- 2 Temmuz 2015
- 2.840
- 5.101
- 158
Evdeyken sadece banyo sonrası birkaç saat. Dışarı çıkarken takıyorum ama bere bakıcam bugün şapkalar küçük gelmeye başladı kulakları kapatmıyorBebişin başına şapka takoyor musınuz?
Evdeyken sadece banyo sonrası birkaç saat. Dışarı çıkarken takıyorum ama bere bakıcam bugün şapkalar küçük gelmeye başladı kulakları kapatmıyor
Anne sütü alanlarda 10 güne kadar normalmiş ama 19 gün çok uzun bir süre , benim kız da 3-4 günde bir yapıyor , yapmazsa uyarıyoruz popodan dün baya çırpındı tekmeler yumruklar havada uçuşuyor mecbur yaptık yine , 2 bez kadar birden yaptı , sonra çok rahatladı yavrumKızlar doğumdan sonra hiç yazamadım buralara malum bebekle ilgilenmektenzaten baktım kimsede sormamıştı tanımayınca heralde.
Size danışmak istediğim şey kızım kakasını 3 gündür yapmıyor normal mi, doktor fitil vermişti, ne zaman kullanayım bilemedim
Kesinlikle ya diyorum ki kimsede söylemedi bu kadar zor olduğunuBen istiyorum zaten. Kardeş şart bence. Ama bebeğin bu kadar zor olacağını düşünmezdim
Hiç üzülme valla herkesin kafası bir dünya bende günlerce giremedim herkeste ayrı bir telaş heyecan vardı malumAy herkeste de aynı dert varmış meğer ben yorumları okumadım ondan herakde. Kaç kere verdiniz fitili, bi de yapınca kakası nasıl oluyor katı mı yani? Duphalav kendim de kukkanıyorum ama çok şekerli ya bebek onu nasıl içecekKaç ölçek verin dedi doktorunuz?
Ayy valla sevindim sağolasın, o kadar da yazdım kimse farketmemiş beni diye lohusayken üzülmüştüm
Ben de sadece benim kızım sanıyorum kaka yapamayan. Niye böyle olur ki anlamıyorum. Siz annesütü mü veriyorsunuz? Fitil kaç kere kullandınız?
Kaç yaşındasın , bende 29.5 da evlendim 4.yıl çocuğumuz bizmleydiAllah bağışlasınÇalışıyorum yaşım da var, yoksa ikinciyi ben de çok istiyorum, ama çok yıpranırız diye de korkuyorum. Geç evlendim rahata alıştım tabi
Ben takmıyorum dışarı çıkarken takıyorum bazen ama artık atlamam yani hep takarım. Evde gerek yok , yeni doğduğunda ilk hafta taktık ama çok zordu gözüne inince çok ağlıyorduBebişin başına şapka takoyor musınuz?
35 yaşındayım iki yıl bitti evlilikte, hemen çocuk istedik ama bir yıl sonra olduKaç yaşındasın , bende 29.5 da evlendim 4.yıl çocuğumuz bizmleydi2 ay sonra 34 olacağım kızım 2 yaşındayken 2.ciyi düşünüyorum yani Rabbim izin verirse 37de 2.si baya geç oldu sanki ya gerçi beni gören 25 yaş fln zannediyor ama ağır başlıyımdır kendimi 2.çocuğa psikolojik ve fiziksel olarak hazırlarsam üstesinden gelebilirim bence , malum giderek eğilip bükülüyoruz vücudumuzun sağlıklı olması ve spor yapmamız çok önemli yoksa neden olmasın
Ben geceleri takiyorum usumesin diye. Gündüz de soğuk olursaBebişin başına şapka takoyor musınuz?
Yok şapkayla uyuya kaldığında kısa sürede uyanıyordu kafasından sıyırabilmek için sağa sola sallıyordu kafayı. Ben olsam bende rahat edemezdim.Ben de aynı. Uyurken takıyor musun?
Ben de 28 de ilk cocugu 36da 2. Cocugu dogurdum. Sezeryan olmamis olsam 38veya 39da 3.yu de isterdim. Sezeryan korkuttu beni bu kez. Benimkilerin arasi 8 yas. Keske 3 yil once cocuk istedigimde olsaydi da aralari 5 yas olsaydi.Kaç yaşındasın , bende 29.5 da evlendim 4.yıl çocuğumuz bizmleydi2 ay sonra 34 olacağım kızım 2 yaşındayken 2.ciyi düşünüyorum yani Rabbim izin verirse 37de 2.si baya geç oldu sanki ya gerçi beni gören 25 yaş fln zannediyor ama ağır başlıyımdır kendimi 2.çocuğa psikolojik ve fiziksel olarak hazırlarsam üstesinden gelebilirim bence , malum giderek eğilip bükülüyoruz vücudumuzun sağlıklı olması ve spor yapmamız çok önemli yoksa neden olmasın
Benim bu ikinci yapamayışı, ben fitile devam edeyim o zaman. Siz doktora mı götürdünüz yoksa mesajla mı görüştünüz?2,5 cc duphalac içiyor çok sakinledi başladığımızdan beri. Evet yapış yapış bi şurup. Kakasında artık katı kısımlar da oluyor malesef, 7-8 defa fitille yaptırdık.
Çok geçmiş olsun szinki ne zamandır yapamıyor kakasını?Bugün bizim kontrol vardı. 1.5ay önce tsh t4 tahlil vermiştik gidemedik kontrole. Bugün baktı değerler çok düşük çıkmış . Yapmamasının sebebi bu da olabilir dedi doktor. Tekrar kan tahlili istedi. Sonra cerraha yönlendirdi. Cerrah makat muayenesi yaptı serçe parmağıyla baktı çok dar dedi. Sonra metal bir çubuk soktu. Ben bakamadım bile. Çok ağladı yavrum. Eşim de yanımda değildi. normalde bu serçe parmağımın rahat girmesi lazım dedi. Lavman verdi gün aşırı kullanacakmışım günde 3 kez de krem sürücem. Yapsa da yapmasa da kullanacaksın dedi. Birde tüm karın usg istedi bağırsaklarını falan gösteren ama ona gidemedik çok yoruldu hem muayene hem kan tahlil vs. Yolda da uyuyamadı yaşadığı stresten. Eve geldik uyut beni diye ağladı memede bile sinirlenip acı acı ağladı yavrum.
Offf çok sıkıntılı durum ya
Çocuğun huzursuzluğu falan yok. Acaba boşyere mi hırpalatıyorum diye içim hiç rahat değil. Doktorlara hiç güvenim yok zamanında çok çektiğim için. Probiyotik kullanmaya başladığımızdan beri haftada bir yapar oldu sanki. Yapacağı vardı da mı yaptı yoksa ilaç mı işe yaradı onu da bilmiyorum.
10 güne kadar normal olduğunu kim dedi doktor mu? İçim rahatlayacak öyleyse. Benimki anne sütü alıyor sadece ama arkadaşlar 3-4 gün sonra fitil vermişler. Mama mı kullanıyorlar yani onlar?Anne sütü alanlarda 10 güne kadar normalmiş ama 19 gün çok uzun bir süre , benim kız da 3-4 günde bir yapıyor , yapmazsa uyarıyoruz popodan dün baya çırpındı tekmeler yumruklar havada uçuşuyor mecbur yaptık yine , 2 bez kadar birden yaptı , sonra çok rahatladı yavrumbizde çok sancılı olduğunda yarım fitil uyguluyoruz ama gliserin kansuk uyarıyor ve geri atıyor kakayla birlikte
Aynen valla sudan çıkmış balığa döndüm.Hiç üzülme valla herkesin kafası bir dünya bende günlerce giremedim herkeste ayrı bir telaş heyecan vardı malum
Canim benim ilk bebegimde doktor 10 gune kadar kaka yapmamasi normal demisti. Kizim 8. Gunde yapmisti. Bu bebegim de gun asiri yaparken 3 gunde yamaya basladi. En son 5. Gun yapti. Tabi 5 gunluk olunca sirtina kadar kaka oldu. Hic yapamadi diye dusunmedim bu 5 gun boyunca. Doktora da gitmistim egzama icin, kaka yapmadi 5m gun bugun diye sormadım bile. Bebeginde bir rahatsizlik surekli aglama falan hissetmiyorsan hemen fitil verme bekle. Huzursizsa ve ikinip yapamadigini hissedersen o zmaan verBenim bu ikinci yapamayışı, ben fitile devam edeyim o zaman. Siz doktora mı götürdünüz yoksa mesajla mı görüştünüz?
Çok geçmiş olsun szinki ne zamandır yapamıyor kakasını?
10 güne kadar normal olduğunu kim dedi doktor mu? İçim rahatlayacak öyleyse. Benimki anne sütü alıyor sadece ama arkadaşlar 3-4 gün sonra fitil vermişler. Mama mı kullanıyorlar yani onlar?
Aynen valla sudan çıkmış balığa döndüm.allah eksikliklerini vermesin inşallah.
Bir de kızlar 2. Ay aşısını olan var mı? Nasıldı, ateş falan yaptı mı zorladı mo sizi? Geçmişi okuyamadım yazan varsa görmedim.
Benim kızım geç yapmaya başlamıştı doktora sordum , hem yoğunbakım bebek doktoru hem Memorialin en iyi doktoru yorumlara göre , dediki düzenli çişi varsa 10 güne kadar normal , bağırsak oluşumu gerçekleşiyor gibi birkaç açıklama getirmişti , bişey yapmaya gerek yok dedi. Aynı şekilde ablamlara sorduğumda bir çok kişinin yaşadığını araladaşının bebeğine 7.günde müdahale ettiklerini söyledi.Benim bu ikinci yapamayışı, ben fitile devam edeyim o zaman. Siz doktora mı götürdünüz yoksa mesajla mı görüştünüz?
Çok geçmiş olsun szinki ne zamandır yapamıyor kakasını?
10 güne kadar normal olduğunu kim dedi doktor mu? İçim rahatlayacak öyleyse. Benimki anne sütü alıyor sadece ama arkadaşlar 3-4 gün sonra fitil vermişler. Mama mı kullanıyorlar yani onlar?
Aynen valla sudan çıkmış balığa döndüm.allah eksikliklerini vermesin inşallah.
Bir de kızlar 2. Ay aşısını olan var mı? Nasıldı, ateş falan yaptı mı zorladı mo sizi? Geçmişi okuyamadım yazan varsa görmedim.
Evet psikoloji önemli 2 çocuk iyidir ya fazlasına hiç bir açıdan yetemem,Ben de 28 de ilk cocugu 36da 2. Cocugu dogurdum. Sezeryan olmamis olsam 38veya 39da 3.yu de isterdim. Sezeryan korkuttu beni bu kez. Benimkilerin arasi 8 yas. Keske 3 yil once cocuk istedigimde olsaydi da aralari 5 yas olsaydi.
Bence yasa takilmamak lazim . Herkes vucudunu tanir vucut ssglikli ve dinc ise 40da da dogurulur. Tabi bunun icin psikoloji de onemli. O yasta cocuk buyutmeyi kaldirabilecekmiyiz.
2. Cocukta daha yasliyim ama daha bilincli daha guzel baktigimi dusunuyorum.
Ben 3.’den sonra tüpligasyon yaptırdım. 35 yaşındayım. 4. Çocuk riskini almak istemedim açıkçası. Benim kızlar 10, 5 ve 0 yaşındalar :). Şu an ev çingene çadırı gibi. Birisi kitap okuyalım diyor, diğeri sınavım var anne ona çalışalım diyor. Bebek kucak işin ağlıyor. 4. çocuk benim harcım değil.Ayyy siz 2de tereddüt ediyorsunuz ben bi 2 yıl sonra 4.yu düşünüyorum 4.sırasında tüpleri baglatirim sanırım artık.ne kadar zor olsada çocukları çok seviyorum.ilk ikisi arası 2 yıl sonra 7 yıl ara 3 numaram tek kalmasın ve nasip olur ise kızıma da bir kız kardeş olsun istiyorum ay kendimi kafayı yemiş hissettim bi an
Biluribin 7 çıkmış şimdi sonuç geldi doktora attım cevap bekliyorum stresle 8. Gün 11 di 47 gunluguz suaniste62 günlüğüz canım sarılık yoktu ama rengi sarı diye takip ettiler. Dünkü tahlillerinde bilrubin biraz yüksek çıkmış, doktoru muhtemelen kaka yapmadığından olabilir dedi.
gap’tan astronot tulum aldım dayanamadımKızlar malum indirimler var deli gibi her sitede
Bebekler icin yakaladıgınız fırsatları bizle de paylasın olur mu :)
Cok iyi yapmıssın güle güle kullansın :)gap’tan astronot tulum aldım dayanamadım3-6 ay son ürünü de ben aldım. fiyatı cook iyi. baska neler alsam diye bakıyroum sizde paylasın bizlerle. yelek vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?