Yan sallanabilen anne dizi var bizde onda sallayarak uyutoyoruz genelde ama karanlık olması lazım. Ben bazende ağzına emziği verip, emzirme pozisyonunda pış pışlayıp sallayarak kucağımda uyutuyorum (gözlerine de bir bez örtüyorum karanlık gibi olsun diye) ama bu teknik bebek sakinse işe yarıyor.Kızlar bi şeyi merak ediyorum, hani bebeği uyutuyorum ya da eşim uyutuyo diyosunuz ya, nasıl yapıyosunuz :) bebişlerinizi ne şekilde nasıl uyutuyosunuz? Uyumayan bi çocuğum olduğu için fikir olur belki bana
Ya o bakanlar varya sinir oluyorumAz önce yemegi disarda yiyelim diye yakinlardaki avmye geldik. Sanirim bu son disari cikisim olcak..karni acikti bizimkinin halbuki evden cikarken emzirmistimm deli gibi ciglik atmaya basladi sanki bir tarafini kolartiyorlarmillet bize bakiyo bebek bakim odasina zor kostum.. dunyaya geldiginden beri disari cikmak istemiyorum resmen.bakiyorum yenidogan bebekler susuyo bizimki resmen cigliklar atiyo o an panikten ne emzirme ortusu ne mama hicbir sey gelmemis 1 babasinin eli bir yere sıkısmıs kaniyo.elimiz ayagimiza dolasiyo resmeb
Valla bizim kızların huyu benziyor, aslında huysuzlar desek daha doğru olurNe kadar cok ortak yonumuz vartanisalim mi ayni yaaa
Evet bak uyku da olabilir problem. Çünkü genelde uykudan yeni uyandıysa veya uyuma zamanı geldiyse daha çok yapıyor.Benimki de yapiyor bunu zaman zaman. Farkettim ki gazi oldugunda ya da cok uykusu oldugunda boyle yapiyor.
Gözlerine bişey ört eskiden öyle yaparlardı dediler diye emzirirken yaptıgım ilk aksam cocugum nefessiz kaldıYan sallanabilen anne dizi var bizde onda sallayarak uyutoyoruz genelde ama karanlık olması lazım. Ben bazende ağzına emziği verip, emzirme pozisyonunda pış pışlayıp sallayarak kucağımda uyutuyorum (gözlerine de bir bez örtüyorum karanlık gibi olsun diye) ama bu teknik bebek sakinse işe yarıyor.
Kaç dk sağdın? Benim de kız emdikten sonra 20 dk düşük modda sağım da 20-30 cc çıkıyor. Ben artık benim göğüslerimin pompaya uygun olmadığını düşünmeye başladım, ondan az çıkıyor benceElekrtrikli Pompayi servise gondermistim onarmislar bir hevesle oturdum dusuk ayarda sagdim kizda yeni emmisti bilin bakalim kac cc sagdimtabiii ki 20 üstelik bugun boza,rezeene,hurma,petibör falanda yemistim..hergun havuc rezene hurma yogurt yiyorum onlari yemesem ne olacak bilmiyorum
Bizimkininde sesi değişiyor da kısık değil gayet bangır bangır aglıyor cok katıldıgında gidiyor ancaMerhaba hanimlar,
Bebegim bugun 47 gunluk. Tam baslama zamanini hatirlamiyorum ama bayagidir sesi kisik gibi. Yani azalmadi sesi ama sanki degisti gibi, tam anlatamiyorum da. Doktor kontrolunde once doktorumuz grip ya da nezle olan birinden mikrop gecmis olabilir dedi. Baska bi doktor burun tikanikligindandir dedi. Ilk gittigimiz doktora gecmedigini soyledim tekrar gittigimizde alerjisi var demek dedi damla verdi.
Sizin bebeklerinizde var mi boyle bi problem. Sebebini bilmemek ve gecmemesi beni cok uzuyor icim icimi yiyor bi sey olacak ona diye
Kanguru ne kullaniyorsunuz memnun musunuzYa o bakanlar varya sinir oluyorum
Hic bi zaman bekarken bakmaz ayıplamazdım kimseyi
Bugun bende kuryeye gittim kanguruyla iyi güzel durdu tam imza atacagım işim biticek yaygarayı kopardı totalde otuz sn icinde dükkan dısına cıktık ama herkes dönüp bize bakıp izliyor böyle sanki maymun oynatıyoruz hic mi aglayan bebek görmediniz
Solomom benimkiKanguru ne kullaniyorsunuz memnun musunuz
Bende de direk suc isliyormusum psikolijisi esim diyorki sanki cocuk kaciriyoruzYa o bakanlar varya sinir oluyorum
Hic bi zaman bekarken bakmaz ayıplamazdım kimseyi
Bugun bende kuryeye gittim kanguruyla iyi güzel durdu tam imza atacagım işim biticek yaygarayı kopardı totalde otuz sn icinde dükkan dısına cıktık ama herkes dönüp bize bakıp izliyor böyle sanki maymun oynatıyoruz hic mi aglayan bebek görmediniz
Benimde sag gogsumde sıkınca fiskiriyorValla bizim kızların huyu benziyor, aslında huysuzlar desek daha doğru olurbi emzirme danışmanına yazdım bu memede savaş durumunu sütünü tazyikli getiriyor olabilir ondan rahatsız oluyordur dedi. Sütüm varken sıkınca fışkırıyor bayağa, tazyik dediği o mu acaba memeden önce 10 dk sağ dedi. Bi de onu deniyeceğim bakalım.
Bendede var o panik atak hastası olucam elalem yüzündenBende de direk suc isliyormusum psikolijisi esim diyorki sanki cocuk kaciriyoruzinsanlar bir garip ya..bebek aglar halbuki ama rahatsiz oluyorlarmis gibi bakinca bende de aman kimseyi rahatsiz etmyelim psikolojisi olustu
Aynen 20 dk falan sagdim zorla 20 cc cikti ama yeni emmisti..Moralim bozuldu aksam aksam vallaKaç dk sağdın? Benim de kız emdikten sonra 20 dk düşük modda sağım da 20-30 cc çıkıyor. Ben artık benim göğüslerimin pompaya uygun olmadığını düşünmeye başladım, ondan az çıkıyor bence
Hahahah aynenBendede var o panik atak hastası olucam elalem yüzünden
Evde bile agladıgında arka odada durmuyorum aman belki uyuyorlardır diye salona kosuyorum
Yani seninki de biraz keyfi nasıl isterse öyle uyuyo desene :) benimki gibi. Genelde memede kesin uyuyo yerine koyunca uyanıyor, kucakta da öyle sallamadan tutunca ama yatağında uyanıyo, diken var sanki yatakta. Bikaç kere ellerini battaniyenin altına koyup sabitledim öyle uyudu ama her seferinde onu da yemiyo :) babası aynen kucağına alıp şarkı falan söylüyor o zaman da uyuyo ama yatağında asla 2 saatten fazla uyumuyor, ortalama da 45 dakikaGunden gune huylari degistigi icin tek bir cevap veremem. Daha onceleri memede uyurdu, yerine koyardim. Uykuya devam ederdi. Simdi mememde uyukluyor, yerine koyunca uyaniyor. Emzik verip pispisliyorum. Hafifce besigini salliyorum. Bir suredir uyumasa da sakinse yalniz birakiyorum, tabi ki takip ederek. Kendi kendine uykuya daliyor. Geceleri bazen uyumayinca esime veriyorum. Onun yontemi pek ideal degilkucagina alip evi gezdiriyor, turku soyluyor, acikli olanlardan
Teşekkür ederim tecrübeni paylaşman çok iyi oldu benim için. Ben de memede uyutmaya çalışıyodum ki derin dalsın diye sonra hemen uyanıyor, gazını çıkarsam da yetmiyor demek ki, bitmiyor. Hafif sallamayı ben de deniyorum ama yine de uyumuyor, emzik de almıyor gerçi ben de pek emzik taraftarı değilim. Maşallah ne güzel uyuyormuş gazı çıkınca tabi rahatsız eden bi şeyi yok kuzunun. Oğlum salı günü tam 2 aylık olacak, 1 ay sonraya düzen olur mu hiç bilmiyorumMemede uyutmamaya gayret ediyorum çünkü ilk oğlum yeterince bezdirdi o konuda. Emdikçe gazlanır gazlandıkça emermiş meğer, ben aç doymuyor sanıp emzirirdim. Mütamadiyen memedeydi. Sonradan tecrübe etmiş oldum “bu çocuk aç değil bu çocuk gazlı “ olduğunu.
Bunda emziriyorum gözlerini kapatıyor ama arada bir yerlerine dokunuyorum derin dalmasın diye. Meme sonrası kaldırıp kucaklayınca uyanıyor zaten gazını çıkartmak için. Altlı üstlü iyice gazını alıyorum (hareketleri azalıp bir rahatlama varsa gaz bitmiştir) Beşiğine koyup hafif sallıyorum uyuyor. memede gazlı bir şekilde uyumasından iyidir hafif sallanarak uyuması bana göre. Çünkü gazlı yatırdığımda en fazla yarım saat uyuyor. Gazını alınca 4saati buluyor gündüz. Gece de ilk uykusuna gazı alınmış yatıyor 3 ve 5 te uyku ağır basıyor gazını çıkaramayıp uyuyor. Sabah 7de uyandığında emzirmeden önce gazını çıkarıyorum. Tabi benimki 3.5 aylık. Son 20 gündür böyle düzenli
Ben birkaç gündür önce salonda ayağımda sallıyorum pikesiyle kundak yapıp emzik veriyorum , yumuşayıp kendini bırakınca yada gözler gidince bir süre sonra yatağına koyup pış piş yapıp salayım uyutuyorumKızlar bi şeyi merak ediyorum, hani bebeği uyutuyorum ya da eşim uyutuyo diyosunuz ya, nasıl yapıyosunuz :) bebişlerinizi ne şekilde nasıl uyutuyosunuz? Uyumayan bi çocuğum olduğu için fikir olur belki bana
Teşekkür ederim tecrübeni paylaşman çok iyi oldu benim için. Ben de memede uyutmaya çalışıyodum ki derin dalsın diye sonra hemen uyanıyor, gazını çıkarsam da yetmiyor demek ki, bitmiyor. Hafif sallamayı ben de deniyorum ama yine de uyumuyor, emzik de almıyor gerçi ben de pek emzik taraftarı değilim. Maşallah ne güzel uyuyormuş gazı çıkınca tabi rahatsız eden bi şeyi yok kuzunun. Oğlum salı günü tam 2 aylık olacak, 1 ay sonraya düzen olur mu hiç bilmiyorumMemede uyutmamaya gayret ediyorum çünkü ilk oğlum yeterince bezdirdi o konuda. Emdikçe gazlanır gazlandıkça emermiş meğer, ben aç doymuyor sanıp emzirirdim. Mütamadiyen memedeydi. Sonradan tecrübe etmiş oldum “bu çocuk aç değil bu çocuk gazlı “ olduğunu.
Bunda emziriyorum gözlerini kapatıyor ama arada bir yerlerine dokunuyorum derin dalmasın diye. Meme sonrası kaldırıp kucaklayınca uyanıyor zaten gazını çıkartmak için. Altlı üstlü iyice gazını alıyorum (hareketleri azalıp bir rahatlama varsa gaz bitmiştir) Beşiğine koyup hafif sallıyorum uyuyor. memede gazlı bir şekilde uyumasından iyidir hafif sallanarak uyuması bana göre. Çünkü gazlı yatırdığımda en fazla yarım saat uyuyor. Gazını alınca 4saati buluyor gündüz. Gece de ilk uykusuna gazı alınmış yatıyor 3 ve 5 te uyku ağır basıyor gazını çıkaramayıp uyuyor. Sabah 7de uyandığında emzirmeden önce gazını çıkarıyorum. Tabi benimki 3.5 aylık. Son 20 gündür böyle düzenli
Bizimki de aynen öyle uzun zamandırBenim kız yeni bir huy edindi, emmeye başladığımızda sanki memeyi tutamıyor gibi yapıp çığlık çığlığa bağırıp ağlıyor 2 dk emiyor memeden çıkıp yine ağlıyor (sütde dolu dolu olduğu halde), zar zor sakinleştirip emziriyorum uzun uzun ( kusacak kadar çok emmesine rağmen) sonra memeden ayırıyorum yine başlıyor çığlık çığlığa ağlamayaniye böyle yapıyor anlamıyorum. Silikon göğüs ucu ile emiyordu bıraktırdım 3-4 gündür, 2 gündür mama da vermiyorum onları mı arıyor acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?