Anne sütü alanlarda 10 güne kadar normalmiş ama 19 gün çok uzun bir süre , benim kız da 3-4 günde bir yapıyor , yapmazsa uyarıyoruz popodan dün baya çırpındı tekmeler yumruklar havada uçuşuyor mecbur yaptık yine , 2 bez kadar birden yaptı , sonra çok rahatladı yavrum bizde çok sancılı olduğunda yarım fitil uyguluyoruz ama gliserin kansuk uyarıyor ve geri atıyor kakayla birlikte

Hiç üzülme valla herkesin kafası bir dünya bende günlerce giremedim herkeste ayrı bir telaş heyecan vardı malum

Allah bağışlasın Çalışıyorum yaşım da var, yoksa ikinciyi ben de çok istiyorum, ama çok yıpranırız diye de korkuyorum. Geç evlendim rahata alıştım tabi
Kaç yaşındasın , bende 29.5 da evlendim 4.yıl çocuğumuz bizmleydi 2 ay sonra 34 olacağım kızım 2 yaşındayken 2.ciyi düşünüyorum yani Rabbim izin verirse 37de 2.si baya geç oldu sanki ya gerçi beni gören 25 yaş fln zannediyor ama ağır başlıyımdır kendimi 2.çocuğa psikolojik ve fiziksel olarak hazırlarsam üstesinden gelebilirim bence , malum giderek eğilip bükülüyoruz vücudumuzun sağlıklı olması ve spor yapmamız çok önemli yoksa neden olmasın

Bebişin başına şapka takoyor musınuz?
Ben takmıyorum dışarı çıkarken takıyorum bazen ama artık atlamam yani hep takarım. Evde gerek yok , yeni doğduğunda ilk hafta taktık ama çok zordu gözüne inince çok ağlıyordu sonra banyo sonrası takmaya başkadık uzun süredir onu da bıraktık , giydirirsen saç kurutma makinesini açıyoruz o sırada kuruyor

35 yaşındayım iki yıl bitti evlilikte, hemen çocuk istedik ama bir yıl sonra oldu

Ben de aynı. Uyurken takıyor musun?
Yok şapkayla uyuya kaldığında kısa sürede uyanıyordu kafasından sıyırabilmek için sağa sola sallıyordu kafayı. Ben olsam bende rahat edemezdim.
Ama eğer banyo yaptıysa ilk uykusu şapkalı oluyor, banyodan mayıştığı için şapkaya sebep uyanamıyor.

Ben de 28 de ilk cocugu 36da 2. Cocugu dogurdum. Sezeryan olmamis olsam 38veya 39da 3.yu de isterdim. Sezeryan korkuttu beni bu kez. Benimkilerin arasi 8 yas. Keske 3 yil once cocuk istedigimde olsaydi da aralari 5 yas olsaydi.
Bence yasa takilmamak lazim . Herkes vucudunu tanir vucut ssglikli ve dinc ise 40da da dogurulur. Tabi bunun icin psikoloji de onemli. O yasta cocuk buyutmeyi kaldirabilecekmiyiz.
2. Cocukta daha yasliyim ama daha bilincli daha guzel baktigimi dusunuyorum.

2,5 cc duphalac içiyor çok sakinledi başladığımızdan beri. Evet yapış yapış bi şurup. Kakasında artık katı kısımlar da oluyor malesef, 7-8 defa fitille yaptırdık.
Benim bu ikinci yapamayışı, ben fitile devam edeyim o zaman. Siz doktora mı götürdünüz yoksa mesajla mı görüştünüz?
Çok geçmiş olsun szinki ne zamandır yapamıyor kakasını?
10 güne kadar normal olduğunu kim dedi doktor mu? İçim rahatlayacak öyleyse. Benimki anne sütü alıyor sadece ama arkadaşlar 3-4 gün sonra fitil vermişler. Mama mı kullanıyorlar yani onlar?
Hiç üzülme valla herkesin kafası bir dünya bende günlerce giremedim herkeste ayrı bir telaş heyecan vardı malum
Aynen valla sudan çıkmış balığa döndüm. allah eksikliklerini vermesin inşallah.

Bir de kızlar 2. Ay aşısını olan var mı? Nasıldı, ateş falan yaptı mı zorladı mo sizi? Geçmişi okuyamadım yazan varsa görmedim.

Canim benim ilk bebegimde doktor 10 gune kadar kaka yapmamasi normal demisti. Kizim 8. Gunde yapmisti. Bu bebegim de gun asiri yaparken 3 gunde yamaya basladi. En son 5. Gun yapti. Tabi 5 gunluk olunca sirtina kadar kaka oldu. Hic yapamadi diye dusunmedim bu 5 gun boyunca. Doktora da gitmistim egzama icin, kaka yapmadi 5m gun bugun diye sormadım bile. Bebeginde bir rahatsizlik surekli aglama falan hissetmiyorsan hemen fitil verme bekle. Huzursizsa ve ikinip yapamadigini hissedersen o zmaan ver

Benim kızım geç yapmaya başlamıştı doktora sordum , hem yoğunbakım bebek doktoru hem Memorialin en iyi doktoru yorumlara göre , dediki düzenli çişi varsa 10 güne kadar normal , bağırsak oluşumu gerçekleşiyor gibi birkaç açıklama getirmişti , bişey yapmaya gerek yok dedi. Aynı şekilde ablamlara sorduğumda bir çok kişinin yaşadığını araladaşının bebeğine 7.günde müdahale ettiklerini söyledi.
Yani yapmaması anormal değil ama çok sancılı ve huzursuzsa müdahale gerekebiliyor diyebilirim , sürekli müdahale iyi değil kendi kendine yapmasını engellemiş oluyoruz neticede , 3-4-5 gün beklenebilir sürmeler bence

Evet psikoloji önemli 2 çocuk iyidir ya fazlasına hiç bir açıdan yetemem,
İlk çocuk acemilik gerçekten , 2.ler daha rahat oluyormuş hem tecrübe hem kafa rahatlığı var neticede. Ablam hep der 2.çocuğum hediye gibi nasıl doğdu büyüdü anlamadım
Yaşa çok takılmamak lazım evet kendimize manevi anlamda yatırım yapmak lazım ruh sağlığı yaştan daha önemli , sen iyiysen çocuk iyi olur ve sağlıklı büyür neticede
Bakalım kısmet

Ben 3.’den sonra tüpligasyon yaptırdım. 35 yaşındayım. 4. Çocuk riskini almak istemedim açıkçası. Benim kızlar 10, 5 ve 0 yaşındalar :). Şu an ev çingene çadırı gibi. Birisi kitap okuyalım diyor, diğeri sınavım var anne ona çalışalım diyor. Bebek kucak işin ağlıyor. 4. çocuk benim harcım değil.

62 günlüğüz canım sarılık yoktu ama rengi sarı diye takip ettiler. Dünkü tahlillerinde bilrubin biraz yüksek çıkmış, doktoru muhtemelen kaka yapmadığından olabilir dedi.
Biluribin 7 çıkmış şimdi sonuç geldi doktora attım cevap bekliyorum stresle 8. Gün 11 di 47 gunluguz suaniste

Kızlar malum indirimler var deli gibi her sitede
Bebekler icin yakaladıgınız fırsatları bizle de paylasın olur mu :)
gap’tan astronot tulum aldım dayanamadım 3-6 ay son ürünü de ben aldım. fiyatı cook iyi. baska neler alsam diye bakıyroum sizde paylasın bizlerle. yelek vs.

Eklentiler

• 8120DAD2-2514-4FC6-9D93-E301B25F08AC.webp
    28,6 KB · Görüntüleme: 67
gap’tan astronot tulum aldım dayanamadım 3-6 ay son ürünü de ben aldım. fiyatı cook iyi. baska neler alsam diye bakıyroum sizde paylasın bizlerle. yelek vs.
Cok iyi yapmıssın güle güle kullansın :)
Gap ten ben ter yaz bası 2 tane almıstım cok güzel gercekten biri 3-6ay biri 6-12 3-6 suanda büyük 6-12yi seneye anca giyer
bedenleri bi tuhaf zıbınları pantolonları falanda öyle kimisi cok büyük kimisi tam kimisi kücük söyledigi aya göre
Ben bez ve mendil stoklayacagım da henüz bakamadım hava mükemmel eşim calısıyor yok bizde kızımla cıktık dısarı ikimiz yemek yiyorum simdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…