Sağol desteğin için canım. Eşim bile sütün yok ki derken ben çıkan 1-2 damla suyu gösterip bak bu süt işte arkada devamı var deyip durdum. Ben de hep inandım, pozitif düşünmeye çalıştım. O sayede bu noktaya gelebildik. Yoksa ilk haftadan itibaren ne benden süt gelirdi, ne kızım emerdi. Sütün az doymuyor herhalde diyenlere hep yooo sütüm aşırı değil ama kızıma yetiyor diyorum hep.Canim sen moralini bozma. Bu dogumda seninle ayni seyleri yasadim. Ben de 37 haftalik dogurdum ve 1 damla sutum gelmedi. Moralim yerlerdeydi acaba hic sutum gelmeyecek mi diye ve benim 2. Dogumumdu. Buna ragmen yasadim sutum olacak mi stresini. Sen benimkinin 5 kati stres yasamissin.
Herzaman anne sutunden yanayim ama mamaya asla karsi degilim. Ilk bebegimi mama ile buyuttum ve hicc tanimadigim insanlar bile yorum yapip sinir ediyordu beni. Neymis simdiki anneler memeleri bozulmasin diye emzirmiyormus. Ya ben manyak miyim su isit su sogut bibwron yika. Hazir meme varken neden ugrasayim ama elin agzi torba degil buzulmuyor.
Bu dogumdaki avantajim ise hastanede 2 gece kalmakti. 1. Gecde emdi bebek sut yoktu. 2. Gece baygin baygin uyudu ve mama verdiler. Butum hemşireler sirayla gwlip emzirmeyi ogretmeye kalkisti ama bebek agzini degil gozunu bile açamıyordu. Ben bir taraftan agliyorum eyvah sut hic gwlmeyecek diye. Zaten. 2.Gun sekeri düştü atesi cikti hop kuvoze girdi.
Simdi cok sutum var. Cok olmasi da psikolojik kesinlikle psikolojik. Hic sutum yokken, cok sutum var diye dusundum. Cok sutum var ama gelecek daha gelmedi diye dusundum. Evde sagiyorum. Dondurucumun basina gidip sutlere bakinca, benek bunlari icip bitiremez cop olacak diyorum ve hoooop sutum aninda azaliyor sadece bebege yetecek kadar cikiyor. Sonra ben eyvah sutum cekiliyor diye kendimi yemege verip 3 gunde durumu toparliyorum.
Yediklerim cok fayda etmedi. Ictiklerimden de rezene cayi ve ayva kompostosu arttirdi sut miktarini. En cok arttiran ise olumku dusunup stres yapmamak oldu.
Kesinlikle çevreni bosver. Bebek ve sen varsin bu dunyada. Bunu hem mama hem mem ile coxuk buyuten biri soyluyor.
Malesef canımSağımda arttı mi peki
Kuru gaz da oluyor , gün içinde yuttuğu havalar akşam gece çıkıyormuşBütün gece ayaktaydık teyzeleri, doktor damlasını değiştirdi, habire alttan gaz çıkartıyor oğlum, o kadar gaz neyden oldu bilmiyorum.
Canim artar merak etme. Ben sabah 9 gibi emzirdikten sonra sagiyorum. Sonra 1 ile 3 arasi sagiyorum. Aksam 7de safiyorum gece 23.30de sagip yatiyorum. Onceden gece 3te de sagiyordum ama 1 haftadir 3te uyanamiyorum. Pamukcuk oldu cok ememiyor. Ememeyince uykusu da sapti uykuya dalamiyor dalsa bile hemen uyaniyor. Biraz zor oldu bu hafta.Malesef canımbi ara her emzirme sonrası sağmayı bile denedim ama aynı noktadayız. O yüzden artık bi kere gece 1-2 kere gündüz sağıyorum. Benim bebek silikon uçla emiyordu, yani göğsün ucundan çekiyordu sütü belki ondan çoğalamadı sütüm diye kafayı ona taktım 1 haftadır uğraşıyoruz nihayet silikon uçtan kurtulduk normal emiyor artık (tabi memede savaş yapa yapa ) inşallah bunun faydası olur da artar sütüm.
Sen elinden geleni yapıyorsun cnm herkes nasibini emer inan senin çabanın binde birini göstermeyeler var.Burda kimsenin başkasını incitme niyeti olduğunu sanmıyorum.Hic tanımadığımız kişilerle yeri geliyor derttas oluyoruz.moralini bozma olumsuz düşünme.Ve lütfen ayvayı bir dene tam mevsimi.buyugum 2 yaşında küçüğüm bebekken ve tek başıma mücadele etmeye cakisirken değer verdiğim komşum getirmişti.cidden çok artırmıştı sütümü.Malesef canımbi ara her emzirme sonrası sağmayı bile denedim ama aynı noktadayız. O yüzden artık bi kere gece 1-2 kere gündüz sağıyorum. Benim bebek silikon uçla emiyordu, yani göğsün ucundan çekiyordu sütü belki ondan çoğalamadı sütüm diye kafayı ona taktım 1 haftadır uğraşıyoruz nihayet silikon uçtan kurtulduk normal emiyor artık (tabi memede savaş yapa yapa ) inşallah bunun faydası olur da artar sütüm.
Karnına havlu ütüleyip koysaydın belki üşütmüştür veya sen üşütmüşsündür yıkamışmıydınız dünBütün gece ayaktaydık teyzeleri, doktor damlasını değiştirdi, habire alttan gaz çıkartıyor oğlum, o kadar gaz neyden oldu bilmiyorum.
Onceden zorunluluktu sagmak bebek ac kalmasin diye.bizim aşı da haftaya perşembeye kaldıPlm123 senin sağma disiplinine hayranım bu gece de üşendim sağmadım. sabah da unutmusum şimdi sağdım
Ayvayi komposto yaptim ben de. Sadece yikadim kabuklari ile dograyip su ekleyip hasladim. Seker atmaya da gerek kalmadi. Onu yiyince sutum baya artti. Hurma da cok arttirdi.Sen elinden geleni yapıyorsun cnm herkes nasibini emer inan senin çabanın binde birini göstermeyeler var.Burda kimsenin başkasını incitme niyeti olduğunu sanmıyorum.Hic tanımadığımız kişilerle yeri geliyor derttas oluyoruz.moralini bozma olumsuz düşünme.Ve lütfen ayvayı bir dene tam mevsimi.buyugum 2 yaşında küçüğüm bebekken ve tek başıma mücadele etmeye cakisirken değer verdiğim komşum getirmişti.cidden çok artırmıştı sütümü.
Şu sıra sanırım atakta olduğu için sürekli memede duruyor oğlum memeler fis fis oldu ama yutkindugu için yok diye düşünmüyorum ayva yeyince resmen göğsün dolduğunu hissediyorum ben.belki bünyeden bünyeye farkeder ama inşallah sana da faydası olur.
kendiliğinden akmıyor mu çok şişince? bazen sabah öyle beze beze oluyo benimde bakıyorum ped baya ıslanmış. sonra hemen emziriyorum bosaltıyoOnceden zorunluluktu sagmak bebek ac kalmasin diye.
Simdi zorunda degilim ama sagmazsam memem cok sisiyor mastit korkusundan yine mecbur sagiyorum.
Bu sabah mastit oldum eyvah diye kalktim. Yumru yumru sismis memem. Hemen baktim kizariklik yok atesim yok. Acelw ile emzirdim. Kalani da mecbir sagdim sagmazsam mastit olurum. Ilk bebekte oldum. 10 tane penisilinin korkusuna sagiyorum. Yoksa cok useniyorum. Artik gece 3te sagmiyorum. Sabah oglen aksam ve gece yatmadan sagiyorum.
Benim akmiyor. Bebek agladiginda sadece 1i akiyor ama oyle ped islatacak kadar degil atletim islaniyor. Birini emerken digeri akiyor bazen nadir. Ama onda da 1tanesi. Sag memem hic akmadi ve daha kucuk.kendiliğinden akmıyor mu çok şişince? bazen sabah öyle beze beze oluyo benimde bakıyorum ped baya ıslanmış. sonra hemen emziriyorum bosaltıyo
aa. göğüs pedi kullanmıyosun o zaman? biz ne zaman bırakırız bu pedleri?Benim akmiyor. Bebek agladiginda sadece 1i akiyor ama oyle ped islatacak kadar degil atletim islaniyor. Birini emerken digeri akiyor bazen nadir. Ama onda da 1tanesi. Sag memem hic akmadi ve daha kucuk.
Hic bilmiyorum canim. Cok sukur sutum iyi ama benim akma?olayi yok.. disari cikarken ne olur ne olmaz diye dusunup ped takiyorum.aa. göğüs pedi kullanmıyosun o zaman? biz ne zaman bırakırız bu pedleri?
Bende aynı şekilde yapıyorum cnm sadec e biraz şeker ekledimAyvayi komposto yaptim ben de. Sadece yikadim kabuklari ile dograyip su ekleyip hasladim. Seker atmaya da gerek kalmadi. Onu yiyince sutum baya artti. Hurma da cok arttirdi.
Benim ilk 2 'de 1.5 yaşına kadar kullandimaa. göğüs pedi kullanmıyosun o zaman? biz ne zaman bırakırız bu pedleri?
Bir tanıdık eşi de kendisi de çocuk doktoru ve bebeğine gece uyumadan önce mama veriyor gece uyuyabilmek için, bence isteyen meme verir, isteyen de deforme olmamak için veya gece daha iyi uyuyabilmek için mama verir, herkesin kendi tercihi. Annenin ruh sağlığının yerinde olması ve mutlu olması anne sütünden bile daha kıymetli bence.Niyetim ne seni ne başkasını suçlamak, kızmak vs değildi zaten. Sadece mama - meme muhabbeti benim zaten dolup taştığım bir ana denk geldi. Aile hekimimi çok severim ama sağolsun o da bayağa üzdü bugün beni. Gece 1 kere verdiğim mamayı kolaya kaçtığım için verdiğimi ima etti. Uyumak için veriyormuşum. Uyuma derdim olsa gece 2-3 defa kalkıp uyuyan çocuğu zorla uyandırıp emzirecegim diye, gecenin 4ünde 50-60 cc süt sağacağım diye uğraşmam. Günde 1-2 kere kilo alsın, aç kalmasın diye veriyorum mamayı onu da tabiki hayatımızı kolaylaştıracak zamanlarda veriyorum, niye gece 3 saat tok karnına güzelce uyuması varken başka saatte vereyim ki mamayı. Bi de diyorki üzülme sütün biterse süt anne bulursunuz, espri yapıyor sözde
Kıyamam yaCanim artar merak etme. Ben sabah 9 gibi emzirdikten sonra sagiyorum. Sonra 1 ile 3 arasi sagiyorum. Aksam 7de safiyorum gece 23.30de sagip yatiyorum. Onceden gece 3te de sagiyordum ama 1 haftadir 3te uyanamiyorum. Pamukcuk oldu cok ememiyor. Ememeyince uykusu da sapti uykuya dalamiyor dalsa bile hemen uyaniyor. Biraz zor oldu bu hafta.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?