B
Kızlar biberon ne kullanıyorsunuz? Lansinoh sağma makinesinden çıkan bir biberon var, işe başladığımda sağdıklarımı içmesi için o iş görür mü yoksa yeni alayım mı?
Ben dediğin biberonu da kullanıyorum dr browns da kullanıyorum. Her ikisinden de memnunum

b
Biz 41 günlüğüz geçen gün 3640 gr çıktı. 2900 doğdu ama 2600 olarak çıktı hastaneden. Hangimizinki daha minik
Canum sağlığı yerindeyse kiliya takilma. Kilo sayi sadece. Onemli olan bebeklerimizin saglikli olmasi. Sen rahat ol. Doktorunu dinle. Kendini uzup strese sokma. Mama vermen gerekiyorsa kutuda yazan olcuye gore ver. Aman mama zararli diye cok az verme. Anne sutun de artabilir oradan da stres yapma. Rahat ol. En onemlisi senin rahat olman. Sen iyi olacaksin ki bebek de iyi olsun.

Belki sen de minyon yapilisin bilemem . Benim esim uzun boylu. Bende kisa sayilmam. Ilk cocuk uzun yasitlarindan. Arkadasim var seninki uzun bizimki uazamiyor diyor. Ayni yastalar. Boylara baktum bir fotografimizda. Ikimizin cocuklari da annelerinin gogus hizasina kadar uzamis. Benimki benim gogsumde, arkadasimin kizi annasinin gogsunde boy olarak. Orada fatkettim aslinda gwlisimlerinin ayni oldugunu.

Gercekten öyle
Kırk ucurmaya bi arkadasa gitmiştik bizimki alttan gaz cıkarınca sok olmustu kendi cocugu üçüncü ay baslamıs alttan pırta
Tek bi dogru yok bebekler söz konusu olunca :)
Aynen benimki alttan hep çıkarıyordu , üstten de başladı bir kaç hafta oldu ama zor oluyor

Sağımda arttı mi peki

Benim de eşim uzun boylu ama ben minyon yapılıyım. Bu yönden bana değil babasına ceksın inşallah

Oha ne densiz kadınmış, sütüm olduğu kadar yoksa mama deseydin i. Başkasının sütü olayına deli oluyorum sinirleniyorum

Benim de eşim uzun boylu ama ben minyon yapılıyım. Bu yönden bana değil babasına ceksın inşallah
Benim de kiz ayni babasi masalkah. Ama oglum tip olarak bana benziyor. Insallah boyu babaya ceker diyorum. 57 cm simdi. 2.5 aylik ve 57 cm.

5 günde 350gr çok iyi hatta fazla. Günde 70 gr alsa 1 ayda 2100gr alır. Doğum kilosuna göre 2 ayda alması gereken kiloyu almış senin minnoş. Sağlıklı olsunlar da

Yok ben orda hangi anne mama vermek isterki ye cevap sanılanın aksine cok fazla keyfi veren var dedim
Cunku bi kesim var aşıya karsı olanlar gibi memeyede karsı
Yakın cevremdede cok var eğitimdede konusmustuk bunu onu dile getirdim ama acık yaraya parmak bastım aldı nerelere gitti konu

Buarada pratik değilim demişsin ben pratigimdir mesela buzlugum elimi kolaylastırıcak seylerle dolu elim hızlıdır vs vs ama artık değilim yemek eşim gelince ya ben yaparım ya o yada haftanın yarısı dısardan yiyoruz kac yıllık evliyim üc ayda bir anca dısardan söylerdik suanda haftanın yarısı diyorum sen anla ne haldeyiz
Camasır bulasık temizlik zaten elimi süremiyorum
Dün camasır adı altında kanguruyu yıkadımda üc saate anca asabildim
O yüzden hic kendini yetemiyorum vs diye düşünme bu aylarda böyle gececek bi sekilde yoksa yetersizlik hissi sadece meme icin değil herşeyde olusuyor

Rahmetli ananemin ayakları bu kadar değildi :)
Birde bu haziran ayındaki fotograf bunun üstüne yaklasık 5/6kg daha alıp gittim doguma tabi ödemlerim cabası
Bunu bizimkilere göndermiştimde aa bu iyi haliymiş demişlerdi keske dogum öncesi anestezi sonrasıda cekseymişim akıl edemedim agrıdan tiksinmekten :)
13kg aldıgımdaki hali sanırım böyleydi ama ödeminde etkisi cok her kilo alan böyle ayaktan almıyordur ama geciyor zayıflayınca kalmıyor hic bişey o fazlalıgını verince görüceksin

Bütün gece ayaktaydık teyzeleri, doktor damlasını değiştirdi, habire alttan gaz çıkartıyor oğlum, o kadar gaz neyden oldu bilmiyorum.

Sağlık ocağı ile doktorun tartısı bizde de farklı çıktı. Bence kilo alımını tek tartıdan kontrol etmek gerek. Yani kaç kilo olduğu değil ne kadar kilo aldığı önemli
Kızlar bide bebekleri kıyafetleriyle tartıyosunuz ve o gün giydiği kıyafete göre bile değişir..hatta en çok etkileyen çişli bezidir. bunlar 300 gram fark ettirebilir

Evet barsakları yeterince gelişmediğinden oluyor ama kıyamıyorum bekletmeye, 5. günde fitille bir bez dolusu yapıyor. 38+2'de doğdu bebeğim, onun da etkisi var mı bilmiyorum. Relactaz damla verdi doktoru, BioGaia yı kesti.

5 günde 350gr çok iyi hatta fazla. Günde 70 gr alsa 1 ayda 2100gr alır. Doğum kilosuna göre 2 ayda alması gereken kiloyu almış senin minnoş. Sağlıklı olsunlar da

Muhtemel tartı farkı oldu o kadar alamaz diye dusunuyorum

Bütün gece ayaktaydık teyzeleri, doktor damlasını değiştirdi, habire alttan gaz çıkartıyor oğlum, o kadar gaz neyden oldu bilmiyorum.
Bizde inanilmaz gazliyiz bu ara ve bende oyleyim yediklerime dikkat etmeme ragmen..herhalde bu da bir dönem havaya kaldirip ayaklarino karnina dogru itince cikartabiliyo anca baya pespese bitene kadar hareket yaptiriyoruz bizde gece uykusuda aciliyo tabii

Kendisi çıkarıyor ama sürekli pıtır pıtır, ben de gazlıyım evet. Sezeryandan mı kaynaklı yoksa gece kalkınca üşütüyorum ondan mı bilemedim. Maşallah bebek kilo alınca dikişlerim de acımaya başladı. Kendi kendine tuvaletini yapacak mı bu çocuk en çok onu düşünüyorum.

Yapar annesi bu da bi surec diye dusunuyorum..evet benimde dikisler sızlıyo hafif kendimi zorladigimda valla bende hep boyle aciyacak mi onu dusunuyorum..mevsimselde olabilir tam gecis mevsimi usutuyorda olabiliriz

Kilo paylaşımını bende doğru bulmuyorum. Şuan en erken doğan ama belki de en minik benimkidir. Haa bunu da hiç merak etmedim. 30haftalık doğum yaptım 3gün hiiiç gelmedi sütüm. Hiç gelecek gibi de durmuyordu. Yoğun bakıma gittiğimde herkes ayrı ayrı sütün gelmedi mi hala diye soruyordu. Bir deri bir kemik olan Bebeğim benden süt bekliyordu ama yok. Yoğun bakım doktoru sütün onu iyi edebilir diyordu sürekli (kakasını yuttuğu için kritik süreçteydi) ve süt gelsede en az 30cc olmak zorundaydı çünkü 15cc kadarı sonda borusunda kalıyormuş. Eve geldim Kv bu göğüslerden ne süt olur uğraşma boşuna dedi. Burda hepinizle de paylaştım acımı. Göğüslerim hırsla son vakumda çektirdiğim pompa yüzünden perişan olmuştu. Kopacak gibi görünüyordu uçları yaradan ama onca uğraşa rağmen halaa süt yok. Eşimle kavga bile ettim o psikoloji ile. Bir yandan evde bacağımdan çekiştiren sürekli gelip pompayı kapatan diğer oğluma rağmen pes etmedim. Bir çay kaşığı sütü hemşireye uzatıp nolur bunu ağzına koysanız dediğimi unutamıyorum çünkü gülmüştü.
3saatte bir 1saatten fazla pompa yapıyordum. 10cc ancak çıkıyordu. Onları biriktirip tek biberonda götürüyordum düşünebiliyor musunuz. Her geçen gün verdikleri mama miktarını artırdılar. Ben oh 30cc götürebiliyorum dediğimde 50cc yapmış oluyorlardı öğününü. İlk 10gün 330 gr zayıfladı sonrasında Günde 5gr bile zor aldı. Hemşireler daha fazla süt getir dedikçe ben pompa yaptım. 16.gün mamayı bıraktıklarını söylediler sonunda. Ama daha fazla getirin demeye devam ettiler. Ben hep şaşkın şekilde pompaya devam ettim. Gece alarm kurdum sağdım. Meğer benim sütten emin olmadan daha da getirin diyorlarmış. Taburcu olduğumuzda 3kiloya yakın süt verdiler elime. Son 1hafta götürdüğüm üçte bir poşeti buzluğa koymuşlar . Eve gelince Bebeğim memedeki kapasiteye yetişemedi. Bu defa da azalsın diye uğraştım.
Süt kesinlikle arz talep çaba meselesi.
O zamanlar 1saatte iki göğüsten 40cc çıkartabiliyorken şimdi 40ccnin çıkması 5dk sürüyor. Sütün kıvamı da değiştiği için çıkması kolay oluyor. Bir de ben sütün çıkması durumunu memenin yapısına bağlıyorum. Benim sütüm hiç kendiliğinden akmadı. Hangimiz aynıyız ki sütümüz aynı olsun. Hiç birimizin bebeği de aynı gün aynı ölçüde doğmadı. O yüzden kıyas yapmamalı. Herkes nasibiyle doğar. Ben elimden geleni yaptım diyebilmek önemli. @honey bunch ‘un demek istediği de bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…