Bizim 2 aylıkken geçti. İlk hafta sarılık oldu bir hafta sonra değer düşmeye başladı geçer artık deyip bi daha kan tahlili yapılmadı ama yüzünde gözlerin de uzun zaman sarılık kaldı. Doktorumuz normal bazı bebeklerde 2 aylıkken anca geçer 2. Ayda geçmezse bazı tahliller var onları yaparız demişti gerçekten 2 aylık olduğu hafta tamamen geçti. Burda birisi demişti anne sütü sarılığı oluyormuş onlar geç geçiyormuş.Kızlar bugün doktor kan tahlili istedi kızım 44 günlük ve sariligi hala var geçmemiş dedi Burda biri vardı uzayan sarilgi olan ne yapıldi ona hatırlayamadım çok streslendim uzuluyorum...
Bizde de durum aynı. Ben saat 10 gibi başlıyorum uyutma çabalarına ama derin gece uykusuna 12-1 gibi anca geçiyor ben de hemen yatıyorum emzirmek için 3-4 saat sonra kaldırıyorum beçu sayede ben de biraz uykumu almış oluyorum. Ama gece süt sağma, emzirme, tekrar uyutma vs derken günde 4-5 saat maksimum 6 saat uyur oldum.Kızlar gece uykusu konusunda biraz da kendimize uydurmamız lazım diye düşünüyorum. Ben uykumu alamayınca asabi ve tolerans seviyesi düşük bir insan oluyorum. Benim oğlum geceleri deliksiz 5-6 saat uyuyor, sonra 2 saatte bir kalkıyor. Dolayısıyla ben gece 12 gibi uyutuyorum onunla ben de yatıyorum ve kalktığında deliksiz 5 saat uyuduğum için dinç oluyorum. Ama mesela 9 da yatırsam gece 2 itibariyle sık uyanacak ve benim deliksiz uyuduğum aralık düşecek.
Aslında bu düzeni ben oluşturmadım kendiliğinden gelişti ama umarım bebeğe de zararı olmuyordur.
Ben henuz 2'yi vernedim. 1'e yeni gectik. Ama kutusuna baktim, 2 numara icin +1 aydan itibaren diyor.Kızlar biberondan anlayanlar bende avent biberon var kapagi 2 yaziyo, cuk cuk diye hemen bitiyor acaba yanlis baslik mi? +2 baslik 2 ayliktan itibaren kullanilan baslik olmuyor mu?
Hemşire 48 saat ateşini kontrol et demişti ama bizimki bugün iyi çok şükürYa kiyamambizimki kolunj oynatiyor. Gece yavas yavas yukseliyordu atesi huzursuzlugu da basladi hmen surup icirdim guzel uyudu. Sabah da her gunku gibi uyandi. Ama sanki yine cikacak gibi atesi. Elimde termoemtre basinda nobet tutuyorum. Ne kadar surer ki asidan sonra?
Evet rutin olayı biraz hikaye. Bizimki de gündüz uyumuyordu. Son birkaç gündür gündüz uyumaya da başladı. 2 saat kadar uyuyor, uyanıyor 2 saat uyanık kalıyor sonra geri uyuyor. Gece de 5 saat gibi. Bu haliyle çok güzel tabi ama belli olmuyor dediğin gibi.Ya zaten artik bu rutinlere inanmiyorum. Bebek kendi yapiyor ne yapiyorsa. Benimki de gecen ay gunduz uyuyordu. 2 saatte bir rutinimiz vardi. Ama artik yok bir suredir. Gece daha duzenli diye avunuyorum. Insallah onu kaybetmeyiz.
Kabuklanma değil de bizimkinin kaşlarında da sarımsı bişey var soyuluyo yeniden oluyo her banyo yaptırmamda geçiyo yine oluyo sonra neden olur ki acabaKaşlarında konak tarzı kabuklanma olmuştu
Memede uyumuyor mu gece kalktığında? Genelde memede uyuyakalıyor bizimki, ışık vs açmıyorum uykusu dağılmasın diye. Eğer kaka yoksa altını da açmıyorum. Emip geri dalıyor çoğunlukla.Bizde de durum aynı. Ben saat 10 gibi başlıyorum uyutma çabalarına ama derin gece uykusuna 12-1 gibi anca geçiyor ben de hemen yatıyorum emzirmek için 3-4 saat sonra kaldırıyorum beçu sayede ben de biraz uykumu almış oluyorum. Ama gece süt sağma, emzirme, tekrar uyutma vs derken günde 4-5 saat maksimum 6 saat uyur oldum.
Ege üni doç dr'a gittik canım. Sevdik doktoru inşallah şifa olur. Çocuk doktoru için de Ege üni'ye gidicez artık. Özel hastane ve muayenehaneler tırt onu gördüm.Ben hergün kuru incir yiyorum ama etkisi yok. Kayısı kompostosu yapmıştım ben onu içerken nokta kaka dediğim minicik leke gibi bir kaka yapıyordu o mı fayda etti bilmem ama kompostom bitti. 4.gğne döndük yine biz degastroenteroloji için nereye gittiniz? Ben de haftaya Behçet uzda çocuk doktoruna randevu aldım belki o sevk eder bizi de.
Gece 3-4 gibi emzirdigimde kendi uyuyakalıyor ama ben en az 15-20 dk bekliyorum kusar vs diye bi kaç kere oldu çünkü boğalacak gibi. Sabah 6-7 gibi emzirdigimde bazen kendi uyumuyor ben uyutuyorum.Memede uyumuyor mu gece kalktığında? Genelde memede uyuyakalıyor bizimki, ışık vs açmıyorum uykusu dağılmasın diye. Eğer kaka yoksa altını da açmıyorum. Emip geri dalıyor çoğunlukla.
Aslında mantıklı, bizim de kızın göz bebeğinde bir sorun var Behçet uza ondan götürüyoruz olmazsa egeye de gideriz. Egede çocuk doktoru kime gittiniz nasıl randevu alınıyor?Ege üni doç dr'a gittik canım. Sevdik doktoru inşallah şifa olur. Çocuk doktoru için de Ege üni'ye gidicez artık. Özel hastane ve muayenehaneler tırt onu gördüm.
Ben henuz 2'yi vernedim. 1'e yeni gectik. Ama kutusuna baktim, 2 numara icin +1 aydan itibaren diyor.
Evet doğrudur yani şöyle uzun süre bizde oyalayamıyoruz zaten , üstünü başını değiştir agucuk gugucuk-EarthLing- kizlar gece saatlerini ileri almak bebgi yordugu icin yarimsatte bile uyanabilirmis..daha uzun uyusun diye gec yatirmanin mantiiigi yokmus ve yoruyormus aksine..saat 8 de yatiriyoruz biz ve 2ye kadar rahat uyuyo..tabii yine sizin duzeniniz ama gorunce belirteyim dedim
Kuru kayısı yiyorum zeytinyağı içiyorum ama yok fayda. İncir de yiyeyim bari. Çok uyudu bugün, azıcık yüksek çıkmış bilrubini, sarılık olmasın diye kaldırıp emzirdim yine uyudu, şimdi altını alıcam bakalım. Oto koltuğuna çok sık koyuyoruz aslında sık çıkıyoruz dışarı ama faydasını görmedim. Senin gösterdiğin pozisyonu da o sevmedi ağladı.
Bazı günler fazla mayışık oluyorlar benimki öyle olunca çok ponçik görünüyor gözüme hatta 2 farklı arkadaşım bana yardıma diye geldiklerinde kızım gündüz hiç uyanmadı , uyandı sütünü verdim gözleri açmadan uyumaya devam etti kızlar şok olduBenim kız bugün çok uyuyordaha ne istiyorsun diyeceksiniz ama sanki halsiz gibi. Biraz uyuyor uyanıyor mızırdanıyor emziğini verip yatağa koyduğum an gözler tekrar gidiyor. Ateşi filan yok ama hasta değildir inşallah
aynı beenKızlar gece uykusu konusunda biraz da kendimize uydurmamız lazım diye düşünüyorum. Ben uykumu alamayınca asabi ve tolerans seviyesi düşük bir insan oluyorum. Benim oğlum geceleri deliksiz 5-6 saat uyuyor, sonra 2 saatte bir kalkıyor. Dolayısıyla ben gece 12 gibi uyutuyorum onunla ben de yatıyorum ve kalktığında deliksiz 5 saat uyuduğum için dinç oluyorum. Ama mesela 9 da yatırsam gece 2 itibariyle sık uyanacak ve benim deliksiz uyuduğum aralık düşecek.
Aslında bu düzeni ben oluşturmadım kendiliğinden gelişti ama umarım bebeğe de zararı olmuyordur.
Ege de çocuk doktoruna gitmedik henüz. Çocuk cerrahına bir tanıdık aldı randevuyu, orda makat muayenesi oldu, bizim özel hastane dr'u önermişti. Çocuk gastroentroloji için de doçent'ten özel randevu aldık, sevksiz. 102 tl muayene ücreti. Çocuk dr için de doçent'ten alıcaz. Miray Karakoyun dr'un adı çok ilgilendi, diğer dr'lar gaz damlası verip yolluyordu, bu araştırdı en azından. Randevuyu telefonla aldı eşim.Aslında mantıklı, bizim de kızın göz bebeğinde bir sorun var Behçet uza ondan götürüyoruz olmazsa egeye de gideriz. Egede çocuk doktoru kime gittiniz nasıl randevu alınıyor?
Yazdım ama gören olmadı sanırım benim kız bugün sürekli uyumak istiyor, halsiz gibi sanki normal midir ki? Ateşi yok
Evet bazen çok belli oluyor bazen olmuyor bugün bakalım geçmemiş dedi biraz korkuttu açıkçası 1 buçuk aylık sayılır daha sonuçlar cumartesi cikcak çok morelsizim baya ağlamak istiyorumBizim 2 aylıkken geçti. İlk hafta sarılık oldu bir hafta sonra değer düşmeye başladı geçer artık deyip bi daha kan tahlili yapılmadı ama yüzünde gözlerin de uzun zaman sarılık kaldı. Doktorumuz normal bazı bebeklerde 2 aylıkken anca geçer 2. Ayda geçmezse bazı tahliller var onları yaparız demişti gerçekten 2 aylık olduğu hafta tamamen geçti. Burda birisi demişti anne sütü sarılığı oluyormuş onlar geç geçiyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?