Afyon canım ev sıcak ama geceyle gündüz arasında çok fark var. Gece dereceyi artiriyorum sapka da takiyorum alışkanlık oldu. Bi de gözüne iniyo uyurken hoşuna gidiyo:)
Kızlar ben bise sorucam size benim sütüm tazyikli cikiyo sora azaliyo emdikçe tabi o sırada tikaniyo hemen çekip sırtına falan vuruyorum bi sorun olmaz heralde tıkanması bide oğlum uzun süre emmiyo 10 dakika emip bırakıyo 1 saatte bazen yarim saatte falan emiyo gündüz sizler yarim saat bi saat emiyo dediniz doymasa ağlar heralde dimi kafaya taktım bunu
Benimkinin de emme süresi kısaldı anneme göre büyüdükçe çenesi güçlendiği için daha iyi çekiyor ve kısa sürede doyuyor. Ben sıkıntı olduğunu düşünmüyorum aç olsa duramaz ağlardı, doymasa kaka da yapmazdı
Molfix kullananlar kaç numara aldınız?
Sleepy den molfix e geçtim. Sleepy de 2 numara diye bunda da 2 aldım ama kucuk gibi. Yani onun 1 numarasıyla molfixin 2 numarası aynı sanki. İki kere de sızdırdı küçük mü geldi anlayamadım.
ShinSeGi@limelemon sizin bebişler çoğunlukla nasıl yatıyor. Acaba yatış şeklinden mi kaynaklı diye de düşünüyorum yapamamalarının. Büyük oğlumda doktor yan yatır dediği için 3ay yan yatış minderi kullandım hiç düz yatırmadım günde 3-4 kez bazen 7defa yapardı.
Bu oğlum küvezde sırt üstü yatmaya alışmış yan yatırınca rahat edemiyor kendisi düzeltiyor yine . Zaten doktor da her pozisyonda yatırabilirsin dedi. Sırt üstü yatarken de yapmak zor olsa gerek
Benim kız da hep sırt üstü yatıyor, yan yatırınca düzeltiyor kendini, yastıkla filan destekleme çalıştım olmadı. Yüz üstü yatmayı zaten hiç sevmiyor, yüz üstü koyunca (yastıkla desteklesem bile) basıyor çığlığı. Doktor alaturka tuvalete çömeltir gibi bir pozisyon gösterdi gazı ve kakasını rahat yaparmış öyle onu sık sık yapıyorum, ana kucağına koyuyorum vs ama faydası olmadı.
Bizim ki bugün kendiliğinden kakasını yaptı. 2 seferdir 5.günde fitil veriyoruz fitille yapıyor kakayyı 2 gün sonrası kendiliğinden bi daha yapıyor. Aslında 7.günü beklesek belki kendiliğinden yapacak ama 4.gün den sonra sancısı oluyor mızırdanıp, ağlayıp duruyor.
Benimkinin de emme süresi kısaldı anneme göre büyüdükçe çenesi güçlendiği için daha iyi çekiyor ve kısa sürede doyuyor. Ben sıkıntı olduğunu düşünmüyorum aç olsa duramaz ağlardı, doymasa kaka da yapmazdı
Bizim doktor 3.ay yaptırıyor rotayı
Menenjit iki tip varmıs bize ikisinide yaptırmamızı önerdi totalde 7 aşı olucak galiba gelecek ay konusucaz bidaha çok detaylı konusmadık neden her iki tipide yaptırmamızı istedigini
Kızlar ben bise sorucam size benim sütüm tazyikli cikiyo sora azaliyo emdikçe tabi o sırada tikaniyo hemen çekip sırtına falan vuruyorum bi sorun olmaz heralde tıkanması bide oğlum uzun süre emmiyo 10 dakika emip bırakıyo 1 saatte bazen yarim saatte falan emiyo gündüz sizler yarim saat bi saat emiyo dediniz doymasa ağlar heralde dimi kafaya taktım bunu
Kaç aylık oldu bilmiyorum ama benim kız 2 buçuk aylık oldu benimki de artık 5-10 dk emiyor zorlaya zorlaya (sallayarak, pozisyon değiştirerek, meme değiştirerek vs) 15-20 dk ya tamamlatıyorum emmesini. Bu şekilde bir buçuk- iki saat kadar tok kalıyor. Acıkınca zaten ortalığı yıkıyor. 3.ayda artık bebeklerin emme gücü çok artıyormuş 10 dk emmek bile yetebiliyormuş o yüzden. Aç olsa feryat figan ağlar hiç merak etme
2 3 gecedir oğlum idrarını az yapiyo bi bez degistiriyom bazen 2 ama 2 3 saatte acıkıp ağlayıp kalkiyo emiyo uyuyo tekrar dr a goturdum dün kan ve idrar aldılar kan temiz çıktı idrar kültürü sonucu çarşamba cikiyo böyle bise yasayan duyan var mı
Benim kızım da bazı geceler daha az idrar yapıyor ama sabah ilk bezini aldığım da bayağa çok yapmış oluyor. Ben bunu uykudayken idrar yapamıyor gibi düşündüm. Üstelik ben mama da veriyorum.
Kız bebek anneleri idrar yolu enfeksiyonu yasamamak için kızlarınızın ön bölgesinde kaka bırakmayın iyice temizleyin çişini yapmışsa bile mutlaka temizmi bakın
Ay kızlar valla içimi rahatlattıniz doktor daha geri dönüş yapmadi ama bakalım Peki yüzündeki gözündeki sariliklar da duruyormuydu yavaş mi geçti onlarda
Kız bebek anneleri idrar yolu enfeksiyonu yasamamak için kızlarınızın ön bölgesinde kaka bırakmayın iyice temizleyin çişini yapmışsa bile mutlaka temizmi bakın
Cok iyi yapmıssın güle güle kullansın :)
Gap ten ben ter yaz bası 2 tane almıstım cok güzel gercekten biri 3-6ay biri 6-12 3-6 suanda büyük 6-12yi seneye anca giyer
bedenleri bi tuhaf zıbınları pantolonları falanda öyle kimisi cok büyük kimisi tam kimisi kücük söyledigi aya göre
Ben bez ve mendil stoklayacagım da henüz bakamadım hava mükemmel eşim calısıyor yok bizde kızımla cıktık dısarı ikimiz yemek yiyorum simdi
Ooo büyük gelişme. Tek başına mısın? Dışarda tek başınayken yemek yemene müsaade ediyor mu?
Bu soru hepinize; benim oğluşum uyumadığı ve emmedigi sürece hep ağlıyor bir tek benimki mi böyle? Hani siz agu yapıyor gülüyor diyorsunuz ya bizde onlar yok. Ne zaman başladı agular ve bilinçli gülümsemeler