Haklisiniz baska bi doktora daha gitsem iyi olur. Kayınvalideme ben de eşim de soyluyoruz psikolojik olarak etkilenecegimi guluyo sadece..Ben tecrübeli bir anne değilim ama bir şeyler yazmak istedim. Eğer doktorundan emin değilsen başka bir doktora daha git. Bebeği olan arkadaşlarının tavsiye ettiği bir doktor olabilir. Benim ilk gittiğim doktor bebeğin az kilo almış demişti ikincisi normal almış dedi. Kayınvalideniz size bu tür şeyler söylediğinde sütün gelmesinin psikolojiyle çok ilgisi olduğunu böyle söylemeye devam ederse sütünün etkilenebileceğini söyle bence. Benim bebeğim memede kavga ediyor sık sık. Doktor kilo alımı normal dese bile annem bebek çok emdiği için sütün az geliyor olabilir dedi.Haklı belki de çünkü oğlum sütün dolmasını beklemeden sürekli emmek istediği için bir süre sonra kavga ediyor memeyle. Ben anneme anne bana böyle şeyler söyleme psikolojik olarak etkilenirim dedim. Yani açıkça söyle.
Doğduğu hastanedeki ilk muayene eden doktorda aynı şekilde demişti reçeteye yazmıştı ama baktım olmuyo hemde ziyan oluyo damlalar boca ediyorum artık o şekilde işe yarıyorBana doktor niye damla dedi ki bir damla burnuna bile girmiyor doğru düzgün. Hadi yanlış anladım desem yazdığı reçete de 4X1 damla diyor
Bizimki koltuga kakasını foşlatmıştıDemin benim oğlan altını değiştirirken bir cıs yaptı alt açma kar etmedi kanepe ve ben bayağı çiş olduk.Ilk kazamizi yaşamış olduk.Daha önce koluma kaka fiskirtmisti ama onda kolumla kurtarmıştık bu kez
Sünneti ikna edemiyorum ben babasınaDil bağını bilmiyorum ama sünneti cok kolay atlattık kanama kesilip dikiş atıldı sargı bile yapılmadığı halde yok denecek kadar kanaması oldu (ilk idrarı pembemsi gibi oldu ) hafif ödemi hala olmasına ramen ağrısı hiç olmadi olursa kullan diye verdiği fitili hiç kullanmadım diyebilirim ( bizim sıpa gazlı olduğundan fitili herdefasinda püskürttü) ağrı olmuyor diye bende vermedimdemem oki sünnetten hiç korkmayın
Şuan uyuyor yorgunluktan hali kalmadı yazık, bakalım gece nasıl geçecek. Allah yardımcımız olsun hepimizin ❤Büyüme atağı olabilir canım. İnşallah önceki haline döner. Gece uykusu hem bebek için hem anne için çok önemli.
Benim içinde zor oldu ama başardımSünneti ikna edemiyorum ben babasına
İzmirin ilçesindeyim, ara sıra gidiyoruz karşıyakaya filan gittiğimizde alayım sağolSen izmirde mi oturuyordun? Karşıyakada şemikler bozacısı var bozası da çok güzel hatta Kemeraltında bi yerde de şemikler bozacısı diye satılıyordu
Yok bizimki genel olarak huysuzBen de geriliyorum. Ama atlatacagiz inşallah. Belki sende ters teper ve sünnetten sonra altını açtığında mutlu bebege dönüşür. Altını aldırmayı sevmiyor mu tosuncuk?Kıyamam ben ona. Bizimki de kakali durmuyor. Mık mık mizmizlaniyor almayınca
Evet canım erkek çok hareketli hiç sorma aynen Allaha emanetler amin inşallah çok sağol kuzumOyy okula gidiyorsa normal birde erkek çocuğu değil mi hareket halinde oluyor.Allaha emanetler.insallah sıkıntısız atlatır dikiş sürecini de
Aynı ağrı bende de oluyor ama sabahları kalktığımda daha yoğun şekilde. Dayak yemiş gibi ve aynı zamanda tutulma gibi de. Galiba emzirirken falan üşütüyor olabilirim ben. Nedir çaresi bulamadım. Her sabah aynı işkence ile uyanıyorum.Ya kizlar, bana bir yardim edin. 5 gundur korkunc bir bel agrisi cekiyorum. Artik dayanilmaz oldu. Belim tutulmus gibi, sirtim komple iptal. Bebegi besikten alamiyorum. Yataktan kalkmak bir iskence. Gece esimin yardimiyla zorla emziriyorum. Ortopedist bir dr arkadasima sordum. Emzirdigim icin kas gevsetici icemezmisim..sicak uygulama yap dedi. Yapiyorum. Biraz rahatlatiyor. Sabah daha iyi uyaniyorum ama bebis o kadar cok yoruyor ki...surekli besikten al, koy belim mahvoluyor. Bi de kucak istiyor. Sipa sismanladi bi de, artik tasiyamiyorum resmen. Emzirmek de daha kotu yapiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Artik dayanamiyorum. Son care fizik tedavi. Ama doktora gitmek su an icin cok zor. Bi suru ayarlama yapmam lazim bebisi birakmak icin. Basina gelen, tavsiyesi olan var mi?
2600 den 4 kiloya çıktıysa iyi toparlamış maşallah. Belki ilk zamanlar sütün azmıştır sonradan çoğalmıştır. Bebekler gaz sancısı olunca da aynı aç gibi ağlıyor. Benimki de bi ara çok ağlıyordu aç bu deyip emzirdim mama verdim peş peşe sonra kustu çocuk meğer aç değilmiş sıkıntısı gazmış. Kilo olayında günlük en az 20 gram aylık en az 600 gram alması gerekiyormuş. Bi de ayına göre olması gereken kilonun en düşük ve en yüksek değerleri var. Sanırım 2. ayda 3 küsür bişeydi en düşük olması gereken kilo. Eğer sırf emzirme ile bir ayda 600 gramdan fazla kilo aldıysa mama çok da şart değil sanırım. Tabi en doğrusunu yine güvendiğin bir doktor bilir.Merhaba arkadaşlar ben de eylül annesiyim ara sıra burayı takip ediyorum.
Mama konusu açılmışken yazmak istedim. Bebeğim 3 eylülde 3040 gr doğdu 2600 e kadar dustu sürekli emzirdim su anda 4 kiloya yakın olmali. Pazartesi Dr kontrolünde ogrenicez tam kilosunu.
Doğumdan sonra kv yanıma tasindi. Sürekli senin sutun az yetmiyo acı deyip moralimi bozuyo. Zayıf bu çocuk mama ver diyo. Ben cocuklarima hiç mama vermedim sutum çok yariyodu fln diyo. Gerçekten psikolojim alt üst kendimi çok yetersiz hissediyorum. Mamaya karşı değilim ustelik. Dr dese veririm. Ama dr kilosu normal aralıkta bazı bebekler geç kilo alır boyu uzun ondan zayıf diyo.
Ne yapmalıyım Dr u dinlemeli miyim? Oğlum gerçekten bazen açlıktan agliyomus gibi geliyo ya da ben artık doyuramadigimi düşündüğüm için öyle zannediyorum. Ne yapacagimi sasirdim. Tecrübeli anneler yardım eder misiniz
Ya benimki dayanilmaz bir agri. Nasil anlatayim bilmiyorum, kilit haldeyim. Mecburiyetten ayaga kalkiyorum.Aynı ağrı bende de oluyor ama sabahları kalktığımda daha yoğun şekilde. Dayak yemiş gibi ve aynı zamanda tutulma gibi de. Galiba emzirirken falan üşütüyor olabilirim ben. Nedir çaresi bulamadım. Her sabah aynı işkence ile uyanıyorum.
Çok teşekkürler moral oldu daha da toparlar bebislerimiz inşallah. Geçen hafta gaz için ağladığını anladım biogia damla kullaniyoruz. Yoksa bende hep aç sanip emziriyodum. Acemilik ne zor..2600 den 4 kiloya çıktıysa iyi toparlamış maşallah. Belki ilk zamanlar sütün azmıştır sonradan çoğalmıştır. Bebekler gaz sancısı olunca da aynı aç gibi ağlıyor. Benimki de bi ara çok ağlıyordu aç bu deyip emzirdim mama verdim peş peşe sonra kustu çocuk meğer aç değilmiş sıkıntısı gazmış. Kilo olayında günlük en az 20 gram aylık en az 600 gram alması gerekiyormuş. Bi de ayına göre olması gereken kilonun en düşük ve en yüksek değerleri var. Sanırım 2. ayda 3 küsür bişeydi en düşük olması gereken kilo. Eğer sırf emzirme ile bir ayda 600 gramdan fazla kilo aldıysa mama çok da şart değil sanırım. Tabi en doğrusunu yine güvendiğin bir doktor bilir.
Evet çok enteresan şekilde diğer memeye tekrar dönünce bi süre daha emiyor süt oluyor.Aynı benimkide öyle hep 2 meme sadece gece hariç..dönüşümlü olunca o arada süt doluyo mu sesi duyabiliyo musun
Ya ben biberon vermiyorum eds veriyorum o bile çabuk aktığı için bebeği olumsuz etkiliyorAynı şeyleri yaşamışız, özellikle son paragrafın tamamen beni anlatıyor. Az önce çamaşır asıyorum diye eşimle gerildik, çocuk sakinken meme vermemişim, çamaşır asmaya gitmişim, şimdi ağlarken de memeyi almıyormuş.
Biberonun ucunu değiştirdim yeni mamayız yoğun kıvamlı diye, şimdi de bebeğim memeyi emmeyi unuttu, hızlı aksın istiyor sanırım çok öfkeleniyor ağlıyor memede
Kesinlikle ben de aynı hatayı yaptım. Metsile ara vermiştim çocuk gece 4 e kadar gaz sancısı çekti. En eski en dandik ilaç gözüyle bakılıyor ama bize bayağa faydası oldu.Kızlar bugun bir tecrübe daha edindim. Edinmez olaydimgaz sancimiz olduğunu hep soyluyorum. Bir haftadır metsil kullanıyoruz. Ama arada yine ufak tefek sancılarımız oluyodu yada ben öyle sanıyodum.. Bugün kontrole gittik doktora daha iyi bi gaz ilacı yazmasını istedim. Direk sab simplex yazdı ve çok etkili olduğunu söyledi. Bende aldım ve 12 de eve geldim verdim birde aksam 6 da verdim metsili hic vermemiştim bugün.
Nerden aldım o damlayı iki kere verdim ama 8 de bir ağlamaya başladı apartmanı ayağa kaldırdı saat 10 oldu uyuttum ama sancıyla uyudu çocuk. Meğer metsilin faydası varmış ben anlamamışım.
Demem o ki kimse çok kötü sonuçlar görmediyse ilacını değiştirmesin daha kötü sonuçlar doğuruyor.
Emzirmekten oluyor olabilir çünkü benimde zaman zaman belim ağrıyor emzirmekten. Kendim yapamadığım ama yapsak fayda göreceğimiz bişey emzirirken bol yastıkla bel, kol altı gibi bölgeleri desteklemek ve emzirme yastığı kullanmak lazım hatta ayağımızın altına da tabure. Alele acelel oturuyorum emzirmeye hep, yastık vs olmayınca iki büklüm oluyorum emzirirken sonra belim boynum ağrıyorYa kizlar, bana bir yardim edin. 5 gundur korkunc bir bel agrisi cekiyorum. Artik dayanilmaz oldu. Belim tutulmus gibi, sirtim komple iptal. Bebegi besikten alamiyorum. Yataktan kalkmak bir iskence. Gece esimin yardimiyla zorla emziriyorum. Ortopedist bir dr arkadasima sordum. Emzirdigim icin kas gevsetici icemezmisim..sicak uygulama yap dedi. Yapiyorum. Biraz rahatlatiyor. Sabah daha iyi uyaniyorum ama bebis o kadar cok yoruyor ki...surekli besikten al, koy belim mahvoluyor. Bi de kucak istiyor. Sipa sismanladi bi de, artik tasiyamiyorum resmen. Emzirmek de daha kotu yapiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Artik dayanamiyorum. Son care fizik tedavi. Ama doktora gitmek su an icin cok zor. Bi suru ayarlama yapmam lazim bebisi birakmak icin. Basina gelen, tavsiyesi olan var mi?
Benim eşim de ilk oglumuzda ikna olmamıştı neymiş hatırlayacakmış sünnetini akli erecekmiş.sonra yaş sonrası idrar yollrinda enf.olunca drlar sünneti önerdi bu kezde çocuk dr.dan çok korkuyordu yaptıramadık.6 yaşında ettirdik ama iyileşti ağlaması,nazi bitmedi.zaten 2-6arasini önermiyorlar.ilkinde ağzımız yanınca bunda ben birşey demeden eşim dedi erkenden sünnet ettirelim diye.aslında doğumdan sonra ettircektik de göbek fıtığı falan olunca az toparlansin dedik.Erken sünnet olunca daha kolay iyilesiyormus.gerci babalar inat edince vazgeçmezler kararlarindanSünneti ikna edemiyorum ben babasına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?