Evet eevet 2gunde bende tecrube ettim onu..surekli üsür o üsürr kizim sen usursun..Doğum öncesi konuşmuştuk bu kadar kalmıcaktı zaten bi ay annem baktı sonra da on gün falan kalıcaktı ama daha önce bahsetmiştim doğumda kanamam durmayınca vücudum çok yıprandı annem de çalışıyo bütün yıllık iznini benim için kullandı o yüzden kaynanam sağolsun kalma süresini uzattı bi de doktorum bile dedi anneyi yalnız bırakmayın ağır iş yaparsa rahmi toparlanamaz diye ama kaynanayla aynı evde gerçekten çok zor bişeymişBebişe yapma dediğim her şeyi yapmaya kalktı keşke sağlığım iyi olsaydı sadece ben bakabilseydim dedim içimden
Benim ev çok büyük değil duyuyorum zaten bir çığırtkan ki sormaGündüz odaya koyamam telsizim yok duymam sesini diye hep yanında yatırıyorum
Telsiz yada monitör kullanıyormusun
Benimki Gri uçluSilikon ucu bıraktırdım bi kaç gün oldu ama 2-3 gündür meme de feryat figan ağlıyor hem emmek istiyor hem de memede çığlık çığlığa. Eds ile süt verince susup emiyor, sanırım ondan çokça süt gelmesine alıştıbeslenme sondanız gri uçlu mu yeşil mi?
Makineden makineye bile farketti amaMakine daha cok süt sagarmı ya o senin verimliliğin
Usenmedim okudum. Ama esin ne olursa olsun guvenligi cagirip da cikarin bunlari biradan dememeliydi. Anne orada yerden göğe kadar hakli. Adam kovmis cidden. Biraz alttan alabilirdi. Guvemlik olayina kadar dogum kismina kadarcolan kisimda annenleri hatali gormustum ama dogum gunu esin cok kotu yapmis. Gereksiz alinganliklar buyumus esin de bombayi patlatmis. Esin hastaneden kovdurdugu icin ozur dilemeli uygun bir dil ile.E Elwing6Plm123 yesilus @honey bunch cok teşekkürler desteginiz icin.
Ya yasanan olaylar biraz karisik ama anlatmaya calisayim.
Dogumdan 2 gun once annemle teyzem evi temizlemek icin memleketten geldiler. Ben de biraz gicik yapim var her seye cok karistirmak istemiorum onlar temizlik yaparken baya mudahale ettim ve cok gergindim. Sanki temizligi beceremiyolsrmis gibi ben de yaptigi yerleri arkalarindan bi daha yaptim fln.. benden kaynakli cok gerildik. (Bu arada 3.5 senedir evliyim,istanbuldayim ama annem evime gelmemisti henuz. Temel neden maddi sıkıntısı var, eve gelip mahcup olmak istemedi.cok da iyi anliyorum. Ayni zamansa cok da yogun isleri var. Firsat yaratabilirdi ama maddi durumdan dolayi gelmek istemedi. Ben de esim de cok soyluyorduk neden gelmiyorsun vs diye. Hatta kayinvalidem bir gun arayi buraya geleceklerini soylemis hadi seni de goturelim fln demis annem gelmemisti. Ama anneannemden boyle gordu,suclamiyorum hicbirisini.) O temizlik gunu baya germis ve zorlamistim annemleri hatta Annem bi ara sen bizden rahatsiz oldun herhalde biz gidelim fln diyordu zor ikna ettim sakinlestirdim. Esim disaridaydi, eve yemek icin gelecekti bu kadar gerildigimizi bilmiyordu. Neyse geldi. Esim biraz sivri dillidir benim.ozellikle teyzeme cogu zaman takilirdi. Espri bile yapsa cogu zaman arkasindan ben aciklama yaparim teyzeme oyle demek istemedi sana saka yapti seni sinirlendirmek hosuna gisiyor vs diye. Neyse annem yemek yaparken ben temizlige devam ederken esimle teyzem perde asiyordu. Teyzem bir sey demis esim de yine sakamsi bse yapmis. Once teyzem saka olarak algilamis ama bikac saniye sonra sen ne demek istiyosun biz butum gun temizlkk yaptik burda vs diye basladi. Ordan konu patladi sonra teyzem memlekete donucem ben demis. Esim de bikac defa aciklama yapmaya calismis ama teyzem dinlemeyince sinirlenmis ben disarida yicem dedi. Sonra da cuzdanindan para cikartip taksi parasi burda gidecekse gitsin diye masaya koydu. Annem de bunu gordu ve parayi yuzlerine atmis gibi algilayip alindi. Esim bu sefer anneme yeminler etti ben sana yapmadım oyle bir sey teyze gidecekmis ona biraktim parayi diyerek. Ama annem dinlemedi bu sefer esim daha da sinirlendi. Annem bu arada toplanmaya baslafi biz gidecegiz diye. Teyzem de oyle. Esim de ben cikiyorum gittiklerinde gelirim dedj cekti kapiyi gitti. Ben anneme yalvardim gitmeyin diye oturdum anlatmaya calistim annem israrla esin bizi kovdu deyip durdu hala da oyle dusunur.. sonra bunlar evden ciktilsr istanbulda baska akraba var onlara gittiler teyzem durmadi o zaman da mesaj atri bana. Ben hamile bile olsaydim annemle teyzemi bilmedikleri istanbulda boyle birakmazdim gitmelerine izin vermezdim yazfi cevap vermedim. Sonra kayinvalideyi aramis annem oglun bizi kovdu diye. Onlar aksam memleketten geldiler. Annemi arayip nerdesiniz gelelim sizi alalim dediler annem gelmek istemedi.
Cok uzattim farkindayim..
Dogum sabahi ise yine annemle teyzem sabahin korunde yola cikip anadoludan avruoa yakasina hastaneye geldiler. Biz de hastaneye giderken esim soz verdi bisey yapmayacagim icin rahat olsun diye.
Hastanede annemle teyzemi gördüğünde gunaydin anne dedi annem cevap vermedi. Sonra odada hep beraberdik konusmadi annemle esim. Sonra brn doguma gittigimde annemler ameliyatın kac saat surecegini sordu hasta bakici 1 saat surer dedi. Annrmler de sigara icmeye cikmislar. Bebek 15 dakikada gelince esim de kardesimi aramis bebek geldi gelin diye. Ben odaya girdigimde annemler de geldiler. Hemsire bebegi getirdi o ara esim telefonla konusmak icin disari cikmis. Ben emzirdikten sonra yatirdim bebegi. Kardesim kucagima alabilir miyim dedi evet dedim. Sonra annem de aldi kucagina. (Esim diyor ki ameliyat sirasinda kapida bile beklemediler.sonrasinda daha ben kucagima almadan onlar sigaralı sigarali ellerini yikamadan aldilar çocuğu bi de goguslerinde tuttular.) Sonra anneme hadi gozunuz aydin demis annem bse dememis. Ona baba olarak hayirli olsun dememis. Sonra eltim kardesime hadi teyze oldun artik bebegi gormeye gelirsin bol bol demis.annem de kovulmazsa tabi diye.soylenmis hemen. Butun bunlar birikmis. Cok kucuk bir konuda esim patladi. Anneme bagirmaya basladi. Annem yine kovulduk zaten 2 gun once de fln dedi. Esim bu sefer kovmadim ama keşke kovsaymisim fln dedi. Sonra iste guvenligi cagirdi cikarin bunlari burdan fln dedi( ne yasanirsa yasansin bu kisim beni cok uzuyor annemi oyle gormek hic istemezdim). Sonuc olarak annemler boyle gittiler.
-Bu arada teyzemin bebegi henuz yok. Tup bebek tedavusi goruyordu istanbulda. Bizde kalmislardi hatta o ara. Tam ona bebekleri transfer ettikleri zaman ben hamile oldugumu ogrenmistim ama soylememistim onlara. Sonra teyzemin bebegi bikac haftalikken hamile oldugumu soyledim. Sonra da teyzemin bebeginin kalp atislari durdudogursaydi benden bikac hafta sonra doguracakti. Acaba diyorum bu dogum zamaninda boyle de dusunmus olabilir mi.. cunku ben evlendigimde kendiai daha evli degildi anneme pekmutlu bile evlendi ben evlenemedim demis.-
Sonrasinda da iste teyzemin mesajlari, annemin kirginligi esimi reddedisi derken lohusaligim bol dua etmekle ve bunlarla gecti.
Ya kusura bakma ama eşin üst üste cok ayıp etmiş..ne olursa olsun teyzenede o hareketi yapmamasi lazim cunku annen orda insan kvdsinden utanir cekinir biraz..sanirim annenin durumunu kullanmis baya baya..bir de bir yere takildim annenin maddi durumu kotu diye neden size geldiginde mahcup hissetsin ? Sanki annene hep bu psikoloji yansitilmisE Elwing6Plm123 yesilus @honey bunch cok teşekkürler desteginiz icin.
Dogumdan 2 gun once annemle teyzem evi temizlemek icin memleketten geldiler. Ben de biraz gicik yapim var her seye cok karistirmak istemiorum onlar temizlik yaparken baya mudahale ettim ve cok gergindim. Sanki temizligi beceremiyolsrmis gibi ben de yaptigi yerleri arkalarindan bi daha yaptim fln.. benden kaynakli cok gerildik. (Bu arada 3.5 senedir evliyim,istanbuldayim ama annem evime gelmemisti henuz. Temel neden maddi sıkıntısı var, eve gelip mahcup olmak istemedi.cok da iyi anliyorum. Ayni zamansa cok da yogun isleri var. Firsat yaratabilirdi ama maddi durumdan dolayi gelmek istemedi. Ben de esim de cok soyluyorduk neden gelmiyorsun vs diye. Hatta kayinvalidem bir gun arayi buraya geleceklerini soylemis hadi seni de goturelim fln demis annem gelmemisti. Ama anneannemden boyle gordu,suclamiyorum hicbirisini.) O temizlik gunu baya germis ve zorlamistim annemleri hatta Annem bi ara sen bizden rahatsiz oldun herhalde biz gidelim fln diyordu zor ikna ettim sakinlestirdim. Esim disaridaydi, eve yemek icin gelecekti bu kadar gerildigimizi bilmiyordu. Neyse geldi. Esim biraz sivri dillidir benim.ozellikle teyzeme cogu zaman takilirdi. Espri bile yapsa cogu zaman arkasindan ben aciklama yaparim teyzeme oyle demek istemedi sana saka yapti seni sinirlendirmek hosuna gisiyor vs diye. Neyse annem yemek yaparken ben temizlige devam ederken esimle teyzem perde asiyordu. Teyzem bir sey demis esim de yine sakamsi bse yapmis. Once teyzem saka olarak algilamis ama bikac saniye sonra sen ne demek istiyosun biz butum gun temizlkk yaptik burda vs diye basladi. Ordan konu patladi sonra teyzem memlekete donucem ben demis. Esim de bikac defa aciklama yapmaya calismis ama teyzem dinlemeyince sinirlenmis ben disarida yicem dedi. Sonra da cuzdanindan para cikartip taksi parasi burda gidecekse gitsin diye masaya koydu. Annem de bunu gordu ve parayi yuzlerine atmis gibi algilayip alindi. Esim bu sefer anneme yeminler etti ben sana yapmadım oyle bir sey teyze gidecekmis ona biraktim parayi diyerek. Ama annem dinlemedi bu sefer esim daha da sinirlendi. Annem bu arada toplanmaya baslafi biz gidecegiz diye. Teyzem de oyle. Esim de ben cikiyorum gittiklerinde gelirim dedj cekti kapiyi gitti. Ben anneme yalvardim gitmeyin diye oturdum anlatmaya calistim annem israrla esin bizi kovdu deyip durdu hala da oyle dusunur.. sonra bunlar evden ciktilsr istanbulda baska akraba var onlara gittiler teyzem durmadi o zaman da mesaj atri bana. Ben hamile bile olsaydim annemle teyzemi bilmedikleri istanbulda boyle birakmazdim gitmelerine izin vermezdim yazfi cevap vermedim. Sonra kayinvalideyi aramis annem oglun bizi kovdu diye. Onlar aksam memleketten geldiler. Annemi arayip nerdesiniz gelelim sizi alalim dediler annem gelmek istemedi.
Dogum sabahi ise yine annemle teyzem sabahin korunde yola cikip anadoludan avruoa yakasina hastaneye geldiler. Biz de hastaneye giderken esim soz verdi bisey yapmayacagim icin rahat olsun diye.
Hastanede annemle teyzemi gördüğünde gunaydin anne dedi annem cevap vermedi. Sonra odada hep beraberdik konusmadi annemle esim. Sonra brn doguma gittigimde annemler ameliyatın kac saat surecegini sordu hasta bakici 1 saat surer dedi. Annrmler de sigara icmeye cikmislar. Bebek 15 dakikada gelince esim de kardesimi aramis bebek geldi gelin diye. Ben odaya girdigimde annemler de geldiler. Hemsire bebegi getirdi o ara esim telefonla konusmak icin disari cikmis. Ben emzirdikten sonra yatirdim bebegi. Kardesim kucagima alabilir miyim dedi evet dedim. Sonra annem de aldi kucagina. (Esim diyor ki ameliyat sirasinda kapida bile beklemediler.sonrasinda daha ben kucagima almadan onlar sigaralı sigarali ellerini yikamadan aldilar çocuğu bi de goguslerinde tuttular.) Sonra anneme hadi gozunuz aydin demis annem bse dememis. Ona baba olarak hayirli olsun dememis. Sonra eltim kardesime hadi teyze oldun artik bebegi gormeye gelirsin bol bol demis.annem de kovulmazsa tabi diye.soylenmis hemen. Butun bunlar birikmis. Cok kucuk bir konuda esim patladi. Anneme bagirmaya basladi. Annem yine kovulduk zaten 2 gun once de fln dedi. Esim bu sefer kovmadim ama keşke kovsaymisim fln dedi. Sonra iste guvenligi cagirdi cikarin bunlari burdan fln dedi( ne yasanirsa yasansin bu kisim beni cok uzuyor annemi oyle gormek hic istemezdim). Sonuc olarak annemler boyle gittiler.
-Bu arada teyzemin bebegi henuz yok. Tup bebek tedavusi goruyordu istanbulda. Bizde kalmislardi hatta o ara. Tam ona bebekleri transfer ettikleri zaman ben hamile oldugumu ogrenmistim ama soylememistim onlara. Sonra teyzemin bebegi bikac haftalikken hamile oldugumu soyledim. Sonra da teyzemin bebeginin kalp atislari durdudogursaydi benden bikac hafta sonra doguracakti. Acaba diyorum bu dogum zamaninda boyle de dusunmus olabilir mi.. cunku ben evlendigimde kendiai daha evli degildi anneme pekmutlu bile evlendi ben evlenemedim demis.-
Sonrasinda da iste teyzemin mesajlari, annemin kirginligi esimi reddedisi derken lohusaligim bol dua etmekle ve bunlarla gecti.
Ne manyak insanlar var ya , başlarım oğluna boşver uzak olsun seni sinir edeceğineEvet eevet 2gunde bende tecrube ettim onu..surekli üsür o üsürr kizim sen usursun..ben 2.gun haldir haldır is yapmaya kalktiigmdan kadinda iyi gördu kuzenim gekcekti ebelik okuyo aaa o daha iyi anlar dedi suc bende niye iyiyim diyosun gerci dediiim gibi her seyimi kendim yaptim.3.gun sinirler gerilmeye baaslamisti bende de bilhassa benden cok esimi dusunmesi aman uyuusun diye ugrasasi..ben kesilmisim orda oglu uyuusun diye ugrasiyodu..her seyin hayirlisi demekki
Evet 2.gun kahvaltida ne yapalim diyo bilmem deedim sen daha iyi biliosun oyle seyleride dio..cunku alisirmisim onlara gittigimde de atilmaya mutfaga vs..kalktim kahvalti hazirladim saka gibiydi o yuzden erken gitmeleride iyi oldu bir yerde..sabah erken kahvalti yapmam lazim normalde esim olsa tek kaldiririm babamda ordaydi babam dioki kaldirsana bu ne uyku annesi diyordki oglummmm sen iceri gitte birwz uyu uykusuz kaldin..herkesin kendi evladi anladim ki..ama biliyomusun benim babam ameliyattan sonra agrim oldugunda olcak o kadar kizim dedi hep..cocuk agliyo cok derim bebek o aglamayan bebek mi var der.ben boyle yetismisimmm..o da hastane odasinda oglunu nerde uyuturumun derdindeydi.tamam gerci yerde yatti ama altinda deri koltuk minderi vardi:) bir gece uykusuz kalsin oglun ne olacak benim babam veya annem hep ödün vermeyi ogretmis bana o yuzden esim benden ogreniyor birazda fedakarligi..paylasmayi...Ne manyak insanlar var ya , başlarım oğluna boşver uzak olsun seni sinir edeceğine
En azından kendi sisteminle başımda biri olmadan yaptın herşeyini
Ben ne yapayım yardımcı oldu herşeyime , bende aman yorulmasın etmesin diye herşeyi kendim yaptım , benim uykusuzluklarla stresli halimle yaptığım yemekleri işten gelen kızı yedi kendi kızını bıraktığı yetmiyormuş gibiben düşüncesizliğe kızıyorum yoksa misafir ağırlamayı özenerek yaptığımı yedirmeyi çok seviyorum , ama o 3 hafta boyunca kocasını da taktı peşine normal hayatına devam etti bu kız lohusa demedi sonra birde beni suçlu çıkardılar , herşeyde bir hayır var eninde sonunda patlak verecekti
Ben gaipten seslerde duymaya basladimBenim ev çok büyük değil duyuyorum zaten bir çığırtkan ki sormaçoğu zaman ilk vıyaklamasında uçuyorum yanına
Hatta kaliteli uyusun diye ağır uykuya geçtiğinde kapıyı kapamaya başladık ses çıkarmadan gidip kontrol ediyoruz ama koyduğum gibi uyuyor kalıyor kalıp gibi derin uykuda , telsiz ve kamera var aslında eşimin eniştesi verdi pil takıp deneyelim dedim öyle içim daha rahat eder en azından telsiz
Ablama gittim geçen gün odaya yatırdım diğer çocuklardan bişey duyulmuyor ev de Beylikdüzü’nde hanlar gibi5 dk da bir kontrole gittim , keşke dedim telsizi alsaydık , inşalllah çalışıyordur akşam bakacağız
Ya annemin kisiligi oyle ben evlenmeden once de tartisamazdim annemle. Sesimi yükselemezdim. Azcik yukselteyim annem kuserdi bana gonlunu alana kadar az ugrasmazdim. Maddi durumj ben de soyledim anneme ben seni bunun icin mi cagiriyorum senin yanimda olman bile yeter dedim hep ama annrm kendisi bu durumubskrun etti. Hatta en son esim sen para ver ben biiyomusum gibi o alsin ne istiyosa dedi ama ben anneme boyle bir teklifte bulunmadim keske bulunsaymisim da gelseymis onceden. Ben evdeki olayda da annemin alttan alip bu kiz dogum yapacak zaten biliyorum gicik huylu doguma kadar idare edelim demesi gerekiyodu bence. Hastamede de oyleYa kusura bakma ama eşin üst üste cok ayıp etmiş..ne olursa olsun teyzenede o hareketi yapmamasi lazim cunku annen orda insan kvdsinden utanir cekinir biraz..sanirim annenin durumunu kullanmis baya baya..bir de bir yere takildim annenin maddi durumu kotu diye neden size geldiginde mahcup hissetsin ? Sanki annene hep bu psikoloji yansitilmis
.annemin durumu kotuyse basimgozum ustune kalir yanimda destek olurum o da bundan gocunmsz cunku evladindan baska yakini olmadigini bilir vs.. vs..kovdurmak falan hastanede cok yanlis ya..yani birde seni doldurur gibi esinin bak ellerini yikamadan orasindan burasindan tuttular demeside garip geldi..annemi hicbir seye degismezdim seninle ayni gun dogum yaptim keske benim annemde yanibasimda olabilseydi..yol yakinken gönlünü al annenin..insan degil bunlara sesinin yukseldigine bile uzuluyor sonra..biz cok kavga ederdik ama saniyelik annem asla kin tutmazdi..en son oda hazirlanirken bile kapistik besigi istedigi yere koymadik diye :) ama ben gideyim demezdi annende de o yaklasim dogru degil fakat ne olursa olsun ben burda tek hatali gordum o da esin..annen oyle yapsa bile o senin annen diyebilmeliydi..anneme kizinca esim tamammm elwinggg olur oyle der gecerdi birak gazlamayi.
Çok üzücü gerçekten ben burda en çok sana üzüldüm bu halde aralarında çok kalmışsın. Dedikleri gibi eşin fevri davranmış , sen sana yardıma gelenleri strese sokmuşsun bunlar ayıp olmuş gerçekten , eşinde körüklemeseymiş. Hadi sık görüşülse anlayacağım yüz göz olunuyor ama oraya sadece size yardıma gelmiş insanlar ama iyi ama kötü ama az ama çok. Annen belliki kardeşinden medet ıömuş kendini yanlız hissediyor sanırım genel olarak , teyzenin senin evlenmen hakkında o şekilde yorum yapması malesef bana sağlıklı gelmedi , evlilik için onu diyen çocuk için de der içten içe üzülse de insan senin mutluluğunda insan kendini düşünmemeli.. Son olarak hastanede eşin keşke yanından hiç ayrılmasaydı , sizinkiler sigaralı halinle yenidoğan bebeği kucaklamaları konusunda eşine hak veriyorum bu konuda ben ve eşimde çok hassasız. Keşke eşin kovmasaydı patlamış anladığım kadarıyla ve siz en özel günlerinizi böyle buruk geçirmişsiniz. Ama biliyor musun halledilmeyecek hiçbir şey yok, sen eşinle iyi ol taraf tutma ve sıkıntını üzüntünü anlat ve zamanla telafi edilmes için gerekenleri yapın. Herkesi geçtim , Anne evlat arasında böyle şeyler olmamalı , anlaşamadan bile.. Sen de anne oldun , eşin de baba bu olaylar unutulmaz ama siz üzerinize düşeni yapın hiç değilse evladınız için. Bende birkaç haftadır gerginlikler yaşadım ve en günahsız olan yavrularımıza geçiyor huzursuzluğumuz onların ne günahı varE Elwing6Plm123 yesilus @honey bunch cok teşekkürler desteginiz icin.
Ben de oyle düşünüyorum ama o da son noktamdi o benim annen olayi cozmek icin hic adim atmadi hep ben attim diyor.Usenmedim okudum. Ama esin ne olursa olsun guvenligi cagirip da cikarin bunlari biradan dememeliydi. Anne orada yerden göğe kadar hakli. Adam kovmis cidden. Biraz alttan alabilirdi. Guvemlik olayina kadar dogum kismina kadarcolan kisimda annenleri hatali gormustum ama dogum gunu esin cok kotu yapmis. Gereksiz alinganliklar buyumus esin de bombayi patlatmis. Esin hastaneden kovdurdugu icin ozur dilemeli uygun bir dil ile.
Canım sen anneni ve teyzeni çok sevdiğin için onlara toz kondurmamaya çalışıyorsun hatta kendini bile suçluyorsun ben çok gerdim onları vs diye ama ne annenin ne teyzenin hareketleri hiç normal değil. Anne atılmaz ne olursa olsun ama teyzeni takma boşver abla gibi olan insan ne kadar sinirlenirse sinirlensin o lafı etmez. Sen hiiiiç taviz verme, eşinle aran iyiyse sen eşine dört elle sarıl, annenle de küs kalma gerisini salla. Ben 5 sene hamile kalabilmek için uğraştım, 5 kere tüp bebek denedim 2 düşüğüm oldu içim kan ağlasa da kimseyi kırmadım üzmedim yeğenlerime bol bol baktım. Yani acısı olması bu davranışlarını haklı çıkarmaz. Eşin hata yapsa bile bir büyüğünüz olarak özellikle annenin alttan alması gerekirdi. Sen herkesi kendi haline bırak dediğim gibi yoksa kızımla olan bu en güzel zamanlar harap olur, geri dönüşü de yok.Ya teyzemi de hala cok seviyorum ve cok uzuluyorumo da kendince cani yandi can yakmak istiyor. Ama yok onca soyledigi seyi yutup ben adim atamam yukari yazdim baya uzun bir sekilde yasanan olayi. Objektif olarak yazmaya calistim. Annem benden ozur bekliyor bunu hissediyorum ama ozur dilersem esim dilemezse bu sefer ona daha da bilenecek diye korkuyorum. Esimle konustuk o kendinin daha cok hakli oldugunu dusunuyor..
40 yil dusunsem bu hale gelecegimiz aklımın ucunda gecmezdi. Annemle esim ne guzel anlasiyorlardi. Annemle kayinvalidem de ayni sekilde. Cok sansli goruyordum kendimi ama geldigimiz noktaya bak
Teyzen kaç yaşında Allah aşkına , adı üstünde teyze büyüklük yapacakken kırılıp üzülse bile sen yuvana bak boşver üzüldük ama konuşuruz demesi gerekirdi bu kadar egoya ne gerek bar sen hamilesin, yeni doğum yaptın kusura bakma ama kendini düşünen insan tehlikeli burda önemli olan sensin , bir de büyük olacakYa teyzemi de hala cok seviyorum ve cok uzuluyorumo da kendince cani yandi can yakmak istiyor. Ama yok onca soyledigi seyi yutup ben adim atamam yukari yazdim baya uzun bir sekilde yasanan olayi. Objektif olarak yazmaya calistim. Annem benden ozur bekliyor bunu hissediyorum ama ozur dilersem esim dilemezse bu sefer ona daha da bilenecek diye korkuyorum. Esimle konustuk o kendinin daha cok hakli oldugunu dusunuyor..
40 yil dusunsem bu hale gelecegimiz aklımın ucunda gecmezdi. Annemle esim ne guzel anlasiyorlardi. Annemle kayinvalidem de ayni sekilde. Cok sansli goruyordum kendimi ama geldigimiz noktaya bak
Benim ki yeşil uçlu olan, ondan daha çok akıyor süt - mama sanırım ona alıştı aynı biberon gibiBenimki Gri uçlu
Evet iste ben de sirf bebegim icin etkilenmesin diye teyzemi aramadim..Çok üzücü gerçekten ben burda en çok sana üzüldüm bu halde aralarında çok kalmışsın. Dedikleri gibi eşin fevri davranmış , sen sana yardıma gelenleri strese sokmuşsun bunlar ayıp olmuş gerçekten , eşinde körüklemeseymiş. Hadi sık görüşülse anlayacağım yüz göz olunuyor ama oraya sadece size yardıma gelmiş insanlar ama iyi ama kötü ama az ama çok. Annen belliki kardeşinden medet ıömuş kendini yanlız hissediyor sanırım genel olarak , teyzenin senin evlenmen hakkında o şekilde yorum yapması malesef bana sağlıklı gelmedi , evlilik için onu diyen çocuk için de der içten içe üzülse de insan senin mutluluğunda insan kendini düşünmemeli.. Son olarak hastanede eşin keşke yanından hiç ayrılmasaydı , sizinkiler sigaralı halinle yenidoğan bebeği kucaklamaları konusunda eşine hak veriyorum bu konuda ben ve eşimde çok hassasız. Keşke eşin kovmasaydı patlamış anladığım kadarıyla ve siz en özel günlerinizi böyle buruk geçirmişsiniz. Ama biliyor musun halledilmeyecek hiçbir şey yok, sen eşinle iyi ol taraf tutma ve sıkıntını üzüntünü anlat ve zamanla telafi edilmes için gerekenleri yapın. Herkesi geçtim , Anne evlat arasında böyle şeyler olmamalı , anlaşamadan bile.. Sen de anne oldun , eşin de baba bu olaylar unutulmaz ama siz üzerinize düşeni yapın hiç değilse evladınız için. Bende birkaç haftadır gerginlikler yaşadım ve en günahsız olan yavrularımıza geçiyor huzursuzluğumuz onların ne günahı var
41 yasinda. Ya o da aslinda tum duygularini cok uclarda yasayan biri. O da bence cok kirildi ki bu kadar cok kirdi. Eminim arasam konussam duzeltsem arayi eskiye donecek anlik cunku yasadiklari. Ama hadi bana dedigini esime dedigini gectim cocuguma o lafi etmemeliydiTeyzen kaç yaşında Allah aşkına , adı üstünde teyze büyüklük yapacakken kırılıp üzülse bile sen yuvana bak boşver üzüldük ama konuşuruz demesi gerekirdi bu kadar egoya ne gerek bar sen hamilesin, yeni doğum yaptın kusura bakma ama kendini düşünen insan tehlikeli burda önemli olan sensin , bir de büyük olacak
Bizimkiler aynı gün doğmuştu acaba dönemsel bişey mi yaşıyorlar, büyüme atağı filan mıMakineden makineye bile farketti amaya benim kızım bugünerde çok iştahsız doktora söylemiştim az içiyor diye memedende alıyor aradaki farkı kapatıryordur demişti
Şimdi süt içirilen sancı giriyor sinirleniyor gazını çıkarıp keyfini yerine getirip tekrar veriyoruz içmiyor kesinlikle ,önce meme versem biraz emip başlıyor ağlamaya biberonla istiyor biberonla da böyle yapıyor , tekrar meme veriyorum 5 dk ancak emiyor uyku ağır basıyor ağlıyor mecbur yatırıyorumdoktora söylüyorum yine o ne yapacaksa , güzel kilo alıyorsu kuzum sanki süzüldü yada kilo alımı yavaşladı sanki
Ben de beceremedim mamayı kesmeyi, galiba kabul etmem gerekecek sütüm yetmiyor olmalıGaliba canım ya silikon ucu arıyor ya da süt az geliyor diye kızıyor2 gün mama vermemiştim ne güzel bugün 150 cc mama vermek zorunda kaldım, açlıktan saatlerce ağladı
Herkesi kendi haline birakiyorum ama oldugu yerde kaliyor bi duzelme olmuyor ki. Esimle aram iyi gibi ama sicak davranamiyorum ona da dengesiz davraniyorum sicak oldugumda bu olaylar geliyor aklima hemn uzaklasiyorum. Annemk ariyorum arada. Her telefonh elime aldigimda kramplar giriyor mideme acaba bse dicek mi diye. Ozur bekliyor benden hala dilemedimCanım sen anneni ve teyzeni çok sevdiğin için onlara toz kondurmamaya çalışıyorsun hatta kendini bile suçluyorsun ben çok gerdim onları vs diye ama ne annenin ne teyzenin hareketleri hiç normal değil. Anne atılmaz ne olursa olsun ama teyzeni takma boşver abla gibi olan insan ne kadar sinirlenirse sinirlensin o lafı etmez. Sen hiiiiç taviz verme, eşinle aran iyiyse sen eşine dört elle sarıl, annenle de küs kalma gerisini salla. Ben 5 sene hamile kalabilmek için uğraştım, 5 kere tüp bebek denedim 2 düşüğüm oldu içim kan ağlasa da kimseyi kırmadım üzmedim yeğenlerime bol bol baktım. Yani acısı olması bu davranışlarını haklı çıkarmaz. Eşin hata yapsa bile bir büyüğünüz olarak özellikle annenin alttan alması gerekirdi. Sen herkesi kendi haline bırak dediğim gibi yoksa kızımla olan bu en güzel zamanlar harap olur, geri dönüşü de yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?