Oyy kaka daha fenaBizimki koltuga kakasını foşlatmıştıçişiylede yatagımı göl yapmıstı
Sabah yataktan sürünerek kalkıyorum. Mecazen kurmadım bu cümleyi. Dogrulamiyorum. Önce dizlerimin üstünde yere iniyorum. Yerden kalabiliyorum. 15 dk sonra hafifliyor. 10 gündür falan bu şekilde. Ya emzirirken üşüyorum yada yatak sorunlu. Sebebini bulamadım. Umarım geçer çünkü işkence gibi bir durum.Ya benimki dayanilmaz bir agri. Nasil anlatayim bilmiyorum, kilit haldeyim. Mecburiyetten ayaga kalkiyorum.
Emzirmeyi konforlu yapabilmek adına puflu berjer takımı aldım. Ve emzirme yastığı da kullanıyorum. Berjer sırtımı kavriyor. Ayaklarımı da uzatıyorum. Kucağımda emzirme yastığı... Yok yok yok başka bir şey bu ağrı. Anlatılmaz yaşanır. Bel fıtığı olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü komple bel ve sırt bölgesini saran ağrı ve acının eşlik ettiği bir durum bu.Emzirmekten oluyor olabilir çünkü benimde zaman zaman belim ağrıyor emzirmekten. Kendim yapamadığım ama yapsak fayda göreceğimiz bişey emzirirken bol yastıkla bel, kol altı gibi bölgeleri desteklemek ve emzirme yastığı kullanmak lazım hatta ayağımızın altına da tabure. Alele acelel oturuyorum emzirmeye hep, yastık vs olmayınca iki büklüm oluyorum emzirirken sonra belim boynum ağrıyor
Benim de bel ağrım çok oluyodu ama artık gece her uyandığımda bebiş ağlasa bile acele etmeden önce yeleğimi giyiyorum sonra çoraplarımı bi de terlik ondan sonra emzirmeye başlıyorum çok faydasını gördüm bi de ablam geçen yıl doğum yaptı o bunlara dikkat etmesine rağmen bel ağrısı devam etti yataklarını değiştirdiler yanlış hatırlamıyosam yataş prestije aldılar ortopedikmiş onda rahatlamıştıYa kizlar, bana bir yardim edin. 5 gundur korkunc bir bel agrisi cekiyorum. Artik dayanilmaz oldu. Belim tutulmus gibi, sirtim komple iptal. Bebegi besikten alamiyorum. Yataktan kalkmak bir iskence. Gece esimin yardimiyla zorla emziriyorum. Ortopedist bir dr arkadasima sordum. Emzirdigim icin kas gevsetici icemezmisim..sicak uygulama yap dedi. Yapiyorum. Biraz rahatlatiyor. Sabah daha iyi uyaniyorum ama bebis o kadar cok yoruyor ki...surekli besikten al, koy belim mahvoluyor. Bi de kucak istiyor. Sipa sismanladi bi de, artik tasiyamiyorum resmen. Emzirmek de daha kotu yapiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Artik dayanamiyorum. Son care fizik tedavi. Ama doktora gitmek su an icin cok zor. Bi suru ayarlama yapmam lazim bebisi birakmak icin. Basina gelen, tavsiyesi olan var mi?
Kaşık biberonu ben de araştırıyorum kimi çok memnun kimi de iyi değil demiş kararsız kaldımYa ben biberon vermiyorum eds veriyorum o bile çabuk aktığı için bebeği olumsuz etkiliyorkaşıkla vereyim dedim o da çok zor yarısı geri akıyor ağzından. Şu kaşık biberonlardan mı alsak acaba? Bu arada ev işlerinden de nefret geldi, sadece bebeğime bakmak istiyorum ben artık ve o uyuduğunda da ben kendimle ilgilenmek istiyorum
Oncelikle kulaklarini tika. Doktorun ne diyorsa onu dinle. Benim ilk bebegim de zayif gorunuyordu ama boyu uzin oldugu icin oyleydi. Onda bilemedim mama verdik. 2. Bebegim su anda meme ile besleniyor.Merhaba arkadaşlar ben de eylül annesiyim ara sıra burayı takip ediyorum.
Mama konusu açılmışken yazmak istedim. Bebeğim 3 eylülde 3040 gr doğdu 2600 e kadar dustu sürekli emzirdim su anda 4 kiloya yakın olmali. Pazartesi Dr kontrolünde ogrenicez tam kilosunu.
Doğumdan sonra kv yanıma tasindi. Sürekli senin sutun az yetmiyo acı deyip moralimi bozuyo. Zayıf bu çocuk mama ver diyo. Ben cocuklarima hiç mama vermedim sutum çok yariyodu fln diyo. Gerçekten psikolojim alt üst kendimi çok yetersiz hissediyorum. Mamaya karşı değilim ustelik. Dr dese veririm. Ama dr kilosu normal aralıkta bazı bebekler geç kilo alır boyu uzun ondan zayıf diyo.
Ne yapmalıyım Dr u dinlemeli miyim? Oğlum gerçekten bazen açlıktan agliyomus gibi geliyo ya da ben artık doyuramadigimi düşündüğüm için öyle zannediyorum. Ne yapacagimi sasirdim. Tecrübeli anneler yardım eder misiniz
Ya ayni durumdayim. Bebekle ne kadar zor. Benimki gun icinde yoruldukca artiyor. Aksam artik dayanilmaz bir hal aliyor. Iki gundur magnezyum takviyesi aliyorum. Kadin dogumcu bir arkadasim kalsiyum ve magnezyum onerdi. Bir de emzirme yastigi. Sanirim ben dogumdan sonra kalsiyumu ihmal ettim. Sut icmiyorum. Vaktim olmadigi icin de hic yogurt yapmadim 2 aydir. Onun da etkisi olabilir. Emzirmede yanlis pozisyon da olabilir. Uzun vadede dikkat edicem artik ama kisa vadede bu agridan kurtulmam lazim.Sabah yataktan sürünerek kalkıyorum. Mecazen kurmadım bu cümleyi. Dogrulamiyorum. Önce dizlerimin üstünde yere iniyorum. Yerden kalabiliyorum. 15 dk sonra hafifliyor. 10 gündür falan bu şekilde. Ya emzirirken üşüyorum yada yatak sorunlu. Sebebini bulamadım. Umarım geçer çünkü işkence gibi bir durum.
Belimi destekliyorum genelde ama bebek agirlastikca dogru sekilde tutmakta zorlaniyorum artik.Emzirmekten oluyor olabilir çünkü benimde zaman zaman belim ağrıyor emzirmekten. Kendim yapamadığım ama yapsak fayda göreceğimiz bişey emzirirken bol yastıkla bel, kol altı gibi bölgeleri desteklemek ve emzirme yastığı kullanmak lazım hatta ayağımızın altına da tabure. Alele acelel oturuyorum emzirmeye hep, yastık vs olmayınca iki büklüm oluyorum emzirirken sonra belim boynum ağrıyor
Evet benimki de komple sirtimi kapsiyor. Neresi desen gosteremem. Ben ya soguktan tutuldu diye dusunuyorum. Ya da esimin aciklamasina gore bebegi emzirirken, besikten alirken vs daha once kullanmadigim kaslari kullaniyormusum, ondan kas agrisiymis. Bilemedim. Mantikli aslinda ama kas gevsetici de icemiyorum. Sicka su torbasi biraz rahatlatiyor. Dr gunde 3 kez yap dedi ama.bir kez ancak yapabiliyorum. Dusta da sicak su tutmaya calisiyorum.Emzirmeyi konforlu yapabilmek adına puflu berjer takımı aldım. Ve emzirme yastığı da kullanıyorum. Berjer sırtımı kavriyor. Ayaklarımı da uzatıyorum. Kucağımda emzirme yastığı... Yok yok yok başka bir şey bu ağrı. Anlatılmaz yaşanır. Bel fıtığı olduğunu da düşünmüyorum. Çünkü komple bel ve sırt bölgesini saran ağrı ve acının eşlik ettiği bir durum bu.
Evde magnezyumum var ben de içeyim. O gevşetir rahatlatır. Eşinin düşüncesi bana da mantıklı geldi. Ama bu denli ağrı olur mu bilemedim. Kalsiyum alımımizi arttırıp magnezyum takviyesiyle belki hafifletiriz. Ben hemen içiyorum. Teşekkür ederimEvet benimki de komple sirtimi kapsiyor. Neresi desen gosteremem. Ben ya soguktan tutuldu diye dusunuyorum. Ya da esimin aciklamasina gore bebegi emzirirken, besikten alirken vs daha once kullanmadigim kaslari kullaniyormusum, ondan kas agrisiymis. Bilemedim. Mantikli aslinda ama kas gevsetici de icemiyorum. Sicka su torbasi biraz rahatlatiyor. Dr gunde 3 kez yap dedi ama.bir kez ancak yapabiliyorum. Dusta da sicak su tutmaya calisiyorum.
Ben çok basit esnek 25 30 liralık yün korse aldım. Geçti şükür bel bacak ağrımYa kizlar, bana bir yardim edin. 5 gundur korkunc bir bel agrisi cekiyorum. Artik dayanilmaz oldu. Belim tutulmus gibi, sirtim komple iptal. Bebegi besikten alamiyorum. Yataktan kalkmak bir iskence. Gece esimin yardimiyla zorla emziriyorum. Ortopedist bir dr arkadasima sordum. Emzirdigim icin kas gevsetici icemezmisim..sicak uygulama yap dedi. Yapiyorum. Biraz rahatlatiyor. Sabah daha iyi uyaniyorum ama bebis o kadar cok yoruyor ki...surekli besikten al, koy belim mahvoluyor. Bi de kucak istiyor. Sipa sismanladi bi de, artik tasiyamiyorum resmen. Emzirmek de daha kotu yapiyor. Ne yapacagimi sasirdim. Artik dayanamiyorum. Son care fizik tedavi. Ama doktora gitmek su an icin cok zor. Bi suru ayarlama yapmam lazim bebisi birakmak icin. Basina gelen, tavsiyesi olan var mi?
Ara ara takip ediyodum senin kv yi okumuştum. Allah yardımcın olsun seninki daha zor. Duruşuna hayran kalmistim doğrusu ben yapamazdim.Oncelikle kulaklarini tika. Doktorun ne diyorsa onu dinle. Benim ilk bebegim de zayif gorunuyordu ama boyu uzin oldugu icin oyleydi. Onda bilemedim mama verdik. 2. Bebegim su anda meme ile besleniyor.
Ben cok pozitif yaklastim sut konusuna. Cok sutum var benim diye dusundum hep ve bebegimden ve benden onemli hic kimse yok diye de dusunuyorum. Ilk bebegimde cok stres yasadim cok cektim ve karsiliginda sutum cekildi. Simdi yine benzer seyler oluyor etrafimda ama brn umursamiyorum cok sukur sutum cekilmedi.
Sana tek tavsiyem once bebek deme. Once ben de. Sen iyi huzurlu mutlu olacaksin ki bebegin de mutlu olacak. Bebekler inanilmaz varliklar annenin psikolojisini hissediyorlar. Sen mutsuz olursan o da huzursiz okup aglar. Annenin sakin mi gergin mi oldugunu hissedihor yavrular. Kaynanaya da he de gec. Hic tartisma laf soyleme he sen haklisin de ama bildigini oku. Cunku onlar ne hikmetse bizim motal bozuklugumuzdan besleniyorlar.
Sutum var ve yetiyor diye dusunmeye devam et. Kaynanaya da cidden yokmus gibi davran.hormonlar duzene girer yakinda merak etme. Benim 2. Cocuk olmasina ragmen hormonlar beni de mahfetti. 2 aylik olduginda daha iyiydim. Gececegini bilmek rahatlatiyor. Senin bebek nekadar su anda. Ben ilk 2 hafta ful agladim.Ara ara takip ediyodum senin kv yi okumuştum. Allah yardımcın olsun seninki daha zor. Duruşuna hayran kalmistim doğrusu ben yapamazdim.
Evet kesinlikle psikoloji çok cokk önemli. Sutum var yetiyo benim bebegimin yapısı böyle diye düşündüğümde gerçekten sutum oluyo. Acaba sutum yok mu diye aklımdan gecirsem azalıyo.
Kv yi takmamaya çalışıyorum gerçekten he deyip gectigim de çok oldu. Ama beni hormonlar mahvetti. Tahammül edemiyorum bazen. Psikologum, sutum etkileniyo böyle şeyler deme desem sizin okuduğunuz kitaplara benzemez diyo. Bak kendine hayrın yok diyo sanki biz normal duyguları olan insan degiliz. Çok haklisiniz önce anne. Ben hem kendim hem bebeğim için çevreyi dinlememeyi ogrenicem.
59 günlük bugün. Annem yaklaşık bir aylik olana kadar kaldı yanimda sonra memlekete döndü. O zaman çok iyiydim. Kv geldikten sonra çok etkilendim. Hem evimin düzeni degisti hem de söyledikleri mahvetti beni. İnş benim de geçer.Sutum var ve yetiyor diye dusunmeye devam et. Kaynanaya da cidden yokmus gibi davran.hormonlar duzene girer yakinda merak etme. Benim 2. Cocuk olmasina ragmen hormonlar beni de mahfetti. 2 aylik olduginda daha iyiydim. Gececegini bilmek rahatlatiyor. Senin bebek nekadar su anda. Ben ilk 2 hafta ful agladim.
Belim benim de oyle. Gece yatsrken ustumu aciyorum. Havalar soguyunca usutmekten oldugunu farkettim. Sabah yatakta yan donup, once ayaklarimi saekitip sonra dirsegimden destek alarak kakkiyorum. Egilip bebegi besiginden alamiyorum kiyafetinden tek elimle kavrayip kaldiriyorum. Mevsim gecislerinde olutor bende bu bel agrisi. Kaslar usuyunce tutuluyor.Sabah yataktan sürünerek kalkıyorum. Mecazen kurmadım bu cümleyi. Dogrulamiyorum. Önce dizlerimin üstünde yere iniyorum. Yerden kalabiliyorum. 15 dk sonra hafifliyor. 10 gündür falan bu şekilde. Ya emzirirken üşüyorum yada yatak sorunlu. Sebebini bulamadım. Umarım geçer çünkü işkence gibi bir durum.
Oooo siz buyumussunuz artik. Biz kendimize kendimiz bakariz de ve gonder kaynanayi. Ama once esinle konus. Yalniz nasil bakacagiz bir bakalim faln de. Calisiyor musun. Eger evde duracaksan 1 veya 2 yil kesinlikle gonder. Her kadin bebegine tek basina bakabilir bence. Ben yemegi esim gelince yapiyorum. Bazen de gelmeden yapiyorum mecbur oldugumdan.59 günlük bugün. Annem yaklaşık bir aylik olana kadar kaldı yanimda sonra memlekete döndü. O zaman çok iyiydim. Kv geldikten sonra çok etkilendim. Hem evimin düzeni degisti hem de söyledikleri mahvetti beni. İnş benim de geçer.
Ben hiç istemedim ki yanımda sadece yemek yapıyo ki onun yaptığı yemeği ben de yaparım. Onunki akrabalara karşı gelinin evindeyim demek icin. Gerçekten aman aman bi yardımı yok yani. Herkesin kendi evi düzeni sizin de duzeniniz bozuldu biz büyüdük ben kendim de bakarım fln diyorum ama anlamiyo kadin.Oooo siz buyumussunuz artik. Biz kendimize kendimiz bakariz de ve gonder kaynanayi. Ama once esinle konus. Yalniz nasil bakacagiz bir bakalim faln de. Calisiyor musun. Eger evde duracaksan 1 veya 2 yil kesinlikle gonder. Her kadin bebegine tek basina bakabilir bence. Ben yemegi esim gelince yapiyorum. Bazen de gelmeden yapiyorum mecbur oldugumdan.
Aynı cahil konuşmalar hepimiz aynı dönemlerden geçiyoruz sanırım. Ben cevap vermekten yoruldum artık. Bazen hiç cevap vermiyorum bakiyo öyle. Cevap versem anlamiyo ki Dr a mi guvencez biz tecrubeliyiz diyo. Öyle cahil kafa yani.Koalacikk baska bebeklerin kilolarıyla kendini kıyaslama sakın burda okuyoruz kimininki bi ayda bi bucuk kilo almıs kimininki 600gr ikiside normal suayda
Haftalık 125-150gr dı sanırım alması normal kabul ediliyor seninli maşallah bu hesapla 175gr almıs
Zaten kücük dogmus kücük hastaneden cıkmıs anca anca büyüyecek hic takma kv yide
Benim kız günde 6-7kere kaka yapıyordu üc beste çişli bez alıyordum bide üstüne kusuyordu boyuna hala daha sütün yetmiyor dediler
E yetmiyorsa günde en az on bez değiştiriyoruz neyle besleniyorda yetmiyor diyorum sırf su iciyorsun cocukta suyla besleniyor seni emmese bile cis yapar vs gibi cahil cahil cümleler kurup moralimi talan etmişlerdi
Ve cocugum her memede cebelleştiginde acaba gercekten yetmiyormuyum diyip mama aldım
He inat ettim vermedim ilk ay bi dolsun doktor derse vericem yoksa vermicem bosuna dedim
Belki suanda sırf etrafın baskısına o psikolojiyle bende mamaya baslamıstım gereksiz yere
O yüzden sende doktorunu dinle, kendini 4kg cocuk doguranla kıyaslama, kilo takibi yap elbette ama rakamlara cok takılma Rabbim saglık sıhhat versin yetiyorum ben de doktor böyle diyor de bu cocugun midesi ne ki de cevap ver sussun o kv dede
Yapma işte onuAynı cahil konuşmalar hepimiz aynı dönemlerden geçiyoruz sanırım. Ben cevap vermekten yoruldum artık. Bazen hiç cevap vermiyorum bakiyo öyle. Cevap versem anlamiyo ki Dr a mi guvencez biz tecrubeliyiz diyo. Öyle cahil kafa yani.
Kilo konusunda da ister istemez kiyasliyorum ama dr normal mama verme derse vermicem. Her bebek bir değil napalim. Dediginiz gibi zayıf doğdu zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?