Kaynanan gitse hersey daha güzel olur..kaynanam bana geldiginde oğluma mama vereceksem bile veresim gelmiyodu o varken vermek istemiyodum.o gidince kendimi daha rahat hissedip veriyodum..sen doktorun dediğine göre bi yol cizersin ama hep ağlıyosada bu eziyeti kendinede bebeginede çektirme mama dene..bazı doktorlar çok katı oluyo illa verme diye ama bebeginun halinden de sen en iyi anlarsın.sürekli emzirmek iyi güzel ama süt de dolmuyo bu sefer..

Tatlı dille konulabilirsin ama bazı insan değişmez istersen eşin sen yokken söylesin ama kayınvalidenin tavrı sert olcaksa hiç uğraşmayın sen de takma yemeğini yapıyomuş hiç yoktan iyidir benim de kayonvalidem şimdilik yanımda canımı sıkan şeyler yaptığında içimden aman işimi görüyo işte boşver diyorum çünkü uyarıları hiç dinlemez zaten Pazartesiye kadar çok var bol bol emzir benim de hala süt problemim devam ediyo ama vicdanım rahat elimden gelenin fazlasını yapıyorum artık gerisine karışamam ki

Katiliyorum, ben de silikon ucla emziriyordum. Bir kac kere gogsum dolup bosalmadigi icin gogus kanallarim tikandi. Son tikandiginda teyzem silikonsuz emzirmemi soyledi, bir yandan da gogsume masaj yaptik, gogsum 10 dk icinde acildi. Yani silikonlar evet cok faydali ama onlar bile bebegin vakum gucunu negatif etkiliyor.

Kilo alımı nasıl tek anne sütü mü veriyosun canım..benimki karnı ac olduğunda uykuya gitmiyo
Yok kilo alımı çok iyi sadece anne sutu veriyorum dr a sordum mama vereyim sutum mu yetmiyor diye yetmiyo değil doymuyo bu obur dedi kilo alımı olması gerekenden fazla bile dedi 2 ay kontrolünde bakalım nakadar aldı kilo gerçi her doktorun kriteri farklı ama gerçekten çok yipratiyo hu hali bi düzene geçmemiz şart yada cekicezdüzelene kadar hayır gece uykumuz olsa idare edicem ama biyerden sonra tamamen tükenip kesiliyorum gücüm kalmiyo/:

Arkadaşlar az da olsa oyalamak için bir yöntem. Bebiş emzik almıyordu. Annem emziği kendi göğsüne saklayıp verip kandırıyor. Az da olsa oyalanıyor

Karnına havlu ütüleyip koysaydın belki üşütmüştür veya sen üşütmüşsündür yıkamışmıydınız dün
Havlu da kar etmiyor canım ben hep hızlıyım zaten geceleri kalkınca mı üşütüyorum anlamadım. Relactaz diye bi damla verdi doktor, ondan sonra böyle oldu Habire alttan gaz çıkartıyor ama huyu suyu değişti, gece uyuyan çocuk uyumuyor.

Dil bağını bilmiyorum ama sünneti cok kolay atlattık kanama kesilip dikiş atıldı sargı bile yapılmadığı halde yok denecek kadar kanaması oldu (ilk idrarı pembemsi gibi oldu ) hafif ödemi hala olmasına ramen ağrısı hiç olmadi olursa kullan diye verdiği fitili hiç kullanmadım diyebilirim ( bizim sıpa gazlı olduğundan fitili herdefasinda püskürttü) ağrı olmuyor diye bende vermedim demem oki sünnetten hiç korkmayın

Aynı şeyleri yaşamışız, özellikle son paragrafın tamamen beni anlatıyor. Az önce çamaşır asıyorum diye eşimle gerildik, çocuk sakinken meme vermemişim, çamaşır asmaya gitmişim, şimdi ağlarken de memeyi almıyormuş.
Biberonun ucunu değiştirdim yeni mamayız yoğun kıvamlı diye, şimdi de bebeğim memeyi emmeyi unuttu, hızlı aksın istiyor sanırım çok öfkeleniyor ağlıyor memede

Çok geçmiş olsun darısı başımıza inşallah kolay atlatırız

Büyüme atağı olabilir canım. İnşallah önceki haline döner. Gece uykusu hem bebek için hem anne için çok önemli.

geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Kesinlikle bende rahat edemiyorum kv yanında. Bi de böyle şeyler soyledikce iyice kotu oluyorum.

Dr çok katı değil başka annelere mama önerdiğini biliyorum. Çok aglamiyo ama zayıf. 4 kiloyu zor buluyoruz 58 günlük.

Laktoz intoleransı belirtisi. Bizde de çok gürültülü kaka yapma ve sivilceler vardı doktora olabilir mi diye sormuştum kakasında kan gördün mü demişti
Evet bende şüphelendim sordum aynı şekilde kan gördünmü dedi hayır diyince ozaman sorun yok dedi

Gitmesini isteyemem uyarıyorum. Böyle dedikce olan sütüm de gitcek diyorum ama dinlemiyo. Normalde takmazdim ama bu lohusalık fena vurdu beni

Ben tecrübeli bir anne değilim ama bir şeyler yazmak istedim. Eğer doktorundan emin değilsen başka bir doktora daha git. Bebeği olan arkadaşlarının tavsiye ettiği bir doktor olabilir. Benim ilk gittiğim doktor bebeğin az kilo almış demişti ikincisi normal almış dedi. Kayınvalideniz size bu tür şeyler söylediğinde sütün gelmesinin psikolojiyle çok ilgisi olduğunu böyle söylemeye devam ederse sütünün etkilenebileceğini söyle bence. Benim bebeğim memede kavga ediyor sık sık. Doktor kilo alımı normal dese bile annem bebek çok emdiği için sütün az geliyor olabilir dedi.Haklı belki de çünkü oğlum sütün dolmasını beklemeden sürekli emmek istediği için bir süre sonra kavga ediyor memeyle. Ben anneme anne bana böyle şeyler söyleme psikolojik olarak etkilenirim dedim. Yani açıkça söyle.

Ya biz de ikisini birden yaptiracagiz. Kasim'in ikinci haftasi dusunuyoruz. Dusundukce geriliyorum. Normalde alti acildiginda bas bas bagiran bebek sunnetten sonra nasil olur artik kimbilir.
Ben de geriliyorum. Ama atlatacagiz inşallah. Belki sende ters teper ve sünnetten sonra altını açtığında mutlu bebege dönüşür. Altını aldırmayı sevmiyor mu tosuncuk? Kıyamam ben ona. Bizimki de kakali durmuyor. Mık mık mizmizlaniyor almayınca

Kızlar bugun bir tecrübe daha edindim. Edinmez olaydim gaz sancimiz olduğunu hep soyluyorum. Bir haftadır metsil kullanıyoruz. Ama arada yine ufak tefek sancılarımız oluyodu yada ben öyle sanıyodum.. Bugün kontrole gittik doktora daha iyi bi gaz ilacı yazmasını istedim. Direk sab simplex yazdı ve çok etkili olduğunu söyledi. Bende aldım ve 12 de eve geldim verdim birde aksam 6 da verdim metsili hic vermemiştim bugün.
Nerden aldım o damlayı iki kere verdim ama 8 de bir ağlamaya başladı apartmanı ayağa kaldırdı saat 10 oldu uyuttum ama sancıyla uyudu çocuk. Meğer metsilin faydası varmış ben anlamamışım.
Demem o ki kimse çok kötü sonuçlar görmediyse ilacını değiştirmesin daha kötü sonuçlar doğuruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…