Geçmiş olsun canım.benimde sol meme aynı ilk günlerde hep sağa zorladım sol tersime gelmişti şimdi sağdan daha çok geliyo..Benim sol meme az süt üretiyor ilk bebegimde tersime gelince çok becerememiştim ondan emzirneyi o azalmıştı şimdide aynı O meme az dışardan bakınca bile sağ damarlı baya sol damar az görünüyor. O yüzden o memeden az çıkıyor gündüz çıkmıyor prk benim sabah ilk uyandırın saatler ve gece cikiyo ondada çok değil 2 sağım 1 öğün anca oluyor onuda gece verdim mama yerine. Dün bide kürtaj oldum ilk 2 saat emzirme dediler emzirmedim mama verdim o saatlerde
İlk oğlumda sadece anne sütü verdim ve hiç sağım yapmamıştım, bunda sağdım falan derken yetiyo mu yetmiyor mu az mı endişeleri beni yıprattı, şimdi sağmayı da bıraktım, mamayı da mümkün olduğunca hiç vermeyeceğim, mama verdikçe sütüm de azalıyor sadece anne sütüyle devam edeceğim Allah’ın izniyle, bundan sonra sağmayı da düşünmüyorum, mümkün olduğunca stresten uzak durmaya çalışacağım ve bol su içerek doğal akışına bırakıyorum.Kızlar bende 3 gündür mama vermiyorumçözümü bende gece emmediği memeyi sağarak buldum..
Normalde geceye artık sütüm azalıyo bebek çekiyor ama gelmiyodu..soran olmuş nasıl yetmediğini anlıyosun diye öyle bi anlaşılıyor ki malesef o memede çırpındıkca süt gelmiyo belli yutkunma seside gelmiyo oğlum cildiriyo artık gerçekten çok üzücüo durumda mama veriyodum destek olarak 70 cc felan..gecede sagiyorum emmedigini 60 70 çıkıyo bende onu geceye destek veriyorum☺
Onun dışında gün içinde sağmam mümkün değil çünkü benimki zaten emiyo hepsini bi şey kalmiyo ki..uyusunda biriksin diye dua ediyorum.. E Elwing6ShinSeGi @balbebis @ozlemo248 ve mama veren arkadaşlar.. siz gün içinde sagiyo musunuz geliyo mu süt?
Gece sabaha karşı tek meme emiyo uyuyo bende diğerini sagiyorum 3 gündür böyle...aksam on birden sonra doymuyo bende o sağdigimi veriyorum ve iyi de oluyo yoksa mama vermeden durmuyoduHaftada 500cc civarı vermiştim yazdım ben de hep ama 3400 doğdu 3 gün sonra 3000e düştü şimdi 52 günlük ve 4150 buna göre az diyo doktor..ben de bebişin durumuna göre hareket ediyorum zaten artık gazdan mı ağlıyo aç mı yoksa kucak istediği için mi ayırt edebiliyorum☺Ben hep iki meme veriyorum gece gündüz
Ben folik asit ve d vitamini dışında bişey kullanmadım çünkü midem kaldırmadı o kadar ilacıYok cnm hatırlıyorum herkes kullanmadı karsı olanda vardı benim kadar cok kullanan yoktu hatta bi ara hasta oldum günde 10tane ilac/gıda takviyesi alıyordum
Folik asit demir magnezyum kalsiyum d vitamini Omega 3
3.ayım itibariyle kullandım ve hala kullanıyorum gelişimlerini inanılmaz etkiliyor
He iyi bişey mi bence değil doğanın kanununa aykırı bi kere
Bende aldırayım da sütle karıştirip yerim içinede muz felan
Ben yoğurtlu ıspanak yemeği yedigimdeçok iyi sut yapıyor benimkide ıspanak almaktan yemekten bıktı ama sesini cikaramiyoAy boyle seyleri yazin adam eve bir seyler tasimsktan bir hal oldubugunde ayva siparis ettim..ben yogurtta mayaliyorum mesela benim memeler sute karsi duzenli yiyeyim..bende en cok sutu tavuk yedigimde sagdim
Ben ilk sol mememi verdim simdi sağı emiyo aradan yarım saat geçti bile çoktan..solu şagsam süt gelir ama bizimki 2 saat sonra açıkacak yine o yüzden saklıyorumSağıyorum canım dediğin gibi gündüz çok emdiği için emme sonrası 20-30 cc anca çıkıyor. Gece 3 ile 5 arası sağarsam 50-60 cc çıkıyor, tabi çok emmediyse. Geçen gece 4te uykusu açıldı uzun uzun emdi gittim sağdım 40 cc zor çıktı. Ben bi de makineden Sonra elimle de sağıyorum makine tam boşaltamıyor sanki.
Sagarken sıkıntı yok. Bebek uyansa da uyanmasa da ben 30 dk sagiyorum. Bitti denen memeye digerini sagdiktan sonra tekrar dönuyorum. Sut 20 dakika sonra kendini saliyor.Akma olayı meme yapısıyla alakaliymis dün sağmaya calisiyorum süt 20 cc cikti sonra bıraktım 15 dk sonra kizim uyandı diğer memeyi emerken süt biten meme akmaya basladi
o sağdığını gece 12-1 değilde yavas yavas geriye alsan uyumaz mı? mesela 23.30 sonra 23.00 gibi. onu içtikten sonra kaç saat uyuyor?Gün içinde emmediği meme oluyosa sizin iyi bizimki sürekli bi o meme bi diğeri anca doyuyo o yüzden gündüz sağamam (bu yazı niye koyulasti?)
bende aynı senin gibi yapıyorum bizimki 1 buçuktan önve uyumuyo geceleri o yüzden 5 de 6 da sagiyorum tek memeyi ondan da 60 70 çıkıyor 4 saat beklemis memedeo sagdigimida ertesi gün gece oniki bir gibi verip uyutuyorum.
gün içinde sagigini tekrar vermek zorunda kaliyosan bi anlami yok ki memenden emsin daha iyi
Ben yoğurt hergün en az 1 kase yiyorum zaten. Demekki bu kadar şey yemesem süt hiç olmayacakmış
Yok kiz oyle deme senin cok sutun var bence. Merak etme hwpsi gwlwcek zamanla.
Benim kız tek meme ile doymuyor artık ikisini de emiyor. Hatta döndüre döndüre emziriyorum. 5-10 dk güzelce emiyor sonra homurtular başlıyor (süt gelişi azalınca kızıyor sanırım) sonra çığlıklar ağlamalar filan, hooop diğer memeye geçiyorum 5-10 dk onu da emip aynı şeye başlayınca hooop tekrar ilk memeye dönüyoruz derken bu şekilde her iki memeyi dönüşümlü ikişer kere emiyor.Ben ilk sol mememi verdim simdi sağı emiyo aradan yarım saat geçti bile çoktan..solu şagsam süt gelir ama bizimki 2 saat sonra açıkacak yine o yüzden saklıyorum
Ben yoğurtlu ıspanak yemeği yedigimdeçok iyi sut yapıyor benimkide ıspanak almaktan yemekten bıktı ama sesini cikaramiyosende dene benim sütümde psikolojim yüzünden kesiliyor bigun olsa bigun olmadığı oluyor ama ıspanak her derde deva
benim bi de koca bebek var, bi de onu eyliyorum. Kendime bulgur pilavı koca bebeğime ayrı pirinç pilavı yapıyorumMercimek corbasi yiyemedigi icin cok uzgun benimkide paso bulgur pilavi
Mercimek corbasi yiyemedigi icin cok uzgun benimkide paso bulgur pilavi
Ben baya sıkıyorum burun deliğini parmağımla bastırıyorum biraz ki çıkmasın diye. 1 günde bitiyo zatenKızlar serum fizyolojik damla kullananlara bir sorum olacak acill. Doktor gün de 4 kez bir damla dedi ama burna damlatınca derine gitmiyor yüzeyde kalıyor gibi geldi. Burnun içine soksam sıkmayıp damlatmak zorunda kaldığım için onu da yapamıyorum.Siz ne şekilde kullanıyorsunuz bir de tüp halinde bu damla. Her tüpü bir günde atıyor musunuz? günde 4 kez birer damla yapsam bir tüp bitmez bir sürü kalıyor içinde
Benimki de gece tek memede uyuyodu ama kilosu az olunca doktor sen ikinciyi de vermeye çalış dedi zaten iki dakika falan uğraşınca ikinci memeyi de alıyo süt bitene kadar bırakmıyoGece sabaha karşı tek meme emiyo uyuyo bende diğerini sagiyorum 3 gündür böyle...aksam on birden sonra doymuyo bende o sağdigimi veriyorum ve iyi de oluyo yoksa mama vermeden durmuyodu
Eger aç gibi gelmiyosa ne güzel verme tabi mama o rahatlığı sen zaten anlıyosundur..İlk oğlumda sadece anne sütü verdim ve hiç sağım yapmamıştım, bunda sağdım falan derken yetiyo mu yetmiyor mu az mı endişeleri beni yıprattı, şimdi sağmayı da bıraktım, mamayı da mümkün olduğunca hiç vermeyeceğim, mama verdikçe sütüm de azalıyor sadece anne sütüyle devam edeceğim Allah’ın izniyle, bundan sonra sağmayı da düşünmüyorum, mümkün olduğunca stresten uzak durmaya çalışacağım ve bol su içerek doğal akışına bırakıyorum.
Korkuyorum o saatte vermeye de çünkü mamada eğer on bucukta verdiysem uymadığı için on iki buçukta yine vermek zorunda kalıyodum hatta bi defasında 3 kere peş peşe mama verdim sonunda gece 2 de uyumuştu..o sağdığını gece 12-1 değilde yavas yavas geriye alsan uyumaz mı? mesela 23.30 sonra 23.00 gibi. onu içtikten sonra kaç saat uyuyor?
Benimki sürekli meme istediği için sagacak vakit olmuyor maalesefKızlar bende 3 gündür mama vermiyorumçözümü bende gece emmediği memeyi sağarak buldum..
Normalde geceye artık sütüm azalıyo bebek çekiyor ama gelmiyodu..soran olmuş nasıl yetmediğini anlıyosun diye öyle bi anlaşılıyor ki malesef o memede çırpındıkca süt gelmiyo belli yutkunma seside gelmiyo oğlum cildiriyo artık gerçekten çok üzücüo durumda mama veriyodum destek olarak 70 cc felan..gecede sagiyorum emmedigini 60 70 çıkıyo bende onu geceye destek veriyorum☺
Onun dışında gün içinde sağmam mümkün değil çünkü benimki zaten emiyo hepsini bi şey kalmiyo ki..uyusunda biriksin diye dua ediyorum.. E Elwing6ShinSeGi @balbebis @ozlemo248 ve mama veren arkadaşlar.. siz gün içinde sagiyo musunuz geliyo mu süt?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?