyorumNiyetim ne seni ne başkasını suçlamak, kızmak vs değildi zaten. Sadece mama - meme muhabbeti benim zaten dolup taştığım bir ana denk geldi. Aile hekimimi çok severim ama sağolsun o da bayağa üzdü bugün beni. Gece 1 kere verdiğim mamayı kolaya kaçtığım için verdiğimi ima etti. Uyumak için veriyormuşum. Uyuma derdim olsa gece 2-3 defa kalkıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp emzirecegim diye, gecenin 4ünde 50-60 cc süt sağacağım diye uğraşmam. Günde 1-2 kere kilo alsın, aç kalmasın diye veriyorum mamayı onu da tabiki hayatımızı kolaylaştıracak zamanlarda veriyorum, niye gece 3 saat tok karnına güzelce uyuması varken başka saatte vereyim ki mamayı. Bi de diyorki üzülme sütün biterse süt anne bulursunuz, espri yapıyor sözde
Benim de kiz ayni babasi masalkah. Ama oglum tip olarak bana benziyor. Insallah boyu babaya ceker diyorum. 57 cm simdi. 2.5 aylik ve 57 cm.Benim de eşim uzun boylu ama ben minyon yapılıyım. Bu yönden bana değil babasına ceksın inşallah
5 günde 350gr çok iyi hatta fazla. Günde 70 gr alsa 1 ayda 2100gr alır. Doğum kilosuna göre 2 ayda alması gereken kiloyu almış senin minnoş. Sağlıklı olsunlar daBiz 2400 doğduk mutlaka düşmüştür kilosu bi 200 gr 62 günlük tartı 4070 yani haftamiza göre çok kucuguz malesef sağlıklı olsunlarda
Tartı 5 günde 350 gr fark etti cocuk doktoru ac açlıktan ağlıyordur dedi 5 gün sabaha kadar emzirmeye çalışıp uyku uyumadım bebeği uyandırma için, sağlık ocağı çok iyi almış dedi hep tutarsızlık
Ben normale döndüm şükür yaBenim de bi ara ayaklar öyleydişişlikler indi ama sanki yarım numara büyüdü ayağım. Eski ayakkabılar hafif sıkıyor
Yok ben orda hangi anne mama vermek isterki ye cevap sanılanın aksine cok fazla keyfi veren var dedimNiyetim ne seni ne başkasını suçlamak, kızmak vs değildi zaten. Sadece mama - meme muhabbeti benim zaten dolup taştığım bir ana denk geldi. Aile hekimimi çok severim ama sağolsun o da bayağa üzdü bugün beni. Gece 1 kere verdiğim mamayı kolaya kaçtığım için verdiğimi ima etti. Uyumak için veriyormuşum. Uyuma derdim olsa gece 2-3 defa kalkıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp emzirecegim diye, gecenin 4ünde 50-60 cc süt sağacağım diye uğraşmam. Günde 1-2 kere kilo alsın, aç kalmasın diye veriyorum mamayı onu da tabiki hayatımızı kolaylaştıracak zamanlarda veriyorum, niye gece 3 saat tok karnına güzelce uyuması varken başka saatte vereyim ki mamayı. Bi de diyorki üzülme sütün biterse süt anne bulursunuz, espri yapıyor sözde
Rahmetli ananemin ayakları bu kadar değildi :)O ne kiiiz. Anneanne ayahindan genc kiz ayagina donmus ayaklarin. Bende odem olmadi. Ayaklarim da dahil kilo aldi. Pide gibi oldu ayaklatim.
Hamile kalmadan once 70 den 66ya düşmüştü kilom. Tup bebek redavisi sonradi 75 oldum. Dogal yoldan hamile kalip 85 oldum dogumda. Simdi 80 kiloyum 2 aydir. Kilo veremiyorum.
Benim kızda reflü var sanırım üstten gaz yapması cok kötü oluyor hep yedikleri agzına geliyor canı acıyorAynen benimki alttan hep çıkarıyordu , üstten de başladı bir kaç hafta oldu ama zor oluyor
Kızlar bide bebekleri kıyafetleriyle tartıyosunuz ve o gün giydiği kıyafete göre bile değişir..hatta en çok etkileyen çişli bezidir.Sağlık ocağı ile doktorun tartısı bizde de farklı çıktı. Bence kilo alımını tek tartıdan kontrol etmek gerek. Yani kaç kilo olduğu değil ne kadar kilo aldığı önemli
Evet barsakları yeterince gelişmediğinden oluyor ama kıyamıyorum bekletmeye, 5. günde fitille bir bez dolusu yapıyor. 38+2'de doğdu bebeğim, onun da etkisi var mı bilmiyorum. Relactaz damla verdi doktoru, BioGaia yı kesti.Yok sadece anne sütüyle besleniyor. Ben yediğim şeylerden de olduğunu düşünmüyorum. Büyük oğlum da eylül doğumlu. Mevsime göre aynı besleniyorum yani. O hergün 4-5 kez yapardı. Gece bile kakalı bez alırdım.
Aynı dönem olduğuna da eminim çünkü kaldığımız odadan net hatırlayabiliyorum.
Bu oğlum eve geldiğinden beri hiç düzenli yapmadı. 2, 3, 5, 8 derken 10 a çıkardı yapmadığı gün sayısını.
Ben prematüre oluşuna bağlıyorum. Erken doğmuş bebeği olan kime söylesem evet bizimkinde de vardı aynı sorun dediler. Sorun kabızlık da değil Bağırsak sendromu.
4.ayda düzelir dediler ama hala bir gelişme yok. 17sinde 4bitecek
5 günde 350gr çok iyi hatta fazla. Günde 70 gr alsa 1 ayda 2100gr alır. Doğum kilosuna göre 2 ayda alması gereken kiloyu almış senin minnoş. Sağlıklı olsunlar da
Bizde inanilmaz gazliyiz bu ara ve bende oyleyim yediklerime dikkat etmeme ragmen..herhalde bu da bir dönemBütün gece ayaktaydık teyzeleri, doktor damlasını değiştirdi, habire alttan gaz çıkartıyor oğlum, o kadar gaz neyden oldu bilmiyorum.
Kendisi çıkarıyor ama sürekli pıtır pıtır, ben de gazlıyım evet. Sezeryandan mı kaynaklı yoksa gece kalkınca üşütüyorum ondan mı bilemedim. Maşallah bebek kilo alınca dikişlerim de acımaya başladı. Kendi kendine tuvaletini yapacak mı bu çocuk en çok onu düşünüyorum.Bizde inanilmaz gazliyiz bu ara ve bende oyleyim yediklerime dikkat etmeme ragmen..herhalde bu da bir dönemhavaya kaldirip ayaklarino karnina dogru itince cikartabiliyo anca baya pespese bitene kadar hareket yaptiriyoruz bizde gece uykusuda aciliyo tabii
Yapar annesi bu da bi surec diye dusunuyorum..evet benimde dikisler sızlıyo hafif kendimi zorladigimda valla bende hep boyle aciyacak mi onu dusunuyorum..mevsimselde olabilir tam gecis mevsimi usutuyorda olabilirizKendisi çıkarıyor ama sürekli pıtır pıtır, ben de gazlıyım evet. Sezeryandan mı kaynaklı yoksa gece kalkınca üşütüyorum ondan mı bilemedim. Maşallah bebek kilo alınca dikişlerim de acımaya başladı. Kendi kendine tuvaletini yapacak mı bu çocuk en çok onu düşünüyorum.
Kilo paylaşımını bende doğru bulmuyorum. Şuan en erken doğan ama belki de en minik benimkidir. Haa bunu da hiç merak etmedim. 30haftalık doğum yaptım 3gün hiiiç gelmedi sütüm. Hiç gelecek gibi de durmuyordu. Yoğun bakıma gittiğimde herkes ayrı ayrı sütün gelmedi mi hala diye soruyordu. Bir deri bir kemik olan Bebeğim benden süt bekliyordu ama yok. Yoğun bakım doktoru sütün onu iyi edebilir diyordu sürekli (kakasını yuttuğu için kritik süreçteydi) ve süt gelsede en az 30cc olmak zorundaydı çünkü 15cc kadarı sonda borusunda kalıyormuş. Eve geldim Kv bu göğüslerden ne süt olur uğraşma boşuna dedi. Burda hepinizle de paylaştım acımı. Göğüslerim hırsla son vakumda çektirdiğim pompa yüzünden perişan olmuştu. Kopacak gibi görünüyordu uçları yaradan ama onca uğraşa rağmen halaa süt yok. Eşimle kavga bile ettim o psikoloji ile. Bir yandan evde bacağımdan çekiştiren sürekli gelip pompayı kapatan diğer oğluma rağmen pes etmedim. Bir çay kaşığı sütü hemşireye uzatıp nolur bunu ağzına koysanız dediğimi unutamıyorum çünkü gülmüştü.Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorumbenim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.
Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.
Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.
Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?