Kaynanan gitse hersey daha güzel olur..kaynanam bana geldiginde oğluma mama vereceksem bile veresim gelmiyodu o varken vermek istemiyodum.o gidince kendimi daha rahat hissedip veriyodum..sen doktorun dediğine göre bi yol cizersin ama hep ağlıyosada bu eziyeti kendinede bebeginede çektirme mama dene..bazı doktorlar çok katı oluyo illa verme diye ama bebeginun halinden de sen en iyi anlarsın.sürekli emzirmek iyi güzel ama süt de dolmuyo bu sefer..Merhaba arkadaşlar ben de eylül annesiyim ara sıra burayı takip ediyorum.
Mama konusu açılmışken yazmak istedim. Bebeğim 3 eylülde 3040 gr doğdu 2600 e kadar dustu sürekli emzirdim su anda 4 kiloya yakın olmali. Pazartesi Dr kontrolünde ogrenicez tam kilosunu.
Doğumdan sonra kv yanıma tasindi. Sürekli senin sutun az yetmiyo acı deyip moralimi bozuyo. Zayıf bu çocuk mama ver diyo. Ben cocuklarima hiç mama vermedim sutum çok yariyodu fln diyo. Gerçekten psikolojim alt üst kendimi çok yetersiz hissediyorum. Mamaya karşı değilim ustelik. Dr dese veririm. Ama dr kilosu normal aralıkta bazı bebekler geç kilo alır boyu uzun ondan zayıf diyo.
Ne yapmalıyım Dr u dinlemeli miyim? Oğlum gerçekten bazen açlıktan agliyomus gibi geliyo ya da ben artık doyuramadigimi düşündüğüm için öyle zannediyorum. Ne yapacagimi sasirdim. Tecrübeli anneler yardım eder misiniz
Tatlı dille konulabilirsin ama bazı insan değişmez istersen eşin sen yokken söylesin ama kayınvalidenin tavrı sert olcaksa hiç uğraşmayın sen de takma yemeğini yapıyomuş hiç yoktan iyidir benim de kayonvalidem şimdilik yanımda canımı sıkan şeyler yaptığında içimden aman işimi görüyo işte boşver diyorum çünkü uyarıları hiç dinlemez zatenGüya yardım etmek için geldi. Bi de onlarda adet gibi bisey. Akrabalarına karşı torun bakiyo, gelini bebekle tek birakmiyo. Yemek yapıyo sadece, bu kadar moralimi bozana kadar o yemeği ben de yaparım. Git de denmiyo.
Her aglamasina emziriyorum. Umarım kilo almıştır.
Katiliyorum, ben de silikon ucla emziriyordum. Bir kac kere gogsum dolup bosalmadigi icin gogus kanallarim tikandi. Son tikandiginda teyzem silikonsuz emzirmemi soyledi, bir yandan da gogsume masaj yaptik, gogsum 10 dk icinde acildi. Yani silikonlar evet cok faydali ama onlar bile bebegin vakum gucunu negatif etkiliyor.Malesef canımbi ara her emzirme sonrası sağmayı bile denedim ama aynı noktadayız. O yüzden artık bi kere gece 1-2 kere gündüz sağıyorum. Benim bebek silikon uçla emiyordu, yani göğsün ucundan çekiyordu sütü belki ondan çoğalamadı sütüm diye kafayı ona taktım 1 haftadır uğraşıyoruz nihayet silikon uçtan kurtulduk normal emiyor artık (tabi memede savaş yapa yapa ) inşallah bunun faydası olur da artar sütüm.
Yok kilo alımı çok iyi sadece anne sutu veriyorum dr a sordum mama vereyim sutum mu yetmiyor diye yetmiyo değil doymuyo bu obur dediKilo alımı nasıl tek anne sütü mü veriyosun canım..benimki karnı ac olduğunda uykuya gitmiyo
Havlu da kar etmiyor canım ben hep hızlıyım zaten geceleri kalkınca mı üşütüyorum anlamadım. Relactaz diye bi damla verdi doktor, ondan sonra böyle olduKarnına havlu ütüleyip koysaydın belki üşütmüştür veya sen üşütmüşsündür yıkamışmıydınız dün
Dil bağı ameliyattan sonraki süreci rica etsem paylaşır mısın? Biz de bu ay kısmetse sünnete birlikte olacağız. Zorsa süreç ayrı zamanlarda yaptırayım diyorum ama doktor ikisini bir arada çıkartalım dedi... Ve öncelikle de geçmiş olsun. Umarım kolay atlatmissinizdir
Dil bağını bilmiyorum ama sünneti cok kolay atlattık kanama kesilip dikiş atıldı sargı bile yapılmadığı halde yok denecek kadar kanaması oldu (ilk idrarı pembemsi gibi oldu ) hafif ödemi hala olmasına ramen ağrısı hiç olmadi olursa kullan diye verdiği fitili hiç kullanmadım diyebilirim ( bizim sıpa gazlı olduğundan fitili herdefasinda püskürttü) ağrı olmuyor diye bende vermedimDil bağı ameliyattan sonraki süreci rica etsem paylaşır mısın? Biz de bu ay kısmetse sünnete birlikte olacağız. Zorsa süreç ayrı zamanlarda yaptırayım diyorum ama doktor ikisini bir arada çıkartalım dedi... Ve öncelikle de geçmiş olsun. Umarım kolay atlatmissinizdir
Aynı şeyleri yaşamışız, özellikle son paragrafın tamamen beni anlatıyor. Az önce çamaşır asıyorum diye eşimle gerildik, çocuk sakinken meme vermemişim, çamaşır asmaya gitmişim, şimdi ağlarken de memeyi almıyormuş.Mama polemiği olmuş. Bir mama zede olarak ben de yazayım yaşadıklarımı, duygularımıuzun bir iç dökme olacak kusurabakmayın.
Kızım 37 haftalık sezeryanla doğdu belki bundan belki göğüs uçlarımın küçük olmasından beni doğru düzgün emmedi. Emmediği için de sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler saatlerce uğraşıyordu bebeği memeye tutturmak için, 5 dk tutsa tamam yeterli deyip gidiyorlardı. O gece sabaha kadar uğraştım emsin diye yok emmedi. Ertesi gün eve geldik ben hala sürekli uğraşıyorum ama emmiyor en az 7 saat aç kaldı o gün. Baygın gibi uyuyordu muhtemelen açlıktan kan şekeri düştü. Çocuk doktoru acil mama başlayın dedi. Bir de sarılık çıktı, üstelik 3 günde 300 gram kaybetmiş doktor kilo alamazsa hastaneye yatırırım dedi, çok korktum. Beni hiç emmezse korkusu ile biberon da vermedim kaşıkla, şırıngayla binbir zahmetle besledim. Diğer yandan beni emsin diye her yolu denedim. Silikon uçla bi nebze çözdük olayı, emmeye başladı ama süt yok. Beni emsin diye mamayı enjektör ile göğsümden veriyorum ama ne rezillik her besleme sonrası her yer mama oluyor komple kıyafetler değişiyor. Arkadaşın pompasını istedim acil. Uzun uzun sağıyorum sadece 2-3 damla su gibi bişey çıkıyor hepsi o. Bu arada daha doğum yapmadan sütü gelen arkadaşlar bile vardı ne özeniyordum onlara. İki ayrı hastanede emzirme hemşirelerine gittim yalvar yakar bana derman olun diye. İkinci gittiğim hemşire sağolsun enjeksiyonu pompa gibi yapıp göğsümde bir çekti ki bi anda süt fışkırdı. Mutluluktan ağladım. Ondan sonra aktif emzirmeye ve mamayı azaltmaya başladım. Ama bi sorun vardı ki malesef sütüm var ama az. Çoğalsın diye neler neler yaptım. Bebeği de devamlı emziriyordum sütüm artsın diye. Çabalarım sonuç verdi sütüm arttı ama hala öyle bol bol değil ucu ucuna yetiyor kızıma ki bazen de yetmiyor. Sağıyorum sağıyorum 30 cc anca çıkıyor, burda 100 cc sağanları okuyunca yaşadığım demoralizasyonu düşünün. Kendimi yetersiz hissettim ama hiç pes etmedim. Hala da pes etmiyorum. Sütüm artsın diye her yolu deniyorum. Okumadığım makale kalmadı. Sosyal medyada mesaj atıp soru sormadağım emzirme danışmanı kalmadı desem yeridir. Ama bebeğim yine kilo kaybı yaşar korkusundan günde 1-2 kere de mama veriyorum. Sütü bol bol olup burda ballandıra ballandıra anlatan ya da bebeğinin ayda 1 kilo, 1buçuk kilo vs aldığını gururla yazanlara özenerek bakıyorum sadece. Sonra kendime bakıp üzülüyorumbenim saatlerce uğraşıp sağdığım miktardaki sütü arkadaş gece uyurken göğüsünden akan sütleriyle kalkanında biriktiriyor ama ne yapayım benim de fizyolojim bu demekki. Yine de pes etmiyorum. Her yolu, herşeyi denemeye devam. Bebeğim için en iyisi olsun istiyorum.
Mamaymış, anne sütüymüş diye polimik mesajları yazarken lütfen bu konu da zaten yetersiz hissedip üzülen annelerimizi de düşünelim. Bu grupta kimse zaten keyfi mama vermez bebeğine.
Ayrıca hamileyken nasılki abur cubur yemek, kola içmek vs gibi şeylere nasıl kimimiz çok karşıydı kimimiz masum görüyordu. Mama konusunda da fikir ayrılığı olabilir saygı duyacağız mecbur birbirimize.
Son bir şey. Benim de ikinci hafta itibari ile kimse yoktu yanımda. Bebeğime kendi başıma baktım sayılır. Ara ara eşim vardı sadece. Ben de çok isterdim her emzirme sonrası süt sağayım, tek derdim bebeğim olsun ama ocakta sıcak bir yemek de pişmesi gerekiyordu, kirli çamaşırların yıkanması da. Herşeye yetmeye çalıştım bu kadar oldu. Belki de ben pratik bir insan değilimdir bilemiyorum. Ama yanında yardımcı olacak birileri olup sadece bebeği ile ilgilenen arkadaşlar ne şanslı
Çok geçmiş olsunDil bağını bilmiyorum ama sünneti cok kolay atlattık kanama kesilip dikiş atıldı sargı bile yapılmadığı halde yok denecek kadar kanaması oldu (ilk idrarı pembemsi gibi oldu ) hafif ödemi hala olmasına ramen ağrısı hiç olmadi olursa kullan diye verdiği fitili hiç kullanmadım diyebilirim ( bizim sıpa gazlı olduğundan fitili herdefasinda püskürttü) ağrı olmuyor diye bende vermedimdemem oki sünnetten hiç korkmayın
Büyüme atağı olabilir canım. İnşallah önceki haline döner. Gece uykusu hem bebek için hem anne için çok önemli.Havlu da kar etmiyor canım ben hep hızlıyım zaten geceleri kalkınca mı üşütüyorum anlamadım. Relactaz diye bi damla verdi doktor, ondan sonra böyle olduHabire alttan gaz çıkartıyor ama huyu suyu değişti, gece uyuyan çocuk uyumuyor.
Demin benim oğlan altını değiştirirken bir cıs yaptı alt açma kar etmedi kanepe ve ben bayağı çiş olduk.Ilk kazamizi yaşamış olduk.Daha önce koluma kaka fiskirtmisti ama onda kolumla kurtarmıştık bu kez
Evetdevam ediyomusunuz kullanmaya
10 15 gün kullandık biz sadece tırnakları kestim hepEldiven kullaniyomusunuz hala.. ben dun çıkardım tırnaklarını kestigim halde yırtmış yüzünü 49 günlüğüz bu arada..
Kesinlikle bende rahat edemiyorum kv yanında. Bi de böyle şeyler soyledikce iyice kotu oluyorum.Kaynanan gitse hersey daha güzel olur..kaynanam bana geldiginde oğluma mama vereceksem bile veresim gelmiyodu o varken vermek istemiyodum.o gidince kendimi daha rahat hissedip veriyodum..sen doktorun dediğine göre bi yol cizersin ama hep ağlıyosada bu eziyeti kendinede bebeginede çektirme mama dene..bazı doktorlar çok katı oluyo illa verme diye ama bebeginun halinden de sen en iyi anlarsın.sürekli emzirmek iyi güzel ama süt de dolmuyo bu sefer..
Evet bende şüphelendim sordum aynı şekilde kan gördünmü dedi hayır diyince ozaman sorun yok dediLaktoz intoleransı belirtisi. Bizde de çok gürültülü kaka yapma ve sivilceler vardı doktora olabilir mi diye sormuştum kakasında kan gördün mü demişti
Ya biz de ikisini birden yaptiracagiz. Kasim'in ikinci haftasi dusunuyoruz. Dusundukce geriliyorum. Normalde alti acildiginda bas bas bagiran bebek sunnetten sonra nasil olur artik kimbilir.Çok geçmiş olsundarısı başımıza inşallah kolay atlatırız
Gitmesini isteyemem uyarıyorum. Böyle dedikce olan sütüm de gitcek diyorum ama dinlemiyo. Normalde takmazdim ama bu lohusalık fena vurdu beniTatlı dille konulabilirsin ama bazı insan değişmez istersen eşin sen yokken söylesin ama kayınvalidenin tavrı sert olcaksa hiç uğraşmayın sen de takma yemeğini yapıyomuş hiç yoktan iyidir benim de kayonvalidem şimdilik yanımda canımı sıkan şeyler yaptığında içimden aman işimi görüyo işte boşver diyorum çünkü uyarıları hiç dinlemez zatenPazartesiye kadar çok var bol bol emzir benim de hala süt problemim devam ediyo ama vicdanım rahat elimden gelenin fazlasını yapıyorum artık gerisine karışamam ki
Ben tecrübeli bir anne değilim ama bir şeyler yazmak istedim. Eğer doktorundan emin değilsen başka bir doktora daha git. Bebeği olan arkadaşlarının tavsiye ettiği bir doktor olabilir. Benim ilk gittiğim doktor bebeğin az kilo almış demişti ikincisi normal almış dedi. Kayınvalideniz size bu tür şeyler söylediğinde sütün gelmesinin psikolojiyle çok ilgisi olduğunu böyle söylemeye devam ederse sütünün etkilenebileceğini söyle bence. Benim bebeğim memede kavga ediyor sık sık. Doktor kilo alımı normal dese bile annem bebek çok emdiği için sütün az geliyor olabilir dedi.Haklı belki de çünkü oğlum sütün dolmasını beklemeden sürekli emmek istediği için bir süre sonra kavga ediyor memeyle. Ben anneme anne bana böyle şeyler söyleme psikolojik olarak etkilenirim dedim. Yani açıkça söyle.Merhaba arkadaşlar ben de eylül annesiyim ara sıra burayı takip ediyorum.
Mama konusu açılmışken yazmak istedim. Bebeğim 3 eylülde 3040 gr doğdu 2600 e kadar dustu sürekli emzirdim su anda 4 kiloya yakın olmali. Pazartesi Dr kontrolünde ogrenicez tam kilosunu.
Doğumdan sonra kv yanıma tasindi. Sürekli senin sutun az yetmiyo acı deyip moralimi bozuyo. Zayıf bu çocuk mama ver diyo. Ben cocuklarima hiç mama vermedim sutum çok yariyodu fln diyo. Gerçekten psikolojim alt üst kendimi çok yetersiz hissediyorum. Mamaya karşı değilim ustelik. Dr dese veririm. Ama dr kilosu normal aralıkta bazı bebekler geç kilo alır boyu uzun ondan zayıf diyo.
Ne yapmalıyım Dr u dinlemeli miyim? Oğlum gerçekten bazen açlıktan agliyomus gibi geliyo ya da ben artık doyuramadigimi düşündüğüm için öyle zannediyorum. Ne yapacagimi sasirdim. Tecrübeli anneler yardım eder misiniz
Ben de geriliyorum. Ama atlatacagiz inşallah. Belki sende ters teper ve sünnetten sonra altını açtığında mutlu bebege dönüşür. Altını aldırmayı sevmiyor mu tosuncuk?Ya biz de ikisini birden yaptiracagiz. Kasim'in ikinci haftasi dusunuyoruz. Dusundukce geriliyorum. Normalde alti acildiginda bas bas bagiran bebek sunnetten sonra nasil olur artik kimbilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?