Ben baya sıkıyorum burun deliğini parmağımla bastırıyorum biraz ki çıkmasın diye. 1 günde bitiyo zaten
Bana doktor niye damla dedi ki bir damla burnuna bile girmiyor doğru düzgün. Hadi yanlış anladım desem yazdığı reçete de 4X1 damla diyor

Benimki sürekli meme istediği için sagacak vakit olmuyor maalesef
Aynı durumdayız ve hala çözüm bulamadım bende buna bugün azlettim 2 saat diye inatlastkm ama son 15 dkkda sabrımı kırdı çok ağladı dayanamadım birde uykuya dalamıyoruz kaç gündür 2 ile 4 u buluyo uyuyabilseniz 6 buçukta hadi başa sar aksama kadar uyur uyansın 10 dkk yarim saat aralıklarla şaşırdım artık tükendim sanırım ben ya

uyumazsa açlığından değildir ki. kokuna ihtiyacı vardır vs. sütü ver uyumazsa emzirirsin. tabi çocuğunun huyunu sen biliyosun yine de

Bizim burda bozasını sevdiğim bi kaç yer var baktım marketler dahil yoktu. Bi arkadaş migrosta var dedi oraya da bakayım bi.
Sen izmirde mi oturuyordun? Karşıyakada şemikler bozacısı var bozası da çok güzel hatta Kemeraltında bi yerde de şemikler bozacısı diye satılıyordu

Canim yazamayi unutmusum. En cok sutum bu sabah oldu. Hatta mastit oldum sandim. Herzamankinden farkli olarak dun gece yatmadan 1 kase ev yogurdu yedim. Sanirim ondan oldu. Test etmek icin bu gece de yiyecegim. Yarin gece yemeyecegim.
Gaz yapmadı mı?

Gaz yapmadı mı?
Yapmadi. Yapsa da alttan pirtlatiyor. Emzirdikten sonra 10 dakika dik tutup gaz cikartiyoruz. Ben ballagil de yiyorum. Gaz yapar diye yemek ayirmadim hic. Bebeğin o besinlere de ihtiyaci var dedim.

Merhaba arkadaşlar ben de eylül annesiyim ara sıra burayı takip ediyorum.

Mama konusu açılmışken yazmak istedim. Bebeğim 3 eylülde 3040 gr doğdu 2600 e kadar dustu sürekli emzirdim su anda 4 kiloya yakın olmali. Pazartesi Dr kontrolünde ogrenicez tam kilosunu.

Doğumdan sonra kv yanıma tasindi. Sürekli senin sutun az yetmiyo acı deyip moralimi bozuyo. Zayıf bu çocuk mama ver diyo. Ben cocuklarima hiç mama vermedim sutum çok yariyodu fln diyo. Gerçekten psikolojim alt üst kendimi çok yetersiz hissediyorum. Mamaya karşı değilim ustelik. Dr dese veririm. Ama dr kilosu normal aralıkta bazı bebekler geç kilo alır boyu uzun ondan zayıf diyo.

Ne yapmalıyım Dr u dinlemeli miyim? Oğlum gerçekten bazen açlıktan agliyomus gibi geliyo ya da ben artık doyuramadigimi düşündüğüm için öyle zannediyorum. Ne yapacagimi sasirdim. Tecrübeli anneler yardım eder misiniz

Pazartesiye kadar bekle doktorun yorumuna göre hareket edersin bebeğin her ağladığında emzir bu arada neden kayınvaliden sizde kalıyo sana yardım m ediyo?güzelce uyarabilirsin süt konusunda yorum yaptığında moralim bozuluyo sütüm artsın istiyosan olumsuz konuşma de ayrıca eşin de uyarsın bence

Sütünün yetmediğini düşünen ve mama veren annelere çok kısa kendimden örnek vereyim. Derler ya muhakkak anne sütü öncelikli, her derde deva, hastalık görmez anne sütü alan çocuklar diye çok afedersiniz kaba tabirle bir tarafıma gülüyorum o yorumlara. Ben 1 yaşına kadar anne sütüyle beslenmisim. Allah dermansız dert vermesin ama 31 yaşındayım bir dünya hastalık geçirdim. Çocukluğum dahil. Erkek kardeşim 3 5 ay zor emmiş maşallah dipçik gibi. Grip bile olmaz maşallah... Bunun anne sütüyle pek alakalı olduğunu düşünmüyorum. Varsa süt verirsin yoksa alternatiflerle buyutulur. Kiminin süt fışkırır göğsünden çocuğu emmez emse de yeterli gelişimi göstermez, kimisi mama takviyesi yapar kilo almaz ama çok sağlıklı bir gelişim gösterir. Hepsi nasip işi. Sütü az olan annelerimiz üzülmeyin. Her bebek nasibini alır. Her insan da olduğu gibi. Kilo paylaşımı ben de yaptım ama üzülen kiyaslamaya kalkan annelerimiz varmış. Hiç düşünemedim. Aramızda hassas olanlar var. Bu konuda özür dilerim. En büyük nimet onların hayatımızda var oluşları ve sağlıklı olmaları. En çok sağlıklı gelişmeleri için dua edelim. Gazsız, sancısı, kakali bezli ve uzun uykulu bir gece olsun. Öpücükler annelere ve bebislerine

Güya yardım etmek için geldi. Bi de onlarda adet gibi bisey. Akrabalarına karşı torun bakiyo, gelini bebekle tek birakmiyo. Yemek yapıyo sadece, bu kadar moralimi bozana kadar o yemeği ben de yaparım. Git de denmiyo.
Her aglamasina emziriyorum. Umarım kilo almıştır.

Aynı benimkide öyle hep 2 meme sadece gece hariç..dönüşümlü olunca o arada süt doluyo mu sesi duyabiliyo musun

Kilo alımı nasıl tek anne sütü mü veriyosun canım..benimki karnı ac olduğunda uykuya gitmiyo

Oyy okula gidiyorsa normal birde erkek çocuğu değil mi hareket halinde oluyor.Allaha emanetler.insallah sıkıntısız atlatır dikiş sürecini de

uyumazsa açlığından değildir ki. kokuna ihtiyacı vardır vs. sütü ver uyumazsa emzirirsin. tabi çocuğunun huyunu sen biliyosun yine de
Uyumadiginda 2 saate yine emmek isteyecek gecede sütüm azalıyo iyice malesef mama vermek zorunda kalırım diye son ana bekleriyorum..ama haklısın erken versrm belki erken uyuyacsk ben vermedikçe bekliyo gecikiyo süreç

Oyy okula gidiyorsa normal birde erkek çocuğu değil mi hareket halinde oluyor.Allaha emanetler.insallah sıkıntısız atlatır dikiş sürecini de
Dil bağı ameliyattan sonraki süreci rica etsem paylaşır mısın? Biz de bu ay kısmetse sünnete birlikte olacağız. Zorsa süreç ayrı zamanlarda yaptırayım diyorum ama doktor ikisini bir arada çıkartalım dedi... Ve öncelikle de geçmiş olsun. Umarım kolay atlatmissinizdir

Teşekkür ederim.Biz de ikisini bir arada düşünmüştük ama çocuk hem alttan hem üstten yaralanmasin diye ayrı yaptırmaya karar verdik.
Internette araştırarak lazer yöntemi uygulayan hastaneyi tercih ettik.operasyondan sonra 1.5 saate yakın emzirmedik orada biraz zorlandı.dil hem uyuşuk hem hareket kazanınca değişik geldi sürekli dilini oynattı.biraz acısı olmaya başladı sanırım uyuşukluk gidince çünkü dilini oynatınca cani acıyormuş gibi sesi geliyordu.agri kesici çok zorlarsa ver demişlerdi ağlama olmayınca vermedik.emmesinde sıkıntı olmadi.ama emzik vermedim 2 gündür, yarın vereceğim 3.gun olacak.Dilini dudağından dışarı çıkarabiliyor artık ve kusması azaldı büyük oranda.

Sünneti de ya haftaya cuma ya da 1-2hafta içinde düşünüyoruz.Ablamin kp sünnetçi onun tavsiye ettiği bir krem ile daha kolay iyileştirmiş.once o kremi edineceğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…