Bizdede tam tersi durum var yapışık gezelim ayrılmayalım istiyo gün içinde uyuduğu odadan çıksam sanki hisseder gibi çığlığı basıyor:) yatağını olduğundan beri hiç sevdiremedimgün içinde yaptırdığım an uyanıyor gece uykusunda pek anlamıyor allahtan anlıcan oki biz hiç orta yolu bulamiycaz bu bebelerle canları saolsun napalimKizlar sizinde boyle mi fazla temastan hoslanmiyor bizim kiz..erken belki ama kotu hissediyorum.mesela gogsumde aasla uyumuyo besiginde rahat ediyo susuyo aglamasi..az once anakucagindaydi guluyordu uzaktan bana..seveyim diye aldim kucagima kiyameti kopardi koydum sustu suan etrafa guluyo..bazen koynumda yatirayim sabahlari diyorum 10 dk konisuyoruz guluyo ediyo hemen rahatsiz oluyo..valla bebegiyle koyun koyuna uyuyanlara ozeniyorum suan..resmen sevemiyorum ozluyorum
Maşallah çok güzel kilo almış. Bana da aynı küçük doğdu demiyolar kesinlikle. Annemler çok yapıcı her bebek bir değil güzel kilo aliyo diyo hep ama eşimin tarafı anlamiyo. Onlara böyle yanakları sarkan tombis bebe olcak :)Benim bebegimde 37 haftada 2420 doğdu 2200 e düşmüştür muhtemel 62 günlük tartıda 4070 cıktı aslında kilo alımı normal çok iyi degil ama normal cocuk doktoru bile mamayı artır dedi bana cocuk açlıktan ağlıyor olabilir dedi gerçi onun tartışında biraz eksik ciktik sağlık ocağı mama verme gayet iyi almış dedi. Inan suan ailelerin yanına gitmek istemiyorum sırf bu yüzden bu cocuk küçük doğdu demiycekler aaa sütun yaramıyor diyecekler bidr benim ilk çocuğunda aynı erken doğdu 2200 ,1950 hastane çıkışımızdı ilk 4 ay minicik bebek 1 er kilo almasına rağmen çok duydum sütun yaramıyor lafını buda aynı O yüzden bu bebegimde panikle mamaya başladım 2gündür azalttım 2 hafta sonra tartıp bırakıcam. Milletin lafı hiç bitmiyor inan en iyisi aldırış etmemek zor olsada. Herkesin metabolizması farklı benim anne tarafım çok çok zayıflar kızlarım onlara çekti diye düşünüyorum annem 53 kilo teyzem oyle dayılar oyle ve çok güzel yerler yapıları bu
Cok sagol.bende öyle diyorum fizik tedaviye basamislardi babam orada nerden nereye gidiceksin diyor mesela birden sıkısıyor saniyelerle yarisarak gidiyorduk hep yakin mesafe hastane biraz cekiniyor.yanima gelseler babam annemle ilgilense ustesinden gelemez miyim bilmiyorum.ben kiziyim bana agir gelmez ama teyzemide anlamiyorum babama bile emanet etmiyo sonra hastayim hic uyumadi yoruldum falan sinirden babama sariyo bir kavga kiyamet kopuyo..bu kadar yorgunsan verin bakalim o da olmuyo..ben bakiyorum her istedigimi yaparim havasinda cok zor ya karmakarisik ortalik nasil cozucez bilmiyorum..yanima alsam hepsi bitecek aklimda kalmayacak..Cok gecmiş olsun ama sen bakamazsın su anda gidip gelmekten baska yapabilecegin bişey yok malesef onuda havalar kötüleşiyor ne sıklıkla yapabilirsin
Aslında Ankara da daha kalifiyeli doktorlar vardır babanla birlikte gelseler sizin orda gösterseniz tıp fakültesindeki doktorlara olmaz mı
Benimkide kendi basina durmuyo ama o aglamalat ya uyku aglamasi ya meme..yani keske beni istese :) gecen yazmisti bi arkaadas birliikte uyuyoruz diye özendimm...bende liseye kadr annemle uyudumBizdede tam tersi durum var yapışık gezelim ayrılmayalım istiyo gün içinde uyuduğu odadan çıksam sanki hisseder gibi çığlığı basıyor:) yatağını olduğundan beri hiç sevdiremedimgün içinde yaptırdığım an uyanıyor gece uykusunda pek anlamıyor allahtan anlıcan oki biz hiç orta yolu bulamiycaz bu bebelerle canları saolsun napalim
Meme istio emerken duruyo ama onun harici kipir kipir durmuyo besigine birakiyorum susuyo ya da koltuga farketmez.. zaten bostaysa uyaniksa her dk agliyo kendi kendine oyalanmayi ne zaman ogrencek acabaBence daha iyi kucağa alışmasından
Çok geçmiş olsun Allah şifa versin. Senin bakman çok zor olur. Sık sık gidip moral verebilirsin.Gunaydin herkese guzel bir gun olsun..ben cok uzgunum annem iyiye gidecekken dun yine kalpte ritm bozukluguyla hastaneye goturmusler konusamiyorda keske derdini anlatabilseydi..aklim hep orda keske bebegim bu kadar ufak olmasaydi..esimin yurtdisi gorevi var 2hafta gidip kalicam o zaman..yanima almayi cok istiyorum ama 2sinin sorumlulugunu kaldirabilirmiyim diye dusunuyorum bir yandan da aklim hep orda ona ben bakamadigim icin cok uzuluyorum..insanlarda yoruldu kardesleri yanii ama kimseye vermek istemiyor teyzem..tutulan kadin bizim gibi mi bakar diyor bir yandanda kendiside agresiflesti babamla kavga edip duuruyorlar..bir kadin tutulsa yanimda olsa benim gozetimimde ne kadar guzel olacak..doktorlari orada diye yanima getirmekte istemiyor babam..2 arada kaldim..
Gece 4den sonra da hic uyumadik.2memeyi emdi doymamistir diye 80 cc sagdigimi verdim her yere kustu..sabah emzirdim emzirdikten sonra elini emiyo ac gibi bir daha verdim sonunda yine kustuusuttu mi fazla mivgeliyo elini emiyo acliktan mi gazdan mi anlamadim..
Emzigi atip elini emmeye devam ediyoÇok geçmiş olsun Allah şifa versin. Senin bakman çok zor olur. Sık sık gidip moral verebilirsin.
Benim bebeğim de emdikten sonra elini emiyo hatta bazen gogsumdeyken çıkarıp elini emmeye calisiyo. Açlıktan değil de emme refleksinden gibi. Emzik kullaniyo musun ben elini emmeye başlayınca emzik veriyorum. Gerçi bu seferde emzige alıştı iyice bırakmak zor olmaz inş
Ayy dort saat uyku hayalimmAsilarimizi olduk. Kuzum dun gece cok akilliydi. 2 aylik hayatinda ilk kez gece 4er saat ust uste uyudu. Sabah uyumaya devam ediyordu tekrar ama asiya gitmek icin uyandirdiksansa bak rota asisinin ilk dozunu da oldu. Igneler vurulurken cok agladi yavrum, sesi kisildi. Ama kisa surede sakinledi. Kuzum cok durgun simdi. Eve gelir gelmez calpol verdim hemsirenin tavsiyesiyle. O da mayistirdi galiba. Insallah atesi cikmaz da bugunu sakince atlatiriz. Darisi henuz asi olmayan bebislerin basina. Kolayca atlatirlar hepsi insallah.
Benim oglan asik suratli. Cool takiliyor ama mememde olmayi ve temas etmeyi cok seviyor. Bugun asi oldu. Kucagimda uyumak istedi. Oyle guzel bir his ki. Hic indiresim gelmiyor. (Tabi bas bas aglarken, kucagimda tepinirken degilKizlar sizinde boyle mi fazla temastan hoslanmiyor bizim kiz..erken belki ama kotu hissediyorum.mesela gogsumde aasla uyumuyo besiginde rahat ediyo susuyo aglamasi..az once anakucagindaydi guluyordu uzaktan bana..seveyim diye aldim kucagima kiyameti kopardi koydum sustu suan etrafa guluyo..bazen koynumda yatirayim sabahlari diyorum 10 dk konisuyoruz guluyo ediyo hemen rahatsiz oluyo..valla bebegiyle koyun koyuna uyuyanlara ozeniyorum suan..resmen sevemiyorum ozluyorum
Benim de hayalimdi ama bu hafta gece uyku araligi 4'e cikti. Hatta bu gece ust uste 4'lediAyy dort saat uyku hayalimm
Çok geçmiş olsun inş çıkmaz ateşi bizim de salı günü aşısı korkuyorum şimdiden
Keyfine duskun demek ki kuzucuk emzige alismamasi iyi aslında. Ben emziği çok verince memeyi kavramakta zorlandi bikac kez bende azalttim.Emzigi atip elini emmeye devam ediyoemzigi cani isterse aliyo uykuya daldiginda atiyo aramiyo geciste kullaniyo aglarken asla almiyo zaten..keyfi gelirse.
Masallah size bizim en uzun uykumuz 3 saat inş 4 de gorurumBenim de hayalimdi ama bu hafta gece uyku araligi 4'e cikti. Hatta bu gece ust uste 4'lediinsallah seninki de o asamaya gelir.
Cok gecmis olsun. Herkesin dedigi gibi bebekle cok zor olur bakimini ustlenmen. Ama tutulan yardimci kadinin basinda siz olursaniz her sey daha kolay olur gibi. Sizin ilginiz sevginizden de mahrum kalmaz, siz de daha az yipranirsiniz.Gunaydin herkese guzel bir gun olsun..ben cok uzgunum annem iyiye gidecekken dun yine kalpte ritm bozukluguyla hastaneye goturmusler konusamiyorda keske derdini anlatabilseydi..aklim hep orda keske bebegim bu kadar ufak olmasaydi..esimin yurtdisi gorevi var 2hafta gidip kalicam o zaman..yanima almayi cok istiyorum ama 2sinin sorumlulugunu kaldirabilirmiyim diye dusunuyorum bir yandan da aklim hep orda ona ben bakamadigim icin cok uzuluyorum..insanlarda yoruldu kardesleri yanii ama kimseye vermek istemiyor teyzem..tutulan kadin bizim gibi mi bakar diyor bir yandanda kendiside agresiflesti babamla kavga edip duuruyorlar..bir kadin tutulsa yanimda olsa benim gozetimimde ne kadar guzel olacak..doktorlari orada diye yanima getirmekte istemiyor babam..2 arada kaldim..
Gece 4den sonra da hic uyumadik.2memeyi emdi doymamistir diye 80 cc sagdigimi verdim her yere kustu..sabah emzirdim emzirdikten sonra elini emiyo ac gibi bir daha verdim sonunda yine kustuusuttu mi fazla mivgeliyo elini emiyo acliktan mi gazdan mi anlamadim..
Benim bebis bir defada 60-70'ten fazla icmiyor biberonda. Memede de cok uzun kalmiyor artik. Cabuk doyuyor, cabuk acikiyor benimki. Bu olculer beslenme saati araligiyla da ilgili tabi ki. Hemsire neye gore cok dedi. 3 saatte beslenen bebekle 2 saatte beslenen bebek ayni oranda icmez ki.Canim gecmis olsun. Annenin kendi evinde kalmasi daha iyi olur en azindan doktorlari orada diye. Hasta bakmak cidden cok zor teyzen de bunamıştır. Sejin gulce en azindan 6 aylik olsun o zmana yanina almayi düşünebilirsin.
Kusmasina gelince cok vermissin. Cok emince kusmus. Ayni seyi dun sabah ben yasadim. Cok emdi ve cogunu kustu. Saglik ocagindaki ebem. 80 cc icin cok dedi benim oglana. 1.5 aylikken 100cc icin oglum simdi 80 i zor iciyor. Agzi pamukcuk onun da etkisi var sanirom. Ben 20 dakika emziriyorim. Yetiyor. Ust7ne biberon versem emmez zaten emse bile kusuyor.
Biz de 2 saatlerden geldik bu asamayaMasallah size bizim en uzun uykumuz 3 saat inş 4 de gorurum
Hadi geçmiş olsun inşallah güzel geçer geceniz , biz daha aşı olmadık ya hastaneden haber bekliyorumAsilarimizi olduk. Kuzum dun gece cok akilliydi. 2 aylik hayatinda ilk kez gece 4er saat ust uste uyudu. Sabah uyumaya devam ediyordu tekrar ama asiya gitmek icin uyandirdiksansa bak rota asisinin ilk dozunu da oldu. Igneler vurulurken cok agladi yavrum, sesi kisildi. Ama kisa surede sakinledi. Kuzum cok durgun simdi. Eve gelir gelmez calpol verdim hemsirenin tavsiyesiyle. O da mayistirdi galiba. Insallah atesi cikmaz da bugunu sakince atlatiriz. Darisi henuz asi olmayan bebislerin basina. Kolayca atlatirlar hepsi insallah.
Canim hamilelikteki odemlerden oluyormus. Ayaklar sisince tirnaklar batiyormus. Ayak bakimi merkezine git bence once cunku ayak bakim uzmanlari doktorlardan daha bilgili bu konularda. Ilerlemeden git. Daha once soylemistim, ihmal eden bir arkadasim en sonunda ameliyat olmak zorunda kaldi.Kızlar bu tırnak batması nedir ya neden oluyor , benim 2 haftadan beri bir tırnağımda var , şimdi baş parmağımda acımaya başladı ordada ona benzer bişey çıkacak gibi var mı yaşayan
Direk doktora mı gitsem
Direk doktora gitsen çeker tırnağını batıksa eğer yaşadım biliyorumKızlar bu tırnak batması nedir ya neden oluyor , benim 2 haftadan beri bir tırnağımda var , şimdi baş parmağımda acımaya başladı ordada ona benzer bişey çıkacak gibi var mı yaşayan
Direk doktora mı gitsem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?