- 18 Haziran 2018
- 13.813
- 23.027
- 348
Süte geçer ama acı yedikten sonra hiç bakmadım. Şerbetli tatlı yedikten sonra sabah vanilyalı süt gibi tadı vardı. Sadece o zaman baktım. Ben çok ayırmıyorum açıkçası. Adanalıyım acıya düşkündüm ama pişik korkusundan kesmiştim ilk oğlumda. 3aylıktı, bir akşam dalgınlıkla meksika burger yedim bir yerde. Emme zamanı geldi ağlıyor diye alelacele yedim. Son lokmada kulaklarımdan ateş çıktığı sırada “eyvaaahh ben ne yaptım “ dedim. Dönüş yolunda eşime carladım niye beni uyarmıyorsun diye. Evde ne mama ne yedekte süt. Vicdan azabıyla emzirdim ama hiiiiiççç birşey olmadı. Genelde portakal yediğimde pişik oldu. Aşırıya kaçmadan tüketiyorum. Sütten tadını alsın ki ilerde yemek seçmesin. Şuanda öyle. Acılı Adana ketçap falan yer yani.aynen ben de. ve bana mantıklı geldi. burda birisi yazmıstı yanlıs hatırlamıyosamMavikelebek0134 arkadası sütünün tadına bakarmıs ne yediysen ona benziyo demis. acı da süte geçer bence.
T
Tadına bakmadım ama cuk cuk emiyor.Ama tatlıda çok yiyorum yalnız.doğum kiloma doğru gidiyorum
Ay kendim bakamam tiksinirim ama büyüklere çaktırmadan baktirayim bi inek sütü diyerek
Ters çevirip giydirYa çoraplardan ip filan çıkar da parmağına filan dolanır mı diye korkuyorum, o yüzden çorabı üste giydiriyorumbayan evhamlı ana ben
Bugun denedim ama nafile ısrarla denemeye devam edicem inşallah işe yararFarklı pozisyonda denedin mi? Şu futbolcu tutuşu mu ne dedikleri pozisyon varya koltuk altına alır gibi tutup emziriyorusun benim kız öyle emmeyi sevdi mesela, normal tutunca emmiyor öyle tutunca bi süre emiyor.
kilo durumu nasıl pekiAman aman bişey çıkmamasına sevindim. Zaten tahlil yapılmadan antibiyotik başlanması da çok saçma.
Bizim kızda burun akıntısı, ateş, öksürük, hırıltı vs yok ama aşırı sakin, uykuya düşkünlük oldu ve uzun emmek istemiyor gibi. Grip olsa ateş vs olurdu dimi? Bana da sanki demir eksikliği vs var gibi geliyor ama şimdiden olur mu bilemedim. Ya da belki de huy değiştiriyor ben abartıyorum
Mesaj gelmiyor e-devletten bakılıyor. Ben aldım baya olduİzmir de olan arkadaşlar doğum yardımı paranız yattı mı acaba bizim iki ay oldu bugün aşı ya gitmeden postaneye gittim hala yatmamış. Öncesinde mesaj gelir dedi öyle mi acaba
Kesinlikle şuan sağ büyük sol küçük zatenDolu dolu yapıyorsa normal olabilir ama yapamamasının bir çok sebebi var araştırmak lazım dedi. Tsh değerleri düşük çıkmış bu da sebep olabilir dedi
Kalpak tünel sendromu deniliyordu sanırım. Hamilelik ve emzirme dönemi yaşanırmış. Bardağı bile tutamayabirsin Çaydanlık tencere vs tutarken dikkat et.
Tam bilmiyorum ama bir araştır ciddi birşey de olabilir
6aylık olduklarında o kiloda olmaları normal. Büyük oğlumun o dönem bir anda durdu artışı. Yani her ay 1-1.5 kilo alırken o ay 500 gr civarı almıştı. Sonraki aylarda yine kilo değil gram şeklinde oldu. Her bebeğin hareketliliği farklıdır tabi o da etken. Evin içinde yuvarlanarak dolaşıyordu benimki
Dönem dönem meme seçmeleri olur onun isteğine bırakma. Sütün azalıp üretmemesi bir yana, şekil bozukluğu olur. Biri küçük biri büyük, biri sarkık biri yukarda. Emzirme işi bittiğinde de düzelmiyor üstelik. Sağ taraftaki memeni emiyormuş gibi solunda pozisyon aldır. Yani yine sol kulağı üstüne yatacak ama senin sol koltuk altında olucak. Anlatabildim mi? İşe yarıyor bu. ilk denemede pes etme ve sonraya erteleme. Bende aynen solda yaşadım bu durumu sonradan bu yöntemi denedim. İşe yaradı ama göğüsler çok çok farklı kaldı
Bu zamanlar gecerde inan bu gunleri cok ozleyecegizGerçekten öyleşu zorlu günlerimiz bi geçseydi diyorum en azından gazsız sancısız olsa yine gerisi hallolacak da işte bakalım ne zaman biter
Ne markaİki tane müzik çeşidi var biri senfoniler falan, diğeri de dğa, kuş, su sesleri falan
anne ne yediyse süte o geçer evet biliyodum bunu. ben yumurta yemiyorum bakalım benim kız ek gıdada yumurtayı sevecek miSüte geçer ama acı yedikten sonra hiç bakmadım. Şerbetli tatlı yedikten sonra sabah vanilyalı süt gibi tadı vardı. Sadece o zaman baktım. Ben çok ayırmıyorum açıkçası. Adanalıyım acıya düşkündüm ama pişik korkusundan kesmiştim ilk oğlumda. 3aylıktı, bir akşam dalgınlıkla meksika burger yedim bir yerde. Emme zamanı geldi ağlıyor diye alelacele yedim. Son lokmada kulaklarımdan ateş çıktığı sırada “eyvaaahh ben ne yaptım “ dedim. Dönüş yolunda eşime carladım niye beni uyarmıyorsun diye. Evde ne mama ne yedekte süt. Vicdan azabıyla emzirdim ama hiiiiiççç birşey olmadı. Genelde portakal yediğimde pişik oldu. Aşırıya kaçmadan tüketiyorum. Sütten tadını alsın ki ilerde yemek seçmesin. Şuanda öyle. Acılı Adana ketçap falan yer yani.
Haaa bir de buzluktaki sütten çıkarıp baktım geçenlerde büyük oğluma verecektim tarihine az kaldı ziyan olmasın diye. Çok berbattı. O sütü sağdığım sıralar doğum nedeniyle antibiyotik ağrı kesici kullanıyordum. Ya ilaçların tadı geçti yada bozuldu. Bozuk kokmuyordu ama Hepsini attım.
Geçen hafta kv büyük oğlumun bardaktan sütümü içtiğini gördü (sabahları tazyikli geldiği için 100cc sağıp abiye veriyorum, ufaklık biberon almıyor)
O ne dedi. Benim sütüm dedim. Iıyyyyy yaptı yüzünü ekşiterek bana bakakaldı. Güldüm. “Sütün de var mı bari” diyip duruyordu sürekli bana. Fazla geliyor naapiiimmm dedimsırf sinir etmek için. Hasta olmasın çocuk araştırdın mı diyor
Bu ifadeye karşılık bende yapmalıyım aslında ama neyse damlasını ziyan edemem ona.
neye inanacağımizi şaştık yakızlar facede emzirme grubundan alınmış bir yazı
pompayı sağıma alıştırırken birden 3. Kademede makinayı açarsanız meme yara olur sağamazsınız . 2/3 gün sadece 1. Kademe
2/3 gün 2.kademe çalıştırın.
sağım yapıyorum 1 damla süt ÇIKMIYOR veya sağıyorum 10 cc süt çıkıyor benim sütüm yok !! Diyen anneler
-- herşeyin bir dengesi var bu dünyada memelerinde bir dengesi bir aklı var
--yaratılış olarak meme bebeğin diliyle sağım yapmasına programlı sadece dalga hareketi ile süt çıkarmayı biliyor
-- makına it-Çek hareketi ile meme başını uyarıyor
İt çek ile beyine süt lazım mesajı veriyor
-- meme dalga hareketi ile sağım bildiği için it çek ile süt çıkarmayı BİL -Mİ -YOR
sizin memeye sürekli pompa yaparak it çek ile süt çıkarmayı öğretmeniz lazım
-- it çek işe süt çıkarmayı bilmediği için 10 cc veya hiç süt sağamıyorsunuz
-- 7 gün 24 saatte 10/12 sağım yaparsanız 7. Gün sonunda süt artışı olur
-- Birgün 3 diğer gün 5 öbür gün 8 sağımla olmaz !! Sağdım ama artmadı demeyin 10/12 sağım şart
-- SAĞIM nankördür meme sağıma alışınca Birgün sağmazsanız meme yine it çek ile süt sağmayı unutur
KİMLER SAĞIM YAPMALI
- anne işe gidecekse işe başlamadan 15 gün önce sağıma başlanmalı .
- Bebek küvezde ise anne sürekli sağım yapmalı.
- tek meme emiliyorsa Emilmeyen memeye sağım yapılmalı.
- mama kullanılıyorsa mutlaka sağım yapılmalı .
- anne ameliyat olacaksa sağım yapılmalı.
- anne Bebek ayrı kalacaksa sağım yapılmalı .
KİMLER SAĞIM YAPMAMALI
- sütüm artsın diye sağım yapılmaz.
- memede tazyik sorunu varsa sağım yapılmaz. ( rahatlayana kadar elle sağılır)
GEREKSİZ SAĞIMIN RİSKLERİ NELERDİR
- sağım önsütü arttırır, Bebek kilo alamaz.
- sağım meme terbiyesi olmadan başlandı ise anneyi mastit yapar
- sağım terbiye olan rahatlamış memenin terbiyesini bozar
- sağım yapabilir olan anneler bile .. gereğinden fazla süt sağarsa riske girer.
- sağım memeyi tazyikleştirir.memeden süt fışkırmasına sebep olur .
Bebek sütten boğulacak gibi olur meme reddi yapar.
Şöyle ki ...
Fazla sağdınız sütü tazyikleştirdiniz.
Bebeği memeye tuttunuz
Memeden süt fışkırıyor
Bebek nefes alabilmek için memeden kendini geri atar ememez.
Bir musluktan su içiyorsunuz
Biride sürekli vanayı açıyor
Nefes almak ile yutkunmak arasında kalırsınız değil mi ?
Bebek'te fazla sağımla tazyikleşen sütten bu şekilde boğulur...
SAĞIMIN PÜF NOKTALARI
- Bebek emiyorsa ; Bebek bir memeyi emerken aynı anda diğer memeye sağım yaparsanız , kısa sürede daha çok süt elde edersiniz
- Power pump etkili süt arttırma tekniğidir.
20 dk sağım
10 dk dinlenme
10 dk sağım
10 dk dinlenme
10 dk sağım
Bu şekilde 1 saati tamamlıyorsunuz .
ANNE SÜTÜ SAKLAMA
- dün sağdığınız süt ile bugun sağdığınız süt birleştirilmez. Sütün içeriği Hergün değişir.
Dünkü yemek ile bugünkü yemek birleştirmişsiniz gibi olur süt bozulmaz ama yapısı değişir .
- 24 saaate sağdıklarınız ayrı kaplarda aynı ısıya gelince birleştirebilirsiniz.
Sağarak süt verenler grubundan alıntı
- La Leche League'in ki dünyada emzirmeyi ve anne sütünü destekleyen ciddi bir yardım orginzasyonudur,Emzirme Sanatı kitabından alıntıdır.
-Anne sütü 22 derece oda sıcaklığında en az 6 ila 8 saat durabilir.
-Eğer bebek biberondki sütü tam olarak bitiremediyse biberon buzdolabına konulup bir sonraki beslenmede bebeğe verilebilir,2. kez ısıtılabilir.
-Yeni sağılmış süt buzdolabında en az 5 gün saklanabilir.
-Buzluktan çıkarılıp çözülmüş olan süt 24 saat buzdolabında saklanabilir.
-Vaktinde doğmuş bir bebek için sütün hala taze olup olmadığını anlamak için koklama testi kullanan annelerin sayısı az değildir.(Eğer kokusu bozulmadıysa bu sütü 12 saat sonra bile bebeğine veren anneler va.Burada dikkat etmek gereken bebeğin bağışıklık sistemi ile ilgili br sorununun olmaması ve çok küçük doğmuş olmaması)
Türkiye de sağlık bakanlığı anne sütü dışarıda 3 saat,buzdolabında 3 gün,buzlukta 3 ay der.Ama bu en ihtiyatlı haliyle verilmiş sürelerdir.Anne sütünün içinde bol miktarda savunma hücreleri ve bakteri,virüsleri öldüren maddeler vardır.Bu sebeple dışarıda mamanın bekleme süresiyle anne sütününki çok farklıdır.Mamada bakteriler çok hızlı üreyebilirken anne sütünde durum böyle değildir.
Kısacası sütümüzü boşa harcamayalım anneler.Her bir damlası çok değerli.
Sadece sağarak süt veren anne günde kaç defa sağım yapmalı?
İlk 6 hafta bebekler ortalama günde 8-12 kere beslenirler.Bu da bize günde en az 8 kere sağmamız gerektiğini gösterir.Özellikle bu 6 haftada ne kadar süt sağıldığı ilerdeki süt rezervini belirleyeceğinden buna çok önem göstermek gerekir.Çoğu kaynak ilk 12 hafta 7-8 kez sağım yapılmalı der ve ilk 12 hafta sütün gelişinin hormonal kaynaklı olduğunu belirtir.Bu kritik 12 haftadan sonra hormonal kontrol azalacaktır ve 12 haftada şekillenen talebe göre ortalama bir süt üretimi oluşacaktır.
( meme terbiyesi )
Bu dönemde annelerin yaptığı en büyük hata bebeğime yetecek sütü sağdım bugün,daha sağmama gerek yok diye düşünmeleridir.Sütün devamlılığını istiyorsanız bilmelisiniz ki asıl olan uyarı vermektir.Eğer bebeğiniz emen bir bebek olsaydı hayatının özellikle ilk 6 haftasını memede geçirip devamlı memelere uyarı verecekti.Biz bunu pompayla taklit etmeye çalışıyoruz.Eğer yeterli sütü sağdım deyip 4-5 te bırakırsak vücuda verdiğimiz komut "Bu kadar yeter" oluyor.Ama bebek ilk 6 hafta zaten çok az içiyor ve sonra arttırıyor.Memeye yeterli uyarıyı vermeyen anne ise sütünün azlığından yakınıyor.
Kısacası ilk 6 hafta özellikle en az 8 kere sağmaya gayret edilmeli.6-12 haftada ideali yine 7-8 olmakla birlikte bir sebepten olmuyorsa 6 nın altına düşülmemeli.Memelere kritik dönemde yeterli uyarı verilmeli.
12 haftadan sonra ise artık memeler ne kadar süt üretmesi gerektiğine genellikle karar vermiş durumdadır.Bu dönemde sütü arttırmak daha zordur.Memelerde doluluk hissi,sızıntı genelde daha azdır.Yavaş yavaş sağım sayısı azaltılabilir.Ama önemli olan annenin bu sırada süt üretimini yakın takip etmesidir.Annelerin bir kısmı 4 sağımla da süt üretimini idame ettirebilirken bir kısmı 8 altına düşemez.Her sağım seansı azaltldığında bir miktar sütte azalma olabilir.Eğer ciddi bir azalma olursa o seansı geri eklemek gerekir.
☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝☝
Sağımı bu kadar bilmeme rağmen .. SAĞIM önerirken korkarım... Sağım çok risklidir.
Sağım yapabilir olan anneler gereğinden fazla süt sağarsa onlarda ... Gereksiz sağımın risklerine sahip olurlar .
İhtiyacınız kadar sağım yapın
hesaba göre sağım YAPIN
Bebeğın kilosu*150= 24 saatte alacağı süt miktarı
Bebeğin kilosu *150/12 =2 saatte bir besleme için alacağı süt miktarı
Bebeğin kilosu *150/ 8= 3 saatte besleme için alacağı süt miktarı.
Çalışan anneler iş yerinde sütün devamlılığını sağlamak zorundalar,
İş yerinde süt sağmaz , memeyi dağılmadan bekletirlerse sütte azalma olur..
Bekleyen sütte , içilmeyen sütte azalma başlar.
Dolu bardağa su koyulmaz.
Dolu memeyede süt eklenmez .
beyinde süt içilmiyor der sütü AZALTIR.
Verdiğim hesaba göre eve az süt götürüyorsanız sağımı sıklaştırın, eğer çok geliyorsa sağımı azaltın, riske girmeyin
#sağım
#sagım
Icgudulerine. Valla ben artik dusunmuyorum. Aciktiginda veriyorum. Cok sukur doyuyor. Hesap kitap isleri bana sacma gelmeye basladi. Dogal akisina birakmak lazim. Sagim konusunu bilemem tabi. Ise donmuyorum henuz, o yuzden sagma isinde tembellestim. Sadece oglumu evde birakip cikacaksam sagiyorum.neye inanacağımizi şaştık ya
Çok şükür toparladig8na sevindim. Okula da devam ediyor o zaman :) benimki taM canavar elinde esir olduk durmuyor teyzesi bu iki gundur biraz sakinlestik. Annem bile geri geldi boyle bir bebek görmedim diyorEvet canım aynı gün doğdu bizim kuzularımız iyi çok şükür teyzesi büyümeye çalışıyoruz senin kuzun nasıl bir ara emmiyordu seni sanki yanlışta hatırlıyor olabilirim emiyormu artık annesi evet canım oğlum ameliyat olmuştu çok şükür toparladı geçen hafta dikişleride düştü Rabbim beterinden korusun inşallah atlattık o badireyide
Benim Bebeğim 17sinde 4aylık olucak teyzesi o yüzden süt miktarı fazla gelebilir. Gece 2defa kalktığı için ikisinde de aynı mrmeyi veriyorum 2.uyanışı sabah 5 gibi oluyor o sıra diğerini sağıyorum. 7de uyanınca da sağılmış memeyi veriyorum. Büyük oğlum içince mutlu oluyor 2-3 kez sağınca meme alıştı mecbur rahatlayana kadar sağıyorum. Sağdığımı akşamüzeri içse rahat ederdim ama biberon tutamadı.anne ne yediyse süte o geçer evet biliyodum bunu. ben yumurta yemiyorum bakalım benim kız ek gıdada yumurtayı sevecek mi
valla helal olsun. önsüt 100 cc fazla gelip büyük oğlana vermekmasallah.
Kilo durumu ehhh işte. İnşallah bişey çıkmaz. Perşembe doktora gideceğiz zaten bi sorayım bakalımkilo durumu nasıl peki
ateş sonra dan eşlik edebiliyor ama insaaallah değildir.
Sizede maşallah canımA
Maşallah size
Ayniyiz gaz damlası kullanmadim 2 gündür kimyonda yapmıyorum ama 2 'den önce gece uykusuna geçmiyor. 2 den sonrası da 1 gün iyi 1 gün cozuduk haldeyiz.
Valla canım reflüyü bilemiyorum bu benim 4. Bebek ama hiç birinde reflü yoktu o yüzden bişey diyemeyeceğim ama inşallah geçiyordur odaInşallah canim kolay atlatırızgaz için az kaldı acaba reflüde mi 3 aydan sora azaliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?