Okudugum cogu kitap tentene temas anne yaninda yatirmaktan bahsediyordu gerci bizimkide anne yani ama yatagi farkli kimisidr oyle oneriyordu insallah baglaniyordur cok tesekkurlrr hepimiz evlatlarimiz icin en dogrusunu guzelini ariyoruz
 
Daha çok küçükler ama beraber yatmak zaten çok tehlikeli , güvenli bağlanma için önümüzde uzun bir yol var
Yani o zamanda buyudu yataginda yatsin deriz :))) babada daha sakinlesiyo uyumadigi aksamlar agliyodu gogsunde uyuyodu falan bugun dusundum bende niye durmuyo diye sut kokusudur herhalde.. esimde farketmis son zamanlarda sanki rahatsiz oluyo besige gitmek istiyo gibi dedi o da ayni cikarimi yapmis.sıpa.. cok opuyorum bunaltiyorumda herhalde
 
Okudugum cogu kitap tentene temas anne yaninda yatirmaktan bahsediyordu gerci bizimkide anne yani ama yatagi farkli kimisidr oyle oneriyordu insallah baglaniyordur cok tesekkurlrr hepimiz evlatlarimiz icin en dogrusunu guzelini ariyoruz
Anne kokusu kucağı çok önemli tabi. Aslında kucak istemiyosa güvenli bağlanma yoktur denilemez onun için alakası yok demiştim. Kucağa alışması gerçekten mizaç meselesi. Hiç üzülme istemiyo diye. Hem baglaniyodur annesi maşallah buradaki butun anneler çok ilgili, sevgi dolu
 
Oylamaya çalışıcam 1 saat bakalım
 
Sürekli emdiği için gaz birikiyor bazen onada dikkat et gaz sancisindada memeye isyan ediyorlar ( hem isteyip hem isyan istiyo diye dusunuyoruz biz bjnu )her defasında gazının çıktığından emin ol
Her sefasından gazını alıyorum gazını aldıktan hemen sonra kaldığı yerden devam etmek için ağlıyor emmek istiyor. Oyalamaya çalışıcam bakalım.
 
Sadece olumsuz durumlari mi paylasmak gerekiyor?
 
Sadece olumsuz durumlari mi paylasmak gerekiyor?
Konunun muhatabi ben degilim ama benzer bir seyi ben de yasadim. gecen bir arkadas 1 aylikken bebislerin kilosunu sormustu ben de benimkimin 600 gr civari aldigini soylemistim, bebeginin az kilo aldigini dusunmustum amacim onu rahatlatmakti sonra o bana " o zaman benimki baya iyiymis" diyince bozulmadim degil. Hani biri dertlenince aa benimki cok iyi dememek lazim, hepimizin farkli dertleri var, kiyaslamamak lazim. Yoksa elbette iyi ve kotu deneyimlerimizi paylasacagiz.
 
Tabi ki. Ben dogum yaptigimda oglum gunlerce yogun bakimda kaldi. Herkes ardi ardina guzel dogum hikayelerini paylasiyordu, hastane cekimlerini, ikramlarini nasil yaptiklarini, hangi geceliklerini giydiklerini vs. Ama ben kimseye ballandira ballandira anlatmayin demedim. Uzulmedim bile onlarin paylasimlarina. Aksine mutlu oldum.

Her bebegin gelisimi farklidir. Hepimizin bebegi 3-5 gun arayla dogdu. Hepsi ayni seyi ayni zamanda yapmayacak tabi ki. Hepsinin de huyu farkli. Benim oglum hala gulmuyor. Gulucukleri anlatan annelere ballandira ballandira anlatmayin demem yine de. Ne bileyim, fazla hassasiyet sanki bu. Hepimiz akli basinda kadinlariz. Bebeklerimizin gelisimlerinin farkli oldugunun bilincindeyiz. Yeter ki sagliklari yerinde olsun, varsin kimi 3 gun gec gulmeye baslasin, kimi kucak sevmesin. Bunlari dert edecegini dusunmemistim buradaki annelerin.
 
Biz de yoğun bakımda kaldık. Hem de 27 ağustosta doğum yaptım. Aynı gün eve çıktık. 29 ağustosta yoğun bakıma alındık. Eve çıkıp 1.5 gün evde vakit geçirip akabinde yoğun bakıma girmek de ayrı bir üzücü. 6 eylüle kadar yoğun bakimdaydik. Ben o dönemde aktif yazmıyordum foruma ama kim nasıl ne durumda hep okuyordum. Güzel haberlere seviniyor benim gibi bebisi hasta olanların duacisi oluyordum. Ama maalesef herkes bir değil. Biz de hastanedeyken evde bebisleriyle vakit geçiren anneleri okuduğumda üzülmek isyan etmek bir kenara dursun, ne mutlu onlara daim olsun sağlıklı olsunlar darısı tez vakitte başımıza diye dua ediyordum. Mukayese etmek ne haddime. Herkes nasibini alır bu hayattan acısıyla tatlısıyla. Kiloymus boymus bunlar bir Kenara. Sagliklilarsa varsın gülücük atmasın. Belki ciddi bir insan olacak. Bizimki gülüyor da bokunda boncuk mu çıkıyor tövbe yarabbim ağrıları olmasın, gaz sancıları olmasın. Her şeyin başı sağlık ve bunu ne yazık ki yaşayan biliyor.
 
Kızlar uykuda elini emiyor oğlum. Doktor karşıydı ama Artık emzik almam gerektiğini düşünüyorum. Ama emzik kullanınca meme reddinden de korkuyorum Tavsiyeniz var mı emzik konusunda?
 
Ben de 31 agustos'ta dogum yaptim. Bebegimi bir saat bile goremeden yogun bakima aldilar. Cok zor bir durum, Allah kimseye yasatmasin. Cok sukur simdi cok iyi. Hep iyi olsunlar insallah
 
Kızlar uykuda elini emiyor oğlum. Doktor karşıydı ama Artık emzik almam gerektiğini düşünüyorum. Ama emzik kullanınca meme reddinden de korkuyorum Tavsiyeniz var mı emzik konusunda?
Philips avent ultra soft..baslarda almadi ama baska emzigide hic almadi nuk da denedim..
 
Kızlar astronot ve wellsoft tulum arasında kaldım. Astronot almayı planlıyorduk ama bir arkadaşım çocuğun astronotta rahat edemediğini, kalıp gibi kaldığını ve sıkıldığını söyledi. Fikri, tecrübesi olan?
 
Ben ikisinden de aldim..ama wellsoft daha kullanisli sanki..hmden su ayicikli tulumu aldim kahverengi..sonra waikikiden pembesinide aldim..astronot tulumuda hamileyken almistim..montuda var..hepsi elimde patlayacak ne kadar cikiyorsak disari
 

Eklentiler

  • Screenshot_20191101-223843_Chrome.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 38
Ben ikisinden de aldim..ama wellsoft daha kullanisli sanki..hmden su ayicikli tulumu aldim kahverengi..sonra waikikiden pembesinide aldim..astronot tulumuda hamileyken almistim..montuda var..hepsi elimde patlayacak ne kadar cikiyorsak disari
Hahahha sen dış giyime yatırım yapmışsın direk
 
Kızlar uykuda elini emiyor oğlum. Doktor karşıydı ama Artık emzik almam gerektiğini düşünüyorum. Ama emzik kullanınca meme reddinden de korkuyorum Tavsiyeniz var mı emzik konusunda?
Avent ultra air kullanıyoruz biz kızım çok seviyor. Anne memesine benzer bir yapısı varmış, hatta bi emzirme danışmanı da sayfasında illa emzik alacaksanız bunu alın diye paylaşmış. Şimdilik meme reddi olmadı bizde. Hatta eğer gerçekten açsa ve gerçekten beni emmek istiyorsa emziği almıyor ondan süt gelmediğini biliyor.
 
Kızlar uykuda elini emiyor oğlum. Doktor karşıydı ama Artık emzik almam gerektiğini düşünüyorum. Ama emzik kullanınca meme reddinden de korkuyorum Tavsiyeniz var mı emzik konusunda?
yok canım, emzikten meme reddi mi olurmuş? süt gelmeyen şeyden red yapmazlar merak etme elini emmesinden daha iyi
 
Astronot soguk havalar icin daha iyi. Ben kizimda disi pelus olan bir model almistim. Polar degil. Onu giydirince yanimiza ortu vs almadan cikiyorduk disari. Oglanda disi mont gibi bir astronotumuz oldu. Rahat ediyoruz. Bebek arabasuna koyup kemerini takip geziyoruz.
 
E Elwing6 senin kız kucak sevmiyorsa çok hareketli olucak olabilir benim arkadaşımın oğulları öyle kipir kipirlar kucak onları boğuyor bildim bileli kucağıma alamam onları

kızlar bu arada bizim kızın kusması devam ediyor ne yaptiysam olmuyor reflu var sanırım
bir kaç deneme daha yapicam sütümun sulu kısmını sagiyorum 3 gündür ilk 4 haftada yaptığım gibi
yataginin altına kitap koydum gündüz leri otomatik ana kucağında yatiyor seviyeyi bi aşama daha kaldırdım
bakalım poztif sonuç verecek mi ?
genel de gece 3 e kadar ayaktayız 3 ile 7 ya da 8 arası uyuyor sanırım o ara ona uzun geliyor beslemeyi 3 saati aşmamaya dikkat edecm bu çabalar inşaallah işe yarar
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…