Ayy hem de ortanca çocuk olmak :)) duble zorluk olmuş :) bakalım bizim başaklarla bizi hangi maceralar bekliyor :))Başak enn zor burçlardan canım ablam başak kardeşim ikizler beni dusunun aralarında
Geceleri bizim de değişiyo ama gündüzleri genelde iki saate bir. Nadiren yarım saatlik sapma oluyo en fazla. Ben de başka bi şey için aglamiyosa emziriyorum nasıl oyalicaz ki hem.Biz rutin oluşturamadık. Bazen 2.5 saat sesi çıkmıyor, gece aralıksız 5 saat uyuyor bazen de emzirmenin üstüne yarim saat geçince mızmızlanıyor. Başka bir sıkıntısı olduğu için de ağlıyor olabilir ama eğer 10 dk geçmiyorsa ağlaması yine emziriyorum
Okurken yoruldumOhhh maşallah... Benimde bazen süt çoğalıyor ne fayda etti anlayamıyorum. Ben hergün rezene, ısırgan, kimyon, melisa çayları içiyorum; 1kase ayva 1kase kayısı kompostosu içiyorum, 3 incir 3 ceviz yiyorum, 1 bardak havuç suyu, sık sık bulgur pilavı tarhana çorbası yapıyorum , sık sık üzüm alıp yiyorum, hergün ya yoğurt ya ayran, marullu dereotlu salata... boza içmeye de başladım. 3-4 litre su içiyorum, üstüne bi de süt damlam var.Artık süt yapmak için besleniyorum resmen.
Kesinlikle çok rahat uyuyorArkadaşlar kundak önerebilir misiniz? Gece uyuması için artık emzikle birlikte kundak denicem son çare
Valla hicte degilSagol teyzesi bi gülce değiliz ama
Kiyamam yaa..esinden ya da birinden yardim istesen tek gitmesen ?Valla bebeklerin sağı solu belli olmuyor. Arabayı seviyor sanıyordum en son doktora giderken aynen bahsettiğin gibi ağladı, kucağıma da alamadım güvenli değil diye. Arabayı sağa çekecek yer yok. Artık bağırmaktan sesi kısılıp titrek ağlayınca dayanamayıp seyir halindeyken kucağıma aldım. Ama sakinleşmedi ter içinde kaldı ağlamaktan. Göz yaşı olmazdı normalde o an gözlerinde ne yaşlar aktı. Ben de ter içinde kalmışım acayip stres oldum. Şimdi bir dahaki kontrolü düşünüyorum nasıl yolda gideriz diye
Bizimki en fazla yarim saat duruyor. Nadiren kendi bırakıyor memeyi. Genelde ben ayırıyorum çünkü ya oyalanıyor memede ya da uyuyakalıyor. Yukarıda yazdığım şöyle aslında, bizim gecelerimiz daha düzenli aslında gün içinde düzen yokGeceleri bizim de değişiyo ama gündüzleri genelde iki saate bir. Nadiren yarım saatlik sapma oluyo en fazla. Ben de başka bi şey için aglamiyosa emziriyorum nasıl oyalicaz ki hem.
Bizimde memede uzun duruyo bi saati buluyo mesela yarım saat aktif emiyo diyelim yarım saat oyalaniyo bazen uyuyo sizin nasıl
Ben de yoksa çok ağlıyorKızlar emzirme sıklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emzirme danışmanları bebek her istediğinde değil belli rutin dahilinde emzirmek gerektiğini söylüyorlar. Ben bebeğim her ağladığında meme veriyorum açıkçası . Hem emzirdikçe bağlanmayı destekliyorum hem de bebeğimi mutlu ediyorum gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Geceleri bizim de değişiyo ama gündüzleri genelde iki saate bir. Nadiren yarım saatlik sapma oluyo en fazla. Ben de başka bi şey için aglamiyosa emziriyorum nasıl oyalicaz ki hem.Biz rutin oluşturamadık. Bazen 2.5 saat sesi çıkmıyor, gece aralıksız 5 saat uyuyor bazen de emzirmenin üstüne yarim saat geçince mızmızlanıyor. Başka bir sıkıntısı olduğu için de ağlıyor olabilir ama eğer 10 dk geçmiyorsa ağlaması yine emziriyorum
Tam tersi olmuş bizim. Ya ben kendim biraktirsam ortalığı yıkıyo. Hani sanki etinden et kopmuş gibi bi ağlaması var bütün apartman inliyo. O yüzden kendi bıraksın diye bekliyorum o da bi saati buluyoBizimki en fazla yarim saat duruyor. Nadiren kendi bırakıyor memeyi. Genelde ben ayırıyorum çünkü ya oyalanıyor memede ya da uyuyakalıyor. Yukarıda yazdığım şöyle aslında, bizim gecelerimiz daha düzenli aslında gün içinde düzen yok
Kendi aracımız + market ve kapalı pazarda kendi pusetiyle. Arabada gezmeyi çok seviyor. Ben de tenha yerde emziriyorum acikirsaBebek arabasıyla mı?
Eşimle gittik zaten, ben arka koltukta bebeğin yanındaydım ama sakıncalı olduğundan araba seyir halindeyken almadım ilk etapta kucağımaKiyamam yaa..esinden ya da birinden yardim istesen tek gitmesen ?
Ama bi haftasonumuz var tatil yaptıgımız tüh kötü olmusValla hicte degiltopis topiss yavrum masallah. gülce deme bana ömrümü yedi bugun cocuga bir sey oldu dk agzi durmadi agla aglaaa cani cikti..cok gazi oldu herhalde..en son esime yalvariyodum bunu baska odaya getir diye esiminde sinavi var yine temel memurluk tüm haftasonunu bana kitledi sagolsun basagrisindan oluyorum
Kafaya hiç şapka takmıyorum üşürmü kiKesinlikle çok rahat uyuyor
Başta istemedi kolları çıkarmaya çalıştı şimdi uyuyacağı zaman kundak bekliyor
Hem kolları üşümüyor ben de içim rahat uyuyorum
Müslin battaniye ile kolları göğsünde kavuşturup sıkıştırıyorum battaniyeyi
Fazla sıkılmasın diye bacakları sarmıyorum artık
Üstüne de kadife battaniye kafaya şapka
Ve kendi uyumamışsa emzik
Bizim kombin bu
aynen öyle yaptımFön sesi filan sevmez mi? Bizimkini oyalıyor biraz hatta bazen uyutuyor. Çok sıkışınca açıyorum fön sesiya da al mutfağa yanına aç aspiratörü de
Gözün aydın canım. Gülce ve senin adına çok sevindimSu saat oldu ilk defa mama vermedim ve sutum geliyoo baya.sabah yulafli yumurta ve rezene cayi.sonra havuc.ayva kompostosu ve balkabakli börek yedim oglendebir de dün sagdim acaba hangisi iyi geldi..bunca cabaya bir seyler gormek cok sevindirici
Gece 5 saat uyuması ne güzel maşallahBiz rutin oluşturamadık. Bazen 2.5 saat sesi çıkmıyor, gece aralıksız 5 saat uyuyor bazen de emzirmenin üstüne yarim saat geçince mızmızlanıyor. Başka bir sıkıntısı olduğu için de ağlıyor olabilir ama eğer 10 dk geçmiyorsa ağlaması yine emziriyorum
69 günlük canım . Uykuya dalması çok zor. Akşam 8 den itibaren uyutmak için uğraşıyoruz uyuyor 10 dk sonra gözünü açıyor. Uyusun diye sık emziriyorum karnı epey doyuyor ondan uyanmıyor gece sanırımGece 5 saat uyuması ne güzel maşallahkaç günlük? Bizimki 9 kısımda iki aylık olacak ama uyku düzene girdi sanırken gece sık uyanmaya başladı. Bir de enteresandır ki bebekler banyo yapınca iyi uyur derler bizimki banyo yapınca uykusu daha da düzensiz oluyor
Bebek arabasını pusetsiz kullanıyor musun?Kendi aracımız + market ve kapalı pazarda kendi pusetiyle. Arabada gezmeyi çok seviyor. Ben de tenha yerde emziriyorum acikirsa
Kalıplaşmış söylemleri doğru bulmuyorum. Her dönemi farklı bebeklerin ve rutin oluşturmak için erken. İlk 3ay dış dünyayı algılayamazken henüz meme saatin gelmedi demek eziyet bana göre. Emmekle sadece karnını doyurmuyor, ısınıyor, güvende hissediyor. Yavaş yavaş kendileri bir rutin ediniyor zaten.Kızlar emzirme sıklığı hakkında ne düşünüyorsunuz? Emzirme danışmanları bebek her istediğinde değil belli rutin dahilinde emzirmek gerektiğini söylüyorlar. Ben bebeğim her ağladığında meme veriyorum açıkçası . Hem emzirdikçe bağlanmayı destekliyorum hem de bebeğimi mutlu ediyorum gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?