Ayyy aynen ben de onu düşünmüyor değilim ama onun tıkalı olduğunu görünce de elimden gelen ne varsa yapıyorum. Yenidoğanlar ağızdan nefes almayı bilmediği için burnunun açık olması çok önemliymiş. Minicik burun delikleri var zaten onu da bir sümük tıkarsa allah korusun nefes alamaz. Ani bebek ölümlerinin bir sebebi de buymuş. O yüzden bunu bilerek annem bana serum fizyolojik mi sıkmış deyip geçemiyorum yoksa hiç hoşlanmiyorum onu kullanmaktanEskiden serum fizyolojşk mi vardı? Annelerimiz bize kullandı mı yoo
Çok şükür bizim biraz daha düzene girdi. Ama hala normal bi bebek gibi şap diye yapışıp uslu uslu emmiyor. 4-5 kere meme ve pozisyon değiştiriyoruz, sıkılıyor galiba hanımefendiMeme reddi yasadıgını düşünenler instagramda annebebekhemsiresi diye bi hesap var hikayesinde meme reddi yasayanlar icin bikaç söyleyecekleri var bi izleyin isterseniz
Yorgunluktan uykusuzluktan gayet normal. Bebişe bişey olmamış dimi? Benim de uykum çok hafifti çıt sesine uyanırdım şimdi 4 tane alarm kurup duymadığım zamanlar oluyorGece emzirirken uyuyakalmisim bi saat fln nasıl oldu bilmiyorum
Şimdi izledim farkında olmadan onun tavsiye ettiği şeyi yapmışımMeme reddi yasadıgını düşünenler instagramda annebebekhemsiresi diye bi hesap var hikayesinde meme reddi yasayanlar icin bikaç söyleyecekleri var bi izleyin isterseniz
Aynen öyle bişeyBir burun deliğinden sıkıĺıp diğer delikten çıkan sıvı vardi adını unuttum o mu? Bende yapmıştım ardından baş ağrısı çektim aynı sekilde eşimde oldu Bide kızıma vermişti doktor onu kullanamadık. Nazal nem var kızımda almıştım 3 yaşında burunda kuruma kanama tikaniklikligs iyi geliyor bebeklerde kullanılır mi bir bilgi bulamadim serum fizyolojikten daha kolay 1 doktor kullanabilirsin dedi ama neylt bilgi yok kullanmadim
Süt damlatırmış onlarEskiden serum fizyolojşk mi vardı? Annelerimiz bize kullandı mı yoo
Isık hoslarına gidiyor ondan kitleniyorlarŞimdi izledim farkında olmadan onun tavsiye ettiği şeyi yapmışımayakta sallayarak çok emzirdim o ara, otururken memeyi almayan çocuk ayakta alıyordu. Hanımefendi hem emicek hem gezicek. Emerken de zaten sürekli etrafı inceliyor, eşim kapıyı açsa kapı sesine pür dikkat kesiliyor hemen. Bir de TV meraklısı oldu, fırsatı yakaladı mı anında TV ye kitleniyor başka yöne çevirince kızıyor hatta TV açıksa ona bakarken memeyi daha kolay emiyor, bebeğini beslemek için tablette video izleten analar gibi olacam yakında TV sadece akşamları açık ama zararı olur diye korkuyorum
Çok korkuyorum ona sebep olmaktan Allah korusun kaş yapayım derken göz çıkarmayalımAşırı tazyikli sıkmayın bizim başımıza geldi dediginiz şey malesef.Burun yikama aparatı sebebiyle kulak iltihabı yasadik
Tvye aman dikkat kızlar gecendr yazmistim arkadasimizin bebegi gec konustu doktor tv acik kalmasindan dolayi uyaran fazlaligindan gec konustugunu soylemisŞimdi izledim farkında olmadan onun tavsiye ettiği şeyi yapmışımayakta sallayarak çok emzirdim o ara, otururken memeyi almayan çocuk ayakta alıyordu. Hanımefendi hem emicek hem gezicek. Emerken de zaten sürekli etrafı inceliyor, eşim kapıyı açsa kapı sesine pür dikkat kesiliyor hemen. Bir de TV meraklısı oldu, fırsatı yakaladı mı anında TV ye kitleniyor başka yöne çevirince kızıyor hatta TV açıksa ona bakarken memeyi daha kolay emiyor, bebeğini beslemek için tablette video izleten analar gibi olacam yakında TV sadece akşamları açık ama zararı olur diye korkuyorum
İki gündür biraz aşı huysuzluğu vardı memedeydi hep. Ateşi çıkmadı diye olur o kadar dedim kiyamadim sürekli memede durdu. Farkında değilim ama baya yormuş demek ki. Akşam da emzirdim mamasini eşim verdi uyuttu ben de güzel uyudum aslında.Yorgunluktan uykusuzluktan gayet normal. Bebişe bişey olmamış dimi? Benim de uykum çok hafifti çıt sesine uyanırdım şimdi 4 tane alarm kurup duymadığım zamanlar oluyor
ay aynen ortalığı yıkarken ordan oyuncak gösterdi hemsire onunla sustu. aguları buguları aştık artık dün naptılar sana diyorum başlıyo aaauuuuu eeeeaaavvvvuuuuTvye aman dikkat kızlar gecendr yazmistim arkadasimizin bebegi gec konustu doktor tv acik kalmasindan dolayi uyaran fazlaligindan gec konustugunu soylemissesini falan bile kismak lazim.duyu ve algi becerilerini bozuyormus.ben paso konusuyorum artik soru sorunca agular bugularla cevap veriyo.bazen oyle yerinde yapiyo ki kopuyoruz.meesela gezmeye gidelim mi diyoruz aauuuu faln dun doktor muaynne ederken bana bir sey soruyo bizimki agu bugu sen erken konuscan herhalde dedi bir de oyuncaklara aniden tepki verdi odadaki şok oldum siyah beyaza ilgi duyuyorlar penguen vardi bizimki basladi penguene heyecamlanmyaa babasi penguen alicam kizima ben diyo
Evet ya salına getirince tv ye bakıyorTvye aman dikkat kızlar gecendr yazmistim arkadasimizin bebegi gec konustu doktor tv acik kalmasindan dolayi uyaran fazlaligindan gec konustugunu soylemissesini falan bile kismak lazim.duyu ve algi becerilerini bozuyormus.ben paso konusuyorum artik soru sorunca agular bugularla cevap veriyo.bazen oyle yerinde yapiyo ki kopuyoruz.meesela gezmeye gidelim mi diyoruz aauuuu faln dun doktor muaynne ederken bana bir sey soruyo bizimki agu bugu sen erken konuscan herhalde dedi bir de oyuncaklara aniden tepki verdi odadaki şok oldum siyah beyaza ilgi duyuyorlar penguen vardi bizimki basladi penguene heyecamlanmyaa babasi penguen alicam kizima ben diyo
Bende özel egitimde calistim hep bende orada asinayim..normal desen degil,otizmli desen degil ama bazi cocuklarda oyle sorunlar var ki akıl erdiremiyorduk..zaten kisa cozum telefon veriyorlar ellerine..yuzde 90 engeli olan cocuk surekli o shiiit falan diyodu oyundan ogrenmis staaar diyodu yildiza..gelistirilse neler olabilacekken veliye anlatamadik tv ve telefon bagimliligindan cocuklar ne hale gelmistiKızlar tv ye dikkat edin gerçekten derim. Konuşma geriliğine yol açabiliyo bundan da önemlisi otizme, dikkat eksikligine sebep olabilir.
Ben rehabilitasyon merkezinde çalıştım otizmli çocuklarda tv izlenen evle izlenmeyen arasında daglaar kadar fark vardi. Velileri sürekli uyariyoduk tv izletmeyin ilerleme kaydedemiyoruz diye. Ki zaten sebebi de olabilir sonuçta nedeni kesin bilinmiyo malesef..
Evet bizim veliler de öyleydi. Bakımları çok zor Allah yardımcıları olsun.Bende özel egitimde calistim hep bende orada asinayim..normal desen degil,otizmli desen degil ama bazi cocuklarda oyle sorunlar var ki akıl erdiremiyorduk..zaten kisa cozum telefon veriyorlar ellerine..yuzde 90 engeli olan cocuk surekli o shiiit falan diyodu oyundan ogrenmis staaar diyodu yildiza..gelistirilse neler olabilacekken veliye anlatamadik tv ve telefon bagimliligindan cocuklar ne hale gelmistiburadaki herkes cok bilincli zaten ama mesela bebeklikte etki edecegini bende sonrada ogrendim bellege kaydediliyor demek ki..sadece ses bile konusma geriligine yol aciyormus surekli odasinda besiginde uyutuyorum o yuzden salondaysamda kisiyorum yada kapatiyorum.. valla biz nasil buyduk acaba
Filmde gaz baloncukları da görülüyordu. Duphalac büyük ölçüde sakinleştirdi çocuğu, gaz damlalarının hepsini bıraktık, kaka için bi faydası yok dedi son gittiğimiz doktor. Duphalac ile de gayet çıkarıyor gazını. Bakalım ne zaman yapacak kakayı. Dün aşıdan sonra emzirme odasında bir bebek patır patır altını doldurdu imrendim valla.Bizimki de içerde biriktiriyor resmen kakayı yapınca da dolu dolu 2-3 bezlik yapıyor resmenbi de içerde kaka biriktikçe gaz sancısı da artıyor
Bende olmadım lekelenme oldu ama adet olmadımBen hala hasta olamadım. 2 gün çok hafif lekelenme oldu geçti. Kasık ağrım oluyor ama hala tık yok. 2.5 aylık olacağız neredeyse
Canım şu sıralar bizimki de emerken cebelleserek emiyor.mesela günde 12 kez eemiyor ise 8 inde böyle.hizli yutkunmak istemiyor mesela o zaman da kızıyor beyzadem.acaba dönemsel mi diyorum ama bizimkine ben gaz damlası kullanmıyorum kimyon veriyorum ve çok gazi var karnı hep gup gupÇok şükür bizim biraz daha düzene girdi. Ama hala normal bi bebek gibi şap diye yapışıp uslu uslu emmiyor. 4-5 kere meme ve pozisyon değiştiriyoruz, sıkılıyor galiba hanımefendi
Bende hep yatak odasında uyutuyordum gündüz bir seansı salona taşıdım farklılık olsun çocuk hep aynı yerde uyumaya alışmasın diye , getirdiğim zaman tv kapalı olacakBende özel egitimde calistim hep bende orada asinayim..normal desen degil,otizmli desen degil ama bazi cocuklarda oyle sorunlar var ki akıl erdiremiyorduk..zaten kisa cozum telefon veriyorlar ellerine..yuzde 90 engeli olan cocuk surekli o shiiit falan diyodu oyundan ogrenmis staaar diyodu yildiza..gelistirilse neler olabilacekken veliye anlatamadik tv ve telefon bagimliligindan cocuklar ne hale gelmistiburadaki herkes cok bilincli zaten ama mesela bebeklikte etki edecegini bende sonrada ogrendim bellege kaydediliyor demek ki..sadece ses bile konusma geriligine yol aciyormus surekli odasinda besiginde uyutuyorum o yuzden salondaysamda kisiyorum yada kapatiyorum.. valla biz nasil buyduk acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?