- 8 Kasım 2018
- 5.962
- 14.751
- 248
Hayir, Adana. Cok sukur gribal degilmis bizimkisi.Geçmiş olsun. Siz izmirde miydiniz?
Rota yapabilirm dedi doktor. Rota içirilen bir şeymiş öyle mi? İnşallah çok ağlamaz3 aşı evet. Bize rotayı da verdi dr. Rota damls şeklinde. Aşıdan önce calpol verdiler. Çok ağladı. Kucağıma alınca hemen sustu. Calpol zaten çocuğu baygın gibi uyutuyor eve çok rahat dönersşn öncesinde verirlerse calpolü
Çok haklisin aslında en azından 150 cc fln buzluga koymak lazım idareten. Seni okuduktan sonra ben öyle yapcam en azından. Çok sagamiyorum sagdigimi da takviye veriyorum. En azından bi ogun buzlukta dursun nolur nolmaz..Cok tesekkur ederim. Evet o an zaten kendimi hic dusunmedim sadece aman aglamasin aman kusmasin aman bana bir sey olursa nasil beslenecek bu cocuk.. hep bunlar gecti aklimdan. Esime de dun soyledim, hemen pompa almamiz gerekiyoe bana bir sey olursa bu cocuk ac kalmasin diye
Bi kaç kere uyuduğu gibi koydum yarım saat olmadan uyandı gazini çıkarıp geri uyutmak daha zor oldu. Artık önce gaz çıkarıp sonra uyutuyorum.Arkadaşlar her emmeden sonra gazını çıkarıyor musunuz? Memede uyuyunca gece ben direkt yatırıyorum ya da uyuduğu için gazı çıkmıyo, bu yüzden mi gazımız oluyo bu kadar.
Benim bebis de alt sinirdan kilo aliyo ama doktor mama takviyesi vermedikce mama vermeyi dusunmuyorum. Illa 1 kilo alacak diye bir sey yok ki... onemli olan saglikli olmasi. Mama verince de isler yoluna girmeyecek ki, bu sefer de ay mama ve sut fazla mi oldu? Bebek kabiz mi, niye kaka yapmiyor diye icimiz icimizi yiyecek. Bebek huzursuz degilse bence endiselenecek bir sey yok. Memelerin bebege gore sut urettigine inaniyorum. Pes etme100cc fazlalık kısmıysa normalde kaç cc çıkıyor kiben de o kadar süt yok maalesef zaten benimki de kilo almıyor doğru düzgün. Sadece az değil aynı zamanda da kilo aldırmıyor sütüm doktor mama kullanmamızı istemedi kullanmıyoruz ama içim içimi yiyor bu şekilde ne kadar kilo alacak
Rota agizdan. Hic problem olmadi o. Yavas yavas icti benimki asiyi.Rota yapabilirm dedi doktor. Rota içirilen bir şeymiş öyle mi? İnşallah çok ağlamazBir de sağlık ocağındaki hemşire rota ağır gelir 3. Ayda yaptır dedi. Rotada çok ağlıyor mu
Rota agizdan. Hic problem olmadi o. Yavas yavas icti benimki asiyi.Rota yapabilirm dedi doktor. Rota içirilen bir şeymiş öyle mi? İnşallah çok ağlamazBir de sağlık ocağındaki hemşire rota ağır gelir 3. Ayda yaptır dedi. Rotada çok ağlıyor mu
sinir oluyorum böyle anlayışsız misafirlere. Geçen de 20 kişi gelmiş bir de yenidoğan olan eve okuldan çocuklarını da alıp gelmişler. Gün yapmış gibi 2-3 saat oturdular. Bir gürültü yapıyorlar görmelisin, iki gruba ayrılmış herkes kendi arasında konuşuyor, ev sahibiyle konuşan yok. zaten bana salonda oturacak yer kalmamışAy olurmu yatak acacaktım simdi deseydin
Gecen banada öyle oldu birileri geldi saat olmus aksamın onbucugu cocugum artık beni uyutun diye katılıyor al annesi odanda emzir biz biraz daha oturur kalkarız sonra diyip bi saat daha oturdular bensiz eşimle içerde
İnşallah hayırlısıyla yaptırır sağlıklı bir şekilde geliriz evimize. Her aşıda geriliyorum ben annelik tuhaf şeymişRota agizdan. Hic problem olmadi o. Yavas yavas icti benimki asiyi.
Evet ya Allahim cok yardimci oldu. Cok korkmustum oglum aglarsa huzursuz olursa diye. Arkadasim gelene kadar 2 saat boyunca verdim agzina emzigi yanina yattim oyalandi kendi kendine. Arada bana bakip gulucukler atti sanki hissetmis de biraz moralimi yerine getircekmis gibi. Sonra tam dedim artik iyiyim o zaman oglum basladi aglamaya.
ah ya cok gecmiş olsun
Bayılcagını anladıgın an cocugu tuvalette olsan bile kucagından saglam bi yere bırak ve uzan demişlerdi bana
Tabi o an aklına gelmez ki
Bide emzirmişsin emzirmekte tansiyon düşüklüğüne neden olur iyice kendini yormussun
Allah korusun ya yasanacagı varmıs diyelim
Ben bayılmadan önce kucagımda kızım vardı doktora kızımı alırmısınız dedim hatırlıyırum sonrası yok. Doktorun demesine gör kızımı kitlemişim kolumla benden ayırmaya calısırlarken kolunu kıracaktık az kalsın demişlerdi.
Düşünsene bayılıyorsun hiç bi organın hali yok yıgılıyor patates cuvalı gibi bi bebeğini saglamda tutuyorsun
Rabbim o anda dedigin gibi evladının yüzü suyu hürmetine güc kuvvet veriyor yanında oluyor
Tekrarı olmasın inşallah
Cok tesekkur ederim. Ya ben de skt ye cok dikkat ederim aslinda. Bazi urunlerin skt si gecse bile bir sure daha kullaniliyor. Lor peyniri aslinda cok riskli bunu bile bile neden oyle yaptim hic bilmiyorum. Belki aldigim dondurmamsi seyden de olabilir pek sanmiyorum gerci ama yok bundan sonra daha da dikkat edecegim hic sakaya gelmezmis bu isler anladimÇok geçmiş olsun ben son kullanma tarihi çok yakınsa bile dikkat ediyorum yemiyorum
Cok tesekkur ederim. Esimin bugune yetistirmesi gereken bir projesi vsrdi o yuzden ona haber vermek istemedim zaten versem de karsidan buraya gelene kadar arkadasim coktan gelirdi yanima. Ambulans aramayi dusundum ama o zaman oglumu napardik hic bilemedim vazgectim ondan da. Aslinda bebeklere ilkyardimin yaninda kendi basimiza bi is gelirse neler yapabilecegimizin bir acil durum planini yapmak lazimÇok geçmiş olsun , Allah korumuş
eşine de haber verseydin keşke
Cok tesekkur ederim canimÇok geçmiş olsun canım
Cok tesekkur ederim canim evet cok şükür hasarsiz zararsiz atlattim
Kesinlikle. Yenidogan hemsiresi bir arkadasim vardi onu da aramistim geleyim mi dedi. Bir dusundum once kiz gelse ne yapabilir oglum acikirsa diye. Sonra obur bebegi olan arkadasimi cagirdim. Buzlukta sutum olsaydi kim olursa olsun aciktiginda hemen verirdiÇok haklisin aslında en azından 150 cc fln buzluga koymak lazım idareten. Seni okuduktan sonra ben öyle yapcam en azından. Çok sagamiyorum sagdigimi da takviye veriyorum. En azından bi ogun buzlukta dursun nolur nolmaz..
Ön süt mü tam olarak bilmiyorum tamamını sağmadım hiç ama geçen gece 60cc’de bıraktım, o sırada kalktı içti onu 2saat sonra sabah yine istedi, aynı memeye devam edince 40cc daha yoğun süt birikti biberonda. İlk sağdığım su gibiydi. Belki 30 cc belki 50cc ön sütüm var bilemiyorum. Abiyi memeden erken kestim diye vicdanen 100cc vermeyi hedefledim sadece. Tabi Miniğe kalmaz diye daha fazla sağmadım. ardından emziriyorum o göğüsten sonra diğer memeye geçiyoruz. Sabah olduğu için iştahlı oluyor çünkü. Benim oğlum 4.ayı bitirmek üzere. Siz de o aylara geldiğinizde süt miktarı orantısal olarak artacak. Kıyaslama yapmak doğru olmayabilir.100cc fazlalık kısmıysa normalde kaç cc çıkıyor kiben de o kadar süt yok maalesef zaten benimki de kilo almıyor doğru düzgün. Sadece az değil aynı zamanda da kilo aldırmıyor sütüm doktor mama kullanmamızı istemedi kullanmıyoruz ama içim içimi yiyor bu şekilde ne kadar kilo alacak
Etkisi var mıdır bilmiyorum ama ben çok salata tüketiyorum, içinde hertürlü yeşillikten olan koca bir kayık bitiriyoruz eşimle. Yoğurdumu kendim yaparım mutlaka. Eşim Trabzonlu olduğu için tereyağını çok tüketiyoruz.Ben de bunu merak ediyorum, sütün yağlı kısmı kilo aldırıyomus. Yağlı olması için bizim yapabileceğimiz biseyler var mı acaba yoksa tamamen bünye meselesi mi
Maşallah hepsine. Çok güzel yetistirmissin.İnşallah iyi gelir canım çabucak iyileşir onunda ağrısı çok zor oluyor ilk oğlumda çok zorlanmıştım yaşım küçüktü böyle internette yaygın değildi beraber büyüdüm onunla:) canım büyük oğlum bana çok yardımcı oluyor okuldan gelince o bakıyor ben yemek yapıyorum 11 yaşındaki uzaktan seviyor korkuyorum biyerine bişey olur diye diyor ablası da çok seviyor ama ilgi hep ondaydı ya birileri sevince kıskanıyor çok olmasada ben anlıyorum alışacak zamanla
Ak tabi zaten mouse pad gibi bisey. Yastiga benzemiyor. E bebekten al. Benimkinin kafasi yusyuvarlak simdi. Hep tek yone yatiyordu ve asla sirt ustu yatsa bile kafasini duz tutup yatmadi. Yanlardan geriye dogru s8vriyedi kafasi. Simdi duzeldi. 15 tl gibi biseydi ben 2 ay once aldimYastık işe yaradımı? Bizimkinin kafa yapısı sivri işe yradıysa alayım yastıktan
Çok geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsınız. Anne olduktan sonra hep bu korkuyu yaşıyoruz bana birşey olursa Bebeğim ne yapar diye. Rabbim o duruma düşürmesin hiç bir anneyi ve evladını.@honey bunch bugun seni andim ve seni cok iyi anladim. Arkadaslar bugun sanirim zehirlendim ben. Gunduz aldim oglumu disari ciktim havayi da guzel bulup. Donerken su amerikan burgercisi var ya kirmizi alev amblemli ordan dondurma aldim. Eve gelince yedim. Aksama dogru da aciktim. Dun kv gelip borek yapti. Lor peyniri vardi evde skt si gecmisti ama tadina baktik bir sikinti yoktu. Ondan yedim. Sonra bas agrisi basladi. Migrene dondu. Ben de ilac almamak icin inat ettim. Bazen turk kahvesi icince geciyordu basim yine kahve yaptım ictim. Sonra bi an bas agrim artmaya, zonklamaya ve midem bulanmaya basladi. Ayaga kalkmaya calistim basim dondu. Oglum uyuyordu o sirada uyandi. Yanina gitmeye calistim ama gidemedim.Esim de mesaiye kalmisti avrupa yakasinda calisiyor biz anadoluda oturuyoruz. Nr yapacagimi bilemedim. Oglumu aldim kucgima yastiklarla destekledim saglama aldim. Kendim de biraz koltuga uzanir givi oturdum. Bayilirsam sorun olmayacak sekilde aldim pozisyonumu. Allah oyle bir kuvvet veriyormjs ki o anda bile emmesi bitince cocugu reflu yatagina yatirabildim. Sonra kosa kosa tuvalete gittim ve yedigim ne varsa cikardim. Bi arkadasim var o da dogjm yapti benimle beraber. Onu cagirdim. Tek dusundugum bana bse olursa oglumu o emzirebilsin. Cunku sut sagip dolaba fln koymadim hic. Bugun ders cikardim ki sagip sagip koymak gerek dolaba. Arkadasim geldi hemen haslanmis patates yaoti yedim kendime geldim cok sukur. Ama cocuk varken cok kotuymus bunlari yaşamak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?