Puset bebek arabası demek zaten. Ana kucağından mi bahsediyorsun, anlayamadımBebek arabasını pusetsiz kullanıyor musun?
Alerjiyi battaniye ve peluş oyuncaklar twtikliyor. Kullanilan deterjanlar da etkiliyor. Gecen 3vimi temizlettim, kadina camsil kullanmiyorum, kirec cozucu de kullanmiyorum dedim cok sasirdi. Ama onlarsiz temizlik olmaz ki diyor. Mutfağımda da banyomda da cif krem kullaniyorum. Yerleri silmek icin arap sabunu kullankyorum. Kadin yine de fisfii genel temizleyici kullandi ama sevmedim.Evet evet gecen gun de yazmistim buraya hatta sabah uykusuyla gece uykusu cok farkli bebegimin diye. Bizim de yatak odamiz kucuk hali vs bi sey yok hic. Acaba diyorum orttugum battaniyeden mi oluyor ama bu kadar etkiler mi ki? Alerji bende ve ailemde yok esimde ve ailesinde de onun icin bilmiyorum nasildir belirtileri. Evin sicakligini ben de bi turlu ayarlayamadim. Kucuk oldugu icin hemen isiniyor bu sefer de terliyor hemen. Kapatsak usur diye dusunuyorum. Bilemedim sasirdim artik ne yapacagimi
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Gece kendi rutinini oluşturdu. 3 saat 5 saat uyuyor. Acıkınca gözünü bile açmadan mırın kırın ediyorKalıplaşmış söylemleri doğru bulmuyorum. Her dönemi farklı bebeklerin ve rutin oluşturmak için erken. İlk 3ay dış dünyayı algılayamazken henüz meme saatin gelmedi demek eziyet bana göre. Emmekle sadece karnını doyurmuyor, ısınıyor, güvende hissediyor. Yavaş yavaş kendileri bir rutin ediniyor zaten.
Canim benimki de yapti oyle 1 defa. Ac saldiriyor ama emmiyor. Meger uykuya cok bunaldigi icin oyle yapmis. Uyidi uyandi sonra emdi.12den 1 buçuğa kadar emzirme savaşı yaptık resmenbi bebek emerken bu kadar ağlar mı, üstelik sütte var memede elimle sıkıyorum fışkırıyor 2 dk emip basıyor çığlığı, ayırıyorum gaz çıkarayım diye yine yaygarayı koparıyor gerçekten sütüm mü tazyikli acaba... Beynim yandı resmen, yakında antidepresanlık olucam emme saati geliyor yine, resmen korkuyorum. Bi de sütümü 10 dk sağıp emzirecegim bakalım çözüm olacak mı
Sagdikca artiyor sut ben onu kesfettim. Stokta baya sutum oldu benim.Su saat oldu ilk defa mama vermedim ve sutum geliyoo baya.sabah yulafli yumurta ve rezene cayi.sonra havuc.ayva kompostosu ve balkabakli börek yedim oglendebir de dün sagdim acaba hangisi iyi geldi..bunca cabaya bir seyler gormek cok sevindirici
Canim o kadar fazla cay icip karistirma istersen. Ben sadece rezene iciyorum 1 sabah 1 aksam. Onun disinda sabah kahvaltida yumurta. Ogelene aksamdan kalan corba yemek veya hic birsey yoksa yulafli sut yiyorum. Aralarda meyve ceviz. Ve 3 lt su. Kafan rahat olsun. Sen bebeginin annesisin ve sutun ona yetecek sekilde programlisin. Kafanadan acaba sutum yetecek mi dusuncesini at. Inan o zmaan sutunun yettigini goreceksin. Ben bugun sagdim. Memeler bobostu. Acaba hazir sutu isitip versemmi dedim. Esim emzir dedi. Bos memelerden 30 dk emdi doydu. Cidden memem bombos ve porsumistu ama bebek emdikce sut geldi. 1i bitince oburune gecirip emzirdim. Rahat bir anne kafasi yetoyor sut icin.Ohhh maşallah... Benimde bazen süt çoğalıyor ne fayda etti anlayamıyorum. Ben hergün rezene, ısırgan, kimyon, melisa çayları içiyorum; 1kase ayva 1kase kayısı kompostosu içiyorum, 3 incir 3 ceviz yiyorum, 1 bardak havuç suyu, sık sık bulgur pilavı tarhana çorbası yapıyorum , sık sık üzüm alıp yiyorum, hergün ya yoğurt ya ayran, marullu dereotlu salata... boza içmeye de başladım. 3-4 litre su içiyorum, üstüne bi de süt damlam var.Artık süt yapmak için besleniyorum resmen.
bende böyle düsünüyorum ama çok erken emmek isterse acaba doymuyor mu hissine kapılıyorum. ne zaman bitecek bu acaba doymuyor mu hisleriKesinlikle ben de böyle düşünüyorum. Gece kendi rutinini oluşturdu. 3 saat 5 saat uyuyor. Acıkınca gözünü bile açmadan mırın kırın ediyorama gündüz sadece keyfi meme de durmak isteyebiliyor. Ben de buna kesinlikle engel olmuyorum. Cok da hoşuma gidiyor. Bu günler geri gelmeyecek. Ben olaya böyle bakıyorum. Şurada emecekleri Allah izin verirse ve sütümü olursa 1 sene 2 sene. Aktif 6 ay emecek ek gıdaya kadar. Niye mahrum edeyim cocugumdan mememi? Memelerimizin var oluş sebebi bu bence....varsin 5 dkda bir emsin
Sabirla bekliyorum yarını...sonra bolbol yaticamAma bi haftasonumuz var tatil yaptıgımız tüh kötü olmus
Ayyy kiyamam. Ben de arkadasimdan aldigim lansinohu bozmustum 8 yillik makinayi. Tamir ettirmek istiyorim ama nerede nasil bilmiyorum. Avent mi?aldin yine.Kızlar avent süt sağma makinem bozuldugörümcem çok az kullanmıştı ondan almıştım , makinesiz 1 gün bile geçiremediğim için mecburen kazık yiyerek aldık
Tesekkur ederiz insallah boyle devam ederGözün aydın canım. Gülce ve senin adına çok sevindim
Kiz merak ettim gorumce ile ne yaptiniz en son kusup gitmisti senden. Nasil ilittiniz arayi.Valla benimki de memede ya kavga ediyor , ya da oyun oynuyor memeyi emip bırakıyor sütler dışarıbugün görümcemdeydim orda emzirdim baktı ki evdeki konfor yok emzirirken uyudu
Seni biliyoruz canim.sagma deyince aklima senleSagdikca artiyor sut ben onu kesfettim. Stokta baya sutum oldu benim.
Son care mi. O emzik ve kundan benim ilk secenegim.Arkadaşlar kundak önerebilir misiniz? Gece uyuması için artık emzikle birlikte kundak denicem son çare
Normalde ben 2 saatte bir emziriyordum, bebek tam açıkmış oluyor süt birikmiş oluyor bu yüzden güzel emip doyuyordu amaaaaa kızım 2-3 gündür memede aşırı huzursuz ve 5 dk emip basıyor çığlığı bugün mecburen istedikçe emzirdim 5 dk emdi ağladı sakinleştirdim tekrar emzirdim 5 dk diye diye akşamı ettikKızlar emzirme sıklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emzirme danışmanları bebek her istediğinde değil belli rutin dahilinde emzirmek gerektiğini söylüyorlar. Ben bebeğim her ağladığında meme veriyorum açıkçası . Hem emzirdikçe bağlanmayı destekliyorum hem de bebeğimi mutlu ediyorum gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Bende kafayı yiyorum böyle zamanlarda bi de az önce tam bi buçuk saat emdi. Yarim saat 45 dk fln kıtlıktan çıkmış gibi sonra oyalandi bi baktım bi buçuk saat emmis toplamda acaba doymuyo da mı bu kadar çok duruyo memedebende böyle düsünüyorum ama çok erken emmek isterse acaba doymuyor mu hissine kapılıyorum. ne zaman bitecek bu acaba doymuyor mu hisleriacaba sütüm yok mu hisleri
Kızlar aranızda silikon üç ile emziren var mı. Benim kız sağ tarafı alamıyordu bununla başladı emmeye yara iken de sol tarafa kullandım şimdi onsuz emmiyor sinirlenerek krize giriyor naapsam vicdan yapiyorumm
Ben de göğüs ucuyla emziriyordum onsuz asla emmiyordu sonra sagdıgım sütü ve mamayı Eds sistemiyle vermeye başladım ikinci gün mememi uç olmadan tutmaya başlamıştı siz de deneyin istersenizBen varım. Benim kız beni emmedi, göğüs uçlarım biraz küçüktü. Silikon uçla emdi, ara ara silikonsuz da alıyordu ama kırkımız çıktıktan sonra silikonsuz asla emmemeye başladı. Parmağımı veriyorum denemek için parmağımı emiyor, göğsümü verince basıyor çığlığıüstelik artık göğüs uçlarım da yeterli boyutta. Çok şey denedim olmadı, ben pes ettim yeterki emsin dedim.
Valla tam çözemedim benimkinin sıkıntısı ne, tüm gün öyleydi uyuklar moddayken emzirdim hep ya da uyuyacağında emzik yerine mememi verdim pışpışlaya pışpışlaya emzirip uyuttum. Sütüm az geliyor diye mi kızıyor, koldaki aşısı mı acıyor anlamadımCanim benimki de yapti oyle 1 defa. Ac saldiriyor ama emmiyor. Meger uykuya cok bunaldigi icin oyle yapmis. Uyidi uyandi sonra emdi.
Ilk aylar her istediginde verme tataftariyim. Bu sekilde memeler yeterli sut uretimine basliyor. Bebek de yakinlik istiyor ayni zamanda. En basta ben de bezmistim. Cok yorucu bir olay. Ama artik kendi kendine duzene giriyor zaten. Emme araligi uzadi, cunku artik algilari daha acik. Oyalamak daha kolay.Kızlar emzirme sıklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emzirme danışmanları bebek her istediğinde değil belli rutin dahilinde emzirmek gerektiğini söylüyorlar. Ben bebeğim her ağladığında meme veriyorum açıkçası . Hem emzirdikçe bağlanmayı destekliyorum hem de bebeğimi mutlu ediyorum gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Hiç denemedim öyle uykusuz geceler geçiriyorum, gece kalkıp omuzda gezdiriyorum sen düşünSon care mi. O emzik ve kundan benim ilk secenegim.
Kafam rahat sayılırdı ama bugün gerçekten çok kötü oldum çok ağladımCanim o kadar fazla cay icip karistirma istersen. Ben sadece rezene iciyorum 1 sabah 1 aksam. Onun disinda sabah kahvaltida yumurta. Ogelene aksamdan kalan corba yemek veya hic birsey yoksa yulafli sut yiyorum. Aralarda meyve ceviz. Ve 3 lt su. Kafan rahat olsun. Sen bebeginin annesisin ve sutun ona yetecek sekilde programlisin. Kafanadan acaba sutum yetecek mi dusuncesini at. Inan o zmaan sutunun yettigini goreceksin. Ben bugun sagdim. Memeler bobostu. Acaba hazir sutu isitip versemmi dedim. Esim emzir dedi. Bos memelerden 30 dk emdi doydu. Cidden memem bombos ve porsumistu ama bebek emdikce sut geldi. 1i bitince oburune gecirip emzirdim. Rahat bir anne kafasi yetoyor sut icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?