Kızlar avent süt sağma makinem bozuldu görümcem çok az kullanmıştı ondan almıştım , makinesiz 1 gün bile geçiremediğim için mecburen kazık yiyerek aldık
Ya uykusu olduklarında bi de hem direnemiyorlar hem de uyuyamıyorlar ya kıyamıyorum :)) bi de bizimki banyodan sonra uyumuyor, ters bi çocuğum var galiba hani bu başak burcu bebelere bakmak kolaydı :))
Banyodan sonra bir süre direniyor ama baya mayışıp bayılıyor benimki Başak Burcu bebeklere bakmak kolay mi dediler bana hep zor burç dediler , hepsinin kendine has bir huyu var işte
Anne olmak zor da baba olmak da kolay değil :) mutlu çocuklarımız olsun :)
Ben 20 dk beklemedim hiç, genelde 5. Dakkada yatırmaya çalıştım. Bi de öyle deniyim bakıyım. Hangi hemşireyi takip ediyosun ben de bi okuyayım
12den 1 buçuğa kadar emzirme savaşı yaptık resmen bi bebek emerken bu kadar ağlar mı, üstelik sütte var memede elimle sıkıyorum fışkırıyor 2 dk emip basıyor çığlığı, ayırıyorum gaz çıkarayım diye yine yaygarayı koparıyor gerçekten sütüm mü tazyikli acaba... Beynim yandı resmen, yakında antidepresanlık olucam emme saati geliyor yine, resmen korkuyorum. Bi de sütümü 10 dk sağıp emzirecegim bakalım çözüm olacak mı
Valla benimki de memede ya kavga ediyor , ya da oyun oynuyor memeyi emip bırakıyor sütler dışarı bugün görümcemdeydim orda emzirdim baktı ki evdeki konfor yok emzirirken uyudu
Ben sling kullanırım dedim ama kullanamadım, kuzenim kanguru vermişti ama hiç dikkat etmedim, geçen baktım aynısı, içinde yenidoğan aparatı yok merak ettiğim şu ki ne zamana kadar kullanılıyor yenidoğan aparatı ona göre alayım ya da almayayım
Yok canım henüz kullanmıyorum. Biraz tereddutluyum kullanma konusunda. Düzgün yapılmadığı sürece sakıncaları var biliyorsun. Ben de becerememekten korkuyorum. Zaten hiç yalnız çıkmadık. Ama hemen hemen her gün babamıza disardayiz. Dışarıyı çok seviyor bizimki. Emzirme derdi olmasa hep sokakta kalacak çocuk
Ya ilk baslarda bizde arabayla cok rahattık ama son haftlarda arabayla cıkmamıza ragmen on dk sonra baslıyor aglamaya o yüzden tek basıma asla cıkamam diyordum kanguruyla çıkmak zorunda kalana kadar
İnşallah bişey olmaz ne diyim sokakta giydim bide düşün viyak viyak aglayıp iki dk durmadıgı icin :)
Kızlar avent süt sağma makinem bozuldu görümcem çok az kullanmıştı ondan almıştım , makinesiz 1 gün bile geçiremediğim için mecburen kazık yiyerek aldık
Biz bugün duamızı yaptık
Ev cok pislenicek gelen giden olacak mikroplusu falan bırakmasın diye kaynanamda yaptık
Elbisesinin kolları biraz bol modeldi sıkca acıldı icinede uzun kollu bişey getirmemişim dondu yavrum umarım hasta etmemişimdir süslü yapıcam diye
Banyodan sonra bir süre direniyor ama baya mayışıp bayılıyor benimki Başak Burcu bebeklere bakmak kolay mi dediler bana hep zor burç dediler , hepsinin kendine has bir huyu var işte
Bana kolay dediler demek bana yalan söylediler bana yalan söylediler :))) aynen öyle her bebek biricik, burda okuduğum her şeyi tek tek uygulıycam ki belki biri de işe yarar :))
Bana kolay dediler demek bana yalan söylediler bana yalan söylediler :))) aynen öyle her bebek biricik, burda okuduğum her şeyi tek tek uygulıycam ki belki biri de işe yarar :))
Kızlar emzirme sıklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emzirme danışmanları bebek her istediğinde değil belli rutin dahilinde emzirmek gerektiğini söylüyorlar. Ben bebeğim her ağladığında meme veriyorum açıkçası . Hem emzirdikçe bağlanmayı destekliyorum hem de bebeğimi mutlu ediyorum gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kızlar emzirme sıklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emzirme danışmanları bebek her istediğinde değil belli rutin dahilinde emzirmek gerektiğini söylüyorlar. Ben bebeğim her ağladığında meme veriyorum açıkçası . Hem emzirdikçe bağlanmayı destekliyorum hem de bebeğimi mutlu ediyorum gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Her istediğinde vermek gerektiğini düşünüyorum. Hem bebeği iki saatte bir emzireyim diye ağlatmak içime sinmiyor hem de ihtiyacı olduğunda emmek istediğini yani bebeğin kendi ritmini oluşturduğunu düşünüyorum
Az önce yemegi disarda yiyelim diye yakinlardaki avmye geldik. Sanirim bu son disari cikisim olcak..karni acikti bizimkinin halbuki evden cikarken emzirmistimm deli gibi ciglik atmaya basladi sanki bir tarafini kolartiyorlar millet bize bakiyo bebek bakim odasina zor kostum.. dunyaya geldiginden beri disari cikmak istemiyorum resmen.bakiyorum yenidogan bebekler susuyo bizimki resmen cigliklar atiyo o an panikten ne emzirme ortusu ne mama hicbir sey gelmemis 1 babasinin eli bir yere sıkısmıs kaniyo.elimiz ayagimiza dolasiyo resmeb
Valla bebeklerin sağı solu belli olmuyor. Arabayı seviyor sanıyordum en son doktora giderken aynen bahsettiğin gibi ağladı, kucağıma da alamadım güvenli değil diye. Arabayı sağa çekecek yer yok. Artık bağırmaktan sesi kısılıp titrek ağlayınca dayanamayıp seyir halindeyken kucağıma aldım. Ama sakinleşmedi ter içinde kaldı ağlamaktan. Göz yaşı olmazdı normalde o an gözlerinde ne yaşlar aktı. Ben de ter içinde kalmışım acayip stres oldum. Şimdi bir dahaki kontrolü düşünüyorum nasıl yolda gideriz diye
Bende her istediğinde vermek istiyorum hem dediginiz gibi bağlanma için de önemli. Ama her agladığında verince de sutum dolmadi bi sonraki emzirmeye hemen süt bitince sinirlendi. Onun için de memeyi bırakmak istemediginde sagdigim sütü böyle oyalayarak oyunla verdim siringayla. Şimdi zaten iki saate yakın istiyo en erken. Kendi rutinini oluşturdu yani.
Her istediğinde vermek gerektiğini düşünüyorum. Hem bebeği iki saatte bir emzireyim diye ağlatmak içime sinmiyor hem de ihtiyacı olduğunda emmek istediğini yani bebeğin kendi ritmini oluşturduğunu düşünüyorum
Bende her istediğinde vermek istiyorum hem dediginiz gibi bağlanma için de önemli. Ama her agladığında verince de sutum dolmadi bi sonraki emzirmeye hemen süt bitince sinirlendi. Onun için de memeyi bırakmak istemediginde sagdigim sütü böyle oyalayarak oyunla verdim siringayla. Şimdi zaten iki saate yakın istiyo en erken. Kendi rutinini oluşturdu yani.
Biz rutin oluşturamadık. Bazen 2.5 saat sesi çıkmıyor, gece aralıksız 5 saat uyuyor bazen de emzirmenin üstüne yarim saat geçince mızmızlanıyor. Başka bir sıkıntısı olduğu için de ağlıyor olabilir ama eğer 10 dk geçmiyorsa ağlaması yine emziriyorum