valla allah biliyo ya böyle bos bos yatan bebekleri de hic sevmiyorumHareketli olması çok etkiliyormuş. Bebeğim küvezde iken kundak yapmışlardı kilo alsın diye. İlk zaman zıbın ve bezle küvezde idi çok kıpır kıpırmış bedenini kaldırmaya çalışıyormuş falan o yüzden kilo alımı yok diye kundağa sarmışlardı. Tabi benimki taburcu olabilmesi için kiloya ihtiyacı vardı o zamanlar. Şimdi hareket etmeye keşfetmeye gelişmeye ihtiyaçları var.
Sana mı cekmiş :)aynen öyle. doktorların bakıs acısı bile farklı. ilk gittiğim doktor haftada 280 gr almıs cok iyi demisti. bu da biraz az gibi dedi. ha yine mama ver demedi. diğer kontrollerini yaptı karnına göğsüne gözlerine baktı gayet sağlıklı dedi. bana şunları yap sütün çoğalır diye tavsiye verdi. her çocuğun tipi bir olmaz ki. benimki zaten yüzden de minyon tipli :)
Bi gurultu geliyor arada heyecanla yerimden zıplıyorum kaka yaptı herhalde diye eşim benim karnım guruldadaı heyecan yapma diyorAlemsin kız
Bende altına yapınca sanki elmas çıkmış gibi seviniyorum
Benimki kilo yapıyor ama abartıyor inada bindiriyo işi
Bakalım bi süre sonra kendiliğinden düzene girer inşallah
Çok müdahale de etmek istemiyorum açıkçası
Bekliyoruz bakalım öyle
Maşallah gayet iyi hareketli çocuk cok kilo anlamiyo gerçekten benim ki de öyle bi dk durmuyo :)aynen öyle. doktorların bakıs acısı bile farklı. ilk gittiğim doktor haftada 280 gr almıs cok iyi demisti. bu da biraz az gibi dedi. ha yine mama ver demedi. diğer kontrollerini yaptı karnına göğsüne gözlerine baktı gayet sağlıklı dedi. bana şunları yap sütün çoğalır diye tavsiye verdi. her çocuğun tipi bir olmaz ki. benimki zaten yüzden de minyon tipli :)
Mama genelde günde 1 kere 60 cc veriyorum o kadar etkiler mi ki? 3 gün üst üste hiç mama vermediğim de oldu ama yine kaka yapamadıBenimkide çok kaka yapıyor günde 3-5 kez aralari yok mU bunlarin kilo almiycak bu gidişle. Bir kez mamayı 3 kez vermiştim o gün hiç yapmamıştı. Acaba mama yapmamasını neden olabilir mi
Ben evde salıncagına yada oto koltuguna koyuyorum o cok rahatlatıyor alaturka tuvalet etkisi yaratıyor sanırımBi gurultu geliyor arada heyecanla yerimden zıplıyorum kaka yaptı herhalde diye eşim benim karnım guruldadaı heyecan yapma diyorBizimkine kilo da yapmıyor kilo alımı sınırdan gidiyor. Ama sancısı olmazsa ben de fitil için yarın akşama kadar bekleyeceğim bakalım.
kücükken öyleydim de şuan gayet balık etliyim :) eşimin tarafı da minyon tipli. ikimize de çekmişSana mı cekmiş :)
salep boza :)Maşallah gayet iyi hareketli çocuk cok kilo anlamiyo gerçekten benim ki de öyle bi dk durmuyo :)
Dr sütün artması için neler önerdi peki
Mümessillerin hediyelerine karşı koyamayan doktorlar şu markayı kullan diyordur.Ya dün bi site vardı Kadınlar soru soruyor doktorlar cevaplıyor oraya kadın iki aylık bebek ayda su kadar kg almıs normal mi demiş iki ayrı doktor alt alta isimleride gözükecek sekilde biri gayet iyi demiş biri yetersiz demiş
Ben hastanedeyken öyküde sarılık gözükmüştü benim kendi doktorum verin mamayı demişti cocuk doktoru gerek yok demişti. Sonra aksam doyuramayınca 15cc mama vermiştik benim doktorum gene 15cc neye yeter 50-60cc verseydiniz ya demişti. Cocuk doktoru gerek yok sarılıgı ileri değil falan diyip kesmişti.
Aynı hastanenin doktorları farklı görüşler bu bile olabiliyor
Var demekki böyle tipler mamacı doktorlar var mesela. Ben hastanede hangi mamayı önerirsiniz dediğimde hepsi aynı herhangi markanın 1 numarasını kullanabilirsiniz demişti doktor. Burda okuyorum bazı doktorlar ilk mamaya basladıkları zaman bile direk sunu kullan bunu kullan diye yönlendiriyor. Hangisi dogru yapıyor bilmiyorum ama çeşit cok.
Zayıfta değiller ayrıca tamam bi tombik tombik değiller ama öyle ciroz gibide değiller iyi gidiyorlar bencede cok sükür. Emiyormu emiyor çiş kaka da yapıyor sınırlı kusuyor daha ne olsun :)
Teşekkürler boza iciyorum salep de deneyimkücükken öyleydim de şuan gayet balık etliyim :) eşimin tarafı da minyon tipli. ikimize de çekmiş
salep boza :)
Ah yavrum yaMümessillerin hediyelerine karşı koyamayan doktorlar şu markayı kullan diyordur.
Bu devirde sağlık sektörünün en zoru iyi bir çocuk doktoru bulmak. Çocuk Derdini anlatamadığı için baytar gibi çoğu. Ateş varsa tahlil> Enfeksiyon varsa antibiyotik. Reçeteyi süslemek için de çinko vitaminler ekliyorlar
Oğluma geçen sene romatizmal enfeksiyon (kıl köklerinin iltihabı ) teşhisi kondu. Bu teşhis koyulana kadar 5 hastane gezdik. Birisi antibiyotik verdi geçer dedi yolladı çocuk daha fena oldu geçen süre içinde bağırsaklardaki enfeksiyon kana karışmış. (41derece ateşle eve yollayan mal doktor yüzünden). Üstelik verdiği ateş düşürücüer de işe yaramadı.
Birisi tüberküloz dedi yok artık dedik. Birisi basit bir enfeksiyon hiç birşey yapma yoğurt kefir yedir bol bol dedi. Her saat bacakları kıpkırmızı şişen 41 derece ateşli, hiç birşey yiyip içmiyordu ve yürümek istemiyordu artık. Aile dostlarımızdan birisinin ünlü bir doktordan randevu bulmasıyla kurtulduk. Verdiği ilaçla aynı gün ayağa kalktı yemek yemek istedi oğlum ve 3günde geçti. Daha küçükken bir doktora Oğlumun bir tırnağının üst kısmının soyulduğunu söylediğimde hiç bakmadan damla yazan doktora şahit oldum. Almadım damlayı bir hafta sonra geçti zaten. Her doktora güvenmeyin kızlar. Annelik içgüdüleri doktorun söylediklerinden daha kesin. Araştırın sorun sorgulayın ama her verdiklerini araştırmadan da kullanmayın. Evlatlarımız bizim
Biz de aynı, ateşi var gibi ama ölçünce çıkmıyor. Sabahtan beri memedeydi süt kalmadı artık. Mama verdim gazını çıkardım, o arada bebek görmeye misafir geldiHuysuzdu bende verdim hafif alninda atesi var gibi olctum bir sey yok..emiyor surekli oyle sakinlesiyo.uyku hali var ama dalamadi.siz ne yaptiniz
Mama genelde günde 1 kere 60 cc veriyorum o kadar etkiler mi ki? 3 gün üst üste hiç mama vermediğim de oldu ama yine kaka yapamadıbence de bu bebeklerin ortası yok
Ben de aynısını nurse harvey şurupta yaşadım. Eczanede bekledikçe kıvamı değişiyor sankiKızlar çok sinir oldum ben Bestlak Damla kullanıyodum doktorum süt artsın diye vermişti ilk şişeyi bitirdim dün eşim eczaneden ikinciyi almış kaşığa bi koydum şurup çok açık sarı renkteydi ama ilk bitirdiğim şişe kırmızı turyncu gibi koyu renkti çok oanik oldum ikisinden biri sahte ürün falan mıydı yaaKullanan var mı hiç ne renk şurubunuz Bu arada ikisi de farklı eczanelerden alınmış eşim şu an işte olduğu için eczaneye yarın gidip sorabilcek
Biz de öyle küçük doğdu şimdi farkı kapatmaya calisiyoruz. Dr mama baslayalim dedi başlattık. Sağlık ocağında da keşke baslamasaydiniz sınırların içinde kilosu sütün azalabilir fln dedi kimi dinleyecegimizi sasirdik
Bende de var ilk hafta kullandım sadece. Açık sarımsı renkte. Attığın şişe duruyorsa tarihine bir baksanKızlar çok sinir oldum ben Bestlak Damla kullanıyodum doktorum süt artsın diye vermişti ilk şişeyi bitirdim dün eşim eczaneden ikinciyi almış kaşığa bi koydum şurup çok açık sarı renkteydi ama ilk bitirdiğim şişe kırmızı turyncu gibi koyu renkti çok oanik oldum ikisinden biri sahte ürün falan mıydı yaaKullanan var mı hiç ne renk şurubunuz Bu arada ikisi de farklı eczanelerden alınmış eşim şu an işte olduğu için eczaneye yarın gidip sorabilcek
Evet 5 damla veriyoruz günde ama 1 ayda bittiGünde 5 damla vermiyor musunuz? Biz 10 günlük olduğundan beri kullanıyoruz ama bir şişe kesinlikle 1 ayda bitmiyor. İlk ay dolduğunda şişe yarılanmıştı o şekilde atıp yenisini aldık.
Bende normalde sacımda egzama vardır ama gebeliğimden beri sayılı coşmuştur uzun süredir nüksetmiyorBebekte değil de kendinde egzama olup da emzirmeyle coşan var mı?
Bana uç kez ver dedi veriyorum öyle. Sutumu artırmak için uğraşıyorum daha çok. Sağlık ocağında verme sutun azalabilir deyince moralim bozuldu iyice. İki hafta sonra kontrol var bakalım kilosuna Gore birakiriz inşAynı bizimde öyle oldu doktor mamayı artır dedi sağlık ocağı kes dedi bende 1 kez veriyorum gunde 2 ayda 1600 gr almış kötü değil aslında ama işte küçük doğunca yeterli gelmedi cocuk doktoruna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?