- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.025
- 348
Dün mevlütte kucaktan kucaga dolastı kızım içlerinden biri almaya kıyamadı yok alabilirsin sakınan göze cöp batar dedim kvm evet cocugunu paylasıyor bizimle hic üzmedi o konuda Allah razı olsun gibi bişey dediKiz cok mu heveslisin kaynana ile oturmaya bosver. Bebegi en cok sen sevmis oldun.yeni dogdugunda ben esimden bile kiskaniyordum bebegi.
Ilk cocuktan sonra içimdeki gelini uyandirdilar. Yapacak birsey yok.ben kiskanmadan cocugu bizden kiskaniyo dedi kaynana ve esimi doldurdu.Dün mevlütte kucaktan kucaga dolastı kızım içlerinden biri almaya kıyamadı yok alabilirsin sakınan göze cöp batar dedim kvm evet cocugunu paylasıyor bizimle hic üzmedi o konuda Allah razı olsun gibi bişey dedi
Demekki cocugunu gercekten kimseye vermeyen analar varmıs dedim içimden
Simdi okuyunca gözümde canlandın
Benimki de öyle ayağımı kütletsem gözünü açardı şimdi hareket ediyor ama uyanmıyor uykusu çok hafif oluyor bazen O yüzden gündüz uyurken odaya hiç girmemeye çalışıyorumZaten onu yapsam hafif öksürsem anında uyanır anında
Yerine yatırırken bileklerim kütlüyor bazen ona kalkıyor olaki o kütleme olmadı yerde bi kısım cok hafif gırc yapıyor ona basarsamda gitti tüm emek
Al al ben çok memnunum bu yeni makineden daha çok süt sağıyorAh bide vermesem ne olur demekki ama yetmiyor belliki
Bende alayım o modelden dolar olmus bilmem kac bi daha medela alamam garantiside olmuyor hem
burdaki distribütörlüğüne yazdım gerci belki tamir ederler gelecek cevaba göre aksiyon alıcam
Hala iyileşmedi dimiIlk cocuktan sonra içimdeki gelini uyandirdilar. Yapacak birsey yok.ben kiskanmadan cocugu bizden kiskaniyo dedi kaynana ve esimi doldurdu.
Ben de gercekten kiskanayimda gorsunler dedim 2. Cocukta. Belki akilkanir. Daha 2 defa goturduk de okadar gordu. 2sinde de uyudu zaten.Kucak durumu zaten yok. Kayinpedere veririm bebegi de kaynanaya nooooo.
Hadi uzun kalamıyor anladık bari ara ara gelip 2-3 gün kalıp gitse yaa... Neyse boşver kendi kanın olmayınca bu kadar işte. Sen ilerde gururla anlatacaksın kızıma kendim baktım herşeyini tek başıma yaptım diye.Ayy ne babanneler var bizimkinin 4.gün donüsünü unutamiyorum :))))) gecende geldiler 1gun kalip dondulersevmelik..
Gündüz odaya koyamam telsizim yok duymam sesini diye hep yanında yatırıyorumBenimki de öyle ayağımı kütletsem gözünü açardı şimdi hareket ediyor ama uyanmıyor uykusu çok hafif oluyor bazen O yüzden gündüz uyurken odaya hiç girmemeye çalışıyorum
Makine daha cok süt sagarmı ya o senin verimliliğinAl al ben çok memnunum bu yeni makineden daha çok süt sağıyoreskisinin bir malzemesi eskimiş yalama olmuş gibiydi dezenfekte etmekten
Avent soft mu kullanıyorsun emzikte? Bugün alıcam ben de. Gece 2 de bir uyandı sabaha kadar uyumadı. Ben zombi gibiyimCanim kundakta ilk 2 gun?zorlanirsin ama alisir pes etme. Emzige gelince dunyanin en kyi icadi keske daha once verseymisim bosuna cekmisiz diyeceksin. Hic kendini de bebwgi de yorma. Bana hastanede emzigi gormemis olalim dedi hemsireler. Yogun bakima gidince de ilk is emzik ve biberon istedilwr. Hastanede 2 gun emzik biberon emdi. Evde de devam ediyorum hem emzik hem biberone hem de emziriyorum. Emmedi mi biberonu da emmiyor. Emzik candir.
Doğum öncesi konuşmuştuk bu kadar kalmıcaktı zaten bi ay annem baktı sonra da on gün falan kalıcaktı ama daha önce bahsetmiştim doğumda kanamam durmayınca vücudum çok yıprandı annem de çalışıyo bütün yıllık iznini benim için kullandı o yüzden kaynanam sağolsun kalma süresini uzattı bi de doktorum bile dedi anneyi yalnız bırakmayın ağır iş yaparsa rahmi toparlanamaz diye ama kaynanayla aynı evde gerçekten çok zor bişeymişAyy ne babanneler var bizimkinin 4.gün donüsünü unutamiyorum :))))) gecende geldiler 1gun kalip dondulersevmelik..
Olayı bilmiyorum ama çok üzüldümGunaydinlarhiziniza yetisemiyorum okuyamadigim 100den fazla sayfa var 2.ayimiz ctesi gunu doldu bizim bugun asilarimizi olmaya gidecegiz bakalim insallah cok aglamaz oglum artik gece uyanmalarimiz baya azaldi bizim sabah 6 gibi uyaniyouz o da gaz problemiyle ikina ikina. Gazimizi cikarip kakamizi yapinca rahatliyoruz ama baya sancili geciyor o saatler
En son herkes kayinvalideleriyle sorunlarini yazmis o sayfalarda kaldim ben. Benimse kendi ailemle sorunum: (
Biliyorsunuz dogumun oldugu gun esimle annem arasinda sorun cikmisti teyzem de vardi annemin yaninda ve beraber gitmislerdi hastaneden. Sonra ben annemi aramaya devam ettim soguk da olsa benimle konuşuyor annem. Teyzemi aramadim cunku cok sivri dilli ve o donem lohusayim sutum kesilir diye cok korktum. 40i ciksin o zaman aricam dedim kendi kendime. Ama teyzem dayanmadi cok agir mesajlar atti bana. 1. Ayi doldugunda yine mesaj atti. Dedim ki " ben su an sadece cocugumu düşünüyorum. Ben tedirgin oldugumda o huzursuzlaniyor. Sutum yetmeyecek diye korkuyorum. Bu surecte bu yuzden aramiyorum seni. Ama siz de 1 kere nasilsin cocugun nasil demedinoz bana". Teyzemse buna cevap olarak esime hakaretler etti kendisine benzetmis seni dedi. Bencilsin, ben mi seni arayacagim bi de dedi. Sustum ben cevsp vermedim daha da fazla kirilmamak adina.
Dun cocugumun fotografini attim aile ici watsapp grubumuza. Teyzem önce, hala ilk gunku gibi aklimda soylenen o sozler hic unutmayacagim, gibi birbsey yazmis cevap vermedim. Sonra telefonu iceride biraktim. Tekrar elime aldigimda bir suru sey yazmis. Once grubun adini degistirmis beni dislayan bir isim vermis. Sonra engellemis beni. Ama yazdiklari hala gorunuyordu. Sonra dmis ki "ciksin gruptan onun pic kurusu dölünü gormek istemiyorum". Annem de birak burdan yazsin demis. Teyzem de o zaman ben cikiyorum demis cikmis...
O kadar uzuldum ki anlatamam. Teyzemin o lafi oyle kirdi ki beni. Hadi bana esime kizginsin da cocuguma ne diyr laf ediyosun oyle. Iyi ki yazdigi anda gormemisim.
Teyzrm benim ablam gibiydi. Her canim sıkıldığında ya onun yanina giderdim ya onu arardim. Simdi canimi derinden acitan kendisi oldu. Ona hak veriyordum aramamamin onu ne kadar uzdugunu tahmin edebiliyordum ama o surecte bana soyleyeceklerini tahmin edip etkilenmemek adina aramamistim.
Cok uzgunum..
Esimle de paylasamam bu olayi sizinle paylasmak istedim
Ya teyzemi de hala cok seviyorum ve cok uzuluyorumOlayı bilmiyorum ama çok üzüldümteyzene çok kızdım ne kadar yanlış ve çirkin konuşmuş nolursa olsun annenle sakince konuş bence ama teyzenle samimi olma
Bu arada hastamedeki olaya kv ve esimin abisi de karisti onlar da anneme bseler dediler. Annem de butun bu ailenin nefreti neden? Demek ki sen benimle ilgili dusuncelerini cok paylasmissin bu aileyle, gibi bir sey soyledi banaE Elwing6Plm123 yesilus H honey bunch cok teşekkürler desteginiz icin.
Ya yasanan olaylar biraz karisik ama anlatmaya calisayim.
Dogumdan 2 gun once annemle teyzem evi temizlemek icin memleketten geldiler. Ben de biraz gicik yapim var her seye cok karistirmak istemiorum onlar temizlik yaparken baya mudahale ettim ve cok gergindim. Sanki temizligi beceremiyolsrmis gibi ben de yaptigi yerleri arkalarindan bi daha yaptim fln.. benden kaynakli cok gerildik. (Bu arada 3.5 senedir evliyim,istanbuldayim ama annem evime gelmemisti henuz. Temel neden maddi sıkıntısı var, eve gelip mahcup olmak istemedi.cok da iyi anliyorum. Ayni zamansa cok da yogun isleri var. Firsat yaratabilirdi ama maddi durumdan dolayi gelmek istemedi. Ben de esim de cok soyluyorduk neden gelmiyorsun vs diye. Hatta kayinvalidem bir gun arayi buraya geleceklerini soylemis hadi seni de goturelim fln demis annem gelmemisti. Ama anneannemden boyle gordu,suclamiyorum hicbirisini.) O temizlik gunu baya germis ve zorlamistim annemleri hatta Annem bi ara sen bizden rahatsiz oldun herhalde biz gidelim fln diyordu zor ikna ettim sakinlestirdim. Esim disaridaydi, eve yemek icin gelecekti bu kadar gerildigimizi bilmiyordu. Neyse geldi. Esim biraz sivri dillidir benim.ozellikle teyzeme cogu zaman takilirdi. Espri bile yapsa cogu zaman arkasindan ben aciklama yaparim teyzeme oyle demek istemedi sana saka yapti seni sinirlendirmek hosuna gisiyor vs diye. Neyse annem yemek yaparken ben temizlige devam ederken esimle teyzem perde asiyordu. Teyzem bir sey demis esim de yine sakamsi bse yapmis. Once teyzem saka olarak algilamis ama bikac saniye sonra sen ne demek istiyosun biz butum gun temizlkk yaptik burda vs diye basladi. Ordan konu patladi sonra teyzem memlekete donucem ben demis. Esim de bikac defa aciklama yapmaya calismis ama teyzem dinlemeyince sinirlenmis ben disarida yicem dedi. Sonra da cuzdanindan para cikartip taksi parasi burda gidecekse gitsin diye masaya koydu. Annem de bunu gordu ve parayi yuzlerine atmis gibi algilayip alindi. Esim bu sefer anneme yeminler etti ben sana yapmadım oyle bir sey teyze gidecekmis ona biraktim parayi diyerek. Ama annem dinlemedi bu sefer esim daha da sinirlendi. Annem bu arada toplanmaya baslafi biz gidecegiz diye. Teyzem de oyle. Esim de ben cikiyorum gittiklerinde gelirim dedj cekti kapiyi gitti. Ben anneme yalvardim gitmeyin diye oturdum anlatmaya calistim annem israrla esin bizi kovdu deyip durdu hala da oyle dusunur.. sonra bunlar evden ciktilsr istanbulda baska akraba var onlara gittiler teyzem durmadi o zaman da mesaj atri bana. Ben hamile bile olsaydim annemle teyzemi bilmedikleri istanbulda boyle birakmazdim gitmelerine izin vermezdim yazfi cevap vermedim. Sonra kayinvalideyi aramis annem oglun bizi kovdu diye. Onlar aksam memleketten geldiler. Annemi arayip nerdesiniz gelelim sizi alalim dediler annem gelmek istemedi.
Cok uzattim farkindayim..
Dogum sabahi ise yine annemle teyzem sabahin korunde yola cikip anadoludan avruoa yakasina hastaneye geldiler. Biz de hastaneye giderken esim soz verdi bisey yapmayacagim icin rahat olsun diye.
Hastanede annemle teyzemi gördüğünde gunaydin anne dedi annem cevap vermedi. Sonra odada hep beraberdik konusmadi annemle esim. Sonra brn doguma gittigimde annemler ameliyatın kac saat surecegini sordu hasta bakici 1 saat surer dedi. Annrmler de sigara icmeye cikmislar. Bebek 15 dakikada gelince esim de kardesimi aramis bebek geldi gelin diye. Ben odaya girdigimde annemler de geldiler. Hemsire bebegi getirdi o ara esim telefonla konusmak icin disari cikmis. Ben emzirdikten sonra yatirdim bebegi. Kardesim kucagima alabilir miyim dedi evet dedim. Sonra annem de aldi kucagina. (Esim diyor ki ameliyat sirasinda kapida bile beklemediler.sonrasinda daha ben kucagima almadan onlar sigaralı sigarali ellerini yikamadan aldilar çocuğu bi de goguslerinde tuttular.) Sonra anneme hadi gozunuz aydin demis annem bse dememis. Ona baba olarak hayirli olsun dememis. Sonra eltim kardesime hadi teyze oldun artik bebegi gormeye gelirsin bol bol demis.annem de kovulmazsa tabi diye.soylenmis hemen. Butun bunlar birikmis. Cok kucuk bir konuda esim patladi. Anneme bagirmaya basladi. Annem yine kovulduk zaten 2 gun once de fln dedi. Esim bu sefer kovmadim ama keşke kovsaymisim fln dedi. Sonra iste guvenligi cagirdi cikarin bunlari burdan fln dedi( ne yasanirsa yasansin bu kisim beni cok uzuyor annemi oyle gormek hic istemezdim). Sonuc olarak annemler boyle gittiler.
-Bu arada teyzemin bebegi henuz yok. Tup bebek tedavusi goruyordu istanbulda. Bizde kalmislardi hatta o ara. Tam ona bebekleri transfer ettikleri zaman ben hamile oldugumu ogrenmistim ama soylememistim onlara. Sonra teyzemin bebegi bikac haftalikken hamile oldugumu soyledim. Sonra da teyzemin bebeginin kalp atislari durdudogursaydi benden bikac hafta sonra doguracakti. Acaba diyorum bu dogum zamaninda boyle de dusunmus olabilir mi.. cunku ben evlendigimde kendiai daha evli degildi anneme pekmutlu bile evlendi ben evlenemedim demis.-
Sonrasinda da iste teyzemin mesajlari, annemin kirginligi esimi reddedisi derken lohusaligim bol dua etmekle ve bunlarla gecti.
Benimki de emerek uyuyor ve direkt yatiriyorum ama yan yatiriyorum kusarsa diye.Kızlar benim kuzum emzirirken uyuyor sonra gazını çıkarıyorum tabi o sırada uyanıyor ve bir daha çok zor uyutuyorum hatta bazen uyutamıyorum. Gazını çıkarmadan direkt yatırsam bu sefer de ya kusuyor ya da onu rahatsız ediyor kısa süre sonra yine uyanıyor. Siz nasıl yapıyorsunuz nasıl uyutuyorsunuz?
Uykusu o saatte geliyo cogunlukla oyalayamiyoruz kiyamet kopuyo uyku gelince. 8..9u buluyo bazen..2de uyaniyo bazende 4de o sekilde duzen oturttuk 12de kendim uyandirinca olagan disi bir sey olduCok erken değil mi 7 ya onu 9 yapsan ikinizde rahat edersiniz gibi
Kiz zaten hasta degildi ki iyilessin. Herzamanki gibi ama kolu kirik iste. O kirik kol iyilessin diye doktotorun versigi egzersizleri de yapmiyor. Kensi haline biraktim. Naparsa yapsin.Hala iyileşmedi dimi
Aynen öyle bir de ustune basa basaaa esime benzedigini soylemesi yok mu..cocuk bariz ben yani herkeste ayni seyi soyluyo ben gecen bebeklik fotolarina baktim aynisi diyo eltimde gazlamisHadi uzun kalamıyor anladık bari ara ara gelip 2-3 gün kalıp gitse yaa... Neyse boşver kendi kanın olmayınca bu kadar işte. Sen ilerde gururla anlatacaksın kızıma kendim baktım herşeyini tek başıma yaptım diye.
Canim ben gunduz odada yatiriyorum uyku vakti gelince. Sesi de duyuluyor. Telsiz cs yok bende. Kundaklayop yatirdim. Uyaninca sesi duyuluyor.Gündüz odaya koyamam telsizim yok duymam sesini diye hep yanında yatırıyorum
Telsiz yada monitör kullanıyormusun
Canim ben hic sinirlandirmiyorum. Mikirdayinca veriyorum. Uyuyunca cikariyor kendisi. Ya da emmek istemezse de cikariyor. Chicco physio benim emzik. Kavucuk modeli de var. Kizimda da bu modelden kullanmistim ucu minnacik hemen almisti. Oglum da hemen aldi. Oglana indirimli diye nuk aldim sonradan ama onu sevmedi.Avent soft mu kullanıyorsun emzikte? Bugün alıcam ben de. Gece 2 de bir uyandı sabaha kadar uyumadı. Ben zombi gibiyimBir de gece meme verince hemen uyuyor çekince uyanıyor artık emzik gibi kullanıyor sanırım.Aslında emziği çoktan almıştım ama google da emziğin dezavantajı diye şu yazıyı görünce tereddüt ettim “Kullanım zamanı ve süresi sınırlandırılmadığı takdirde bebekler tüm gün ağızlarında emzikle dolaşabilirler. Bu durum hem anne sütü alımını hem de diğer besinlerin yenmesini azaltır. Beslenme konusunda sıkıntı yaşanmasına, buna bağlı olarak da gelişim geriliklerine neden olabilir”
Kullanım süresini sadece gece olarak sınırlandırmak mı gerek acaba?
Bir de hazır kundak mı kullanıyorsun kendin mi yapıyorsun? Çok soru sordum kusura bakma ama şu uykusuzluk beni mahvetti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?